13 Mayıs 2012 İptal Edilen Yada Değiştirilen Sorular

Cevahirim

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Şub 2012
Mesajlar
23
Tepki puanı
16
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
ahhh ahh yazılanları okudum tüm fikirlerini paylaşanlara kucak dolusu sevgiler sunuyorum. Mühendis demekle pekte haksız olmadığımı tekrar anladım benim neyi ifade etmek istediğimi anlayamayan arkadaşlara ithafen yazıyorum ve bu kadar basit bi konu bu kadar uzatılmaz bizim sorunumuz birbirimizle değil sistemle alakalı olmalıyken onca saçma sapan soru varken bu kadar basit bi soru üzerine dikkati çekip 1 iptalle kurtulmalarına sebep olanlara lafım.
Bu arada fizik dersi veren arkadaş söyliyicek söz dahi bulamıyorum o yazıyı okurken ben utandım mühendis zihniyeti... amaç burda şirket yöneticilerindeki insanlara köle gözüyle bakma zihniyetini yıkmak mı yoksa belgem var ben süperim diye dolaşmak mı objektif bakan arkadaşlarım ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Lütfen uzatmayın bu eğitime zaman, emek ve para harcayan gönül veren tüm arkadaşların belgeyi alması temennisiyle
 

serkancaner

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ara 2011
Mesajlar
164
Tepki puanı
197
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar selamlar,
Lüx sorusunun iptali kimsenin kalmasına sebep olamaz! Bu yüzden saçma sapan suçlayan yorumları anlayamıyorum kusura bakmayın!
Komisyonun iptal edilecek soruları incelemesi eğer bu şekildeyse, bundan sonra ki sınavlarda itirazla birlikte danıştaya soru ile ilgili dava açalım arkadaşlar bu kadar basit. Eğitim kurumlarında ki gruplarda bu şekilde karar alınır ve dava masrafını o grupta ki herkes paylaşır gibi. Madem dava sorusu bu kadar etkili oluyor, bizlerinde o şekilde hareket etmesi gerekir ki dönen çarka o şekilde karşılık verilebilsin.
Bunun dışında zaten bu kadar kalitesiz bir sınavda, 70 barajında kalındığında soru komisyonunu suçlayan meslektaşlarımada aynada bi kendilerine bakmalarını rica ediyorum ve şu soruyu sorun kendinize "O komisyondakilerden farkım ne?"... Bu uzmanlık ile alakalı bütün sorulara genel olarak baktığımızda zaten akli dengesi yerinde olan sokakta yürüyen bir vatandaş 50 alır. Mühendislik vb bölüm okuyan arkadaşlarında rahatlıkla sokakta ki vatandaştan +10 lük bir doğrusu olur teknik sorulardan...Eeee geriye kalan 10 puan için biraz yönetmelik tüzük okumak hadi bunları yapamıyorsak geçmiş sorulara ve soru havuzuna bir göz atmak yeterli olurdu...Toplumca zaten tembelliğe alıştık başarısızlıklarda kendimizi mükemmel görerek suçu hep başkalarında ararız ama unutmayın elinizle bir kişiyi suçlarken 1 parmak o kişiyi gösterirken diğer 4 parmak size dönüktür! Bu yapacağımız işte o kadar çok prosedür ve bürokrasi faslı var ki, daha bu sınavda ki durumu kaldıramıyorsanız bir iş kazasında vay halinize arkadaşlar...
Son olarak yanlış bilmiyorsam yeni yasa onaylanırsa Türkiye'de toplamda yaklaşık 50bin civarında iş müfettişi ve 200bin civarında isg uzmanı gerekiyor. Bu yüzden bu talebin kısa sürede karşılanabileceğini sanmıyorum. Eğer sorun para ise zaten arkadaşlar her meslek dalında olduğu gibi kaliteniz farkınız olur, bu farkta aldığınız risk ve kalitenizi karşılar.
Herkese iyi çalışmalar, saygılar

Ali Bey;
Saçma sapan suçlama içersinde değilim değilizde.Lüx sorusunada doğru yaptım bakkal mehmet efendi de doğru yapmıştır.Mühendislikle teknikerlikle alakası yok bunun.
Ben endüstri meslek lisesi mezunuyum.Aynı zamanda teknikerlik diplomam var.Aynı zamanda Makina Mühendisiyim.
Kendime aynada bakmıyorum.Kalitesizmi bir sınav mı evet.Kalitesiz.Bana sınavdan öbce sorsaydınız size yine kalitesiz olacak derdim.
Ben sınava hazırlanamadım.İşten dolayı.Şu anda boşum o ayrı.Kaan hocama arkadaşıma sordum.Dedim ki;Ben sınava hazırlanamadım.İnternet yok.Siteyi takip edemiyorum.Bana ne önerirsin.Bana önerdiği soru ve spotane bilgiler veya bu sınava katılma sonrakine hazırlan.bende kısa bilgilerle bu sınava girmeye karar verdim.
O komisyondakiler bedavaya çalışmıyor.Siz değerliyorumlarınızı burada sunuyorsunuz ama karşılığında bir şey almıyorsunuz.Size saygım var her zaman.
Ama komisyon bizim geleceğimizi etkiliyor.Biz yani ben yüzde yüz doğru tartışmasız soru istiyorum. Komisyon kimlerden oluşuyor.Ben komisyonun aldığı kararlara katılmıyorum.Ben büyük ihtimalle geçtim.Ama katılmıyorum.Bu ahmet kalmış mehmet kalmış hüseyin geçmiş değil.Orada komisyon var.bu olay ciddi.ciddi olmasa komisyon olmaz.Her soruyu ciddi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor.Diyeceksininiz belki değerlendirmediler mi?Değerlendirmişlerdir ama bunu bizlerle paylaşmaları gerekir.
Yani şu şu şu soruya itiraz geldi.Biz değerlendirdik.Şu şu şu sebepten ötürü doğru bulmadık.Bizde diyeceğiz ki haklılar.Evet.
Lüx sorusuna takılmayın.Asfalt sorusuna ne diyeceğiz.Bir yanlış 2 kez yapılır mı?Kimse uyanmasa daha doğrusu doğru nedir diye sorgulamasa bu soru hatalı şekilde geçecekti.Değil mi?
 

okko

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
208
Tepki puanı
392
Arkadaşlar lütfen birbirlerimize hitap ederken uslubumuza dikkat edelim.

Kırıcı olmayaya özen gösterelim.

SAygılar.
 

Mert Fatih Kesgin

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
138
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bu kadar saçma, gereksiz ve kibir dolu insanlara yukarıdan bakan bır yorum gormemiştim tebrik ederim..Aslında benım sınavımda çok şükür iyi geçti hatta değiştirilen cevaplardan sonra 1 soru daha kazandım ama bu benim itiraz eden arkadaşları kçk görmemi onları aşağılamamı gerektirmez..Kaldı ki "ben geçtiysem herkese geçecek " nedir ya ? Kendını zeka sevıyesı olarak en altta mı goryorsunuz yoksa farklı bır yerde mı ? Yanı siz otorite misiniz ? İnsanlar itiraz ediyor ve hiç alakası olmadığı halde gereksiz yere yorumlar yapılıyor..Kimse diğerinin sınavının neden kötü geçtiğini bilemez ? Yorum yaparken daha ince düşnelim bizim gibi düşünmeyen insana saygı gösterelim.

Benim kendimi nerede gördüğüm yazdığım yazıdan anlaşılıyor. Kimseyi de küçük görmüyorum. Kibirli biri de değilim çok şükür. İşte acitasyon dediğim tam da bu. Ben otorite değilim. Sadece bu sınava girmiş bir kişiyim. Ben geçip belge aldıysam yada birileri geçip belge alabildiyse, diğerlerinin farkı ne? Olur olmaz her şeye itirazın sonucunun, gerçek yanlışların düzeltilmesine engel olacağını söylemiştik. Bakın haklı çıktık ne yazık ki. Şimdi de kibirli olduk. Ben itirazlara kızmıyorum. İtirazların şekline ve nedenine kızıyorum. Amaç, yanlışı düzeltmekse desteklerim. Ama amaç, birilerini sınavdan geçirmekse bunun sonu yok diyorum. 69+1 68+2 67+3 ....

Toplum olarak doğruyu arama şeklimiz sakat. Bu yorumdan sonra gerçekten bu memleketin olduğu yere şaşırmıyorum. Bazen birileri kaybetmeli arkadaşlar. Bu bir sınav. Hak, hukuk denen şey bunu gerektirir. Kimseyi yerdiğim de yok, yargıladığım da. Birileri bu sınavdan kalacaktır.

Burada bulmamız gereken şey şu. Hak ettiği halde geçemeyenleri mi korumalıyız, yoksa hak etmediği halde geçebilecek olanları mı? Bunun ayrımına vardığınız gün, benim ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ve yine söylüyorum. Bu kadar kolay bir sınavdan geçemeyen arkadaşlar uzman olamazlar. Hak olan budur. Bence bu sınavın geçme notu en az 80 olmalıydı. Ben de geçer miydim kalır mıydım bilmiyorum. Sonuçlar açıklanınca görücez. Ama böyle düşünüyorum. Doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri açıkça yazdığım için de kibirli ve ukala yerine koyulmam da ayrıca kendimce haklılığımın bir göstergesidir bence. Ben her yerde, her platformda doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri sonuna kadar savunurum. Ne birilerini düzeltmek amacım, ne de birilerini suçlamak. Sadece, adaletin birilerine göre değil, mutlak doğruya göre tecelli etmesini isterim.

"Yazık ya, kalmasın kimse herkes geçsin." demek adalet değildir. Adil olmakla, merhametli olmak aynı şeyler değildir. Kalan arkadaşların emeklerine üzülürüm elbette. Ama ben veya bir başkası kalan kalmıştır. O kadar.

Herkese iyi çalışmalar.
 

utkukaan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 May 2012
Mesajlar
5
Tepki puanı
14
MERT ARKADASIN DEDİĞİ SORULARA İTİRAZ MESELESİ DEĞİL..GECMEK İÇİN 2 - 3 SORU İPTAL OLSUNDA GECEYİM DİYENLERE..% 90 BAŞARI OLAN BİR SINAVDA , İLK ÖNCE KENDİNİZE BİR SORUN BAKALIM NERDE HATA YAPTIM DİYE..HAKKINI HELAL ETMEYENLER NEYİ KİME HELAL ETMİYOR..HADİ 10 SORU HATALI DİYELİM..GERİYE KALN 90 SORUDA NE YAPTINIZ..

Neriman hanım;
Mühendismisiniz avukatmı?
O soruları hazırlayanların bir görevi var 100 tane dogru soru hazırlamak kolay degil zorda olsa dogru.
Sınava girenlere siz nasıl dersiniz 90 soruda ne yaptınız adam 90 65üzeri yaptıysa sizin mantıga göre geçmesigerekir.
Çalışmayanın cezasını hatalı soru sorarak veremezsiniz.Kaldı ki insan hata yapar ama hataya devam etmek akıl işi degil.Bu sınavda kim ne derse desin 1-2 sorunun şıkkı değişmesi 2-3 sorununda iptal etmesi gerekirdi.Haliyle sınırda kalanlarında 67-68-69 tepkisi buna biraz empati kurun lütfen.
Siz iş kazası geçirip kolunu kaybeden kişiye neden mi dikkatli olmadın işveren tedbirleri alasıya kadar sen neden dikkatli olmadın mı diyeceksiniz?Siz böylemi uzmanlık yapıyor yada yapacaksınız?
Ben burda başarısız olanların tepkisini anlıyorum üzüntü hali herşey yazabilir ama siz ve sizin gibi alan alıyor sen neden alamadın zihniyetini anlamak için amlayabilmek imkansız o haldebede GERİZEKALIMIYIM? Yoksa sizin kadar İLERİZEKALIMI DEGİLİM?
Siz burda dayanışmayı sağlayamazsanız haksızlıga ugrayan arkadaşınıza sahip çıkamazsanız.Yarın çalışanı nasıl koruyacaksınız?
Burdaki geçen veya kalan herkezden beklerdim ki özellikle sizden 69 kalan yada 70 geçeni konuşmaktan ziyade asıl gerçekten iptal edilmesi gereken yada düzeltilmesi gereken soru yada sorular var mı ? Varsa neden iptal edilmedi bunun kavgasını verilsin?
Sonuçta 1 degil 5 soruda iptal edilse mutlaka birileri 69 da kalacak ama asıl olan adalet yerini bulacak ozaman kaybeden diyecek ki hata bende nasip degilmiş biraz daha çalışıyım vs. ama şimdi adam hakkı yeniyor bunuda görüyor bedduada eder küfürde nedese haklıdır .
Tüm fikirlere saygı duyuyorum ama size ve sizin gibi düşünenleri anlayamadığım için saygı duymuyorum.
 

Ufuk Ylc

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
23
Tepki puanı
21
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
MERT ARKADASIN DEDİĞİ SORULARA İTİRAZ MESELESİ DEĞİL..GECMEK İÇİN 2 - 3 SORU İPTAL OLSUNDA GECEYİM DİYENLERE..% 90 BAŞARI OLAN BİR SINAVDA , İLK ÖNCE KENDİNİZE BİR SORUN BAKALIM NERDE HATA YAPTIM DİYE..HAKKINI HELAL ETMEYENLER NEYİ KİME HELAL ETMİYOR..HADİ 10 SORU HATALI DİYELİM..GERİYE KALN 90 SORUDA NE YAPTINIZ..
sınavda geçme sınırı %70, yani 100 sorudan 70 ini yapan geçiyor. 90 soru üzerinden geçme sınırı da 63 oluyor (%70 üzerinden). 100 soruluk sınav için 2-3 soru iptal olsunda geçeyim diyen arkadaşlara sormuşsunuz ya geri kalan 90 soruda ne yaptınız? Sonrada yazmışsınız hadi diyelim 10 soru hatalı. Tamam hadi diyelim 10 soru hatalı, 90 üzerinden geçme notu (%70) 63 yapar :) . Yani 2-3 soruya ihtiyacı olan arkadaş zaten 100 soruluk sınavda 67 yapmış demekki :) dolayısıyla 90 üzerinden rahatca geçiyor.
 

slazenger

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
1
Şahsen bu sınavda 69 yada 68 le kalacak olan arkadaşlarımın haklarını aramalarını tavsıye ederım, madem sınır 70 ve hatalı hala birkaç soru var soruları düzeltilmesine yönelik çabaları belkide sonuç verecektir.Çünkü geçmiş sınava girenlerinn ne tür sorularla karşılaştığı belli bir de bu sınavı geçememek bir daha maddi kayıp ve zamanın oluşmasına neden olacaktır.Sorular kolay olabilir fakat hatalı sorulardan çalışanların 1 -2 puanla kalması emeği,zamanı,maddi kaybı yüzünden üzüntü vericidir.
 

tibet duman

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
11
Arkadaşlar daha önce sorular nedeni ile mahkemeye başvuran var mı ben 1 soru için mahkemeye başvurmayı düşünüyorum varsa bilgilendirebilir mi beni nereye başvuracağız başvurmak için ne kadar süremiz var bilgilendirme yaparsanız sevinirim
 

Cem AKBULAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
813
Arkadaşlar daha önce sorular nedeni ile mahkemeye başvuran var mı ben 1 soru için mahkemeye başvurmayı düşünüyorum varsa bilgilendirebilir mi beni nereye başvuracağız başvurmak için ne kadar süremiz var bilgilendirme yaparsanız sevinirim
tibet bey..temmuz 2011 sınavından daha yeni 3 soru iptal edilmiş yani mahkeme daha yeni sonuçlanmış sanırım..karar temyize gider gitmez bilemem ama,haklı olduğumuzu düşündüğümüz her an mahkeme yolu her zaman açık olmalıdır diye düşünüyorum...
iyi çalışmalar dilerim...
 

serkancaner

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ara 2011
Mesajlar
164
Tepki puanı
197
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar daha önce sorular nedeni ile mahkemeye başvuran var mı ben 1 soru için mahkemeye başvurmayı düşünüyorum varsa bilgilendirebilir mi beni nereye başvuracağız başvurmak için ne kadar süremiz var bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Bu konuda
24 aralık sınavına Tuncay Tanrıverdi arkadaşımız idare mahkemesine dava açtı.Yanılmıyorsam 18 soruya.dava sürmektedir.Dava için yine yanılmıyorsam eğer 60 günlük süre zarfı var.yani siz sınav sorularına itiraz ettiniz.size bakanlık cevap yazısı gönderdiği tarihten itibaren 60 günlük süresi var.bu 30 gün de olabilir.tam hatırlamıyorum.
dava idare mahkemesine açılıyor.İstediğiniz ilden.ama Ankara da açmanız daha iyi.Yaklaşık bulunduğunuz ilden 200 TL filan.
Tuncay Bey le irtibata geçerseniz daha iyi olur.isterseniz size mail adresinide verebilirim.
 

tibet duman

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
11
Bu konuda
24 aralık sınavına Tuncay Tanrıverdi arkadaşımız idare mahkemesine dava açtı.Yanılmıyorsam 18 soruya.dava sürmektedir.Dava için yine yanılmıyorsam eğer 60 günlük süre zarfı var.yani siz sınav sorularına itiraz ettiniz.size bakanlık cevap yazısı gönderdiği tarihten itibaren 60 günlük süresi var.bu 30 gün de olabilir.tam hatırlamıyorum.
dava idare mahkemesine açılıyor.İstediğiniz ilden.ama Ankara da açmanız daha iyi.Yaklaşık bulunduğunuz ilden 200 TL filan.
Tuncay Bey le irtibata geçerseniz daha iyi olur.isterseniz size mail adresinide verebilirim.
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için mail adresini verirseniz sevinirim.
 

melikealici

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Bende slazenger arkadaşımıza katılıyorum iptal edilmesi gereken sorular hala mevcut hakkını doğru sorular üzerinden arayan ve 67-68 de kalan arkadaşlarımızda geçer sonuc alacaktır.
 

vivien

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
ben mesala sınırdan kalıyorum... nasıl bir yol izlicem itiraz için sonuca itiraz ederek mi
 

serkanie

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
arkadaşlar bırakın itiraz etmeyide vs.. burdaki yorumları okuyorum gercekten cok komik! şunu söyliyeyim ben ilk girişimde bu sınavı 82 83 gıbı bır skorla gececegım, sınav komisyonu daha ne sorsun a dan sonra hangı harf mi gelir? yapmayın arkadaslşar bu işi ciidiye alın aın kıttapları detaylı brı sekılde calısın, alısmısnız her sınav sonrası ıtıraz ıtıraz, tamam aralık sınavına gıren arkadaslşara hak verebılıyorum, soru tarzları alısılmısın dısndaydı ama bu mayıs sınavı ıcın otuurun hatayı kendınızde arayın saygılar..
 

vivien

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
üff herkes çok biliyo zaten..benim sınava nasıl girdiğimi nerden biliyosun ki ne şartlarda..Ben yarısında çıktım nerdeyse sağlık sorunum var yoksa ben de biliyorum sorular kolaydı.. ama şimdi sınava tekrar girmek sadece vakit kaybıı!!
 

omeruni

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Ara 2011
Mesajlar
59
Tepki puanı
22
Merhabalar,

Benim merak ettiğim, bu sınav sonrası bizlere sınav sonuç belgesi gelmiyor. Ve ben ilk sınavdan kaç aldığımı hatırlamıyorum eğer Temmuz 2011 sınavında 3 soru iptal edildi ise ben hakkımı nasıl arayacağım. 69 ile kalmıştım. Ben sınav sonuç belgemi nereden bulacağım?

saygılarımla
 

tibet duman

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
11
arkadaşlar ben androgaji sorusu için iptal başvurusunda bulunacağım sadece o soru ile ilgili dökümanım sağlam eğitim bilimleri kitapları ile destekleyeceğim diğer sorularda ki problemleri bana döküman ve kaynaklarla ulaştırırsanız onlarıda dosyaya dahil ederim bir de ilo sorusunu yasalardan inceliyorum şu an tam fikir sahibi olamadığım için bir avukat desteği alacağım sizlerin fikirleri varsa bana mail adresime e- posta ile ulaştırın transformator04@gmail.com eğer biraz sağlam olursa tazminat davası da açacağım artık gittiği yere kadar uğraşacağım soruları zor sormaları önemli değil önemli olan doğru hazırlamaları sırf 5 yanlışım hatalı soru hazırlamadan gitti. Bir lafta şu sınav kolaydı diyen arkadaşlara lütfen aynı şeyleri söyleyip durmayın kalanların hepsi soruların kolay olduğunu biliyor sınav psikolojisi bu hata yapılır ama güvendiğiniz sorular hatalıysa onlar sizi etkiliyor 24 aralık sınavı zor bir sınav değildi ki oradada çelişkili sorular olduğu için insanlar isyan etti ben o sınavda da 60 üstü aldım bu sınavdada 60 üstü alıyorum demekki zor değil zor olsaydı hiç yapamazdım ki 24 aralık sınavına hiç çalışmadan o puanı aldım biraz laflarınızı sarf ederken kırıcı olmamayı seçin resmen bizim gibi insanlara aptal diyorsunuz lütfen diyorum siz mühendis olduysanız biz mühendis olduysak demekki hepimizde zeka üst seviye de söylediğiniz laflar sadece insanları kırıyor ve üzüyor insanları üzmek bu kadar hoşunuza gidiyorsa diyecek lafım yok ama hiç kimsenin bu kadar gaddar olduğunu sanmıyorum. teşekkürler.
 

akyol muhammet

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
32
Tepki puanı
10
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar inşallah hepiniz kazanırsınız ancak asıl zorluğun sahaya inince olduğunu göreceksiniz.
 

Mesut KORKMAZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Şub 2012
Mesajlar
9
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Valla kusura bakmayın ama şu sınavdan kalıp hakkını kaybeden arkadaşları daha fazla emek vermeye yada bu işleri bırakmaya davet ediyorum. Cidden kabak tadı verdi artık bu acitasyon işi. Geçen nasıl geçiyor abicim. Bu nedir ya? Herkes yanlış bi siz mi doğrusunuz? Ben geçtiysem herkes geçecek. O kadar. Ne kadar emek, o kadar ekmek. Gerisi polemik benim gözümde. Bakanlığın kapısında dağıtsınlar o zaman belgeleri. Kendisini benden daha az akıllı olduğunu düşünen varsa sınava girmesin. Bu işi yapamaz zaten. 100 soru soruyor adamlar. Yanlış doğruyu götürmüyor. Daha ne olacak ya. Mühendis diplomasına sahip insanlarsınız. Hiç dönüp kendisine bakmıyor kimse. Yeterince çalışanlar barajı geçer miyim acaba diye düşünmezler. Kusura bakmayın ama bu iyice yerleşti topluma. Hep başkaları kabahatli. Bi de kendinizi yargılamayı deneyin beddua etmeden önce....
citasyon falan ne demek. saygısızca kelimeler kullanmaya gerek yok. herkes kendi düşüncesini die getiriyor.
 

Esat ÜN

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
323
Tepki puanı
375
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar ben androgaji sorusu için iptal başvurusunda bulunacağım sadece o soru ile ilgili dökümanım sağlam eğitim bilimleri kitapları ile destekleyeceğim diğer sorularda ki problemleri bana döküman ve kaynaklarla ulaştırırsanız onlarıda dosyaya dahil ederim bir de ilo sorusunu yasalardan inceliyorum şu an tam fikir sahibi olamadığım için bir avukat desteği alacağım sizlerin fikirleri varsa bana mail adresime e- posta ile ulaştırın transformator04@gmail.com eğer biraz sağlam olursa tazminat davası da açacağım artık gittiği yere kadar uğraşacağım soruları zor sormaları önemli değil önemli olan doğru hazırlamaları sırf 5 yanlışım hatalı soru hazırlamadan gitti. Bir lafta şu sınav kolaydı diyen arkadaşlara lütfen aynı şeyleri söyleyip durmayın kalanların hepsi soruların kolay olduğunu biliyor sınav psikolojisi bu hata yapılır ama güvendiğiniz sorular hatalıysa onlar sizi etkiliyor 24 aralık sınavı zor bir sınav değildi ki oradada çelişkili sorular olduğu için insanlar isyan etti ben o sınavda da 60 üstü aldım bu sınavdada 60 üstü alıyorum demekki zor değil zor olsaydı hiç yapamazdım ki 24 aralık sınavına hiç çalışmadan o puanı aldım biraz laflarınızı sarf ederken kırıcı olmamayı seçin resmen bizim gibi insanlara aptal diyorsunuz lütfen diyorum siz mühendis olduysanız biz mühendis olduysak demekki hepimizde zeka üst seviye de söylediğiniz laflar sadece insanları kırıyor ve üzüyor insanları üzmek bu kadar hoşunuza gidiyorsa diyecek lafım yok ama hiç kimsenin bu kadar gaddar olduğunu sanmıyorum. teşekkürler.

androgoji sorusu için tavsiyem 2 temmuz 2011 A sınıfı uzmanlık sınavı A kitap 95. soruya bakman. neredeyse aynı soru ama şk değişmiş. incelemeni tavsiye ederim. ayrıca risk med'in 2200 soru adlı kitabı 747 sayfa 7. soruda birkaç kelime dışında çok benzer bir soru var. risk med den bilgi alabilirsin. yardımcı olmak için yazıyorum. kolay gelsin
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.