Soru : A Sınıfına Geçenlerin Aylık Kazanç Beklentisi?

Cihat YILMAZ

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman (A)
Kendi mesleğinde iş bulma sıkıntısı olmayan uzmanlar özellikle de 8-10 yıl tecrübesi olan insanlar zaten 3-5 bin arası maaşla çalışıyor. Tutup da 1-2 bin TL fazla kazanacağım diye geleceği bile belli olmayan bu işi yapmazlar. Şahsen ben A sınıfı belge alacağım, İş güvenliği uzmanlığının şuan kazandığım paranın 2 katı geliri olması lazım ki mevcut işimi bırakayım. Fiyatlar çok düşük olursa ne olur? Kendi mesleğinde iş bulamayanlara normal statüde iş kapısı olur. Normal gelirle büyük riskli bir işte çalışmış olurlar o da ayrı konu.
 

Musa DOĞAN

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Tem 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar serbest piyasa denilen bir şey var eski A sınıfı uzmanların günlüğü 1000 tl en azından benim eğitim aldığım A sınıfı uzman hocalarımızın ki öyle idi. siz saygı değer uzmanlarımız aylık 1000-1500 tl teklif eden şirketi ciddiye alıp görüşmeye devam edecekseniz diyecek en ufak sözüm olamaz kolay gelsin efenim. neyi RİSK ettiğinizi iyi düşünün derim buna rağmen işte 1 saat gideceğim diyenler varsa paşa keyiflerini bilir. bahsi geçen komik ücretlerle çalışacağınıza simit satsanız inanınki çok daha fazla para kazanacağınıza emin olabilirsiniz. kaldıki A veya B sınıfı oldu iseniz zaten işini var demektir hiç bu işe bulaşmayın eski işinizde paşa paşa çalışınız efenim. saygılar
 

Hasan Uslu

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Mar 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
"Raporda, sadece denetleme görevinin oluşturduğu sorumluluktan dolayı, Kayı İnşaat'a yöneltilmesi düşünülebilecek tali kusurun, yaptığı profesyonel sözleşme gereğince Miratek'e yönetilmesi gerektiği savunuldu. Miratek için çalışan iş güvenliği uzmanı Ömer Faruk Gülmez'in birinci dereceden tali kusurlu olduğu kaydedildi." 11 kişinin öldüğü çadır yangını bilir kişi raporunun bir bölümü bu.
 

mfk321

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
57
Tepki puanı
27
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
bu işler gerçekten riskli ve dikkat gerektiren işler.
çok dikkatli, titiz ve öngörülü olmak gerekiyor.
bir topikte daha paylaştım;
her halükarda İSG hizmetleri geçmişle bundan sonrası arasında dağlar kadar fark yaratacak boyuttadır.
ilk kursa gittiğimde dersanenin ve eğitimcilerin çabası beni etkilemişti. bu işlerde biraz kafa patlatıp, ilgi gösterince en az onlar kadar donanıma çok kısa sürede ulaşabileceğimize kanaat getirdim.
ve öyle de olduğunu düşünüyorum.
bu konuda yeni sertifika sahibi olanlar;
sakın yılgınlığa düşmeyin
herşey para değil
hergün bir öncesi günden daha donanımlı olun
bunun bir okulu yoktu ve ilk bizler okuduk
elimizin altında internet var. hele dil problemi yoksa herşey yazıyor zaten.
bir sistem kurun ve uygulayın.
klasik devlet memurluğu bitmiştir artık.
üretip beraber kazanacağımız bir yola giriyoruz.
ilk başlarda sebat etmek gerekli
muhakkak iyiler ve ahlaklılar kazanacaktır.
bu devlet hepimizin ve elimizden geleni yapalım.
işveren ahmak değil.
illa herkesle çalışmak zorunda değilsiniz.,
müşterinizi seçin.
siz hizmet ederken onlarda size hizmet edecek. ilgi,ekipman, yardımcı olma vs..
bu sonu olmayan ve devamlı devinip gelişen bir sektör
biz daha çok çok başındayız.
para muhakkak önemli ama ben sorduğuma sonradan pişman oldum.
paradan öte neler yapabiliriz demek bizi daha doğru noktaya götürecektir.
doğru şeyler yapıldığında muhakkak doğru birşeyler olacaktır
dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patları düşünmeyelim.
devlet baba bize güvenip bu sertifikaları teslim edecek inşaallah.
ben kendi adıma devlete borçlu olduğumu düşünüyorum.
14 ocaktan sonra da bu konuda neler yaptığımı paylaşmak isterim
belki de birileri bu yazdıklarıma gülüp geçecektir ama ben bu düşüncelerimden vazgeçmeyeceğim
 

kemalx

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ocak 2013
Mesajlar
33
Tepki puanı
26
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
yakın vadede o zor...

16 bin A ve B girmiş...ortalama %60 başarı bekleniyor. en iyi ihtimal 10.000 a sınıfı bile çıksa piyasaya yetmez..2 sınav daha var...onlardan da 10.000 er çıksa ki sorular bence zorlaşarak devam edecek...30.000 uzman eder....sınava girerken etrafınıza baktıysanız sınava girenlerin %70 i 65 yaş ve üstü yani bu işi hoca olmak için ağırlıklı yapıyorlar vede kamuda müfettiş felan...65 yaşındaki A uzmanını sanmıyorum ki fabrikalarda madenlerde inşaat tepelerinde dolansın...bu işi yapsalar da 5 yıl daha yaparlar


sonuç olarak biraz önce de dediğim gibi A sınıfları yeni yetme işsiz tecrübesi insanlar olmayacağından ben rakamların o seviyeye ineceğini hiç sanmıyorum...10 bin TL ve civarında çakılacaktır
Bir mesleğin saygınlığı çalışanların ücret talepleri ile doğru orantılıdır.Ülkemizde saygın meslekler doktorluk ve pilotluktur.Doktor sayısı ülkemizde 120000 adet olmasına rağmen hiç çakılmıyor.Ama A sınıfı İsg uzmanları aç gözlülük yaparak birşey kazanacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar.Daha başlangıç olmasına rağmen bu kadar karamsar olmanıza bir anlam verebilmek çok zor.İşverenler mecbur birilerini çalıştırmak zorundalar.Şu an piyasada ne kadar maaşla çalışılıyorsa bu aynen devam ettirilmelidir.
 

Fatih44

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Kas 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (A)
OSGB firması olan arkadaşım var,geçen yıl A uzmana 10.000 TL maaş veriyodu,geçen görüştüm fiyatlar düşecek diyor,3-4 bin liradan bahsediyor,komedi sanki piyasayı kendileri belirliyorla.Şu anda saatliğine en az 100 TL+KDV(Tehlikeli iş için) fiyat veriyorlar bu fiyattan %20 stopaj ve %15 gelir vergisini düşersek net 70 TL,70x217=15.190 TL sgk yemek yol ücreti için 2000 TL düşsek,net 12500 TL para kazanıyor bunun 10.000 TLsini çalışana vermeli.En kötü ihtimalle bence 10.000 TL normal bir ücret,çok riskli bir iş yapıyoruz.Lütfen daha aşağı bir fiyata çalışmayın.Bu iş şu noktaya da gidebilir.İşyerine direk ben hizmet veririm.Aklı başında 5 firma bulsam zaten bu maaşı çıkarırım,ilerde OSGB ler devre dışı kalabilir.Hekim,uzman,ve yardımcı gidip işyeri ile anlaşşa Osgb'den daha uyguna iş yapar.Bu da hem işyerinin kârı hemde uzmanın kârı demek.
 

cem terziyan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2013
Mesajlar
47
Tepki puanı
32
Meslek
Uzman (A)
ben buradaki bazı insanların ücret işini manipüle ettiğini düşünüyorum yazılanları okursanız zaten görebilirsiniz.Tek yorum saçmalıyorsunuz 5-6-7 bin tlye A sınıfını çalıştırmaktan bahsediyorsunuz.ben şahsım adına konusayım 10 yıllık mühendisim ve kendi mesleğimi yaparak zaten 7-8 bin tl ye çalısıyorum işin hakkı da budur.Neden geleceği belli olmayan habire yasa ertlenen ,torbalara konulan bir sektörde ve de bu kadar yasal risk sorumluluk hapis ,tazminat ...vb çalışayım.
Gelelim osgblere adamlar zaten şuan ayakta kalma tekneyi yürütme kapatmama savasındalar çünkü beklentilerini karşılamadı sektör yatırım yaptılar yasa ertlendi ,umdukları parayı kazanamadılar iş yeri hekimlerine ,is sağlığı uzmanına aylarca maaş ödediler e şimdi saldırıyorlar iş alalım diye ,rekabette var fiyat kırıyorlar tek dertleri yatırımlarını kurtarmak ve ayakta kalmak ama unuttukları bişi var piyasa bir süre sonra normal seyrine gelir A sınıfı uzmanı 15-20 bin tel den aşağıya çalıstıramazlar yada sahsen ben çalışmam.Bir çok kişi mühendis buradaki arkadaşlar siz bunu nasıl görmüyorsunuz anlamıyorum görmediğiniz şu 6331 öncesi isg hizmeti alması gerekekn şirket adeti kaçtı ? 6331 sonrası kaç oldu ? çok tehlikeli ve tehlikeli olarak düşünün.Şimdi 6331 öncesi uzman sayısı kaçtı ? şimdi kaç oldu ? kabaca isgye dahil olan firma sayısı en az 50 kat arttıysa uzman sayısı 4-5 kat artacak ve bunların bir çoğu da memur ,bir çoğuda zaten bir yerlerde çalısıyorlar.BANA GÖRE A SINIFI UZMAN ÜZRETLERİ DAHA DA ARTACAK BIRAKIN DÜŞMEYİ.
 

teslaxxx

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Nis 2013
Mesajlar
9
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Ben forum sitelerine sürekli iş güvenliği uzmanlarının maaşları hakkında mesajlar yazılmasına karşıyom. Hiç bu kadar aldığı maaş belli olan bir meslek grubu daha görmedim. Sonuçta sizin buraya yazdıklarınızı işverenlerde okuyor ve bunu size karşı bir strateji olarak kullanıyorlar.
 

tuncay

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
51
Tepki puanı
35
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
piyasayı düşürecek uzmanlar inşallah sınavı kazanamaz..İşin bir ağırlığı var saygınlığı vardı..Şimdi yasa çıkmadan önce 3000 alan c sınıfı uzman şimdi 1000 tl var..İşin riski çok diyorsun amaaan diyor böyle adamlar inşallah kazanamaz
 

İGUcumhur

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
168
Tepki puanı
38
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
OSGBlerin düşük ücret politikası sonları olacak , demedi demeyin... kimse düşük ücretlerle böylesine riskli bir işte çalışmak istemez . igu olanların %95 'inden fazlasının asıl bir işi var zaten gider kendi işini yapmaya devam eder ..
Bu seçimlerden sonra teftişlerin başladığı ve cezalar , tazmimatlar ödenmeye , mahkeme kapılarına gidilmeye başlandığı zaman su yüzüne çıkacaktır. (max. = 6ay)
 

ISGurusu

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
-11
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
işyerlerinin çoğu genelde piyasada yaklaşık 8-10 işçi olduğunu düşünürsek. 10 işçi üzerinden çok tehlikeli bir sınıf için aylık 2 saat yapıyor x 125 tl/saat = 250 tl yapar bir de bu işletmeye devlet destek veriyor tam bilmiyorum ama işveren açısından 200-220 tl falan yapar. yani işveren bu parayı çok rahat verir muhasebeciye öder gibi. bu işyeri gibi (abartılı mı bilmem takip edilebilirse) 90 işyeri( 180 saat eder) x 250 tl= 22.500 tl aylık gelir olur. bence gayet mantıklı. Buradan şu da çıkıyor küçük işletmeler bazında işyerlerinin birbirlerine yakınlığı da sağlanırsa aylık gelir pekela bu rakamlara çıkartılabilir, OSGB ye de girmeye gerek yok. ancak;
kendi sektörümde garip bir olay var. Ben inşaat mühendisiyim. , küçük şehirler ve küçük inşaatlar 8-10 işçi bazında ki yerler için ŞANTİYE ŞEFLİĞİ görevi 5 inşaat ile sınırlı ve aylık inşaat başına 500 tl piyasa yani 5 inşaat 2500 tl yapıyor. yani hem 5 ad sınırlaması olsun hem içinde iş güvenliği sorumluluğundan tutun da A dan Z ye sorumluluk şantiye şefinin ve piyasası da bu. ilk bu çıktığında 5 sınırlaması ile 2000 tl dan aylık 10.000 hedefimiz tahminimiz beklentimiz vardı sevinmiştik de... ancak böyle olmadı... hatta ilk başlarda aylarca iş almadım acemi olanlar piyasayı düşürenler nasıl olsa 5 sayısını dolduracak piyasa sıkışacak ve istediğimiz fiyatlara gelecek diye!!!!! ama ne mümkün o hiç olmadı hala da değil, mecburen biz de o fiyatlara yapıyoruz. ben bu açmazı hiç çözemedim. yani yukarıdaki anlattığım hesaba göre o rakamlar çok mümkün çünkü biliyorum 8-10işçi çalıştıran iş sahipleri böyle aylık 250-300 tl gibi paraları çok da sorun etmiyorlar verilir ama, aynı piyasada çalıştığımız arkadaşlar da 50 tl ver (bari karşıya geçelim derse..:)) yeter derse HİÇ DE OLMAZ demezler. şantiye şefliği de öyleydi ama nasıl oldu da bu rakamlara düştü anlaşılır gibi değil .... yalnız bir şey var ŞANTİYE ŞEFLİĞİ ni makina ve elektrik müh. de yapabiliyor aslında meslek olarak inş.müh ve mimar olmalı iken (bu benim fikrim) tabi ki sadece inş müh ve mimar olsa idi fiyat yükselebilirdi. bir de bu iş için sınav yoktu. kıyasladığım da isg uzmanlığı ile farkları bunlar. şu anda ki duruma göre sektörel ayrım İSG uzmanlığında da yok yani inşaatlara hiç alakası olmayan bir A sınıfı uzman bakabilecek, ya da benim inş.müh.olarak bir kimyasal ile iş yapan bir yere bakabileceğim!!!!!!!! tabi ki piyasa bu zorla olmuyor, projecilik de nerdeyse kağıt ve fason ücrete kadar da düştü...
şimdi umut iş güvenliği uzmanlığı. sayı sınırlaması yok ama saat sınırlaması var, kanunca yükümlülüğü cezaları belli... açıkçası zaten şantiye şefliğinde bu sorumluluğu aldığım için iş güvenliği uzmanlığı yapmayı düşünüyorum. tabi önce elimi mevcut işimi bırakmadan gözleyeceğiz.
özetle kıyas olarak bir başka sektör olan şantiye şefliğini anlattım, benzerliği ya da niye benzemediğini sizler de değerlendirin istedim. ancak her şey aynı mesleği paylaştığımız arkadaşlarımıza çok bağlı olduğu yadsınamaz bir gerçek, bakalım nasıl olacak...............
Tamamen Katılıyorum. Hatta Adana da şantiye şefliği 250 - 300 TL arasında (Karşıya geçiş olmadığındandır.) Şantiye şefinin sorumluluğu İGU dan fazladır. İGU sadece iş güvenliğine bakar. Şantiye şefi iş güvenliği haricinde yapının projeye uygunluğundan da sorumludur. Ben ayrıca bilirkişiyim. Elimde mevzuata uygun yapılmayan yapıların dava dosyaları var. Şantiye şefleri, yapı denetim elemanları, belediye elemanları ipin ucunda.
Gerçekten Türk Milleti olarak çok cesuruz. Bu kadar sorumluluğu şantiye şefi olarak 250-500 İGU olarak 750-2500 TL na üzerimize alabiliyoruz. Nasıl olsa birşey olmaz mantığı var. 1/300 ölüm 29/300 kaza oranını unutup 270/300 içinde kalırım nasıl olsa diyoruz. İnşaat Mühendisi Şantiye şefi 2020 yılına kadar kanunen iş güvenliği uzmanı olmak zorunda. Yani mecburiyetten alıyoruz. A sınıfı da olacağım. Ancak yeterli miktarda ücret almadan riskine kesinkile girmecem. Hatta Şantiye şefliği de yapmayacağım. Zaten mühendisliğimle bahsedilen ücretleri kazanıyorum. Bu arada şantiye şefliklerimin hepsini bitirdim. sıfır adet sıfır m2 var.
A sınıfını almaya çalışmamın bir sebebi de, bir makalede bakanlığın sektörel çalışma yapacağıdır. Yoksa bu işn cılkı çıkmıştır.
Devlet 10 yıllık müfettişlere direk A sınıfı uzmanlığını verdi. Aynı şekilde 10 yıl bir fiil şantiye şefliği yapmış mühendislere de kendi sektöründe A sınıfını bir mevzuat kursunun ardından vermeliydi. Çünkü şantiye şefi İGU nun tüm görevini yapar ve sorumluluğunu taşır. İnşaatların yapıldığı taaaaaaa eski dönemlerden beri, ve hala taşımaya devam ediyor. İMO gibi kurumumuz var ancak saçma sapan bir ideolojinin peşinde koşmayı bırakıp bizim dertlerimizle ilgilenmiyor.
 

İGUcumhur

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
168
Tepki puanı
38
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
istanbulda proje işi yapıyorum ayda 1-2 şantiye şefine ihtiyacım olduğundan biliyorum . şuan piyasa küçük inşaatlarda 2000-3000 arası ücret istiyorlar...

benim asıl söylemek istediğim ; eyyy mimar - mühendis arkadaşlarım şantiye şefliği yönetmeliği derki şantiye şefi aynı anda 5 şantiyeye bakabilir... eyyyyy mimar - mühendis arkadaşım odalarınız derki şantiye şefliği taban fiyatınız aylık 2700t (2013) benim şantiye şefi arkadaşım ne yapıyor 1 seferliğine 2000-3000 t ücret alıyor sonra sen sağ ben selamet şantiyenin yolunu bile bilmez ... akadaş 5 şantiye ayda 2700 den 13500t yapar neden adam gibi paranı almıyorsun da piyasayı düşürüyorsun müteahhit şantiye şefine mecbur. şantiye şefinin ruhsatta imzası var sen olmazsan müteahhit bey belediyeden ruhsatı alıp inşaata başlayamıyor. ben teknik öğretmenim. TMMOB teknik öğretmenlerin ve teknikerlerin şantiye şefi yapamaması için elinden geleni yaptı ve sonunda kazandı sebep inşaatların mimarlık - mühendislik hizmeti alamamasıymış.. bu şekildemi inşaatlar mühendislik -mimarlık hizmeti alıyor , şantiye uğramadanmı.... 6 yıldır proje işi yapıyorum bir çok şantiye şefi arkadaşla anlaştık bu konuda . %100 'ü şantiyeye 2 kere uğramamıştır.
bıraksanda işsiz gezen arkadaşlar maaşla çalışsalar adam gibi şantiyeye gidip gelseler olmazmı ? ''sözüm meclisten dışarı ''
 

ISGurusu

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
-11
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
istanbulda proje işi yapıyorum ayda 1-2 şantiye şefine ihtiyacım olduğundan biliyorum . şuan piyasa küçük inşaatlarda 2000-3000 arası ücret istiyorlar...

benim asıl söylemek istediğim ; eyyy mimar - mühendis arkadaşlarım şantiye şefliği yönetmeliği derki şantiye şefi aynı anda 5 şantiyeye bakabilir... eyyyyy mimar - mühendis arkadaşım odalarınız derki şantiye şefliği taban fiyatınız aylık 2700t (2013) benim şantiye şefi arkadaşım ne yapıyor 1 seferliğine 2000-3000 t ücret alıyor sonra sen sağ ben selamet şantiyenin yolunu bile bilmez ... akadaş 5 şantiye ayda 2700 den 13500t yapar neden adam gibi paranı almıyorsun da piyasayı düşürüyorsun müteahhit şantiye şefine mecbur. şantiye şefinin ruhsatta imzası var sen olmazsan müteahhit bey belediyeden ruhsatı alıp inşaata başlayamıyor. ben teknik öğretmenim. TMMOB teknik öğretmenlerin ve teknikerlerin şantiye şefi yapamaması için elinden geleni yaptı ve sonunda kazandı sebep inşaatların mimarlık - mühendislik hizmeti alamamasıymış.. bu şekildemi inşaatlar mühendislik -mimarlık hizmeti alıyor , şantiye uğramadanmı.... 6 yıldır proje işi yapıyorum bir çok şantiye şefi arkadaşla anlaştık bu konuda . %100 'ü şantiyeye 2 kere uğramamıştır.
bıraksanda işsiz gezen arkadaşlar maaşla çalışsalar adam gibi şantiyeye gidip gelseler olmazmı ? ''sözüm meclisten dışarı ''
Çok doğru söylüyorsun İGUcumhur. Dediğin şekilde mühendislik hizmetinin kalitesi de düşüyor. Ama Adana da küçük (500 m2 ye kadar 2-3 katlı) inşaatlar ın rayici 250-350 TL. Adama gibi Aylık 2700 tl yialsa en az haftada bir kontrolünü yapsa kalite artar. İş kazaları azalır. Ben küçük inşaatlar için aylık 600 tl +yol olarak ücret belirledim. Ancak bana iş veren yok. çünkü totalde 250 tl ye yapıp hiç işe gelmeyen var. Belediyelerde 5 adet sınırına dikkat etmiyorlar.
 

İGUcumhur

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
168
Tepki puanı
38
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
aylık 2700 t ücret veremeyen müteahhitte gitsin başka iş yaptın ortalık müteahhtiten geçilmiyor. köyden malını satan müteahhit olmuş.... 500 şantiye şefliğinden + 500 iş güvenliğinden mantığı olduğu müddetce ne adam gibi hizmet olur nede adamgibi ücret olur. OSGBler kapatır herkez bireysel çalışır 300 e 500 e .... işini iyi yapan birkaç kurumsal firmada çalışan arkadaş dolgun ücret alır gerisi tamamen prösedürden öteye geçemez...
 

emrah_isg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 May 2013
Mesajlar
23
Tepki puanı
7
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar bu sitede osgb ler cirit atıp algıyı yönlendiriyorlar. Hiçbir aklı başında insan bukadar risk alıp 3000 4000 çalışmaz (Ave B ler için söylüyorum).. sadece Osgb ler fiyat kırmak için burada manupile yapıyorlar. yak 2000 A çalışırmış falan hep hikaye
 

ozkankosebay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaslar ben OSGB sahıbıyım ve fıyatları lutfen dusurmeyınız.Bireysel de osgb tarafından da sözleşme yapsanız fiyatlarınızın standartı olsun...
A sınıfı iş güvenliği uzmanının şu anda 1 saatlik ücreti min. 100 TL olması gereklidir... Burdan yola çıkarak hesaplamanızı yaparsınız.

HERKESE KAZASIZ BELASIZ İŞLER DİLERİZ SAMSUN ADIM OSGB....
 

İlo

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Tem 2013
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Uzman sayısının artmasına rağmen piyasadaki 2.000 - 3.000 TL gibi komik rakamlara inmeyeceği aşikârdır. Kaldı ki bu rakamları telafuz eden kişiler OSGB şirketleri olan kişilerin olduğu da aşikârdır. Yeni Mezun işe başlayan mühendislerin en az alması gereken ücreti TMMOB ile SGK nın imzaladığı protokole göre aşağıda belirtildi gibi 2.800 TL olarak belirlenmiştir.

" TMMOB ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plancısı asgari ücretinin 2014 yılı için brüt 2800 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir. "

Üzülerek görüyoruz ki burada yazılanlar bir bilgi paylaşımında ziyade yönlendirme politikası haline gelmiştir. Almış olduğunuz uzmanlık sertifikası şuan için değerli ve risklidir. Bu riski bilerek ve uzmanlığınızı değerlendirerek fiyatınızı belirleyiniz.
Net 2800 TL
 

omer_bacak

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
55
Tepki puanı
74
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
benim görüşüm net aylık kazanç değilde saat ücreti olarak...hizmet verilen yerlerde saat ücreti yaklaşık 35-50 TL/saat olabilir (tehlikeli ve çok tehlikeli yere göre)...

dolayısıyla ayda 180 saat doldurursanız ortalama 7500-8000 TL yapar...217 saate çıkarsanız 9000 TL civarında dolanır...

tamamen kendi yorumum, sizler neler düşünürsünüz acaba?

Bir firmamız için osgb lerden teklif aldık ve en düşük teklif çok tehlikeli sınıf için 35 TL/kişi olarak geldi. 1000 kişiye hizmet verebilmek mümkün buda 35bin tl yapar. OSGB ler A sınıfı uzmanı 15bin TL ye istihtam ediyordu tahminim 12 bin TL ye düşer. Serbest çalışanlar da 15-20 bin arası kazanabilirler.
 

erkanozturk

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ara 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
24
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba arkadaşlar...

2 ay önce bir osgb ile iş görüşmesine gittim. Sahibi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı idi. Baya samimi bir sohbet ettik. Kendisi piyasanın düşürülmesinden bahsetti. Önüne gelenin bu işe girdiğini söyledi. Sonra bana tam zamanlı başlarsam ne kadar para isteyeceğimi sordu. Bende C sınıfı sertifika sahibiyim..4500 tl istedim. Kendisinde şuan çalışan C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının 2000 TL aldıklarını inşaatt çalışanlara 2500 tl verdiklerini söyledi. Bende kusura bakmayın beni Tehlikeli sınıfta kullanacaksınız ben bu riske bu parayı isterim dedim ve çıktım. Piyasanın hali bu. Piyasanın belli seviyelerde kalması bizlerin elinde. gidip 2000 tl ye o riskler alınmaz. Bakın çok değil 6 ay sonra iş kazalarından başı yanacak çok arkadaş olacak ve burada çözüm arayacak..Yazık etmeyin kendinize. Kendi mesleğinizi yapsanız zaten odaların minimum asgari ücreti belli..Gidin mesleğinizi yapın
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.