Sosyal güvenlik Planı

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar Sosyal güvenlik planı var mı elınızde? hazırladınız mı hiç.
 

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
benim için değil bir üyemiz için lazım. neden olduğunu sormadım açıkcası.
 

Musa Kıransoy

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Mar 2012
Mesajlar
180
Tepki puanı
67
Meslek
Uzman (C)
Sosyal güvenlik Planı " nasıl birşey merak ettim dogrusu. Bende arkadasların açıklamarını bekliyorum. Yanlış söylemiş olabilir mi acaba?
 

Cem AKBULAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
813
internetten açıklama olarak şuna ulaşabildim;plana rastlamadım...
sosyal guvenlik plani hakkında bilgi
Soru: Sosyal Güvenlik Planı nedir?
Kategorisi: Ekonomi
Hakkında Bilgi: Bir sosyal güvenlik planı yaş, engellilik, yoksulluk ya da işsizlik gibi belirli bir sosyal durum, bireylerin korur sosyal sigorta programının bir türüdür. Sık sık hükümeti tarafından desteklenen bu planların genellikle yasa tarafından belirlenir ve vergiler yoluyla finanse edilmektedir. yasa değişti ve sürece hükümetin tüm alıcılara eşit muamele gerekir Bu nedenle, program değiştirilemez.
Bir sosyal güvenlik planı genel olarak bir bütün olarak toplum yararına ve sosyal iyilik, kişisel çıkar olmaktan teşvik tasarlandı. minimum hizmet seviyesi sunarak, programın tüm vatandaşlara korur ve daha iyi bir yaşam kalitesini sağlamaya yardımcı olur. vatandaşların sosyal güvenlik planı katılmaya uygun olmakla birlikte, birçok ülkede aynı zamanda daha savunmasız alıcıya ek yardım sağlar.
Çoğu ülkede herhangi bir sosyal güvenlik zorunlu katılımını gerektiren sundukları planlıyor. katılım gönüllü Ancak programın maliyeti ise genellikle düşüktür, evrensel katılımı sağlamaktır. Yaşı ne olursa olsun, gelir veya başka bir sosyal faktör, bir ülkenin bir sosyal güvenlik planı teklifi varsa, bütün vatandaşların otomatik korumaları onu sağladığı hak kazanırlar.
Yoksulluk ve diğer sosyal engelli, bir sosyal güvenlik planı azaltmak için tasarlanan genel inanç tüm insanların belirli risklere karşı korunmalıdır dayanmaktadır. Orada genellikle beş ortak programlar en sosyal güvenlik planları yer almaktadır. işçilerin haklarını korumak ve istihdam teşvik düzenlendiği, işgücü piyasası programları en sık görülür. Sosyal sigorta programları işsizlik, sakatlık, yaşlılık riskini azaltmak ve diğer sosyal koşullar yardımcı olur.
biraz cümle düşüklükleri var ama idare edin artık........
 

Efe YILMAZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Mar 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
10
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bahsettiğiniz "Sağlık ve Güvenlik Planı" olabilir mi?
 

Efe YILMAZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Mar 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
10
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Benim şantiyelerde kullandığım "Sağlık ve Güvenlik Planı"nda talimatlar, prosedürler, acil durum eylem planı, risk değerlendirmesi var.
 

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
bunları paylaşma şansınız var mı bizlerle?
 

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Planı
11.01.2009

Burada açıklanan sağlık ve güvenlik planı sadece bilgilendirme amaçlı olup her inşaatın konumu farklı olduğundan sağlık ve güvenlik planlaması da her inşaat için farklı yapılmalıdır.
Sağlık ve Güvenlik Planı için sabit bir form geliştirmek YANLIŞTIR.
Yalnızca bir müteahhit tarafından yapılan bir veya birkaç bloktan oluşan yaklaşık 5-10 veya 20-30 dairelik inşaatlar için en basit şekliyle sağlık ve güvenlik planlaması şöyle olmalıdır:

* 100-150 sayfalık büyük boy harita-metod kareli bir defter alınır. (Eskiden tutulan Yapı İş Defteri gibi) İstenirse aşağıda anlatılanlar için bir dosya da oluşturulabilir.
* İlk sayfasına inşaatın mimari projesi kroki şeklinde çizilir veya yapıştırılır.
* İnşaatın dış sınırlarını belirten çevreleme ve inşaata giriş yeri gösterilir. Örneğin bu noktaya 1 gibi bir numara verilir.
* Kroki üzerine, işçilerin elbiselerini soyunup giyinecekleri yere 2, el yüz yıkayacakları yere 3, tuvalet ihtiyacını giderecekleri yere 4, iş güvenliği malzemelerini alacakları yere 5 vb gibi numaralar verilir.
* Malzemenin üst katlara çekileceği alan kroki üzerinde örneğin 6 gibi numaralandırılır.
* Daha sonraki sayfalara kroki üzerinde belirtilen rakamların açıklamaları yapılır ve alınan güvenlik önlemleri açıklanır.
Örneğin:
** İnşaatın kazı işine başlanmadan önce kazı ve malzeme taşıma işlerinde kullanılan makine ve araçların kazı çukuruna veya suya düşmemesi için ……………………..…. şeklinde önlemler alınmıştır. Kazı alanına giriş ve çıkış için güvenli yollar sağlanmıştır.
** Bina girişinde yukarıdan düşebilecek cisimlere karşı önlem olarak işçiler ve ziyaretçiler 1 nolu yerden inşaata giriş yapacaktır. Bu yer yoldan inşaatın giriş kısmına kadar üzeri çinko ve ahşap kaplı sundurma şeklinde yapılmıştır.
** İşçiler 2 nolu yerde elbiselerini değiştirecek, 4 nolu yerde baret, eldiven, emniyet kemeri vb kişisel koruyucularını alacaklardır. Tuvalet ihtiyaçlarını 4 nolu yerde gidereceklerdir.
** Yük asansörü ile üst katlara malzeme çekileceği zaman, asansörün yerde yükleme yapılan yerinde (6 numaralı yerde) başkalarının yaklaşmalarını önlemek için sıpa iskelelerle (veya demir çubuklara bağlanmış kırmızı beyaz şeritlerle) çevreleme yapılacaktır. Bu alana yalnızca yükleme yapan kişi girecek ve mutlaka baretini takacaktır.
** Üst katlarda malzeme çeken kişi ise mutlaka emniyet kemerini uygun sağlam bir yere bağlayacak ve malzeme kovasını emniyet kemerini kullanmadan kesinlikle çekmeyecektir.
** (Varsa) İnşaatın yakınında elektrik hattına karşı araya tahta perde koyma, ….... ile uyarı levhaları asılmak suretiyle işçilerin yaklaşmaları önlenecektir.

Buna benzer önceden tasarlanan sağlık ve güvenlik önlemleri maddeler halinde yazılacaktır. Bu planı hazırlamak (planlamayı yapmak) için ana kaynak Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği olmalıdır.
Sonraki sayfalarda, tarih belirtilmek kaydıyla inşaatın hangi aşamasında ne tür çalışma yapıldığı ve bu aşamada ne tür güvenlik önlemlerinin alındığı yazılmalıdır.

Örneğin:
*** 01.01.2000 tarihinde inşaatın 3 üncü katında beton dökümü yapılacaktır. Beton dökülmeden önce betonarme kalıpları inşaat mühendisi ….......… tarafından kontrol edildi. Beton dökülmesinde sakınca yoktur. Mühendisin imzası atılır.
*** 01.02.2000 yük asansörünün yeri değiştirilerek 5 inci kat Doğu cephesine bağlandı. Bağlandığı direk, asansörün halatları, kanca bağlantıları, fren tertibatı, elektrik topraklaması .......... vb kontrol edildi. Çalışılmasında sakınca yoktur. Elektrik-İnşaat-Makina Mühendisi her kim ise adı soyadı imzası.
*** 01.01.2001 tarihinde inşaatın dış sıva iskelesi kuruldu. İskelenin sağlamlığı kontrol edildi. Çalışılmasında sakınca olmadığı görüldü. İnşaat Mühendisi, adı soyadı, imzası.

Buna benzer yalnızca çalışılan günler için alınan sağlık ve güvenlik önlemleri günü gününe yazılır ve alınan önlemler ilgilisi tarafından imzalanır.
 

Musa Kıransoy

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Mar 2012
Mesajlar
180
Tepki puanı
67
Meslek
Uzman (C)
Hüseyin Bey ilgili döküman varsa paylaşırmısınız.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.