İnsan İlişkilerinde Ustalık

Sedat İlhan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Eyl 2015
Mesajlar
13
Tepki puanı
14
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İnsan İlişkilerinde Ustalık ( Les Giblin ) 1.Bölüm

1) İnsanları ve İnsan Doğasını Anlama

İnsanlarla ilişki kurma (başarılı insan ilişkileri) yeteneğinizi geliştirme konusunda ilk aşama, insan doğasını doğru olarak anlamaktır.
İnsan doğasını ve insanları doğru olarak anladığınız zaman, insanların yaptıkları şeyleri niçin yaptıklarını anladığınız zaman, insanların belirli koşullar altında neden ve nasıl tepki gösterdiklerini anladığınız zaman, ancak ondan sonra usta bir insan idarecisi olabilirsiniz.
İnsanları ve insan doğasını anlamak, onların nasıl olduklarını düşündüğünüz ya da nasıl olmalarını istediğinizi değil, basit olarak onların ne olduklarını bilmekten geçer.


İNSANLAR ESAS OLARAK SİZLE DEĞİL, KENDİLERİYLE İLGİLİDİR!

Aynı düşünceyi başka bir şekilde dile getirirsek, öteki kişi sizinle ilgilendiğinden on bin kere daha fazla kendisiyle ilgilenmektedir.
Bunun tersi de doğrudur! Siz kendinizle, dünyadaki herhangi bir insanla ilgileneceğinizden daha fazla ilgilenirsiniz.
İnsanların hareketlerinde daima kendini düşünme ve kendine ilgi duymanın önde gelen etken olduğunu unutmayın; bu özellik insanda çok güçlü olduğu içindir ki, hayır işi yapan insanlarda hakim olan duygu, verdikleri şeyin ne kadar yararlı olacağı değil, veren kişilerin vermekten aldığı zevk ve tatmin duygusudur. Yarar ikinci planda gelir!
İnsan doğasının bu şekilde sadece kendisine dönük olmasından dolayı utanç duymak veya özür dilemek zorunda değilsiniz; bu durum, insan yeryüzüne bu doğasıyla geldiği için, zamanın başlangıcından beri böyle olmuştur ve sonuna kadar da böyle olacaktır. Bu konuda hepimiz birbirimize benzeriz.
Bu bilgi, yani insanların esas olarak kendilerine ilgi duyduklarını bilmek, insanlarla ilişki kurmak için uğraş verdiğinizde size temel dayanak olacaktır.
Bu, aynı zamanda başkalarıyla ilişki kurmada size yetenek ve güç kazandıracaktır. Bundan sonraki bölümlerde, bu anlayıştan türetilmiş birçok başarılı tekniğini göreceksiniz.
Sonuç olarak, insanların esas olarak sizinle değil, kendileriyle ilgili olduklarının farkına varmak, yaşamınızın bir anahtarı olacaktır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.