Soru : Bu Tür Durumlarda Ne Yapmam Lazım?

Kadir Dolmaz

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ara 2014
Mesajlar
6
Tepki puanı
1
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Tecrübesine güvendiğim sayın İş güvenliği uzmanı arkadaşlar size içinden çıkamadığım bir konu husunda bir şey sormak istiyorum ben yaklaşık 8 aydır uzmanlık yapıyorum ve ufak tefek şeylerin dışında böyle bir iş kazası başıma gelmedi acil yol gösterici cevaplarınızı bekliyorum bana bağlı bir hidrolik silindir imalatı yapan bir firmada bir çalışan krom arıtma sistemi için yeni bir makine kurulumu yaparken bir elektronik vananın çalışıp çalışmadığını denerken borunun içine parmağını sokuyor ve vana faaliyete geçerek tırnağın biraz üst kısmından sol işaret parmağını kopartıyor dikilebilir ama tutar tutmaz garanti veremeyiz diyorlar tıp fakültesi hastanesinde çalışan denemek istemediğini söylüyor dikmiyorlar bu gibi durumlara hazırlıklı olmak için ne tür bir düzenleyici önleyici faaliyet yapmak gereklidir.
ZYzj63.jpg
[/url][/IMG]
ZYzj63.jpg
[/url][/IMG]
ZYzj63.jpg
[/url][/IMG]
 

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
22 May 2012
Mesajlar
417
Tepki puanı
599
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kadir Bey geçmiş olsun. Makinenin tam şeklini çalışma prensibini bilmiyorum sanırım fotoğraf eklemeye çalışmışsınız, olmamış. ama şu önerileri yapabilirim.
1- Emniyet Switchleri ya da koruma kapakları: Çalışanların elle müdahalesini önleyici tarzda koruyucu tedbirlerin alınması
2- Uyarı levhası ve stickerlar: Çalışanları uyarıcı tarzda, "çalışırken elle müdahale etmek tehlikeli ve yasaktır", "Hareketli Aksama Dokunma" şeklinde uyarı levhaları ve stickerlar hazırlayıp aksiyon bölgesine ve çalışma alanına asabilirsiniz.
3- Talimatlar: Bu durum ve mevcut diğer tehlikeler ile ilgili talimatınız yoksa yeniden yazabilir ve çalışanlara imzalatarak dosyalarında saklayabilirsiniz.
4- Eğitim: Çalışanlarınıza bu kaza ile ilgili toolbox eğitimler verip kayıt altına alabilirsiniz. Ayrıca çalışana iş kazası sonrası bilgilendirme eğitimi vermelisiniz.
5- Risk analizine bu hususu mutlaka eklemelisiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kamil yeşilyurt

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Kas 2016
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
selam arkadaşlar ben iş kazası geçirdim sol gözümde görme kaybı oldu hiç görmüyorum desem yeridir bana % 46.2 rapor verdiler iş göremezlik raporu dava açsam belki başına gelen vardır ne kadar alabilirim saygılarımla ...
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.