Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

Anıl AŞKIN

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
70
Tepki puanı
65
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
birde şunu gördüm. adamlar osgb de inşaat firmasından 8000 tl alıyor size 2000 tl veriyor gerisi cebine. adam kılını kıpırdatmadan hakkınızı yiyor hayat bu bizim ülkede
zaten normal birşey bu A sınıfı olarak şantiyteyi alıyor A sınıfı ücreti talep ediyor adam c sınıfına gün gün git kontrol et şunları yap diyor yükümlülük C de değiş A sınıfında bu durumda, sizde A sınıfı olunca 8000 tl alacaksınız sorun yok bunda yani :D
 

ISG-isg

ISGfrm Çalışma Birimi
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
919
Tepki puanı
4,435
Meslek
Uzman (C)
:))
 

Öner KOÇ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Şub 2012
Mesajlar
30
Tepki puanı
34
Meslek
Uzman (C)
Geçen hafta gittiğim bir iş görüşmesini sizlerle paylaşmak istedim..Şuanda çalıştığım çevre laboratuvarında 2000 TL gibi bir ücret geçiyor elime.. Yaptığım iş ise sadece emisyon ve gürültü ölçümleri ve bunların raporlaması..Ankara'da bir OSGB şirketine iş başvurusu yapmıştım.. Hem İSG'yi pratikte öğrenmek hemde ücret konusunda biraz daha üst seviyelere çıkmak görüşme amaçlarım arasındaydı..Görüşme sırasınca olumsuz bişey yoktu tam istedikleri gibi bir personel olduğumu söylediler.. Neler yapmam gerektiğini söylediler.. İş hakkında bilgi verdiler.. Hatta bir ara kendi kendime dedim ki maaş konusunu konuşmadan işe alındım galiba..Herneyse baktım bunların maaş konusundan bahsedeceği yok kendim sordum ne kadar ücret vereceklerini.. Bana teklif ettikleri fiyat şaka gibi ama 1200 TL.. Ben çalıştığım şirkette aldığım maaşı söyleyince maaşı 1500 TL ye çıkarttılar ve bunun karşılığında üstün bir performans istediklerini söylediler.. Ve bu maaşıda kimseye söylemememi istediler.. Söylediklerine göre şirketlerinde çalışan diğer 2 C sınıfı uzman 1200 TL alıyormuş A sınıfı uzmanda 1000 TL cep harçlığı alıyormuşşşş...Kendilerine Teşekkür ettim ve ayrıldım.. Yorum Sizin :)
 

Volkan ERDEM

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Nis 2012
Mesajlar
45
Tepki puanı
70
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar, yapacağınız işte, önce mesleğe sonra kendimize karşı saygımız olsun lütfen. İş bulamadığı için gidipte İş Güvenliği Uzmanı belgesi alan ve bu belgeyle 1500 TL'ye çalışan arkadaşlar zaten, bilgi ve tecrübelerilerinin yetersiz olacağından dolayı zaman geçtikçe aramızdan eleneceklerdir. Böyle arkadaşların işsiz kalmasından ötürüde ne yazık ki üzülmeyeceğim. MMO, 1 Temmuz 2012'den itibaren mühendis asgari ücretini 2.300 TL olarak belirlemiştir. Bizler İş Güvenliği Uzmanı olabiliriz ama herşeyden önce mühendisiz kesinlikle yeni mezun arkadaşlar bu asgari ücretin üzerine en az 500 TL ilave ederek çalışabileceği en az ücreti belirlemelidir. Birde şöyle düşünün, bugün özel bir üniversitede mühendislik fakültesinde bir yıllık eğitim ücreti 17-18 bin TL civarında, hazırlıkla beraber 5 sene dersek ve ayda 1.000 TL öğrenci masrafları olsa, toplamda bir mühendisin okul gideri yaklaşık 200-250 bin TL civarındadır. Sizce işvereniniz 250 bin TL'ye bir dükkan alsa 1.500 lirayamı kiraya verir :) ya da böyle düşünemediyseniz işyeri hekimi ne alıyorsa bari aynı rakamı telaffuz edin. Mühendislik kelimesinin ayaklar altına düşmesine 1000 TL ye işçi çalıştıracağıma 1500 TL'ye mühendis çalıştırırım deme cüretini kimseye vermeyiniz. Saygı ile.
 

ÇevMüh.İSG

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Haz 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman (C)
Öncelikle herkese merhaba ... Kazasız günler
-Ben çevre mühendisiyim ve şu anda 1.200 TL ( Yol yok - sabah 8 aksam en erken 6 )alıyorum firmalara denetime gittiğimde, fabrika da yeni işe başlayan ortalama çoğu yerde 850 + mesai + yol (yemek sigorta saymıyorum) boylelikle benim ekstra çalısmalarım oldugu halde mesai kalmadan benden çok alıyor ve hiç bir riski de yok sorumluluğu da yok. Kafam esiyor gir fabrikaya çalış diyorum :)
-Yeni İSG uzmanı oldum ve fiyat konusunda dağılımları baştan sona kadar okudum. Evet sorumluluklar çok fazla ama çevre görevlisinde yaptıkları gibi piyasayı bitirdikleri gibi zamanla buda biticektir. İSG kadar olmasada Çevre görevlisinde de sorumluluklar var ama sallayan yok. Tamamen parası olanın senın sırtından para kazandıgı senı ise kobay gibi kullandıgı kendı klimasını acarken sen sıcagın altında anlın catlarken üç kurusun pesine düştüğün bu düzende daha iyi fırsat yakaladığında seçme sansını tanımıyolar. İste bu kapitalist sistemde kendimize yer bulma mücadelesinde fikir veren arkadaslara tesekkür ediyorum. Çevre görevlilierin suan basına gelen olay gibi (Sabırsızlıkla bakanlıgın el atmasını beklıyoruz) olmaması ve İSG ' nin öneminin "İş veren = Dünyaları kazanırken üç kuruş verdimi geceleri uyuyamayan" tarafından daha iyi anlaşılması.
 

buketdemir

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
71
Tepki puanı
188
Meslek
Uzman (C)
danışmanlık yapan arkadaşlar günlük ne kadar bir ücret belirlediniz kendinize ve risk analizi yada acil durum planını nasıl bir ücret karşılığıında yapılıyor? bulunduğum şehirde çalışan bir C sınıfı bir uzman günlük 250 TL gibi bir ücretle çalışıyor.3 fabrikaya danışmanlık yapıyor.ayda toplam 12 gün aldığı toplam ücret malum :) ve merak ettiğim diğer bir konuda eğitim ücretleri ?
 

özer yelin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2012
Mesajlar
14
Tepki puanı
2
arkadaşlar bu ücret politikasının değişimler göstereceği ve bazen çok uç noktalarda fiyatlar ortaya çıkacağı bir gerçektir. insanlar c sınıfı iş güvenliği uzmanı arar iken 5 yıl 3 yıl gibi tecrübeden bahsediyor hiç mevzuatta bakmıyorlar yada çok bu işi bilmiyorlar..
yeni yasa'nın 1 milyon 200 bin iş yerini kapsadığı söyleniyor bu rakam gerçek ise her iş yerine ayda 1 iş günü gidecek iş güvenliği uzmanı sayısı 46 bin civarı yani sizin anlayacağınız bu yasa ile ülkemizde 75 bin civarından uzmanın aktif olarak çalışması gerek. ancak ülkemizde belgesi iptal edilenlerin belgelerinin tekrar geçerli sayıldığını düşünecek olur ise ve yeni belge alanlar ile mevcut sayı şu anda 10 bin civarında ekim sınavı ile bu sayının en fazla 15 bin olacağını düşüne bilirsiniz.demek istediğim yeni yasa iki yıl içinde tam anlamı ile uygulanacak uzman sayısında çok fazla eksik var.
meslek odası kurmak için bu işi yapabilecek zaman ayırabilecek 10 kişi olması aynı zamanda 500 üyenin toplanması yeterli. ben bunun nasıl olabileceğini biraz araştırdım bizim en büyük sorunumuz insanların ne yapacagını bilmemesi... iş verende bilmiyor uzmanda bilmiyor ne yapacagını.. ortak sağlım merkezlerinin sayısı birden arttı ancak onlarda kendi şirketlerini düşünüp az ücret ile uzman çalıştırma derdindeler çünkü anlaştıkları şirketlerde sorun çıkartıyor..
sonuç olarak uzmanların şimdilik forumlarda yada eğitim aldıkları kurumlar aracılığı ile bir biri ile irtibatlı olmaları gerekmektedir. ve bir gün bir meslek odasının oluşması için bir araya gelmeleri gerekmektedir. yoksa bu işin anlamı kalmayacaktır.
 

luxxon

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Şub 2012
Mesajlar
23
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman (C)
Merhaba,

Bir osgb firmasiyla is gorusmesi yaptmıştım ve kendileri bana 100 km otedeki fabrikaya hafta bir ayda 4 defa gitmek uzere bir anlasma teklif ettiler. Ve tum emeklerim dusuk bır sabıt ucret ve bu fabrıka ıcın aylik 200 tl onerdiler. Bunu soylerkende piyasanin en iyi teklif veren firma olduklarini belirttiler. Sadece durumumuza guluyorum Türkiyem.
 

Keopseti

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Ocak 2012
Mesajlar
7
Tepki puanı
17
Ben 3 yıllık bir mühendisim ve serbest meslek ile ayda ortalama 3500 -4000 TL kazanıyorum. (Ay içinde ortalama 10 günde çalışmıyorum)
Daha fazla kazanabilmek umudu ile iş müfettişi bir abimizin önerisi ile İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına girdim ve kazandım...
Ama şimdi görüyorum ki pazarcılık lisansı alsam daha az riskle daha çok kazarmışım.
Ben bu iş güvenliğini ve risklerini ya yanlış anladım ya da insanlar 1000 TL maaşlar ile intihar ediyorlar.
1000 TL maaşla çalışan İş Güvenliği Uzmanı arkadaşlara sesleniyorum siz yakın zamanda marstan mı geldiniz.
Size bu işin risklerini ve yanlış bir durumda sizi nasıl mahkemede seveceklerini kimse anlatmadı mı size yoksa anlatılırken kulaklarınızı mı tıkadınız.
Kişilik sahibi bir mühendis gidip limon satmalı ama mesleğini bu paralar ile ayaklar altına düşürmemeli.
Bu arada önce toplum değil önce kendim. Aç bir mühendis topluma faydalı olamaz :)
 

MARBLE_İSG

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
206
Tepki puanı
358
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar bu işi ayağa düşürmemek bizlerin elinde.Millet gidip düşük ücrete risk alıyor bu işi yapıyor ondan sonada yok şöyle yok böyle Bakanlık bizi kurtarsın estek köstek.Gitmeyın arkadaşım çalışmayın.Bakanlık daha ne yapsın belgenızı vermiş, internette gunluk 150 kişi isg uzmanı iş ilanı çıkıyor.Kanunda çıkmış şimdi onlar düşünsün(işverenler)...Çalışmayın kabul etmeyın derim.Anlaşıyorlar 1200 liraya ondan sonra vay yandım, vay böyle şöyle.Gidip orda burda ağlıyorlar.Uzman arkadaşlarımız bu işi düşük paraya yapmasınlar bakın bakalım istediğimiz rakamlar veriliyormu verilmiyormu.İş yeri hekimleri gibi olmamız lazım bir duruş lazım.Gidin bakalım bu rakamlara hekim bulabiliyormusunuz...
 

frhtsm

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Haz 2012
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Bende bir c sınıfı iş güvenliği uzmanı adayı olarak sizce ortak saglık bırımlerınde, danısmanlık merkezlerınde ne kadar bır ucretle baslamalıyım??
 

yasin123

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
7
Şu an iş güvenliği uzmanı olarak 2000 tl den aşağı çalışan arkadaşımız var mı burda acaba?
 

yakup52

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Haz 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Merhaba arkadaşlar, öncelikle tecrübe konusunu bahane edipte az maaş teklif eden işverenlere kanmayın,bu işin tecrübesi yasa mevzuatı hükmedebilmektir.Eğer siz mevzuatı sahada uygulayabiliyorsanız tecrübelisinizdir.Zaten yeni bir meslek bu sen kabul etmezsen ben kabul etmezsem işverenler iş güvenliği uzmanlarının istediği maaşı vermek zorundalar.Ben Van da çalışıyorum mayıstaki sınavı kazandım 3000 tl maaşla başladım.Arkadaşlar büyük sorumluluğumuz var bu meslekte yarın bir kaza oldugunda kimse sizi tanımaz,sizde işe başlarken kimseyi tanımayın,mesleğimizi işverenlerin istediği pozisyona düşürmeyelim!
 

Hasan Berkman

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
51
Tepki puanı
34
Bence en temizi bakanlık tüm isg uzmanlarını bünyesinde toplaması ve fabrikalara ataması. Hazırlanacak meslek standartlarına göre maaşların bakanlıktan alınması ve isg uzmanlarının çalıştıkları firmadaki etkinleride bu sayede artırılmış olur.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz, devlet fabrikalardan alacak ve atadığı İSG Uzmanına verecek. O zaman bu iş hakkıyla yapılabilir..
 

yaseminaytekin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 May 2012
Mesajlar
17
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman (C)
herkeze marhaba.. size bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.. 8000 kadro ve 6000e yakın taşeron firması olan hiyerarşik düzeni olan ve bu konuda acıması olmadan tüm emekleri çöpe atabilecek bir fabrikada çalışıyorum. Malesef ki taşeron firmada ve dağınık iş sahası olduğu güneşin altında ayaklarım nasır tutmasına rağmen işim konusunda kimseye laf getirmeyecek şekilde çalışıyorum. Üst işverenin teknik sorumluları sorumlu olduğum sahanın çalışanları ile ilgili çalışırken gözlük kullanmıyorlar şeklinde ikaz evrağı gönderdiler işverenime..Benim düştüğüm durumu anlatmama gerek yok sanırım. Toplu korumanın esas olduğunu kişisel koruyucuların son aşamada öneminin olduğunu.. ayrıca gözlük takıp takmadığını kontrol dışında hiç bir şeye bakmayan bir zihniyetle... üstelik çok tehlikeli bir sektörde.. aldığım maaşı söyleyim hemen, 1200 tl. evet:) gerçekten trajikomik.Yanlış iş tercihi yaptığımı düşünmeye başladım artık.. bu günlerdede maaş konusunu görüşmeyi düşünüyorum patronumla. büyük ihtimallede başka iş bakmaya başlıycam. İşte burası canım memleketim.. herkeze sevgiler umarım herkez gönlüne göre bir iş bulur.
 

Mustafa ESEN

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
238
Tepki puanı
425
Meslek
Uzman (C)
Burası Türkiye iş araştırmalarımda bende bu isg nin devlet kontrolü olmadan ülkemizde uygulanmayacaği kanaatindeyim.Özellikle yeni kanun ile bu düşüncem pekişmişş oldu .
 

psychotan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Şub 2012
Mesajlar
17
Tepki puanı
29
Yarın için bir osgb ' den iş görüşmesi teklifi aldım.sizce ne kadar ücret talep etmeliyim ? mayıs sınavını kazandım.iş tecrübem fazla değil.yeni sayılırım.bu iş içinde bir sabit ücret yok gördüğüm kadarıyla.arkadsların aldıkları ücretler arasında büyük farklar var.kimisi 2000tl alıyor kimisi 1250 tl . sizce tecrübesiz biri yeni başlayacağı yerden ne kadar ücret talep etmeli ?
 

yasin123

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
7
min. 200 tl istemelisin
 

modus operandi

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Haz 2012
Mesajlar
11
Tepki puanı
11
Yarın için bir osgb ' den iş görüşmesi teklifi aldım.sizce ne kadar ücret talep etmeliyim ? mayıs sınavını kazandım.iş tecrübem fazla değil.yeni sayılırım.bu iş içinde bir sabit ücret yok gördüğüm kadarıyla.arkadsların aldıkları ücretler arasında büyük farklar var.kimisi 2000tl alıyor kimisi 1250 tl . sizce tecrübesiz biri yeni başlayacağı yerden ne kadar ücret talep etmeli ?

Bu sizin şu andaki maddi ve psikolojik durumunuz ile kısa ve uzun vadeli planlarınıza göre değişir.
Etik olarak burada isg uzmanlarının kendi piyasalarını düşürmemeleri gerektiği görüşü hakim. Ama siz 1200 tl'ye bile ihtiyaç duyuyorsanız çalışırsınız.
Bence tam zamanlı çalışacak tecrübesiz arkadaşlar için 3000 Brüt yani 2200-2000 net maaş minimum başlangıç ücreti olmalı.
İSG Uzmanlığı haricinde kendi okuduğunuz bölüme paralel ekstra işler de yapılacaksa 3800-4000 Brüt yani yaklaşık 2500 net ücret ilk etapta makuldur. Hesaplamalar için buradaki siteyi kullanabilirsiniz; http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx Ben oldukça faydasını gördüm.
Şu an mühendislik tabanlı yeni mezun kişilere 1400 tlden başlayan fiyatlar ile maaş tekliflerinde bulunuyorlar. Bu rakam 2500 tl'ye kadar çıkıyor. Faktörler özelliklerinize göre değişiyor. (Yabancı Dil, Mezun olunan okul, kişinin presentabl olması ve dış görünüşü ile kendini ne kadar geliştirmeye açık olduğu vs.)
Şu unutulmamalı; siz zaten mesleğiniz haricinde bir emek harcayarak isg uzmanı olmuşsunuz. Ben isg uzmanı olmadan da alabileceğim maaşı piyasada bulabiliyorsam neden ekstra risk ve sorumluluğu aynı fiyata alayım ki?
(Uzman değilim, adayım.)
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.