18 Mayıs 2013 Iş Güvenliği Uzmanlığı Sınav Sonrası Soruları Ve Cevapları Buradan Paylaşabilirsiniz

Konu, 'İş Güvenliği Uzmanlığı Sınav Tartışmaları' kısmında Kaan SAKA tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kizilsu

    kizilsu TÜİSAG Üyesi



    patlama alt basınç değeri



     
  2. kizilsu

    kizilsu TÜİSAG Üyesi



    hava yer işletmeleri olacak



     
  3. nesly980

    nesly980 TÜİSAG Üyesi

    Yonetmelikte cilt koruyucular bolumunde kremler var bu nedenle kke

     
  4. kizilsu

    kizilsu TÜİSAG Üyesi

    15 miş ben 30 yaptım



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. enes-12

    enes-12 TÜİSAG Üyesi

    Emniyet kemeri gecici olarak cikartilamaz Gurultu alicida kontrol kaynak sorusyda muamma psikolojide olabilir hijyende

     
  6. nesly980

    nesly980 TÜİSAG Üyesi

    Dozimetre her turlu mariziyeti olcer burada insan uzerindeki maruziyet soruldugu icin dogrudur soru



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. mskosen

    mskosen TÜİSAG Üyesi

    patlayıcı en alt birim gibi bişey

     
  8. mskosen

    mskosen TÜİSAG Üyesi

    bende :)))))))))))) ama kesinlikle doğru olması gerek

     
  9. hasan Akyıldız

    hasan Akyıldız TÜİSAG Üyesi

  10. onur334

    onur334 TÜİSAG Üyesi

    s
    so2 nn ynnda hidrojen war hidrojen yanıcı

     
  11. OZGUR78

    OZGUR78 TÜİSAG Üyesi

    cevaplar yönetmelik ve tüzüklere göre verilmiştir. yaklaşık 70-75 sorunun doğru cevabı mevcuttur

    1. İnsan kulağının sesleri duyma eşiği aşağıdakilerden hangisidir? (A-27.soru)

    A) 0 db

    B) 20 db

    C) 40 db

    D) 80 db

    Cevap :A

    2. Aşağıdakilerden hangisi 4857 sayılı İş Kanunu’na tabidir? (B-26.soru)

    A) Havacılığın yer tesislerinde yürütülen taşımacılık işleri

    B) Aileye ait tarım işleri

    C) 50’den az tarım ve orman işleri

    D) Hava deniz ulaşım işleri

    CEVAP:A



    3. Acil çıkış kapıları ile ilgili hangisi yanlıştır? (B-60.soru)

    A) Çıkış kapıları toplanma alanlarına açılacaktır.

    B) Gerektiğinde içeri doğru açılabilir, raylı döner kapı kullanılabilir.

    C) Çalışanların sayısına göre konulmalıdır.

    D) İşletmenin boyutuna göre uygun yerlere yerleştirilmelidir.

    CEVAP:B

    4.Aşağıdakilerden hangisi fiziksel risk etmenlerindedir? (B-53.soru)

    I.Havalandırma II.Radyasyon III. Basınç değişimi

    A) I ve II

    B) II ve III

    C) I ve III

    D) I, II ve III

    CEVAP: D



    5. Aşağıdaki kimyasal maddelerin hangisinin kullanımı yasak değildir? (B-1.soru)

    A) 2-Naftilomin ve tuzları

    B) Benzedin ve tuzları

    C) 4-Nitrodifenil

    D) Nikotin

    CEVAP : D (KESİN DEĞİL)

    6. Aşağıda yer alanlardan hangisi ergonominin alt uygulama alanları arasında yer almamaktadır? (A-45. Soru)

    A) Meslek hastalıkları tedavisi

    B) İş fizyolojisi

    C) Biyomekanik

    D) Antropometri

    CEVAP:A

    7. Çocuk ve genç işçilerin çalışma usul ve esasları yönetmeliğine göre temel eğitimini tamamlamış ve okula gitmeyen çocuklar haftada en çok kaç saat çalıştırılabilir?

    A) 7,5

    B) 9

    C) 35

    D) 40

    CEVAP:C



    8. Kaynakta çalışmalarda kişisel koruyucu donanımlara ilişkin hangileri dogrudur? (A-48. Soru)

    I. Yüksek sıcaklığa dayanıklı eldiven kullanmak

    II. Deriden yapılmış kıyafetler giyinmek

    III. Kaynakta sıçramaya karşı konçlu ayakkabılar giymek, parça düşmesine karşı çelik burunlu

    A) Yalnız I

    B) I ve II

    C) I, II, III

    D)

    CEVAP :C

    9. İş sağlığı tüzüğüne göre işyerlerindeki tavan yüksekliği nedir? (A-70. Soru)



    A) 3.20

    B) 2.40

    C) 3.00

    D) 2.60

    CEVAP:C

    10. Bir kazanda en yüksek çalışma basıncını gösteren taksimatlı manometrenin işaretli kısmı boyunun kaç katı uzaklıktan rahatça okunabilmektedir ?

    A) 1,5

    B) 2.5

    C) 2

    D) 3

    CEVAP: A

    11. Aşağıdakilerden hangisi iş ekipmanlarının olumsuz etkilerinden değildir? (A-83.soru)

    A) İş ekipmanının uzun süre kullanılmaması

    B) Çalışma prensibinde değişiklik olması

    C) Operatörün meslek hastalığına yakalanması

    D) Operatörün iş ekipmanıyla iş kazası geçirmesi

    CEVAP : A VE B değil ÖNETMELİKTE VAR C OLABİLİR



    12. Hangi işlerde 7.5 saatten fazla çalışma yapılabilir?

    A) Çimento İşleri

    B) Montaj İşleri

    C) Kaynak İşleri

    D) Kurşun arsenik işleri

    CEVAP:B

    13. OHSAS 18001'de meydana gelebilecek zararlı bir olayın sonuçları ve olması olasılığının bileşkesine ne denir?



    A) Risk

    B) Tehlike

    C) Olay

    D) Kaza

    CEVAP : YOK

    14. 5500 sayılı yasaya göre İş kazası olması durumunda SGK’ya ne zaman bildirilmelidir?





    A) 1 iş günü

    B) 2 iş günü

    C) 3 iş günü

    D) 4 iş günü

    CEVAP:C



    15. Kaynak işlerinde kullanılan gaz tüplerinin renk kodlaması hangisinde yanlış verilmiştir? (B-10.soru)

    A) Asetilen-sarı

    B) Diğer Gazlara ait tüpler-yeşil

    C) Helyum-kahverengi

    D) Yanıcı gazlar-kırmızı

    CEVAP: B

    16. Kazanlarda manometrelerin göstergesi işletme basıncının ne kadarı olmalıdır?



    A)1,00

    B) 2,00

    C)1,50

    D)3,00

    CEVAP: B



    17. Aşağıda ikili gaz gruplarından hangisinde yanıcı olmayan BİR gaz bulunmaktadır? (B-67)

    A) H2S ve CH4

    B) CO ve NO

    C) SO2 ve H2

    D) C2H2 ve CH4

    Cevap : so2: yanmaz co: yanar no: belirsiz yanıcı değilse B ve C şıkları doğru yanıcıysa C doğru

    18. Uygunsuz bir durumun ortadan kaldırılması için en son yapılacak uygulama hangisidir? (A-17. sor)

    A) Kişisel koruyucu kullanımı

    B) İzolasyon

    C) Kaynağında koruma

    D) Yönetimsel önlemler

    Cevap: A



    19. Aşağıdakilerden hangisi iş ekipmanlarının seçiminde işletmelerin iş güvenliği yönünden dikkat edeceği öncelikli faktörlerden birisi değildir? (A-84. Soru)

    A) İşyerinde çalışma şartları

    B) Ekipmanın bakım ve onarım maliyeti

    C) Ekipmanın ek bir tehlike oluşturup oluşturmayacağı

    D) Ekipmanın sağlık ve güvenlik yönünden oluşturacağı tehlikeler

    CEVAP:B



    20. Aşağıdakilerden hangisi depolamada ayrı tutulmalıdır? (B-18.soru)

    A) Asetilen

    B) Propan

    C) Argon

    D) Oksijen

    CEVAP: D

    21. İş ekipmanı ve kullanımına ilişkin verilen yazılı talimatlarda aşağıdakilerden hangisi zorunlu değildir? (B-98. Soru)

    A) İş ekipmanının önceki kullanımıyla ilgili sonuçları hakkındaki bilgiler

    B) Anormal durumlar

    C) Makine ve ekipmanların kurulumu ve çizimleri

    D) Makine ve ekipmanların kullanım koşulları

    CEVAP: C

    22. Aşağıdakilerden hangisi çalışanın sağlığını etkileyen bireysel etkenlerden değildir? A) Medeni Durum B) Beslenme C) Genetik Yapı D) Fiziki Durum veya kişisel maruziyet

    23. Güvenlik ve sağlık işaretleri yöne göre acil çıkış ve ilkyardım işaretleri için ….. kısımlar işaret alanının en az %50 sini kapsamalıdır? ( 65.soru)

    A) Mavi

    B) Yeşil

    C) Kırmızı

    D) Beyaz

    CEVAP: B

    24. Çalışma hayatını denetleme görevi yasal olarak aşağıdaki kurumlardan hangisine verilmiştir? (A-1.soru)

    A) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

    B) İş Teftiş Kurulu Başkanlığı

    C) Sosyal Güvenlik Kurumu

    D) Sağlık Bakanlığı

    CEVAP:B

    25. İSG kurulunda aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? (B-35.soru)

    A) Varsa iş güvenliği uzmanı

    B) İş güvenliği uzmanı

    C) Hemşire

    D) İşyeri hekimi

    CEVAP:C

    26. Gaz dedektörlerinde okunan LEL değeri nedir?

    A) Gaz patlama üst sınır değeri

    B) Gaz patlama alt sınır değeri

    C) Gaz basıncı

    D) Gaz cinsi

    CEVAP:B

    27. Gürültü yönetmeliğine göre en yüksek gürültü maruziyet etkin değeri nedir? (A-31.soru)

    A) 80 db

    B) 85 db

    C) 87 db

    D) 90 db

    CEVAP: B

    28. Hangisi biyolojik risk etmeni değildir?

    A) Asbest

    B) Brusella

    C) Hepatit

    D) Salmonella

    CEVAP:A

    29. Basınçlı kapların periyodik kontrolleri kaç yılda bir yapılır? (A-56.soru)

    A) 1 yıl

    B) 2 yıl

    C) 3 yıl

    D) 4 yıl

    CEVAP:A

    30. Hangisi banyo temizlik işlerinde yanlıştır? (A-28. Soru)

    A) 15 günde 1 dezenfekte edilecektir.

    B) İşçiler kendi havlu ve peştemallerini getireceklerdir.İşveren vermeyecektir.

    C) Sıcak ve soğuk su tesisattan akacaktır.

    D) İşveren banyoların kullanım zamanını ve şartlarını ayarlayacaktır.

    CEVAP:B

    31. Biyolojik etkenlerin tanımı aşağıdakilerden hangsidir? (B-3. Soru)

    A) Solunum ağız yolu veya deri yoluyla alındığında kanser etikisi yapan

    B) Solunum ağız yolu veya deri yoluyla alındığında genetik değişiklik yapan

    C) Etkilendiği kişide alerji, kanser, genetik değişiklik yapan..GDO dahil mikroorganizma,hücre kütleleri, insan parazitleri

    D) Genetik materyalini aktarma özelliği olan mikroorganizmadır.

    CEVAP:C

    32. Aşağıdaki hareketlerden hangisi başlama komutunu gösterir?

    A) |__O

    B) O

    C) ---O---

    D) O

    CEVAP: C

    33. Hangisi yönetim sistemidir?

    I.BS 8800

    II.QS 9000

    III.ISO 9000

    IV.OHSAS 180001

    A)Yalnız I

    B) I ve II

    C) IV

    D) I,II,IV

    CEVAP: CEVAP C ( BÜYÜK İHTİMALLE KESİN DEĞİL)



    34. Aşağıdakilerden hangisi yükün sahip olduğu özelliklerden dolayı yükün elle taşınması sırasında risk oluşturan faktörlerden değildir? (A-76. Soru)

    A) Yükün taşındığı zeminin bozuk olması, engellerin buunması

    B) Yükün dengesiz olması ve içindekinin yer değiştirmesi

    C) Yükün kaba ve kavranmasının zor olması

    D) Yükün ağır ve büyük olması



    35. Kuruluşun yasal zorunluluk ve kendi iş sağlığı ve güvenliği politikası çerçevesinde dayanabileceği düzeye indirilmiş risk hangisidir? (A-25.soru)

    A) Kabul edilemez risk

    B) Kabul edilebilir risk

    C) Kaza

    D) Zarar

    CEVAP :B

    36. Köpüklü söndürme cihazları kaç ayda bir doldurulur?

    A) 6 ay

    B) 3 ay

    C) 1 yıl

    D) 2 yıl

    CEVAP: C

    37. ILO sözleşmesine göre çalışma ortamı gözetimi hangi maddedir?

    A) 55

    B) 81

    C) 155

    D) 120

    CEVAP: C

    38. Titreşimin bütün vücut için etki eden maruziyet sınır değeri nedir?

    A) 1.15

    B)

    C)

    D)

    CEVAP: A

    39. Bir kaldırma makinasında 8 işçi görevliyse kaldırma makinesi operatörüne bunlardan kaç tanesi manevracı (işaretçi) olarak işaret vermelidir? (A-53. Soru)

    A) 1

    B)2

    C)3

    D)4

    CEVAP: 1

    40. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal etmenlerden iş ortamı etkileyen faktörlerden birisi değildir?

    A) Metaller

    B) Solventler

    C) Gazlar

    D) Sıcaklık

    41. Emniyet kemeri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Çıkılan yükseklikteki işin durumuna göre çalışanın bulunduğu noktayı değiştirebilmesi için, emniyet kemeri bağlandığı sabit noktadan geçici olarak sökülebilir.

    B) Emniyet kemerini kullanacak kişinin vücut ağırlığı her altı ayda bir kontrol edilmeli ve gerekirse bu ağırlığı uygun yeni bir emniyet kemeri verilmelidir.

    C) Düşme ve kayma tehlikesi olan çatı gibi yerlerde düşme tutucu aparatları olan paraşüt tipi emniyet kemerleri kullanılmalıdır.

    D) Emniyet kemerleri ve müştemilatı ''her çalışmaya başlamadan önce'' iyice kontrol edilerek en ufak bir arıza ve bozukluk halinde kullanılmamalıdır.

    CEVAP :A YADA B ?

    42. Toplum sağlığı merkezleri hangi bakanlığa bağlıdır?

    A) Sağlık Bakanlığı

    B) Milli Eğitim Bakanlığı

    C) Bilim ve Teknoloji Bakanlığı

    D) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    CEVAP: A

    43. Hızlı gaz genişlemesi ve sıcaklık artışına sebep olan kimyasal olay nedir?

    A) Parlama

    B) Patlama

    C) Yangın

    D) Yanma

    CEVAP:B

    44. Aşağıdakilerden hangisi OSGB ve İSGB nin yetki ve sorumluluklarından değildir?

    A) İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerine karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici, düzenleyici faaliyeti kapsayan çalışma oramı gözetiminden sorumludur.

    B) OSGB ler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin bir kısmını ya da tamamını başka bir kişi veya kurumlara devredemez.

    C) Sunulan hizmetlerin sağlanması sırasında işin normal akışını aksatmamaya özen gösterilmelidir.

    D) ilk YARDIM VE ACİL DURUM



    45. Hangisi fiziksel risk etmenleridir?

    1-havalandırma

    2-radyasyon

    3-basınç değişimi

    A)

    B)

    C)

    D) I,II,III

    CEVAP:D

    46. İşçi sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre çok tehlikeli işlerde ateş ve dumana karşı korunmuş merdiven boşlukları veya duman sızdırmaz kapılara olan maksimum uzaklık kaç metredir? A) 10

    B) 15

    C) 20

    D) 30

    CEVAP:B (15)

    47. .......bölgesi, Merkezi kişinin kulaklarının birleştiren orta çizginin ..... cm yarıçaplı kürenin başın ön kısmının yarısıdır. Boşlukları doldurunuz.

    A) Maruziyet 30 cm

    B) Solunum 30 cm

    C) maruziyet 50 cm

    D) solunum 50 cm

    CEVAP:B

    48. Kaynak ve kesme işlemi yüksekte kaynak yapmak gibi çok etkeni olan (arada örneklendirmiş kapalı alan vs gibi) kaynak ve kesme işlemlerinde çalışanın meşgul edilmemesi ve çalışanın işine konsantre olarak değişen şartlara göre doğru pozisyonu alması gerekir.

    Yukarıda bahsedilen durum aşağıdaki alanların hangisini kapsamaz/ aşağıdakilerden hangisi bu durumla ilgilenmez?

    A) iş sağlığı ve güvenliği

    B) psikolojik danışmanlık

    C) endüstriyel hijyen

    D) Ergonomi



    49. İşçiye verilen iş ekipmanı ve kullanımıyla ilgili yazılı dökümanda aşağıdakilerden hangisinin olması zorunlu değildir? A) iş ekipmanının daha önceki kullanımından elde edilen sonuçlar

    B) iş ekipmanında olabilecek anormal durumlar

    C) iş ekipmanının kurulumuyla ilgili çizimler

    D) iş ekipmanının kullanım koşulları

    CEVAP:C

    50. Aşağıdakilerden hangisi yanma için gerekir ? I. Isı II. Yanıcı madde III. Karbondioksit IV. Oksijen

    A) I, II

    B) II, IV

    C) I, II, III, IV

    D) I, II, IV

    CEVAP: YAVAŞ YANMA (Demirin paslanması) kastı cevap : B, kasıt bu değilse cevap:D

    51. Aşağıdakilerde hangisi/hangileri 'elle taşıma' sınıfına girer?

    I. kaldırma

    II. itme, çekme, vs..

    III. bir yerden bir yere götürme

    IV. yükün taşınmasına yardımcı olma

    A) III

    B) I ve III

    C) II ve III

    D) I-II-III-IV

    52. Tehlike ve risk ikili gruplarından hangisi yanlıştır?

    A) titreşim-işitme kaybı

    B) yüksekte çalışma düşme

    C) Yetersiz aydınlatma- iş kazası

    D)

    Cevap:A

    53. Kansarojen ve mutajen maddelere maruziyet sonucu ortaya çıkan meslek hastalıklarında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

    A) Tedavi

    B) Eldiven ve maske verilir

    C) Bakanlığa bildirim

    D) Aynı bölümde çalıştırma

    CEVAP:D

    54. Gazın tam yanma rengi hangisidir?

    A) Mavi

    B) Sarı

    C) Yeşil

    D) Kırmızı

    CEVAP :A

    55. Çalışma hayatındaki etik değerler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

    A) Ücret

    B) Tazminat

    C) Aile İlişkileri

    D) İşçi – İşveren İlişkileri.



    56. Aşağıdakierden hangisi psikososyal risk faktörlerinden değildir?

    A) Stres

    B) Taciz

    C) Beslenme

    D) Ayrımcılık ve baskı

    CEVAP:C



    57. Aşağıdakilerin hangisi meslek hastalıklarını en aza indirgeyen faktör değildir?

    A)Yetersiz eğitim düzeyi

    B)

    C) Uygun tesisat, alet, makine

    D)

    58. Kişisel koruyucu donanımlarında CE işaretinin iliştirilmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) CE Avrupa kalitesi anlamına gelmektedir.

    B) CE işareti ürünün belgelerine iliştirilmelidir.

    C) CE işareti ürünün kaliteli olduğunu göstermek için iliştirilmelidir.

    D) CE işareti boyutları uygun olduğu takdirde ürünü iliştirilmelidir.

    59. Levha eşleştirmelerinden hangisinin açıklaması yanlıştır?

    A) Bilgilendirme levhası- ..

    B) Yasaklayıcı levhalar- …

    C) Uyarıcı levhalar- …

    D) Acil çıkış

    60. Aşağıdakilerden hangisi hangisi grup eğitimlerinde kullanılan yöntemlerdendir?

    A) Bireysel

    B) Bilgisayarlı

    C) Programlı

    D) Beyin fırtınası

    CEVAP:D

    61. Kansorojen ve mutajen maddelerle çalışma usul ve esasları hakkında yönetmeliğe göre işverenler işçilerin ve işçi temsilcilerine verilecek eğitimlerden değildir?

    A) İş hijyeni

    B) Kansorojen ve mutajenlerle çalışma MARUZİYETLERİ…

    C) Meslek hastalıkları hakkında

    D) Kansorojenlerle birlikte alındığında sigaranın ek zararları

    CEVAP:C

    62. Kaynak işleminden kaynaklanan yangınlarda hangisinin kullanımı uygun değildir?

    A) Su

    B) Halon gazı

    C) CO2

    D) Kuru kimyevi toz

    CEVAP: SORU TUTUŞUP YANAN ŞEYLERE GÖRE DEĞİŞİR. SORUDA CEVAP: A KASTI VAR GİBİ

    63. Ülkemizde çalışma ortamında yer alan fiziksel etmenlere yönelik ölçüm faaliyetlerini gerçekleştiren kamu kurumu aşağıdakilerden hangisidir.

    A) İş Teftiş Kurulu Başkanlığı

    B) İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü

    C) Yakın ve Ortadoğu Çalışma Eğitim Merkezi

    D) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi

    CEVAP:B

    64. Çalışanların iş sağılığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmeliğe göre aşağıdaki hususlardan hangisi doğru değildir?

    A) Asıl işveren alt işveren ilişkisi kurulan işyerlerinde alt işverene ait çalışanların eğitimlerinden, asıl işveren alt işverenle birlikte sorumludur.

    B)Geçici iş ilişkisi kurulan işveren geçici iş ilişkisi ile çalışanlara gerekli eğitimi vermekle yükümlü değildir.

    C)İşverenler çalışanlarına , iş sözleşmesinin türüne bakılmaksızın gerekli eğitimi vermekle yükümlüdür.

    D)Verilen Eğitimler, çalışanlara herhangi bir mali yük getirmeyecek şekilde düzenlenir ve eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır.

    CEVAP :B

    65. İş yerlerinde kazanlarda taksimatlı manometrelerin göstergesi çalışma basıncının kaç katı olmalıdır? A) 1,5

    B)2

    C)2,5

    D)3

    CEVAP: B

    66. ISG yi bozan tehlikeli duruma örnektir?

    A) Puruzlu kaygan zemin

    B) Tehlikeli madde

    C)

    D) Çalışılan makinede bakim onarım

    CEVAP:D

    67. Törpülerin kullanımında hangisi yapılmamalıdır? A) törpülere çekiç benzeri aletle vurulmamalıdır B) saplarında kelepçeyle sabitlenmelidir C) törpülerden artan malzemelerden kalem vb malzemeler yapılabilir

    D)

    CEVAP: C

    68. Kazanlarda çalışma basıncının kaç katı taksimatlı manometre bulunur? A) 1,5

    B) 2

    C) 2,5

    D) 3

    69. Dairesel testerelerde çalışma tablasının yerden yüksekliği ne kadar olmalıdır? A)80

    B)90

    C)100

    D)110

    CEVAP: B

    70. Aşağıdaki basınçlı kaplardan hangisinin diğerleriyle birlikte depolanması sakıncalıdır? A) Asetilen B)Propan

    C) Argon D)Oksijen

    CEVAP:D

    71. Aşağıdakilerden hangisi Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinin Konuları arasında yer almaz?

    A) Ağır ve Tehlikeli İşler

    B) Kadın işçilerin çalıştırılabileceği ağır ve tehlikeli işler

    C) engellilerin çalışabileceği ağır ve tehlikeli işler

    D) 16 yaşını tamamlamış 18 yaşını doldurmamış genç işçilerin çalışabileceği ağır ve tehlikeli işler

    CEVAP:C

    72. Aşağıdakilerden hangisi Ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği uygulamasında dikkate alınmayan konulardan biri değildir?

    A) ağır ve tehlikeli işler

    B) kadınların ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasına ilişkin konular

    C) engellilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasına ilişkin konular

    D) 16 yaşındaki genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasına yöenlik konular

    73. Aşağıdakileden hangisi meslek hastalıklarına en aza indirmede etkili değildir

    A) Düşük eğitim durumu

    B)Uygun işyeri ortamı

    C)Güvenli tesisat makine alet

    D)Güvenli madde malzeme

    74. Risk Değerlendirmesinde yer alan önlem faaliyetlerinden proaktif olanı aşağıdakilerinden hangisidir? A) Ayrıntılar B) İstatistiki hesaplamalar C) Risk oluştuktan sonra yapılan D) Risk oluşmadan önce öngörülerek yapılan

    CEVAP:D

    75. Aşağıdakilerinden hangisi aydınlatma ölçü birimidir?

    A) Kandela

    B) Lüks

    C) Joule

    D) Watt

    CEVAP:B ( IŞIK ŞİDDETİ BİRİMİ KANDELA AYDINLATMA LÜKS)

    76. Aşağıdakilerden hangisi iskelelerde bulunması gereken azami unsurlardan değildir?

    A) Korkuluk

    B) Ara Korkuluk

    C) Trabzan

    D) Malzeme depolama

    CEVAP:D

    77. Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanımdır?

    A) Koruyucu kremler,merhemler

    B) Acil durum ekiplerinin kullandığı ekipmanlar

    C) Karayolu taşımacılığında kullanılan donanımlar

    D) Polis Jandarma Güvenlik güçlerinin kullandığı ekipmanlar

    CEVAP:A

    78. Antropemetrinin tanımı nedir?

    A)

    B)

    C)

    D) İnsan uzuvlarının ölçüsüyle ilgilenen bilim

    CEVAP:D

    79. İşyerlerinde dinlenme yerleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Uygun bir alan sağlanacak

    B) İşçiler rahat oturabilecekleri bir şekilde olmalı

    C) Sigara içenler ile içmeyenler ayrılmalı

    D) 100 kişiden fazla çalışan olması halinde ayrı bir bölüm olmalı

    CEVAP: D

    80. Kusurlu durumların ortadan kaldırılmasında aşağıdakilerin hangisi en son tercih edilir?

    A) Kişisel koruyucu donanımların kullanılması

    B) risklerin bertaraf edilmesi

    C) Yalıtım ve izolasyon

    D) Yönetimsel önlemler

    Cevap:a

    81. Kaldırma makinalarında kaldırılacak en ağır yük kaça katı olmalıdır?

    A) 1,5

    B)

    C)

    D)

    Cevap:A

    82. İşveren titreşimle ilgili risk değerlendirmesinde hangilerini göz önünde tutar?

    I. Düşük sıcaklık ve özel koşullar

    II. Üreticinin mevzuat gereği verdiği bilgi

    III.Maruziyet türü ve Maruziyet Süresi

    IV.Maruziyet sınır ve etkin değeri

    A)

    B)

    C)

    D)

    CEVAP: ıı-ııı-IV

    83. Çelik halat emniyet katsayısı kaçtır?

    A) 3

    B) 5

    C) 6

    D) 8

    CEVAP: soru tüzüğe göre ise 6, yönetmelik ise: 5

    84. Gürültü kontrolünde uygulanan “gürültüye maruz kalma süresini azaltmalı” ne tür bir risk kontrolü gerekir?

    A) Gürültünün alıcıda kontrolü

    B) Planlama ile gürültü kontrolleri

    C) Gürültünün kaynağında kontrolü

    D) gürültünün kaynak ile alıcı arasında kontrolü

    Cevap:A

    85. Kanserojen ve Mutajen Yönetmeliğine göre işverenin işçilere vermekle yükümlü olduğu eğitimlerden hangisi zorunlu değildir?

    A) İş Hijyeni

    B) Kanserojen ve mutajen maddelerin sebep olduğu hastalık

    C) Maruziyeti önlemek için alınması gereken önlemler

    D) Sağlık riskleri ve sigara içenler için ek riskler

    CEVAP:B

    86. Hangisi elle kaldırma tanımına dahildir?

    A) yükün kaldırılması

    B) Yükün itilmesi

    C) Yükün bir yerden başka bir yere taşınması

    D) Fiziki destek verilmesi

    87. Elle taşınan malzeme özelliğine göre aşağıdakilerden hangisi risk değildir?

    A) İşyerinin zemininin kaygan olması

    B) Taşınan şeyin şekilsiz olması

    C) yükün içindeki malzemenin yer değiştirmesi

    D) Büyüklüğü ve ağırlığı

    CEVAP:A

    88. Katı tozlar aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Uçucu

    B) Çözünmüş

    C) Askıda

    D) Toplam

    CEVAP:C

    89. Ekranlı çalışmalarda işçilere verilen eğitimde aşağıdakilerden hangisi ders olarak verilmez?

    A) Gözün korunması

    B) Kas-iskelet

    C) Gözün biyolojik yapısı ve odaklanma mesafesi

    D)

    CEVAP:C

    90. Asbest bileşenlerinden değildir?

    A) A…

    B) A…

    C) Anti

    D) K….

    91. İşyeri hekimi görevleri arasında olmayan hangisidir?

    A)

    B)

    C)

    D)

    92. ILO sözleşmeleri ile ilgili hangisi doğru değildir?

    A) ILO sözleşmelerine her ülke katılmak zorundadır.

    B)

    C)

    D)

    93. Emziren kadınlar doğumdan sonra kaç ay gece vardiyasında çalıştırılamaz?

    A)

    B) 6 ay

    C) 8 ay

    D) 12 ay

    CEVAP:B

    94. Hangisi meslek hastalıkları için yanlıştır?

    A) Slikozis hastalığı kristalize olmamış silika tozlarının neden olduğu bir hastalıktır.

    B) Pnömokonyozis tozlu havanın teneffüsü sonucu oluşan meslek hastalıklarının genel adıdır.

    C) slikozis TEDAVİSİ TÜMÜYLE YAPILABİLEN BİR HASTALIKTIR

    D) Antrakozis hastalığı kömür madenciliğinde görülen bir meslek hastalığıdır.

    CEVAP:C

    95. Hangisi genç işçi tanımıdır?

    A) 15 yaşını tamamlamış, 18 yaşını tamamlamamış

    B)

    C)

    D)14 yaşını tamamlamış, 15 yaşını tamamlamış

    CEVAP:A

    BUNLARIN DIŞINDA

    CEVABI: iklimlendirme olan bir soru vardı
    Birde köye elktirk bağlanır sorusu

    Birde asıl işverenin ortağı ile alt işverenlik yapabilir diye bir şık vardı

     
  12. OZGUR78

    OZGUR78 TÜİSAG Üyesi

    cevaplarda gülücük olanalar D şıkkıdır

     
  13. 21buğra

    21buğra TÜİSAG Üyesi

    tüzükte 5 diye geçiyor

     
  14. mskosen

    mskosen TÜİSAG Üyesi

    bir cevap 1,5 diğeri 2

     
  15. mskosen

    mskosen TÜİSAG Üyesi

    lüks olması gerekir

     
  16. ld7626

    ld7626 TÜİSAG Üyesi

    Levha eşleştirmelerinden hangisinin açıklaması yanlıştır?
    A) Bilgilendirme levhası- ..
    B) Yasaklayıcı levhalar- …
    C) Uyarıcı levhalar- …
    D) Acil çıkış

    yasaklayıcı levhanın yanında yazan neydi soruyu hatırlayamadım?

     
  17. onur334

    onur334 TÜİSAG Üyesi

    a yanlıştır bnce

     
  18. GamCet

    GamCet TÜİSAG Üyesi

    Ozel kosullar her risk grubunda dikkate alinir,titresimde sicakligin dikkate alinma sebebi beyaz el hastaligidir.yani her ikisi de dikkate alinir

     
    enes-12 bu yazıya teşekkür etti.
  19. GamCet

    GamCet TÜİSAG Üyesi

    Uyulmasi gereken zorunlu davranis

     
  20. onur334

    onur334 TÜİSAG Üyesi

    cwp a dglmi o soruda

     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica