Tse Dışında Asansör Periyodik Kontrol Ve Muayenelerini Yapan Firma

uzmanist

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
74
Tepki puanı
11
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhaba Arkadaşlar,

İstanbul Avrupa yakasında bulunan firmamızın yıllık periyodik muayene ve kontrolünü TSE dışında başka bir firmaya yaptırmak istiyoruz. TSE çok basit nedenlerden dolayı onay vermiyor ve sürekli kırmızı yiyoruz. TSE dışında TURKAK dan akredite ve Bakanlıktan yeterlilik belgesine sahip firma varsa benimlede paylaşır mısınız?
 

eddi

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Tem 2012
Mesajlar
95
Tepki puanı
64
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Bu iş biraz karışık yeni yürürlüğe giren "Asansör İşl. Bak. Per. Kont. Yön." göre Bilim, San., Tekn. Bkn.'lığının yetki verdiği kuruluşlardan bu hizmet sağlanması gerekir diyor. Ancak yönetmeliğin periyodik kontrol kısmında ise yetkilendirilmiş kuruluş aynı zamanda Türkak'tan da akredite olmak zorundadır demektedir. Bakanlığın listesi ile Türkak'ın yetki listesi birbiriyle uyuşmuyor.

Türkak'ın yetki verdiği kuruluş Bakanlık'ta bulunmuyor. Sanırım daha sistem tam oturmadı. Ayrıca ilgili idare ile A tipi muayene kuruluşu protokol yapmalı denmiş. Ancak bağlı bulunduğumuz belediye hala eski firmalarla çalışıyor. Yetkilendirilmiş kuruluşlardan sanırım bihaber, onlar da hazır değil... Türkak'tan yetkili firmalarda yeni yönetmeliğe göre hala hazır değiller altyapılarını tam oluşturamadılar. Listede çok az firma bulunuyor.

Eğer sıkıntı yaşamak istemiyorsan Avrupa yakasında Bakanlık'tan yetki almış iki firma var. Onlarla irtibata geçebilirsin.

İyi çalışmalar...

https://www.sanayi.gov.tr/Files/Attachments/OtherFiles/bilim-sanayi-ve-teknoloji-8102015144409.pdf
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.