İş Güvenliği Uzmanı Olarak İşe Giriş Sağlık Raporu İçin Uygulanacak Tetkiklere Karar Vermesi ...

Kafi Can AKIN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2016
Mesajlar
15
Tepki puanı
9
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Acaba OSGB mantığı ile yapılan bu uygulama ne kadar doğru ? Artık '' ben bunlara karar verecek kişi değilim , benim bu konudaki görüşlerim bir hekime göre yetersiz kalır.'' demek bile bir suç oldu. bunu söyleyince azar işitiyorsunuz bir İş güvenliği uzmanı olarak.
Yönetmeliklerden yola çıkarak elbette temel tetkikler için konuşabiliriz , ancak ne kadar doğru bu şekilde olsa bile. Yakında muayeneyi de bizim yapmamızı isteseler hiç şaşırmayacağım desem yeridir. Hijyen eğitimini isg uzmanları versin ama hekim vermiş gibi gösterilsin , iş yeri hekimlerinin vereceği bütün eğitimleri iş güvenliği uzmanları versin , iş yeri hekimi bir dakika bile işyeri ziyareti yapmasın ... Merak ediyorum gerçekten işini layığı ile yapan bir işyeri hekimi çalışıyor mu herhangi bir OSGB bünyesinde diye .
Kusura bakmayın resmen doldum taştım çünkü ; bizden istedikleri şey resmen koca karı ilacı hazırlamak gibi birşey ...
Ben risk analizimi yaparım, mevcut risk ve tehlikeleri ortaya çıkarırım , bunların ışığında da hekimle görüş alış-verişi yaparız. Hekim miyim ,Dsp miyim şaşırdım. Birde ilk yardım eğitimini de vermen gerekir deseler tam olacak gerçekten.
 

Hasan ç.

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Ağu 2013
Mesajlar
71
Tepki puanı
84
Meslek
Uzman Adayı (C)
şöyle söyleyeyim. Doktorların doldurttukları periyodik muayene formlarını iş güvenliği uzmanı olarak ben doldurtuyorum. formları hekime iletiyorum hekim inceliyor altına imzasını atıyor, sıkıntılı bilgi veren varsa form üzerindeki numaradan personele telefon edip sıkıntısını soruyor. Duruma göre sevk veriyor. Hijyen eğitimi ve hastaneler için tıbbi atık eğitimi gibi tüm eğitimleri ben veriyorum zaten. hatta tıbbi atık yönetmeliğini noktası virgülüne ezbere biliyorum artık. ilk yardım eğitimi ver deseler onu da verebilecek kapasitedeyim. Kendini doktor diye tanıtan hastabakıcı gibi hissediyorum. Ama işini layığı ile yapan tanıdığım doktorlar da var.
 

Rasim BAŞ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ağu 2014
Mesajlar
22
Tepki puanı
10
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Hiçbir tetkik yapılması kanunen zorunlu değildir.Eğer isterse iş yeri hekimi sadece dış görünüş,ve kişinin çalışma hikayesiyle de çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu verebilir ya da tetkik isteyebilir.Eğitime gelince ,siz ilk 4 saatlik eğitimi verdikten sonra iş yeri hekiminden kendisiyle ilgili konuları vermesini isteyebilirsiniz. Daha sonra da teknik konulara geçiş yaparsınız.Aslında herkesin görevi yönetmeliklerle belirlenmiş,igu ya da iş yeri hekimi. Yeter ki kendi işini size yaptırmak isteyenlere bu hakkı vermeyin.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.