Bilgi : Otoparklarda İş Sağlığı Ve Güvenliği

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,508
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Otoparklarda İş Sağlığı ve Güvenliği
Otopark, marketin dışında olmasına rağmen, işletmeye ait bir otopark yani sorumluluğu markete ait ve sadece market müşterileri ve çalışanları tarafından kullanılan bir otopark varsa, burası da işletmenin bir parçası olarak kabul edilmeli ve İSG kuralları burada da uygulanmalıdır. Otopark, etrafı çevrilerek veya belirgin bir şekilde çevreden ayrılarak işi olmayanların kullanması engellenmeli, park yuvaları ya çizgilerle veya sağlam tespit edilmiş cisim veya duvarlarla iyice belirgin durumda tutulmalı, mümkünse tek yön uygulaması yapılmalı ve giriş-çıkış kapıları ayrılmalıdır. Yerlere veya duvarlara yönleri gösteren işaretler konulmalı veya trafik levhaları dikilmelidir. Açık otoparklar geceleri, kapalı otoparklar sürekli aydınlatılmalı ve havalandırılmalıdır. Çok yoğun trafik olduğu zamanlarda otoparka trafiği yönlendirecek nezaretçiler görevlendirilmelidir. Otopark da acil durum planına dahil edilmeli, burasının da güvenliği için gerekli önlemler alınmalıdır.

Kaynak : MARKETLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EL KİTABI
Maden Müh. Halil ERDİM, Prof.Dr. Ayşen TÜRKMAN, Doç. Dr. Cavit ATALAR
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

nil

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Tem 2012
Mesajlar
7
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
merhaba . ben kafama takılan bir şey olursa burada paylaşılan bilgilerden yararlanıyorum. iş güvenliği hizmeti verdiğim firmalardan birinde risk değerlendirmesi yaparken otoparklarla ilgili yazılara bakmıştım. 2 tane küçük kapalı otopark var. burada araç uyarıları bulunmamaktadır dedim. kurul toplantısında araç uyarılarını halledelim hangi uyarı yazıları asılacak dediler. ben de bununla ilgili bir şey bulamadım. araç çıkış yönleri belirtilebilir. sigara içilmez uyarısı olabilir. 4-5 araçlık otopark sonuçta fazla bir şey gelmiyor aklıma . bu konuda yardımcı olabilecek fikri olan varsa çok sevinirim.
 

c-huseyin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Şub 2013
Mesajlar
32
Tepki puanı
85
Meslek
Uzman (C)
kapalı otopark yönetmeliğini inceleyin isterseniz ama genel olarak yönlendirme tabelaları ışıklandırma ışığın zayıf olduğu yerlerde fosforlu uyarı yangın sondurme tupu falan olması gerekli mümkunse yayalar için yol çizgisi olabilir arabalar içinde
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.