Soru : İsg Kongresine Bildiri Göndermek İstiyorum Ama Nasıl Yapıldığı Hakkında Bir Fikrim Yok ?

İlker Bey

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ağu 2015
Mesajlar
12
Tepki puanı
5
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Kongreye bildiri nasıl hazırlanır yardımcı olursanız sevinirim.
 

Prof.Dr. ismail Çakmak

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eyl 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
3
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Kongreye bildiri nasıl hazırlanır yardımcı olursanız sevinirim.

8-11 Mayıs 2016 Tarihleri arasında İstanbul'da yapılan 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'na sunmuş olduğum poster bildiri ektedir. Umarım işinize yarar. Başarılar.

Dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • isg-konferansi-bildiri-1.pdf
    396.2 KB · Görüntüleme: 40
Moderatör tarafında düzenlendi:

İlker Bey

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ağu 2015
Mesajlar
12
Tepki puanı
5
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İsmail Bey cok tsk ederim.Acaba bildiri yaparken poster ya da sunum yapacağımızı belirtmemiz mi gerekiyor ?
 

Prof.Dr. ismail Çakmak

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eyl 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
3
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İsmail Bey cok tsk ederim.Acaba bildiri yaparken poster ya da sunum yapacağımızı belirtmemiz mi gerekiyor ?
İlker Bey
Bildirinizi gönderirken Sözlü veya Poster olacağını belirtiyorsunuz. Ancak bazı organizasyonlar inceleme sonucunda sözlü bildiriyi postere çevirebiliyorlar.
Hangi sempozyuma katılacaksınız? Web duyurularında detaylı bilgi olması lazım.
 

İlker Bey

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ağu 2015
Mesajlar
12
Tepki puanı
5
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İsmail Bey
en yakındaki sempozyuma katılmam gerekli yüksek lisans tezim oldugu için bi an önce bildiri yapıp sonuca göre tezimi teslim etmem gerekli bu arada tez konum trafo merkezlerinde risk degerlendirmesinin 2 farklı yontem kullanılarak yapılması ve sonuclarının karsılastırılması İsmail Bey.
 

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İlker Bey merhaba. İnternette bir bildiri nasıl hazırlanır diye araştırma yaptığımda aşağıdaki bilgileri ve ekli dosyayı buldum. Bilmem işinize yarar mı? Değerlendirmenin zararı olmaz diye düşünüyorum ;)


Bazı sempozyumlar katılımcalara tam metin bildiri yükleme seçeneği sunmaktadır. Çok az bazı sempozyumlarda ise tam metin bildirinin yüklenmesi zorunludur. Bu yazımızda tam metin bildirileri tüm detayları ile inceleyeceğiz. Tam metin bildiri nedir, nasıl yazılır, ne gibi avantajları vardır, tam metin bildiri ile makalenin farkı nedir gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Sempozyum kitaplarında basılan ve çalışmayı tüm detayları ile tıpkı bir makale üslubunda açıklayan yayınlara tam metin bildiri denir. Tam metin bildirilerin akademik yükselmeler için puan karşılıkları özet bildirilere göre daha fazladır. Tam metin bildirilerin yazılış formatı makaleler ile birebir aynıdır. Yani aslında aralarında biçimsel olarak bir fark yoktur. Fakat içerik açısından ve basıldığı yer açısından bir farklılık vardır.

Makaleler çok katı bir ön değerlendirme sürecinden geçerek dergilerde basılırken tam metin bildiriler nispeten daha kolay bir ön değerlendirme sürecinden geçerek sempozyum/konferans bildiri kitaplarında basılırlar. Bu açıdan makalelerin özgün değerlerinin tam metin bildirilere göre daha fazla olması gerektiği söylenebilir.

Tam metin bildiri olarak bir sempozyum/konferans bildiri kitabında basılan bir çalışma hiç değiştirilmeden makale olarak başka bir dergide yayınlanamaz. Bu yüzden yayıncı yayınını tam metin bildiri olarak mı yoksa makale olarak mı yayınlayacağına baştan iyi karar vermelidir. Bu kararı verirken de en çok yayının özgünlüğünü hesaba katmalıdır. Dergide yayınlanmayı hak eden kaliteli bir yayının sempozyuma tam metin bildiri olarak gönderilmesi tabiri caizse yayının boşa gitmesine sebep olur. Benzer şekilde ancak tam metin bildiri olabilecek kalitede bir yayının da dergiye yollanması durumunda çok büyük ihtimalle ret cevabı geleceği için onu yayın olarak değerlendirmek amacıyla tam metin bildiri olarak yayınlamak daha uygundur. Bunun dışında pek çok bilim insanının tercih ettiği şöyle bir durum vardır. Henüz çalışmanın başlarındaysanız ve henüz makale olabilecek kadar özgün sonuçlara varamadıysanız o zamana kadar elde ettiğiniz bulguları tam metin bildiri olarak bir sempozyum kitabında yayımlayabilirsiniz. Daha sonra o konu üzerinde çalışmaya devam edince ciddi ilerlemeler kaydederseniz ve makale olabilecek özgünlükte bir şeyler bulursanız gönderdiğiniz tam metin bildiriye de atıf vererek (burada şu şu eksikler vardı, şu sorunun çözümünü ele almıyordu vs. gibi) çalışmanızı bir dergide makale olarak yayımlayabilirsiniz.

Sempozyumların yarısından fazlası sadece özet bildirileri kabul etmekte ve sadece özet bildirileri bildiriler kitabına basmaktadır. Bu yüzden, tam metin bildiri yayınlamak istiyorsanız tam metin bildiri seçeneği olan sempozyumları araştırmanız yararınıza olacaktır. Genellikle katılımın çok yüksek olduğu sempozyumlar sadece özet bildiri kabul etmektedir. Fakat istisnaları da vardır. Bir sempozyumun tam metin bildirileri kabul edip etmediğini sempozyumun web sitesinden ya da sempozyum başkanından (mail aracılığı le) öğrenebilirsiniz.

Bahsettiğimiz gibi tam metin bildiriler makale formatında yazılmalıdır. Yazımına azami düzeyde özen gösterilmelidir. Şekillerde, kaynakların gösterilmesinde, tablolarda ve kullanılan dilin özelliklerinde tıpkı makalede olan kurallar geçerlidir. Tam metin bildirilerin makalelere göre nispeten daha kolay bir kabul sürecinin olması gönderilen tüm tam metin bildirilerin kabul edildiği anlamına gelmemektedir. Çalışmanın içeriğinde ya da biçimsel özelliklerinde sıkıntılar varsa bildirinizin basılmamasına karar verilebilir. Bu yüzden tam metin bildiri yazarken tıpkı makale yazıyormuş gibi özen gösterilmelidir.

Gönderdiğiniz bir makalenin değerlendirilmesi ortalama 1 yıllık bir süreçtir. Oysa tam metin bildiriler 1-2 ay içerisinde değerlendirilip size geri dönüş yapılır. Tam metin bildiri yayınlamanın en büyük avantajı budur. Ayrıca makale olacak kadar kaliteli olmayan fakat belli kalite standartlarının da üstünde olan çalışmaların özet bildiri olarak basılmaktansa tam metin olarak yazılıp bastırılması verilen emeğinin karşılığının kısmen alınmasını sağlayacaktır. Son olarak şunu da belirtmek gerekir ki; bazı sempozyumların bildiri kitapları bilim dünyasında saygın bir yere sahiptir. Öyle bir bildiri kitabında tam metin bildiri yayınlamak da özellikle bilim dünyasına yeni adım atanlar için güzel bir başlangıç ve başarıdır.
 

Ekli dosyalar

  • Bildiri Formati.doc
    47 KB · Görüntüleme: 15
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.