Bilgi : İş Kazası Riski Yüksek Yerlerde Çalışanlarla İş Kazası Riski Az Yerlerde Çalışanlar Ar. Psikolojik Ö

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,284
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Yar. Doç. Dr. Levent ÖNEN tarafından hazırlanmış olan "İş Kazası Riski Yüksek Yerlerde Çalışanlarla İş Kazası Riski Az Yerlerde Çalışanlar Arasındaki Psikolojik Özellikler" çalışması ekte yer almaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • 13642-30586-1-SM.pdf
    310.1 KB · Görüntüleme: 101

AHMETKILIÇ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Eyl 2012
Mesajlar
27
Tepki puanı
22
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Teşekkürler, bu tür çalışmaların çokça yapılması gerekir. Akademisyenler ve özellikle yüksek lisans yapanlar, boş yere sadece B Sınıfı almak için yapmasınlar, bir tez hazırlasınlar millete faydaları olsun. Hocamız acaba inşaatta mı inceleme yaptı bilmiyorum. Sahada araştırma yaptıysa, karadenizli çalışan mı vardı yoksa doğulu mu yoksa suriyeli mi? Profiller o kadar farklı ki bu araştırmadaki sonuçlar tam zıt çıkabilir. İş kazalarında o kadar çok etken var ki istatistikle bağlantı kurulacak direk korelasyon çok azdır.

Bana göre çalışanlar takım oyuncuları gibidir. Bir kere gol yediler mi (iş kazası) artık alışkanlık haline gelir. Ama gol yemezseniz direnciniz zaman geçtikçe artar. Siz hiç gördünüz mü daha önce başına hiç iş kazası gelmeyen birinin kaza sonucunda öldüğünü ya da çok ciddi kaza geçirdiğini? İş kazası geçirenler ciddi kaza geçirmeye elverişlidir. Bu araştırmalar kaza yapanlar arasında yapılsa daha anlamlı olur diye düşünüyorum.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.