Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

turgutkspnr

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 May 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
merhaba abilerim sizlere bu konu hakkında danışmak istiyorum ben iş sağlığı ve güvenliği bölümüni tercih etmek istiyorum sizler bu işin içinde olarak tavsiye edermisiniz iş imkanı ve maaşları nasıl yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 

senerji

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eyl 2012
Mesajlar
201
Tepki puanı
89
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
45 çalışanı olan akaryakıt istasyonuna risk analizi ücreti ne kadar olmalıdır istanbul için,teşekkür ederim..
 

zkb

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
7
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman (C)
okadar iç karartıcı şeyler yazılmış ki, 18 mayıstaki sınava girme hevesim kalmadı.
peki kamuda İSG hizmeti vermek hakkında görüşleriniz nelerdir ? zaten pek çalışmadım hiç kasmasam mı ki ? ne diyosunuz ?
 

Caner Gayıp

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Şub 2013
Mesajlar
95
Tepki puanı
63
Meslek
Uzman (C)
okadar iç karartıcı şeyler yazılmış ki, 18 mayıstaki sınava girme hevesim kalmadı.
peki kamuda İSG hizmeti vermek hakkında görüşleriniz nelerdir ? zaten pek çalışmadım hiç kasmasam mı ki ? ne diyosunuz ?

Sıkı bir çalışmayla 2 haftalık süreç bile yeterli olabilir kanaatindeyim. Bence o kadar kursa gittiniz para verdiniz sertifikanızı almadan bırakmayın.

Agustos sınavında 6331 in dahil olması olası bu yüzden bir çok bilgi değişecek . Size tavsiyem biraz sıkıp kendinizi sertifikayı almanız.

Aldıktan sonra kullanıp kullanmayacağınıza o zaman karar verirsiniz.

İnsanların sözleride sizi o kadar etkilemesin bence. Herşey kendinizde bitiyor.

Risk Formendede var şantiye şefindede var işverende de var.
 

mekabe

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Mar 2013
Mesajlar
165
Tepki puanı
102
Meslek
İşyeri Hekimi
okadar iç karartıcı şeyler yazılmış ki, 18 mayıstaki sınava girme hevesim kalmadı.
peki kamuda İSG hizmeti vermek hakkında görüşleriniz nelerdir ? zaten pek çalışmadım hiç kasmasam mı ki ? ne diyosunuz ?
Kamuda ISG hizmetleri henüz başlamadı, çükü kimse hazır değil şu anda. Yönetmelikler taslak halinde zamanla yayınlanacaklar, arada büyük bir boşluk var. Kamuda 6331 zaten 2014'te başlayacak ve En Yüksek Memur Maaş katsayısının 200 ile çarpımı kadar ödeme yapılacak saat başına, ki o da 14 lira 30 kuruş filan ediyor. 80 saade kadar ödenecek, ötesi ödenmeyecekmiş, yani maksimun 1150 lira filan ediyor.
Sertifikayı alın, cebinizde kalsın, bir yerden başlamak lazım. Ama karamsar olmayıp gelişmeleri takip edip sonra karar verin derim.
 

sefaklc

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman Adayı (C)
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle bu paylaşım sitesini kuran arkadaşlara teşekkür ederim. Burada çok faydalı bilgiler mevcut olduğunu gördüm. Yeni üye ve daha sadece C sınıfı uzmanlığa aday bir kişi olarak forumda paylaşımları okurken bu başlığa geldim. Doğal olarak yapmak istediğim bir meslekten nasıl bir kazanç sağlamam gerektiğini merak ettim ve tam bir hayal kırıklığına uğradım. Aslında bu sürece bir arkadaş tavsiyesiyle çok fazla araştırma yapmadan atıldım. Daha yolun çok başındayım eğitimlerim bile bitmedi ve 18 mayıstan sonra yapılacak olan sınava gireceğim. Yanlış anlaşılma olmaması açısından şunu belirtmekte fayda görüyorum. Bir arkadaş tavsiyesini ipini koparan uzman oluyo diye algılamayın. O arkadaş benimle aynı yeterliliklere sahip ve benden çok kazanmıyor şu anda fakat kendisi sürece girmedi. Arkadaşım benim bu işi layıkıyla yapabileceğime inandığını, gerekirse işveren ile ters düşüleceğini, çok fazla risk alındığını, gerektiğinde uzman kişinin kendisini veya çalışanı savunması gerektiğini, iyi bir eğitmen ve insanları ikna etme özelliğine sahip olunması gerektiğini söyledi. Kendisinde bu özelliklerin bir veya daha fazlası eksik olduğu için bu işe uzak kalıyor. Kısaca bu işi yapmak isteme sebebimi ilk mesajım olan bu mesajla sizlere iletmiş oldum.

Hayal kırıklığı demiştim yukarıda. Burada yazılan 42 sayfanın hepsini okumadım 3-5 sayfa baştan ve bir o kadar da sondan okudum. Durumu anlayıp sizler ve bu işi yapmak isteyen benim gibi kişiler için kötü bir gelir tablosu olduğunu gördüm. Bazı arkadaşlar 1000 TL maaşlardan bahsediyorlar. Bazıları olması gerekenlerden. Bazı arkadaşlarımız başka mesleklerden emsal göstermişler. Herkesin kendine göre haklı bir nedeni var. Fakat bizler sayısal zekaya sahip ve matematik bilen insanlarız. Çok basit hesaplarla çok büyük yanılgı ve yanlışlar içinde olduğunuzu anlayabilirsiniz. Bana göre gelişmekte olan bir ülkede gelişmekte olan iş gücünün temel yapı taşı olan sizler en kısa zamanda mesleğinizin veya mesleklerinizin değerini bilmelisiniz. Sizin bilmediğinizi işveren nereden bilecek. Değeri bilinmeyen şeyin ederi olur mu? Örneklendirecek olursak 20 yıl önce değeri bilinmeyen bir bitkinin ederi olmadığı için eşekler yiyordu fakat şimdi değeri bilindiği için bir fiyatı var ve aktarlarda gram olarak tartılıp satılıyor. İşveren ne kadar çok eşeklik ederse etsin insan kendisini değersiz bir ot yerine koymadıkça nasıl yiyecek. Malesef bazı arkadaşlar bitkisel hayatı tercih etmişler. Bitkisel hayat demişken bu rakamlara çalışma ile başka türlüsü düşünülemez.

İstanbul'da basit bir 2+1 ev 150.000 TL civarında satılıyor. Üstelik şehirden uzak ilçelerde. Ankara ve İzmir'de de yaşadım ve durum buradan pek farklı sayılmaz. Krediler şu an çok düşük seviyede. Mühendis, Teknik Öğretmen veya Fizik-Kimya mezunu üstelik yüzlerce kişinin iş güvenliğinden sorumlu uzmanlarsınız. Bir arabanız olmasa da 10 yıl kredi ödeyerek bir ev sahibi olmak sizin de hakkınız. Fakat yukarıda fiyatını verdiğim evin 10 yıllık kredi taksitleri aylık 1900-2000 TL arasında değişiyor. Bitkisel hayat dedim diye burada saksı, toprak, gübre falan yazsam en az sizin kendinize yaptığınız saygısızlığı bende size yapmış olurdum.

Başlangıçta dediğim gibi ben bu işe çok yabancıyım. Bazı arkadaşların bana vereceği alaycı cevapları duyar gibiyim. Yabancısın ondan bu şekilde konuşuyosun hele bi işin içine gir seni de görelim falan diyenler olacaktır. Haklı olabilirler fakat benim de en çok bu hoşuma gidiyor önce işin içine girmeden dışardan yorum yapmak. Genellikle dışarıdan birçok şeyin daha net görüldüğü düşüncesindeyim.

Değerli İş Güvenliği Uzmanı arkadaşlarım mal veya hizmet üretimi yapan bir firmada ortalama personel maaşı brüt en az 1500 TL dir. Yani işverene maliyeti bu kadar. Aylık bir işçisine 1500 TL veren bir kişiden bu iş için kişi başı 10TL istemek çok da zor değil. Bir işçinin 2 günlük yemek parasını siz o işçinin 1 ay boyunca güvenli bir ortamda çalışmasını sağlamak için alacaksınız. Tabi ki işçinin yemeğinden kesilmesin önemi vurgulamak için örneklendiriyorum; 2 gün öğlen aç kalsa işçi ölmez fakat güvensiz çalışırsa ölebilir. Bence C sınıfı bir uzman 50 kişi üzeri çalışan yerlerde işçi başına en az 10 TL istemeli ve 12 saat içinde 200 TL sabit almalı. Yani 50 kişilik firmadan 700 TL alıp 16 saat çalışmalı. Zaten tam zamanlı çalışanlar buradan hesaplarsa 1000 işçi için 10.000 TL almaları bence normaldir. En az 5.000 TL almaları gerekir. İşçi başına 5 TL isteyeceksiniz bu neden bu kadar zor geliyor sizlere arkadaşlar. Aldığınız riskin farkında değilmisiniz. İşverenden para alamayan kişi kusura bakmasın kukla olur. Para vermeyen değer vermez. Sözünüz geçmez, lafınız dinlenmez. Kaç paralık adamsın der yol verir. Para vermeyen sizi işine yatırım olarak değil zorunluluk ve devletin paraziti gibi görecektir. İşinizi tam yapamadığınız için bilginiz artmaz ve işinize olan ilginiz yok olur. Para almayan kişilerin çoğu işe ilgisini kaybedeceği gibi B ve A sınıfı uzman olma hayallerini sürekli erteleyecekler. Kendisine güvenmeyen kişi daha fazla riske girip daha tehlikeli işyerlerinde çalışmayacaktır düşüncesindeyim. Birde daha içinize girmemiş dışardan bakan tecrübesiz bir arkadaşınızın görüşlerini alın istedim. Bu arada hayal kırıklığım parasal rakamdan çok bu kadar bilgili ve zeki insanların bir araya gelip 42 sayfa boyunca kendilerinin farkında olmamalarınadır. İyi forumlar ve kazasız günler dilerim.
 

bülent3422

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Ara 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman Adayı (C)
Fakat eğer geçerli belgesi olan C Sınıfı uzman çalıştırmak mecburiyetinde ise vermek zorunda bu parayı. Uzmanlık belgesi almış olan arkadaşlarım. Yapmayın. Bizler belirleyeceğiz bu rakamları. 3000 TL altına çalışmayın. Hepimiz birlik olursak kimi bulacaklar o paraya. Aslına bakarsanız aldığınız riskler gözününde bulundurulacak olursa. Bu rakam çok bile az.

Neşe hanım görüşlerinize içtenlikle katılıyorum.İş bulamama kaygısı ile ne verirlerse kabul eden arkadaşlarımız lütfen oturup eğitim hayatına ne kadar emek harcadığını ve bundan sonrada harcayacağı emeğe ilave olarak ciddi risklerin ilave edildiğini düşünmelerini ve ona göre çalışma ücretlerini belirlemelerini rica ederim.
Tüm meslekdaşlarıma sağlıklı ve kazançlı günler dilerim.

Saygılarımla,

İtü İşletme Mühendisi
İş Güvenliği Uzman Adayı
Bülent SELVİLİ
 

fcalik

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
24
Sayın Atlantis, doğru tespitlerde bulunmuşsunuz, bu konuda tamamen sizinle hemfikirim ayrıca birkaç noktada ekleme yapmak isterim. Belirttiğiniz rakamlar Mühendis olan İş Güvenliği Uzmanlarının hakettiği ve asgari olarak uygulanması gereken rakamlardır. Ancak henüz İşverenler gibi her konuda birlik olabilmeyi başaramadığımız için, ve ülke şartları da malum bir çok mühendis arkadaşım bu rakamlar altına çalışmayı kendilerine layık görüyorlar. Bu konuda TMMOB nin yayınladığı asgari ücret yönetmeliği en azından şimdilik bize yön göstermelidir.
http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=8629

Burada da TMMOB nin belirttiği şekilde işverenlerin sizi bu asgari ücretten aşağıya çalıştırması yasal değildir. İş Güvenliği uzmanı olmasak da normal mühendislik hizmetleri için de bu fiyat altına ÇALIŞMAYIN. Ayrıca her konuda örnek olması gereken ve işverenlere bu konuda eğitimler veren OSGBlerin de bu fiyatların altına mühendis çalıştırması hem yasal değildir hem de etik değildir. Mühendislerin de bu fiyatın altında çalışması etik değildir. Kurulacak olan birlikte bu konunun SGK tarafından denetlenmesinin özellikle üzerinde durulması, gerekirse şikayet mekanizmasının çalışması gerektiği kanaatindeyim. Ben yıllarca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım. Odanın belirlediği ücretin altına çalışmayı hiçbir zaman kabul etmedim. Uzun süre işsiz kaldığım oldu, işverenle tartıştığımız oldu vs. ama sonuçta işime olan saygımdan ve meslek onurumu koruyabilmek adına belirlenen ücretin altına düşmedim. Ancak maalesef yıllar geçtikçe işverenler ucuz çalışabilen mühendis bulabildikleri için hepimiz için şartlar ağırlaştı. Bunları hepimiz biliyoruz.

Asgari ücretin altında çalışan arkadaşlara sesleniyorum. 3000-4000 TL ücretlere çalışmak varken 1000-1500 TL ücreti niye kabul ediyorsunuz? Birlik olduğumuz taktirde bu ve hatta daha fazlası mümkün. Doktorlar bu şekilde davrandıkları için hakettikleri ücretleri alabiliyorlar. Ayrıca sadece kendi cebinizden 1500-2000 lira çalmayı bırakın bu konuda mecburi çalışmak zorunda kalan diğer arkadaşların da cebinden 1500-2000 lira çalmış olmanın vebalini üzerinizde taşıyacaksınız. Çünkü siz bu maaşı kabul etmeseydiniz işveren asgari ücretin üzerinde rakamlara sizinle veya başka bir mühendis arkadaşımızla çalışacaktı.

Asgari ücretin altında çalışan mühendis arkadaşlarım, eskiden olsa mecburiyetiniz varsa hiçbir şekilde iş bulamıyorsanız yaşamak için az bile paraya ihtiyacınız varsa sizi anlayabilirdim, ancak şu an bize yeni yasayla yüzbinlerce işyerinde çalışma fırsatı verilmişken niye bunu değerlendirmiyorsunuz? Şu an serbest çalışarak sadece risk değerlendirmesi yapsanız bile aylık rakamların üzerinde fiyatlara çalışabilirsiniz.

Arkadaşlar, yıllardır işverenler bizim verdiğimiz hizmetlere pazar ekonomisini uyguladılar. Nasıl olsa senin yerine daha ucuza çalışan bulunur!.. Şimdi de İş Güvenliği Hizmetleri için aynı oyun oynanıyor. Mühendisler olarak aklı başında okumuş insanlarız. Biz yoksak İş Güvenliği Hizmetleri de yok! Pazardaki domates satan esnaftan neyimiz eksik de birlik olamıyoruz? Ben mühendis olarak işime, mesleğime saygı duyuyorum. Yıllardır çürütmüş olduğum dirseğe, aldığım diploma, uzmanlık sertifikasına değer veriyorum. Çevremde mühendisliğin hakettiği saygıyı kazanamadığını görünce hepimiz adına üzülüyorum.

Umarım yeni kurulacak birlik hepimize destek olur. Bunları tartışmak yerine tamamen İş Güvenliği kültürüne odaklanabiliriz.

Tüm mühendis arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
 

Zafer Kocabaş

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Eki 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Selamlar

B sınıfı uzmanlara İstanbul osgblerde 7-8 bin Tl, Ankara'da 5-6 bin TL civarında ücretler verilebiliyor,

Antalya'da 6500 TL ye B sınıfı uzmanla anlaşma yapıldığı biliyorum, bilginize arkadaşlar
 

Japanese

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 May 2013
Mesajlar
3
Tepki puanı
7
Meslek
Uzman (C)
Sayın Atlantis, doğru tespitlerde bulunmuşsunuz, bu konuda tamamen sizinle hemfikirim ayrıca birkaç noktada ekleme yapmak isterim. Belirttiğiniz rakamlar Mühendis olan İş Güvenliği Uzmanlarının hakettiği ve asgari olarak uygulanması gereken rakamlardır. Ancak henüz İşverenler gibi her konuda birlik olabilmeyi başaramadığımız için, ve ülke şartları da malum bir çok mühendis arkadaşım bu rakamlar altına çalışmayı kendilerine layık görüyorlar. Bu konuda TMMOB nin yayınladığı asgari ücret yönetmeliği en azından şimdilik bize yön göstermelidir.
http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=8629

Burada da TMMOB nin belirttiği şekilde işverenlerin sizi bu asgari ücretten aşağıya çalıştırması yasal değildir. İş Güvenliği uzmanı olmasak da normal mühendislik hizmetleri için de bu fiyat altına ÇALIŞMAYIN. Ayrıca her konuda örnek olması gereken ve işverenlere bu konuda eğitimler veren OSGBlerin de bu fiyatların altına mühendis çalıştırması hem yasal değildir hem de etik değildir. Mühendislerin de bu fiyatın altında çalışması etik değildir. Kurulacak olan birlikte bu konunun SGK tarafından denetlenmesinin özellikle üzerinde durulması, gerekirse şikayet mekanizmasının çalışması gerektiği kanaatindeyim. Ben yıllarca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım. Odanın belirlediği ücretin altına çalışmayı hiçbir zaman kabul etmedim. Uzun süre işsiz kaldığım oldu, işverenle tartıştığımız oldu vs. ama sonuçta işime olan saygımdan ve meslek onurumu koruyabilmek adına belirlenen ücretin altına düşmedim. Ancak maalesef yıllar geçtikçe işverenler ucuz çalışabilen mühendis bulabildikleri için hepimiz için şartlar ağırlaştı. Bunları hepimiz biliyoruz.

Asgari ücretin altında çalışan arkadaşlara sesleniyorum. 3000-4000 TL ücretlere çalışmak varken 1000-1500 TL ücreti niye kabul ediyorsunuz? Birlik olduğumuz taktirde bu ve hatta daha fazlası mümkün. Doktorlar bu şekilde davrandıkları için hakettikleri ücretleri alabiliyorlar. Ayrıca sadece kendi cebinizden 1500-2000 lira çalmayı bırakın bu konuda mecburi çalışmak zorunda kalan diğer arkadaşların da cebinden 1500-2000 lira çalmış olmanın vebalini üzerinizde taşıyacaksınız. Çünkü siz bu maaşı kabul etmeseydiniz işveren asgari ücretin üzerinde rakamlara sizinle veya başka bir mühendis arkadaşımızla çalışacaktı.

Asgari ücretin altında çalışan mühendis arkadaşlarım, eskiden olsa mecburiyetiniz varsa hiçbir şekilde iş bulamıyorsanız yaşamak için az bile paraya ihtiyacınız varsa sizi anlayabilirdim, ancak şu an bize yeni yasayla yüzbinlerce işyerinde çalışma fırsatı verilmişken niye bunu değerlendirmiyorsunuz? Şu an serbest çalışarak sadece risk değerlendirmesi yapsanız bile aylık rakamların üzerinde fiyatlara çalışabilirsiniz.

Arkadaşlar, yıllardır işverenler bizim verdiğimiz hizmetlere pazar ekonomisini uyguladılar. Nasıl olsa senin yerine daha ucuza çalışan bulunur!.. Şimdi de İş Güvenliği Hizmetleri için aynı oyun oynanıyor. Mühendisler olarak aklı başında okumuş insanlarız. Biz yoksak İş Güvenliği Hizmetleri de yok! Pazardaki domates satan esnaftan neyimiz eksik de birlik olamıyoruz? Ben mühendis olarak işime, mesleğime saygı duyuyorum. Yıllardır çürütmüş olduğum dirseğe, aldığım diploma, uzmanlık sertifikasına değer veriyorum. Çevremde mühendisliğin hakettiği saygıyı kazanamadığını görünce hepimiz adına üzülüyorum.

Umarım yeni kurulacak birlik hepimize destek olur. Bunları tartışmak yerine tamamen İş Güvenliği kültürüne odaklanabiliriz.

Tüm mühendis arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
 

Japanese

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 May 2013
Mesajlar
3
Tepki puanı
7
Meslek
Uzman (C)
Hocam öncelikle yazınız için elinize sağlık size kısaca yaşadıklarımı anlatıyım zaman ayıranlara okuyanlara teşekkür ederim.Ben Meslek lisesi metal işleri bölümü okudum ve katsayı dolayısıyla istediğim bi bölümede gidemedim ve zorunlu olarak metal öğretmenliği okudum(keşke okumasaydım dediğim günlerde oldu). Nedenine gelince biz Teknik Öğretmenleriz alanında master yapmış insanda denebilir.Neyse ki okul bitti kpss kazanamadık,özel sektöre gelince maaşları 800-900 arası oynuyordu çalışmadım gururuma yediremedim, ben okuyup birşeyler başarıp boş kafayla gelen bir insan değildim.Gel git derken bu İş güvenliği uzmanlığını görüp başvurdum ben hırslı ve işverenle ters düşcek bir insanım kendime güvenerekde bu işe başlamak istedim,bu sertifikayı alıncada ezdirmiyeceğim yine kendimi ben birşeyler başarıp buraya kadar gelmiş birisiyim,vasıfsız insan gözüyle bakılmak istemiyorum,istemiyeceğimde onlar varsın düşük tutsun aç yatarım ama gururumla kalırım.NOT : Bu arada mühendis arkadaşlar Teknik Öğretmenlerin ne kadarda rezil olduklarını az çok bilirsiniz nitelikli becerikli insanlardır ama gel görki sizinde dediğiniz gibi ah memleketim,3 sene metal okuyup üstüne birde 4 yıl metal öğretmenliği okuyup sonrada tabir-i caizse aç kalmak gerçekten çok koyuyor ..!
 

svd

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Şub 2013
Mesajlar
16
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman Adayı (C)
merhaba arkadaşlar

ben şuan c sınıfı iş güvenliği uzmanıyım ve kendi iş yerimde iş güv. uzmanı olarak çalışmam için teklif aldım patronlarımdan. biz tehlikeli sınıfa giriyoruz 27 çalışanımız var ve normal şartlarda b sınıfı uzman gerekli. ancak yanlış bilmiyorsan b hükmünde c sınıfı uzman olarak görev yapabiliyorum. sizce ne kadar ücret istemeliyim. hesaplattım 6 saat 45 dakika çalışmama gerekiyor. çok kararsız kaldım fiyat konusunda. önerilerinizi bekliyorum
 

ediko

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
253
Tepki puanı
239
Meslek
Uzman (C)
merhaba arkadaşlar

ben şuan c sınıfı iş güvenliği uzmanıyım ve kendi iş yerimde iş güv. uzmanı olarak çalışmam için teklif aldım patronlarımdan. biz tehlikeli sınıfa giriyoruz 27 çalışanımız var ve normal şartlarda b sınıfı uzman gerekli. ancak yanlış bilmiyorsan b hükmünde c sınıfı uzman olarak görev yapabiliyorum. sizce ne kadar ücret istemeliyim. hesaplattım 6 saat 45 dakika çalışmama gerekiyor. çok kararsız kaldım fiyat konusunda. önerilerinizi bekliyorum


Sevda Hanım, konuyu takip edip pembe tablo çizenlere bakarsak 10000 TL istemeniz lazım ama realitede orda hem tam zamanlı çalışıyorsanız hem de uzmanlık görevi de size geçecekse maaşınıza 150-200 TL zam yaparlar çünkü tam gün bile değil süre.. Ha bu cevaptan sonra bana kızacaklar ki ben de isterim 10000 TL arttırsınlar maaşınızı ama gerçekleri de söylemek zorundayız.. Durum çünkü öyle toz pembe değil......
 

svd

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Şub 2013
Mesajlar
16
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman Adayı (C)
Sevda Hanım, konuyu takip edip pembe tablo çizenlere bakarsak 10000 TL istemeniz lazım ama realitede orda hem tam zamanlı çalışıyorsanız hem de uzmanlık görevi de size geçecekse maaşınıza 150-200 TL zam yaparlar çünkü tam gün bile değil süre.. Ha bu cevaptan sonra bana kızacaklar ki ben de isterim 10000 TL arttırsınlar maaşınızı ama gerçekleri de söylemek zorundayız.. Durum çünkü öyle toz pembe değil......

çok teşekkür ederim cevabınız için ama bu durumda B sınıfı iş güvenliği için şirketten saatlik yaklaşık 25 tl almış olacağım
bunu da işçi sayısına bölersek yaklasık 1 tl bile olmayacak çalışan başına aldıgım aylık ücret.
ben bu şartlarda iş yerimde olabilecek herhangi bir kazanın sorumlulugunu veya iş güvenliğinin sağlanması yükünü neden alayım?
150-200 tl için yapılabilecek bi iş mi sizce?

bence değil çünkü
 

Mustafa ULUSOY

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
441
Tepki puanı
597
Meslek
Uzman (C)
merhaba arkadaşlar

ben şuan c sınıfı iş güvenliği uzmanıyım ve kendi iş yerimde iş güv. uzmanı olarak çalışmam için teklif aldım patronlarımdan. biz tehlikeli sınıfa giriyoruz 27 çalışanımız var ve normal şartlarda b sınıfı uzman gerekli. ancak yanlış bilmiyorsan b hükmünde c sınıfı uzman olarak görev yapabiliyorum. sizce ne kadar ücret istemeliyim. hesaplattım 6 saat 45 dakika çalışmama gerekiyor. çok kararsız kaldım fiyat konusunda. önerilerinizi bekliyorum

bu hizmeti dışarıdan alır iseler ne kadar ödemeleri gerekir, bence ona göre yapın hesaplarınızı. İyi bir hizmet almaları beklenecek olursa 645 TL ödemeleri gerekir yaklaşık. Bulunduğumuz ortamda bu rakamı 300 TL ye bile çekebilecek bir çok kişi veya kurum da var.
İş veren cephesine geçerseniz, sayın edikonun da dediği gibi 150-200 TL ye bu işi bitirmek isteyeceklerdir. Ortasını baz alıp 400-450 TL de bağlama da düşünülebilir gibi..
 

ediko

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
253
Tepki puanı
239
Meslek
Uzman (C)
çok teşekkür ederim cevabınız için ama bu durumda B sınıfı iş güvenliği için şirketten saatlik yaklaşık 25 tl almış olacağım
bunu da işçi sayısına bölersek yaklasık 1 tl bile olmayacak çalışan başına aldıgım aylık ücret.
ben bu şartlarda iş yerimde olabilecek herhangi bir kazanın sorumlulugunu veya iş güvenliğinin sağlanması yükünü neden alayım?
150-200 tl için yapılabilecek bi iş mi sizce?

bence değil çünkü


Sevda Hanım bir yönde haklı bir yönde haksızsınız. Dediğiniz gibi baktığınızda çok cüzi gözüküyor para bahsettiğiniz şekilde hesaplarsanız , bu yüzden yapmaktan kaçına bilirsiniz. Ama İSG uzmanı olunca tüm sorumluluk bende beni içeri alcaklar diye düşünmeyin hemen siz işinizi yaptığınızı gösterdiğiniz müddetçe sorun olmaz. Haksız olduğunuzu düşündüğüm kısım ise saatlik 25 TL ayda 217 saat diye düşünürsek 5400 TL ücrete denk gelir ki yüzde 98 C sınıfı uzman arkadaşlarımız bu paralara çalışmıyor.... Ki bu para size net ödenecek miktardan hesapladım brüt değil. Bir de bu yönden düşünmek lazım bence....
 

sonez

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar merhaba ben 18 mayısda sınava girdim sanırım sertifika almaya hak kazanacağım.Atmam gereken adımlar neler ?ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim?
 

chemistanbul

Banned
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
382
Tepki puanı
429
Sevda Hanım bir yönde haklı bir yönde haksızsınız. Dediğiniz gibi baktığınızda çok cüzi gözüküyor para bahsettiğiniz şekilde hesaplarsanız , bu yüzden yapmaktan kaçına bilirsiniz. Ama İSG uzmanı olunca tüm sorumluluk bende beni içeri alcaklar diye düşünmeyin hemen siz işinizi yaptığınızı gösterdiğiniz müddetçe sorun olmaz. Haksız olduğunuzu düşündüğüm kısım ise saatlik 25 TL ayda 217 saat diye düşünürsek 5400 TL ücrete denk gelir ki yüzde 98 C sınıfı uzman arkadaşlarımız bu paralara çalışmıyor.... Ki bu para size net ödenecek miktardan hesapladım brüt değil. Bir de bu yönden düşünmek lazım bence....


kesinlikle katılıyorum.ayrıca birde şunu düşünmek lazım.ayda 6 saat çalışılabilecek bir işyerinde işverenin cirosu ne kadar.ne kadar kazanıyor.tamam belki bizim düşüncelerimize göre fazla kazanıyor ama bunu bir de onun tarafından düşünün.ve empati yaparak karar verin.

merak ediyorum firmanın faaliyeti nedir.????
 

fatih akbulut

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eyl 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
24
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
1250tl c 6 gün sabah 8 30 akşam 17 yeni başlayan oda iş bulabilirse
bu rakamları telaffuz edenlerin niyetleri kötü kişiler olduğu ( muhtemelen osgb shipleri) düşüncesindeyim. çünkü 1250 tl telaffuz etmek için deli olmak lazım
 

alix

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ocak 2012
Mesajlar
249
Tepki puanı
158
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Bende aynı sekılde yazacaktım Fatih Bey, Düşük fiyatları uzmanlara empoze etmeye, piyasayı dusuk tutmaya çalısıyorlar. Aklı basında bir uzman bu tür oyunlara gelmeyeceğini düşünüyorum.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.