Acil Durum Ve Yangın Tahliye Plan Örneği [depo Ve Idari Bina]

Hüseyin Çitçi

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
302
Tepki puanı
590
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İş Veren
Umarım tüm üyelere faydası olur.
kendi çalışma örneklerimdendir.
ISO 23601 standartlarında hazırlanmış bir çalışmadır. Pusula, vaziyet planı ve toplanma noktası, acil durum talimatı, yangın talimatı ve sembol dizini aynı planda kullanılmıştır. Kullanılan piktogramlar ISO 7010:2013 standartındadır.
Tüm soru , görüş ve önerileriniz için mesaj veya email yollayabilirsiniz.

https://plus.google.com/105163810515862988581/posts/GYCyHrt3NW8

yourphotos
 

Hüseyin Çitçi

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
302
Tepki puanı
590
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İş Veren
ŞANTİYEDE TAHLİYE PLANI NASIL ÇİZİLİR

Şantiyenin özelliklerini dikkate almanız gereklidir. Öncelikle bitmiş bir bina olarak tasarlamanız, daha sonra bina özelliklerine şantiye özelliklerini dahil etmeniz gerekir. Karkas bitene kadar veya belirli bir seviyeye gelinceye kadar şantiyenin bir çok birimi geçici olarak sahada yer alacak, kısmen duvar örülmesiyle karkas dahilinde yer alabileceklerdir. Bu durumda revizyona tabi tutmanız gerekir.
Bina inşa planlaması kadar saha planlamasına dikkat edilmesi gerekir. Tahliye yolu olarak belirlediğiniz bir alanda demir istifi, kum vb malzeme istifi hem çok yanlış hemde planı çökerten fiillerdir.
şantiye saha riskleri ve inşaat risklerinize göre koruma ve müdahele envanterini dikkatle tanzim etmeye bakın.
Sırf yönetmelikler istiyor diyerek duvar süsü gibi asılan levhalar, Anayasa niteliğindeki tahliye planının aslen uygulanması sağlayan ve bir bütünlüğe ait olduklarından, serpiştirilmesi israftan başka bir şey oluşturmaz.

tüm sorularınızı yazmaktan çekinmeyiniz. çok kapsamlı bir konu olmakla beraber sizlerin her paylaşımı birçok okura fayda sağlayacaktır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.