6331'de Değişiklik, Isg Hizmetleri 2014 Temmuz'a Kalabilir (50 Kişi Altındaki T.ve Ç.t Işyerleri)

leventsert

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
80
Tepki puanı
78
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Hayır eğitim alma şartı olmayacak
bakanlık prim gün detay ve şartlarını oluşturacak ve direkt sınav hakkı verilecek sanırım ilk sınavı kasıma yetiştirecekler
Yukarıdaki konuda yeni gelişme var mı arkadaşlar..
 

ismet ata

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
17
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
kanun meclisten geçti peki cumhurbaşkanı imzaladı mı? resmi gazetede yayınlandı mı?
 

Davutt

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Mar 2013
Mesajlar
52
Tepki puanı
34
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Şu ana kadar resmi gazetede yayınyamadı.Her gün takip ediyorum
Siz hala neyi takip ediyorsunuz, meclisten geçip cumhurbaskanının onaylamadığı bir yasa gördünüz mü, siz olmuş bitmiş kabul edin ve planlarınızı o na göre yapın...
 

Reinarubia

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Şub 2013
Mesajlar
9
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar,

cuma günü bakanlığa uğradım
C den B ve B den A ya geçişte hatta prim gün sayısı yeterli ise C den A ya geçiş olarak 1 yıl içerisinde 1 sınav hakkı vererek geçişi öngörüyorlar
C den A ya geçişte C sınıfı bir uzmanın en az 3500 prim gün ödemesi olma şartı aranacakmış ( uzman olarak çalışmışlık aramıyorlar )
C den B ye geçişte ise 2200-2500 gibi bir prim ödemesi aranacakmış

sebebine gelince A ve B sınıfı uzman sayısının şu an 1300 civarı olduğunu ve yeter sayının çok altında kalmaları gerek sahada gereksede istedikleri ücretlerin çok fazlalığından dolayı sorunların büyüdüğünü ve buna çözüm aradıklarını anlattılar

İnşallah dediğiniz gibidir. 2300 küsür gün prim ödemem var. Bu durumda B sınıfı için sınava girebileceğim :)
 

süperman

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Eyl 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
24
Meslek
Uzman (B)
bu prim günleri bence yeterli. 750 gün neydi öyle arkadaş. 7 yıla yakın çalışma geçmişi olmak gerekecek c den b ye geçebilmek için. ipini koparan bu işi yapmayacak yani. zaten 7 yıl çalışmış biri iş güvenliği mesleğine geçiş yapmak istiyorsa gerçekten çalışmak istiyordur.
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
2250 prim gün sayısı bence çok fazla 750 gün sayısı ile sınırlı tutacaklardır. Mantıklı bir şekilde yapılması gereken odu. 2250 gün 7 yıldan civarına tekabül ediyor zaten.

Siz bu gün sayısını nereden öğrendiniz.

Sayın Ako,
B 2250 ve A 3500 gün sayıları yaklaşık bir, bir buçuk ay önce görüşülmüştü, sizlere de az çok fikriniz olması için bildirmiştim. Şuan her hangi bir netlik yok eğer revize gelmezse, (şuana dek gelmedi) bu rakamlar söz konusu gibi gözüküyor, dediğim gibi tebliği beklemekte fayda var. Nasıl daha önce erteleme teklifini yayınlarken de, "önlemlerinizi buna göre alın ve beklemekte fayda var" diye önerdiysem, sgk gün sayısı için de aynı görüşü paylaşmak isterim. Mantık olarak bakanlık sektöre ihtiyaç duyulan B sınıfı sayısını çıkarması gerekir. Sonra da bu sayıyı mevcut C sınıflarının SGK'dan prim gün sayısına bakarak bulması pekala mümkündür. Yoksa birilerinin kafasına göre bu rakamlar belirlenemez. Umarım tebliği de hesap kitap yaparak yayınlarlar. Neye dayanarak bu rakamları dile getirdiler bilemiyorum.

Geçenlerde bir grup kişi gün sayılarıyla ilgili bakanlığa dilekçe gönderdi, kaale alınacağını da pek sanmıyorum açıkçası.
Neden kaale alınmayacaktır? Bir oda, bir dernek, bir vakıf olmadığı sürece devlet kurum ve kuruluşları şahısların öneri ve görüşlerini ciddiye almamaktadır. Dolayısıyla bir odanın veya derneğin önerilerini sunması daha önemlidir.

Bir de bu rakamları nereden öğrendiğiniz diye sormuşsunuz, bunlar bakanlıkta konuşulan öneriler diyelim. Hatta şöyle diyeyim 38.a maddesinin ertelenmesi de bir dönem görüşüldü, şahsen ben de Mart gibi erteleme duyurusunu bekliyordum, en azından OSGB'lerin buna göre hazırlık yapmaları için.. Ancak bakanlıkta uzun süre bu konular dillendirilmezken bir şekilde oldu bittiye getirildi ve yürürlüğe 10 gün kala ertelenme teklifi torba yasanın içine konuldu. Erteleme beklentimin sebebi işverenlerin baskısı değil bakanlığın alt yapısının hazır olmaması idi. İşverenlerin baskısı dağın görünen kısmı sadece. Aslında yayınlanmamış ve ya iyi hazırlanamamış bir çok yönetmelik ve alt yapı eksikliği söz konusuydu. İş yeri hekimi ve diğer sağlık personeliyle ilgili yönetmelik bile hazır değildi. Yoksa ortada seçim yok bir şey yok neden ertelesinler.. Seçim demişken, 2014 Mart ayındaki seçim, Aralık'ta bir erteleme daha getirir mi? Allah bilir.
Benden söylemesi.
Selamlar.
 

Mustafa ULUSOY

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
441
Tepki puanı
597
Meslek
Uzman (C)
750 gün sayısı ile danıştaydan iptal geldikten sonra, hala 750 gün prim günü konuşulması artık imkansızdır. Danıştay bir anlamda dedi ki; 750 gün yetersiz bir tecrübedir. O yüzden şimdiki planlama en az 1.500-1800 gün seviyelerinden başlayabilir.
Sanırım eğitimin ve sınavın kolay olması, bir şekilde bir ünvan alınmasının kolay olması sonucunda beklentiler üst noktaya çıkabilmektedir. Sayı veya sonuç ne olursa olsun umarım tüm ülke için hayırlı olan olur.
 

DENİZ YILMAZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Peki arkadaşlar bu konu ile ilgili kesin durum ne zaman netleşir. Sınav tarihi ne zaman kesinlik kazanır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.