Tartışma 21 Aralık 2013 Işyeri Hekimliği Sınavı Sonrası Soruları Ve Cevapları Burada Topluyoruz

Konu, 'İşyeri Hekimliği Sınav Soruları' kısmında Kaan SAKA tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

?

21 Aralık 2013 İşyeri Hekimleri Sınavı Zorluk Seviyesi Sizce Nedir ?

Anketin kapanma tarihi 17 Ocak 2014.
  1. Kolay

    13,6%
  2. Orta

    37,5%
  3. Zor

    48,9%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. selma sönmez

    selma sönmez TÜİSAG Üyesi



    0-140 olmalıydı



     
  2. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi



    arkadaşlar son hali aşağıdaki şekilde . cevapları işaretledim kesin cevabı bilmediklerimide siz söyleyin ok ?

    1--Aşağıdakilerden en fazla en fibrojenik etkiye sahip hangisidir.
    a)silis tozu doğru cevap silis . o kadar üstüne basa basa çalıştım sınavda nasıl unuttum bilmiyorum

    b)asbest
    c)
    d)

    2--KARSİNOJENLER İLE İLGİLİ HANGİSİ BAKANLIĞA BİLDİRİLMEZ?
    A) ÇALIŞAN SAYISI
    B) KULLANILAN MİKTAR
    C)
    D) MADDEYİ ÜRETENİN ADI VE ADRESİ doğru cevap





    3--ekranlı araçlar yönetmeliğinde hangisi doğrudur?
    a) ekranlı daktilo bu yönetmelikkapsamı dışındadır doğru cevap
    b) çalışanın yer değiştirmesi gerekir
    c)
    d)

    4--epidemiyoloji ile ilgili hangisi doğrudur
    a)
    b)
    c)sanayi devriminden sonra hız kazanmıştır doğru cevap bence bu
    d)

    5-İLO ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)
    b)
    c)
    d)155 sayılı sözleşmeyi imzalamamıştır doğru cevap bu bence çünkü imzalamıştır

    6--ergonomi hangisi yanlıştır?
    a=anatomi b=fizyoloji c=kimya d=fizik

    A)
    B)b+d doğru cevap bence bu çünkü anatomi etkilemesi lazım içinde a olmayan tek şık bu ama itiraz edilebilir
    C)
    D)

    7--en iyi yöntem hangisidir cevapta a şıkkı işe başlamadan önceki muayene yapar gibi bişey vardı onu yaptım doğru cevap

    8—harcamalardan çalışanlar sorumlu değildir doğru cevap

    9--20 hzden yüksek olan infrasound demiş doğru cevap

    10--enfeksiyon ile ilgili hangisi yanlıştır?

    a)virulans denir
    b)enfeksiyon hastalığı denir
    c)bulaşma yolu ve kaynak doğru cevap bu çünkü birde enfeksiyon zincirinde konak da olması gerekir
    d)

    11--İSG kurulunda hangisi olmaz?
    a)sendika temsilcisi doğru cevap
    b)varsa sivil savunma uzmanı
    c)
    d)

    12--işyeri hekimi kayıtları işyerinde tutar demiş bence işverenin sorumlulugunda doğru cevap

    13-- kayıtları 10 yıl saklamalıdır doğru cevap bu gibi emin değilim aslına bazı yerlerde 10 bazı yerlerde 15 diyor burası bana karışık gibi geldi

    14--İşyeri hekiminin görev tanımında olmayan: tedavi hizmetleri
    böyle bi soruda vardı doğru cevap

    15--kimyasal maddelerin sağlık işlerinde hangi renk kullanılır?
    a)
    b)sarı doğru cevap
    c)
    d)

    16--çocuk ve genç işçiler yönetmeliğine göre hangisi yanlıştır?
    a)
    b) 13- 17 yaş genç ve çocuk işçiler kapsamındadır doğru cevap
    c)
    d)

    17--eğitim ile ilgili yanlıştır?
    a)
    b)
    c)
    d)az tehlikeli yerlerde eğitim belgesi olmadan işe başlatılamaz doğru cevap

    18-19-- isg katip sorumlu müdürle ilgili 2 soru vardı burda nasıl sorular vardı tam hatırlamıyorum

    20-21 -- iş güvenliği uzmanlarıyal ilgili 2 soru vardı iksisindede sağlık ve güvenlikten sorumludur şıklarını yaptım. doğru cevap çünkü iiş güvenliği uzmanları sağlık sorunlarıyla ilgilenmez diye düşünüyorum

    22--Şıklarda müsteşara bildirirmi müsteşarın sorumlulugundamı öyle bi soru vardı bu soru 18-19. sorulardan biride olabilir tam hatırlamıyorum

    23--İlk yardım ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)ilaç kullanır
    b)sağlık görevlisi yapar
    c)daha kötüleşmeyi engeller doğru cevap
    d)

    24--zehir bilimi olarak tanımlanan hangisidir?
    a)toksikoloji doğru cevap en kolay soruydu bence
    b)
    c)
    d)

    25--Uluslararası kuruluşlardan hangisi sivil toplum kuruluşudur?
    a)
    b)WHO
    c)ICOH doğru cevap bumu ? kesin bilen söylesin
    d)OSHA

    26- tehlikenin tanımı hangisidir?
    a)
    b)potansiyel doğru cevap yine kolay soruydu
    c)
    d)

    27) Riskin tanımı hangisidir?
    a)
    b)ihtimali doğru cevap kolay soruydu
    c)
    d)

    28--meslek hastalıklarının önlenmesinde en etkili hangisidir?
    a)
    b)periyodik kontrol
    c)
    d) teknik çalışmalar doğru cevap buda olabilir emin değilim

    29-- şıklarda yapılan çalışmalar sonradan tekrar değerlendirilmesine gerek yoktur diye bi soru vardı doğru cevap bu

    30--hangisi temel ilk yardım eğitimi veremez?
    a)özel hastane
    b)TTB doğru cevap ben bunu yaptım kesin bilen söylesin
    c) kızılay
    d)üniversite hastanesi

    31--Eşleşmelerden hangisi yanlıştır
    a)benzen -Mide kanseri doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    32--kkd lerle ilgili bi soru vardı 3 çeşit kkd tanımı yapmış etiketlememiydi neydi ben hepsindede olması gerekiyor diye düşündüm soruyu tam çıkartamadım

    33--kantitatif analizde hangi veri kullanılmaz)
    a) kaba veri doğru cevap
    b) Ayrıt
    c)
    d)

    34--şıklarda etik bişeylerini kullanmalıdır gibi bişey olan bi soru vardı. doğru cevap bu çünkü kullanmamalıdır

    35--GRUP 2 BİYOLOJİK RİSK ETMENİNİN TANIMI HANGİSİDİR?
    A)
    B) HASTALIK YAPAR, TOPLUMA YAYILMAZ, TEDAVİSİ VAR doğru cevap
    C)
    D)

    36--TİTREŞİMİ HANGİSİ ETKİLEMEZ?
    A) ETKİLENEN VÜCUT BÖLGESİ
    B)
    C) BESLENME doğru cevap
    D) MARUZİYET SÜRESİ

    37--HANGİSİ ÖZEL ÇALIŞAN DEĞİLDİR?
    A) EVLİ doğru cevap
    B)
    C) GEBE
    D)ÇOCUK GENÇ

    38--ısı krampının nedeni potasyum eksikliğdir denen şıkkı yaptım kesin cevaptan emin degilim
    ısıyla ilgili 2 sorudan biri . Isı krampı potasyum eksikliğinden kaynaklanır. Diğer şıkları hatırlamorum. Sorulara belki itiraz edilebilir

    39--boğucu gaz olan metan yaptım doğru cevap karbonmonoksit

    40-- akü fabrikasında epidemiyolojik çalışma yapılmış. 300 kişinin kan kurşun düzeyi yüksek
    çıkmış. bunlarında yarısının 15 yıldan fazla kurşun döküm alanında çalıştığı bulunmuş. bu çalışma nedir
    a) kesitsel doğru cevap
    b) ?
    c) cohort
    d) vaka kontrol

    41--hasta bina sendromu hangisi yanlıştır?
    a)kötü hava ortamı
    b)
    c) doğru cevap şıklardan birinde bi sürü faktör etkilemez demiş aslında etkiler
    d)sigara içilmesi

    42-aşırı çalışmaya bağlı ölüm aşağıdakilerden hangisidir?
    a) karoshi doğru cevap
    b)
    c)
    d)tükenmişlik sendromu

    43--AT beyanını kim yapar?
    a)üretici doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    içinde AT geçen başka bir soru daha vardı neydi hatırlamıyorum


    44--marziyet sınırı 85 demiş 87 olması lazım doğru cevap

    45--ormancıyı kene ısırmış, hastalanmış, hangisidir
    a)ŞARBON
    B)BURUSELLA
    C)LYME doğru cevap nasıl bilemedim hayret
    D)LEPTOSPİROZ

    46--yapılan çalışamalar işverene bildirilmesi gerekmez şıklı bi soru vardı doğru cevap

    47--insektisitlerde kullanılan organik fosforlu bileşikler asetil colini inhibe eder diyen şıkkı işaretledim ama yanlış yaptım galiba

    a) midriyazis yapar demiş doğru cevap bu galiba çünkü miyozis yapar

    48--şıklarda işyeri hekimi en az 5 yılda bir kontrol yapar gibi bi soru vardı yam hatırlayamadım doğru cevap

    49-- işitme kaybı geri döner demiş ama dönmez doğru cevap

    50-- duyma eşiği ve acı eşiği hangisidir?
    a)
    b)
    c) 0 dB duyma- 120 dB acı eşiği
    d) 0 dB duyma- 140 dB acı eşiği doğru cevap kolay soruydu

    51-- RİSK ANALİZİ İLE İLGİLİ HANGİSİ YANLIŞTIR?
    A)
    B)
    C)
    D) RİSK ANALIZİ YAPMAYAN İŞVERENE HAPİS CEZASI VERİLİR doğru cevap




    52-- lateks eldivenle hangisi yanlıştır?
    a) atopik bünye
    b)pudralı eldiven ben bunu yaptım emin değilim kesin bilen söylesin
    c)eldivendeki proteinler
    d)


    53-- İŞ YERİ HEKİMİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR?
    A)
    B)
    C) İŞÇİLERİN YILLIK İZİNLERİNİN TAKİBİ doğru cevap
    D)

    54-- ilo ile imzalanmayan sözleşmeler ? toplu sözleşmeyle ilgili bi şık vardı onu yaptım cevabı bilen söylesin
    55-- meslek hastalıklarında kesin karar sgk kuruludur yaptım tam cevabı bilmiyorum doğru cevap bu galiba çünkü sgknın belirlediği bir kurul karar veriyor

    56-- 2002-2010 yılları arası ülkemizdeki meslek hastalıgı sayısı hangisidir
    a) 100-300
    b) 300-600
    c) 500-1200
    d) 5000-6000 ben bunu yaptım kesin cevabı bilen söylesin

    57-- kurşun, çinko, .. madenlerinde renal patoloji yapan, d vitamini, kronik böbrek yetmezliği ve
    böbrek taşı yapan hangisidir
    a)
    b)kurşun
    c)kadmiyum doğru cevap
    d)berilyum

    58-- iş yeri kapatılmasında işverenin itiraz süresi kaç gündür?
    a)6 gün doğru cevap b)
    c)
    d)30 gün

    59-- İşyeri hekiminin görevi olmayan hangisidir
    a)
    b)
    c) işçi ailelerinin sağlık kontrolü doğru cevap
    d)


    60-- PAZARTESİ İŞE GİTTİĞİNDE SOLUNUM SIKINTISI VE BENZERİ ŞİKAYETLERİ olan hangi çalışandır?
    a)
    b)
    c)
    d)PAMUK İŞLEME FABRİKASINDA ÇALIŞAN doğru cevap

    61--VİTİLİGO BENZERİ TABLO OLUŞTURAN, ellerde depigmentasyon olan meslek hastalığı hangisidir?
    a)
    b)
    c)KİMYASAL DEPİGMENTASYON doğru cevap
    d)MESLEKSEL LÖKODERMA

    62-- KAS İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI hangi hastalık grubundadır
    a)FİZİKSEL MESLEKİ HASTALIKLAR doğru cevap kolay soruydu
    b)
    c)
    d)

    63-- cıva ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)lenste sarı leke
    b)
    c)
    d)civa MSS etkileri yapmaz doğru cevap bu çünkü mss etkileride yapar parkinson benzeri tablo yapar


    64--KVH ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)
    b)
    c)
    d) karbon sülfür bu içinde aterom felan diye geçen sorumuydu hatırlamuıyorum cevabınıda bilmiyorum
    65--hangisi yanlıştır?
    a)
    b)
    c)gece çalışan kadın işçiye işveren servis sağlar
    d)gece postasında çalışan kadına aile hekimi işe giriş raporu verebilir doğru cevap bu işyeri hekimi verir

    66—kadınla erkeklerin çalışma şartlarının farkları aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a)
    b)solunum kapasitesi daha azdır
    c)kadınlarda su oranı daha fazladır doğru cevap kadınlarda su oranı daha azdır
    d)kadınlarda yağ oranı fazladır

    67-- gürültüde iki tane 90 dB kaynak ne yapar?
    a) 93 dB doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    68—FİLEDELFİYA BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ SORU

    a)

    b)

    c)

    d)yoksulluk diger yerlerdeki refahı etkiler şaşırtmacalı soru gibi geldi kesin cevabı bilmiyorum
    69—işçi işveren eşit haklara sahiptir doğru cevap

    70-- epidemiyoloji hastalıkların tanımı için doğru cevap bu çünkü tanısı için kullanılmaz istatistiki değerlendirmeler için kullanılır
    71-- meslek hastalıkları tahminden 2 kat fazladır gibi bi soru vardı doğru cevap bence bu çünkü gerçekte meslek hastalğı bildirilenden daha çoktur

    72 – İŞÇİ TAZMİNATI NEYE GÖRE HESAPLANIR
    A) GSMH kesin bilen söylesin
    B) ENFLASYON
    C) DEFLASYON
    D)

    73-- kronik gürültüde hangisi yanlıştır?
    a)
    b) sensorinöral kayıp
    c) simetrik işitme kaybı
    d) aralıklı gürültü daha fazla zararlıdır. doğru cevap
    74-- MESLEK HASTALIKLARIYLA İLGİLİ YANLIŞ ÖNERME HANGİSİDİR?
    A) MESLEK HASTALIKLARI ÖNLENEMEZ doğru cevap
    B)
    C)



     
  3. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    74-- MESLEK HASTALIKLARIYLA İLGİLİ YANLIŞ ÖNERME HANGİSİDİR?
    A) MESLEK HASTALIKLARI ÖNLENEMEZ doğru cevap
    B)
    C)
    D)BEKLENEN DEĞER BİNDE 4-12




    75-- 2 gün içinde bildirilir gibi bi soru vardu doğru cevap bu 3 gün içinde olacak
    76-- eğiticinin ve eğitenin kasitsiz ogrenmesi hangisidir?
    a) Örgun
    b) bireysel
    c) Rastgele doğru cevap
    d)

     
  4. Hüseyin ünübol

    Hüseyin ünübol TÜİSAG Üyesi

    Bence derleyen arkadaşların derledikleri üzerine eklemelere devam ederek paylaşımlarımızı sürdürelim diye düşünüyorum.

    1--Aşağıdakilerden en fazla en fibrojenik etkiye sahip hangisidir.
    a)silis tozu
    b)asbest
    c)
    d)
    (Diğer şıkların pek bir ehemmiyeti yok sanırım) cevap silis tozu
    2--kadın çalışanlarla ilgili işveren ulaşım sağlamalıdır diyordu onu işaretledim ama yanlış yaptım
    B)Kadın çalışanlar gece 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz şıkkı vardı.

    3--ekranlı araçlar yönetmeliğinde hangisi doğrudur?
    a) ekranlı daktilo bu yönetmelikkapsamı dışındadır
    b) çalışanın yer değiştirmesi gerekir
    c)
    d)
    (Önceki arkadaşlardan biri yönetmelik maddesi koymuştu sanırım cevap a demek istiyordu )
    4--epidemiyoloji ile ilgili hangisi doğrudur
    a)
    b)
    c)sanayi devriminden sonra hız kazanmıştır
    d)
    Bu soruda erken tanı şıkkı var mıydı? Karıştırıyor muyum?
    5-İLO ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)
    b)Türkiye tüm sözleşmeleri imzalamıştır
    c)
    d)155 sayılı sözleşmeyi imzalamamıştır
    (Hepsini imzalamadı diye hatırlıyorum
    6--ergonomi hangisi yanlıştır?
    a=anatomi b=fizyoloji c=kimya d=fizik

    A)
    B)
    C)kimyanın olduğu şık
    D)

    7--en iyi yöntem hangisidir cevapta a şıkkı işe başlamadan önceki muayene yapar gibi bişey vardı onu yaptım

    8--harcamalar çalışanlardan sorumlu değildir

    9--20 hzden yüksek olan infrasound demiş
    Doğru olanı soruyor, 20-20000 şıkkı doğru sanırım , benim yanlış:(
    10--enfeksiyon ile ilgili hangisi yanlıştır?

    a)virulans denir
    b)enfeksiyon hastalığı denir
    c)bulaşma yolu ve kaynak
    d)
    Bulaşmış kişilerin hepsi potansiyel bir birer kaynağıdır gibi bir şık vardı burada mıydı bilmiyorum?
    11--İSG kurulunda hangisi olmaz?
    a;)sendika temsilcisi
    b)varsa sivil savunma uzmanı
    c)
    d)

    12--işyeri hekimi kayıtları işyerinde tutar demiş bence işverenin sorumlulugunda

    13--meslek hastalıkları işten ayrıldıktan sonra devam etmez yazmış onu işaretledim ama aynı soruda sgk lı olmalıdır demiş

    14--kayıtları 10 yıl saklamalıdır şıkkı işaretledim
    Bende ama neden bilmiyorum?;)
    15--kimyasal maddelerin sağlık işlerinde hangi renk kullanılır?
    a)kırmızı
    b)sarı
    c)
    d)

    16--çocuk ve genç işçiler yönetmeliğine göre hangisi yanlıştır?
    a)
    b) 13- 17 yaş genç ve çocuk işçiler kapsamındadır
    c)14 saat dinlenme
    d)

    17--eğitim ile ilgili yanlıştır?
    a)
    b)
    c)
    d)az tehlikeli yerlerde eğitim belgesi olmadan işe başlatılamaz

    18-19-- isg katip sorumlu müdürle ilgili 2 soru vardı
    Katip için bir şıkta sağlık bakanlığı geçiyordu?
    Sorumlu müdür de eğitici yer alıyordu birinde?
    20-21 -- iş güvenliği uzmanlarıyal ilgili 2 soru vardı iksisindede sağlık ve güvenlikten sorumludur şıklarını yaptım.

    22--Şıklarda müsteşara bildirirmi müsteşarın sorumlulugundamı öyle bi soru vardı

    23--İlk yardım ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)ilaç kullanır
    b)sağlık görevlisi yapar
    c)daha kötüleşmeyi engeller
    d)

    24--zehir bilimi olarak tanımlanan hangisidir?
    a)toksikoloji
    b)
    c)
    d)

    25--Uluslararası kuruluşlardan hangisi sivil toplum kuruluşudur?
    a)ILO
    b)WHO
    c)ICOH
    d)OSHA

    26- tehlikenin tanımı hangisidir?
    a)
    b)potansiyel
    c)
    d)

    27) Riskin tanımı hangisidir?
    a)
    b)ihtimali
    c)
    d)

    28--meslek hastalıklarının önlenmesinde en etkili hangisidir?
    a)
    b)periyodik kontrol
    c)
    d) teknik çalışmalar

    29-- şıklarda yapılan çalışmalar sonradan tekrar değerlendirilmesine gerek yoktur diye bi soru vardı

    30--berilyum şıklarda olan soru yaptım emin değilim.(KAdmiyumlu sorunun d şıkkı berilyum doğru cevap kadmiyum)

    31--Eşleşmelerden hangisi yanlıştır
    a)benzen -Mide kanseri
    b)
    c)
    d)

    32--kkd lerle ilgili bi soru vardı 3 çeşit kkd tanımı yapmış etiketlememiydi neydi ben hepsindede olması gerekiyor diye düşündüm soruyu tam çıkartamadım
    Cevap hepsi dedim;)
    33--kantitatif analizde hangi veri kullanılmaz)
    a) kaba veri
    b) Ayrıt
    c)
    d)
    Ben ayırt dedim ama cevap kaba olacak
    34--şıklarda etik bişeylerini kullanmalıdır gibi bişey olan bi soru vardı
    Sözleşmeye etik maddeleri koymalıdır şıkkı vardı
    35--biyojik risk etmenleri 2. grup vardı

    36--titreşimden korunma beslenmeydi galiba

    37--çalışanların evli olması gibi şık olan bi soru vardu

    38--ısı krampının nedeni potasyum eksikliğdir denen şıkkı yaptım kesin cevaptan emin degilim
    Bu çok salak bir soruydu?
    En hafıf krampı cevabı vardı
    Isı yorgunluğu yerine ısı yoğunluğu diye bir yazım hatası veya şaşırtmaca olduğunu hatırlayan arkadaşlar var
    39--boğucu gaz olan metan yaptım
    Co kimyasal boğucu
    Co2+metan fiziksel boğucı
    40--kesitsel çalışma

    41--hasta bina sendromu hangisi yanlıştır?
    a)kötü hava ortamı
    b)
    c)
    d)sigara içilmesi

    42-aşırı çalışmaya bağlı ölüm aşağıdakilerden hangisidir?
    a) karoshi=ölümlü olması bu şıkkı gösteriyor
    b)
    c)
    d)tükenmişlik sendromu

    43--AT beyanını kim yapar?
    a)üretici
    b)
    c)
    d)

    44--marziyet sınırı 85 demiş 97 olması lazım

    45--ormancıyı kene ısırmış, hastalanmış, hangisidir
    a)ŞARBON
    B)BURUSELLA
    C)LYME=doğru
    D)LEPTOSPİROZ

    46--yapılan çalışamalar işverene bildirilmesi gerekmez şıklı bi soru vardı

    47--insektisitlerde kullanılan organik fosforlu bileşikler asetil colini inhibe eder diyen şıkkı işaretledim ama yanlış yaptım galiba
    Parasempatolitik değil mimetik etki yapar, kendi sıvıları içinde boğulur denir
    48--şıklarda işyeri hekimi en az 5 yılda bir kontrol yapar gibi bi soru vardı yam hatırlayamadım

    49-- işitme kaybı geri döner demiş ama dönmez

    50-- duyma eşiği ve acı eşiği hangisidir?
    a)
    b)
    c) 0 dB duyma- 120 dB acı eşiği
    d) 0 dB duyma- 140 dB acı eşiği*

    51-- sivil savunma

    52--akü fabrikasında epidemiyolojik çalışma yapılmış. 300 kişinin kan kurşun düzeyi yüksek
    çıkmış. bunlarında yarısının 15 yıldan fazla kurşun döküm alanında çalıştığı bulunmuş. bu çalışma nedir
    a) kesitsel
    b) ?
    c) cohort
    d) vaka kontrol

    53-- sürekli olan gürültü intermittan olandan daha zararlıdır

    54-- imzalanmayan sözleşmelerde toplu sözleşmeyle ilgili bi şık vardı onu yaptım

    55-- meslek hastalıklarında kesin karar sgk kuruludur yaptım tam cevabı bilmiyorum

    56-- 2002-2010 yılları arası ülkemizdeki meslek hastalıgı sayısı hangisidir
    a) 100-300
    b) 300-600
    c) 500-1200
    d) 5000-6000

    57-- kurşun, çinko, .. madenlerinde renal patoloji yapan, d vitamini, kronik böbrek yetmezliği ve
    böbrek taşı yapan hangisidir
    a)
    b)kurşun
    c)kadmiyum*
    d)berilyum

    58-- iş yeri kapatılmasında işverenin itiraz süresi kaç gündür?
    a)6 gün*
    b)
    c)15 gün
    d)30 gün

    59-- İşyeri hekiminin görevi olmayan hangisidir
    a)
    b)
    c) işçi ailelerinin sağlık kontrolü
    d)

    60-- PAZARTESİ İŞE GİTTİĞİNDE SOLUNUM SIKINTISI VE BENZERİ ŞİKAYETLERİ olan hangi çalışandır?
    a)
    b)
    c)
    d)PAMUK İŞLEME FABRİKASINDA ÇALIŞAN

    61--VİTİLİGO BENZERİ TABLO OLUŞTURAN, ellerde depigmentasyon olan meslek hastalığı hangisidir?
    a)
    b)
    c)KİMYASAL DEPİGMENTASYON
    d)MESLEKSEL LÖKODERMA *

    62-- KAS İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI hangi hastalık grubundadır
    a)FİZİKSEL MESLEKİ HASTALIKLAR
    b)
    c)
    d)

    63--MESLEK HASTALIKLARI YANLIŞ OLAN ÖNERME
    MESLEK HASTALIKLARI ÖNLENEMEZ

    64--KVH ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)
    b)dış faktörler ve iç faktörler ayrımı vardır gibi bir şık
    c)
    d) karbon sülfür

    65--hangisi yanlıştır?
    a)
    b)
    c)gece çalışan kadın işçiye işveren servis sağlar
    d)gece postasında çalışan kadına aile hekimi işe giriş raporu verebilir


    66—kadınla erkeklerin çalışma şartlarının farkları aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a)
    b)solunum kapasitesi daha azdır
    c)kadınlarda su oranı daha fazladır
    d)kadınlarda yağ oranı fazladır

    67-- gürültüde iki tane 90 dB kaynak ne yapar?
    a) 93 dB
    b)
    c)
    d)

    68—

    69—işçi işveren eşit haklara sahiptir

    70-- epidemiyoloji hastalıkların tanımı için

    71-- meslek hastalıkları tahminden 2 kat fazladır gibi bi soru vardı

    72 – gsmh ?

    73-- kronik gürültüde hangisi yanlıştır?
    a)
    b) sensorinöral kayıp
    c) simetrik işitme kaybı
    d) aralıklı gürültü daha fazla zararlıdır.

    74-- isci tazminati neye gore? eflasyon deflasyon vb.. ?

    75-- 2 gün içinde bildirilir gibi bi soru vardu

    76-- eğiticinin ve eğitenin kasitsiz ogrenmesi hangisidir?
    a) Örgun
    b) bireysel
    c) Rastgele
    d)

    77-- cıva ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)lenste sarı leke
    b)
    c)
    d)civa MSS etkileri yapmaz

    78-- risk analızı hapis

    79-- lateks eldivenle hangisi yanlıştır?
    a) atopik bünye
    b)pudralı eldiven
    c)eldivendeki proteinler
    d)

    80) hangisi temel ilk yardım eğitimi veremez?
    a)özel hastane
    b)TTB
    c) kızılay
    d)üniversite hastanesi



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    meslek hastalığı önlenemez ve binde 4-12 ayrı ayrı sorular ve doğru cevaplar

     
  6. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    ilk yardım sertifika veremeyen özel hastaneler



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    maruziyet sınır değeri 85,maruziyet etkin değeri 80,MAK değeri 87 yani 87 değil 85 olmalı

     
  8. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    argonomide içinde kimya olmayan cevap doğru

     
  9. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    en yüksek maruzş
    en yüksek maruziyet etkin değer 85 en düşük maruziyet etkin değer 80 , maruziyet snır değeri 87 dir. :)

     
  10. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    o şıkkın içinde anatomide vardı soru yanlış bence itiraz edilebilir

     
  11. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    ergonomide anatomi kullanılır

     
  12. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    tamamda soruda kullanılmayanı soruyor

     
  13. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    doğru 87db olmalıymış

     
  14. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    ben soruyu hangileri kullanılır diye okudum o yüzden çok basit geldi

     
  15. fatma demirci kurt

    fatma demirci kurt TÜİSAG Üyesi

    karbonmonoksit kimyasal bogucudur. karbondioksit basit bogucudur.

     
  16. horhon

    horhon TÜİSAG Üyesi

    155 kabul edilmedi yazıyordu?

     
  17. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    sorularda baraj işçisi ve İSGÜM SAĞLIK bakanlığına bağlıdır ve de iş teftiş kurulu isggm ye bağlıdır yok 3 soru

     
  18. önder öncü

    önder öncü TÜİSAG Üyesi

    yanlış olan o yani doğru cevap

     
  19. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    evet isgüm çalışma bakanlıgına baglı olması lazım . baraj işçisinde hangi madde etkendir sorusunu silisyum yaptım .

     
  20. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    iş teftiş kurulu ile ilgili soruda d şıkkında 3 müfettiş ve işveren ve temsilcisi beraber teftiş yapar demiş onu işaretledim çünkü sadece 3 müfettiş yapar

     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica