Eğitim-Sunum Çimento Sektöründe Alt İşveren Ve Yüklenici İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Kuralları Kılavuzu

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından hazırlanan Çimento Sektöründe Alt İşveren ve Yüklenici İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kuralları Kılavuzu ve klavuzun ekinde yer alan formlar ekte yer almaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği kültürüne yapmış oldukları katkılardan ötürü ÇEİS'e teşekkürler...

Kaynak: ÇEİS
 

Ekli dosyalar

  • Alt işveren ve yüklenici işlerinde İSG kuralları kılavuzu.pdf
    6.4 MB · Görüntüleme: 181
  • EK - 1 İSG ÖN DEĞERLENDİRME LİSTESİ.xlsx
    12.8 KB · Görüntüleme: 100
  • EK - 2 İSG ÖN DEĞERLENDİRME FORMU.xlsx
    14.5 KB · Görüntüleme: 109
  • EK - 3 MINIMUM İSG ÇALIŞMA STANDARTLARI (İSG ŞARTNAMESİ).doc
    106.5 KB · Görüntüleme: 112
  • EK - 4 BELGE LİSTESİ.docx
    20.5 KB · Görüntüleme: 118
  • EK - 5 YER TESLİM TUTANAĞI.XLS
    57.5 KB · Görüntüleme: 83
  • EK - 6 FİRMA TEMSİLCİ BİLDİRİMİ.doc
    33.5 KB · Görüntüleme: 92
  • EK - 7 ÇALIŞAN İSG TAAHHÜTNAMESİ.doc
    50.5 KB · Görüntüleme: 110
  • EK - 8 İSG SON DEĞERLENDİRME FORMU.xlsx
    13.9 KB · Görüntüleme: 97

Ekrem ONAY

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Eyl 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Paylaşım güzel ancak yayınlanan kılavuzda bazı konular varki katılmak mümkün değil, örneğin, kılavuzun 23. sayfasında Risk Analizi Başlığı altında B, C ve D tipi firma olarak tanımladıkları firmalardan o firmalara hizmet veren iş güvenliği uzmanı ile birlikte risk değerlendirmesinin yapılarak bir nüshasının asıl işverene verilmesi tavsinde bulunulmuş.
Mademki yönetmeliğe göre risk değerlendirmesinin yapılmasından bahsediliyor o zaman nerede bu ekibin geri kalanı, işyeri hekimi, çalışan temsilcisi, destek elemanları v.b. bu iş sadece iş güvenliği uzmanının işi değil, bu bir ekip işi. Kaldı ki bir OSGB de görevli olan bir iş güvenliği uzmanının ayda bir - iki saat civarında hizmet verdiği bir firmada görevli olduğunu ve bu firmanın elektrik taahhüt işleri aldığını düşünelim. inşaatlarda, fabrikalarda, iş gelen heryerde bu işleri yürütsün bu arkadaşlar, ayda en az 10 iş aldığını düşünelim ve işlerin süresi 2 saat ila 3 iş günü arasında değişim göstersin. Bide bu elektrikçi arkadaşlara hizmet veren iş güvenliği uzmanını düşünelim, 11700 dk sını doldurmuş olsun, şimdi bu uzman arkadaş ayda en az 10 defa bu elektrikçi arkadaşlara risk değerlendirmesine mi gidecek, kaldı ki birde şehir dışı (komşu illerde) iş aldığını düşünelim, ayda bir - iki saatlik hizmet süreleri ile bu uzman arkadaş hangi işe yetişebilir. Çalışmanın yapılacağı bu sahaları görmeden nasıl risk değerlendirmesi yapılabilir. uzman müneccim mi o sahada ne var ne yok bilsin, elektrikçilerin çalışma yapacağı ortamda kimyasallar var mı yok mu bilsin, yada en basitinden yüksek çalışma alanları var mı yok mu bilsin. Peki elektrikçi arkadaşlar işe başlamak için uzmanın hazırlayacağı risk değerlendirmesini mi bekleyecekler, 15 dk da nasıl risk değerlendirmesi YAZILSIN, yapılsın demiyorum bakın YAZILSIN. Oturulmuş yazılmış bir kılavuz emeğe saygım var ama maalesef işin fiiliyatı hiç düşünülmemiş. İş güvenliği uzmanı asıl işveren - alt işveren ilişkisinin kurulu olmadığı, yani asıl işverene sicil numarasının tescilinin yapılmadığı ve yani bu sicil numarasına atamasının yapılmadığı sürece ordan oraya gidemez, fiilen gidemez, fiilen bu işi yapamaz.

İyi çalışmalar
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.