Tartışma 21 Aralık 2013 Işyeri Hekimliği Sınavı Sonrası Soruları Ve Cevapları Burada Topluyoruz

Konu, 'İşyeri Hekimliği Sınav Soruları' kısmında Kaan SAKA tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

?

21 Aralık 2013 İşyeri Hekimleri Sınavı Zorluk Seviyesi Sizce Nedir ?

Anketin kapanma tarihi 17 Ocak 2014.
  1. Kolay

    13,6%
  2. Orta

    37,5%
  3. Zor

    48,9%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi



    biyolik izlemde saç ve tırnak yanlış olan yani işaretlenmesi gerek şık bu. itirazı olan var mı arkadaşlar?



     
  2. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi



    yukarıdaki ankette çok kolay sınavdı yi işaretleyen arkadaşlarımızı buraya er meydanına bekliyoruz inşallah bizim gibi sınava zor diyenlerden daha çok doğru soru ve şık yazabilirler herhalde diye düşünüyorum...



     
  3. hülya okçu

    hülya okçu TÜİSAG Üyesi

    saç-tırnak yanlış. en çok kullanılan yöntemi soruyordu o soruda.

     
  4. hülya okçu

    hülya okçu TÜİSAG Üyesi

    tanıda en çok kullanılan yöntem?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi

    -- ben yanlışı soruyorlar diye anımsıyorum çünkü; izlem sırasında ha bire insanların saç ve tırnaklarımı alınırmış dedim. diğer şıklarda da monitörizasyon kimyasal olan ile aynı falan diyordu sanırım...

     
  6. hülya okçu

    hülya okçu TÜİSAG Üyesi

    Soru sağlıkla ilgili tehlikeyi hangi renk gösterir şeklinde idi.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi

    ben mavi yi işaretledim ama bilmiyorum nedir doğru...

     
  8. hülya okçu

    hülya okçu TÜİSAG Üyesi

    kimyasallarla ilgili meslek hast.tanıda en çok kullanılan yöntem? diil miydi soru? kan yada labaratuar testleri gibi bi cevabı vardı.

     
  9. hülya okçu

    hülya okçu TÜİSAG Üyesi

    kırmızı dedim ama sizinki doğru; mavi.

     
  10. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar tam 80 soruyu derledim . taslak halinde yayınlıyorum :) katkılarınızı bekliyoruz :)

    1--Aşağıdakilerden en fazla en fibrojenik etkiye sahip hangisidir.
    a)silis tozu doğru cevap silis . o kadar üstüne basa basa çalıştım sınavda nasıl unuttum bilmiyorum

    b)asbest
    c)
    d)

    2--KARSİNOJENLER İLE İLGİLİ HANGİSİ BAKANLIĞA BİLDİRİLMEZ?
    A) ÇALIŞAN SAYISI
    B) KULLANILAN MİKTAR
    C)
    D) MADDEYİ ÜRETENİN ADI VE ADRESİ doğru cevap





    3--ekranlı araçlar yönetmeliğinde hangisi doğrudur?
    a) ekranlı daktilo bu yönetmelikkapsamı dışındadır doğru cevap
    b) çalışanın yer değiştirmesi gerekir
    c)
    d)

    4--epidemiyoloji ile ilgili hangisi doğrudur
    a)
    b)
    c)sanayi devriminden sonra hız kazanmıştır doğru cevap bence bu
    d)

    5-İLO ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)
    b)
    c)
    d)155 sayılı sözleşmeyi imzalamamıştır doğru cevap bu bence çünkü imzalamıştır

    6--ergonomi hangisi yanlıştır?
    a=anatomi b=fizyoloji c=kimya d=fizik

    A)
    B)b+d doğru cevap bence bu çünkü anatomi etkilemesi lazım içinde a olmayan tek şık bu ama itiraz edilebilir
    C)
    D)

    7--en iyi yöntem hangisidir cevapta a şıkkı işe başlamadan önceki muayene yapar gibi bişey vardı onu yaptım doğru cevap

    8—harcamalardan çalışanlar sorumlu değildir doğru cevap

    9--20 hzden yüksek olan infrasound demiş doğru cevap

    10--enfeksiyon ile ilgili hangisi yanlıştır?

    a)virulans denir
    b)enfeksiyon hastalığı denir
    c)bulaşma yolu ve kaynak doğru cevap bu çünkü birde enfeksiyon zincirinde konak da olması gerekir
    d)

    11--İSG kurulunda hangisi olmaz?
    a)sendika temsilcisi doğru cevap
    b)varsa sivil savunma uzmanı
    c)
    d)

    12--işyeri hekimi kayıtları işyerinde tutar demiş bence işverenin sorumlulugunda doğru cevap

    13-- kayıtları 10 yıl saklamalıdır doğru cevap bu gibi emin değilim aslına bazı yerlerde 10 bazı yerlerde 15 diyor burası bana karışık gibi geldi

    14--İşyeri hekiminin görev tanımında olmayan: tedavi hizmetleri
    böyle bi soruda vardı doğru cevap

    15--kimyasal maddelerin sağlık işlerinde hangi renk kullanılır?
    a)
    b)mavi doğru cevap
    c)
    d)

    16--çocuk ve genç işçiler yönetmeliğine göre hangisi yanlıştır?
    a)
    b) 13- 17 yaş genç ve çocuk işçiler kapsamındadır doğru cevap
    c)
    d)

    17--eğitim ile ilgili yanlıştır?
    a)
    b)
    c)
    d)az tehlikeli yerlerde eğitim belgesi olmadan işe başlatılamaz doğru cevap

    18-19-- isg katip sorumlu müdürle ilgili 2 soru vardı burda nasıl sorular vardı tam hatırlamıyorum

    20-21 -- iş güvenliği uzmanlarıyal ilgili 2 soru vardı iksisindede sağlık ve güvenlikten sorumludur şıklarını yaptım. doğru cevap çünkü iiş güvenliği uzmanları sağlık sorunlarıyla ilgilenmez diye düşünüyorum

    22--Şıklarda müsteşara bildirirmi müsteşarın sorumlulugundamı öyle bi soru vardı bu soru 18-19. sorulardan biride olabilir tam hatırlamıyorum

    23--İlk yardım ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)ilaç kullanır
    b)sağlık görevlisi yapar
    c)daha kötüleşmeyi engeller doğru cevap
    d)

    24--zehir bilimi olarak tanımlanan hangisidir?
    a)toksikoloji doğru cevap en kolay soruydu bence
    b)
    c)
    d)

    25--Uluslararası kuruluşlardan hangisi sivil toplum kuruluşudur?
    a)
    b)WHO
    c)ICOH doğru cevap bumu ? kesin bilen söylesin
    d)OSHA

    26- tehlikenin tanımı hangisidir?
    a)
    b)potansiyel doğru cevap yine kolay soruydu
    c)
    d)

    27) Riskin tanımı hangisidir?
    a)
    b)ihtimali doğru cevap kolay soruydu
    c)
    d)

    28--meslek hastalıklarının önlenmesinde en etkili hangisidir?
    a)
    b)periyodik kontrol
    c)
    d) teknik çalışmalar doğru cevap buda olabilir emin değilim

    29-- şıklarda yapılan çalışmalar sonradan tekrar değerlendirilmesine gerek yoktur diye bi soru vardı doğru cevap bu

    30--hangisi temel ilk yardım eğitimi veremez?
    a)özel hastane
    b)TTB doğru cevap ben bunu yaptım kesin bilen söylesin
    c) kızılay
    d)üniversite hastanesi

    31--Eşleşmelerden hangisi yanlıştır
    a)benzen -Mide kanseri doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    32--kkd lerle ilgili bi soru vardı 3 çeşit kkd tanımı yapmış etiketlememiydi neydi ben hepsindede olması gerekiyor diye düşündüm soruyu tam çıkartamadım

    33--kantitatif analizde hangi veri kullanılmaz)
    a) kaba veri doğru cevap
    b) Ayrıt
    c)
    d)

    34--şıklarda etik bişeylerini kullanmalıdır gibi bişey olan bi soru vardı. doğru cevap bu çünkü kullanmamalıdır

    35--GRUP 2 BİYOLOJİK RİSK ETMENİNİN TANIMI HANGİSİDİR?
    A)
    B) HASTALIK YAPAR, TOPLUMA YAYILMAZ, TEDAVİSİ VAR doğru cevap
    C)
    D)

    36--TİTREŞİMİ HANGİSİ ETKİLEMEZ?
    A) ETKİLENEN VÜCUT BÖLGESİ
    B)
    C) BESLENME doğru cevap
    D) MARUZİYET SÜRESİ

    37--HANGİSİ ÖZEL ÇALIŞAN DEĞİLDİR?
    A) EVLİ doğru cevap
    B)
    C) GEBE
    D)ÇOCUK GENÇ

    38--ısı krampının nedeni potasyum eksikliğdir denen şıkkı yaptım kesin cevaptan emin degilim
    ısıyla ilgili 2 sorudan biri . Isı krampı potasyum eksikliğinden kaynaklanır. Diğer şıkları hatırlamorum. Sorulara belki itiraz edilebilir

    39--boğucu gaz olan metan yaptım doğru cevap karbonmonoksit

    40-- akü fabrikasında epidemiyolojik çalışma yapılmış. 300 kişinin kan kurşun düzeyi yüksek
    çıkmış. bunlarında yarısının 15 yıldan fazla kurşun döküm alanında çalıştığı bulunmuş. bu çalışma nedir
    a) kesitsel doğru cevap
    b) ?
    c) cohort
    d) vaka kontrol

    41--hasta bina sendromu hangisi yanlıştır?
    a)kötü hava ortamı
    b)
    c) doğru cevap şıklardan birinde bi sürü faktör etkilemez demiş aslında etkiler
    d)sigara içilmesi

    42-aşırı çalışmaya bağlı ölüm aşağıdakilerden hangisidir?
    a) karoshi doğru cevap
    b)
    c)
    d)tükenmişlik sendromu

    43--AT beyanını kim yapar?
    a)üretici doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    içinde AT geçen başka bir soru daha vardı neydi hatırlamıyorum


    44--marziyet sınırı 85 demiş 87 olması lazım doğru cevap

    45--ormancıyı kene ısırmış, hastalanmış, hangisidir
    a)ŞARBON
    B)BURUSELLA
    C)LYME doğru cevap nasıl bilemedim hayret
    D)LEPTOSPİROZ

    46--yapılan çalışamalar işverene bildirilmesi gerekmez şıklı bi soru vardı doğru cevap

    47--insektisitlerde kullanılan organik fosforlu bileşikler asetil colini inhibe eder diyen şıkkı işaretledim ama yanlış yaptım galiba

    a) midriyazis yapar demiş doğru cevap bu galiba çünkü miyozis yapar

    48--şıklarda işyeri hekimi en az 5 yılda bir kontrol yapar gibi bi soru vardı yam hatırlayamadım doğru cevap

    49-- işitme kaybı geri döner demiş ama dönmez doğru cevap

    50-- duyma eşiği ve acı eşiği hangisidir?
    a)
    b)
    c) 0 dB duyma- 120 dB acı eşiği
    d) 0 dB duyma- 140 dB acı eşiği doğru cevap kolay soruydu

    51-- RİSK ANALİZİ İLE İLGİLİ HANGİSİ YANLIŞTIR?
    A)
    B)
    C)
    D) RİSK ANALIZİ YAPMAYAN İŞVERENE HAPİS CEZASI VERİLİR doğru cevap




    52-- lateks eldivenle hangisi yanlıştır?
    a) atopik bünye
    b)pudralı eldiven ben bunu yaptım emin değilim kesin bilen söylesin
    c)eldivendeki proteinler
    d)


    53-- İŞ YERİ HEKİMİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR?
    A)
    B)
    C) İŞÇİLERİN YILLIK İZİNLERİNİN TAKİBİ doğru cevap
    D)

    54-- ilo ile imzalanmayan sözleşmeler ? toplu sözleşmeyle ilgili bi şık vardı onu yaptım cevabı bilen söylesin
    55-- meslek hastalıklarında kesin karar sgk kuruludur yaptım tam cevabı bilmiyorum doğru cevap bu galiba çünkü sgknın belirlediği bir kurul karar veriyor

    56-- 2002-2010 yılları arası ülkemizdeki meslek hastalıgı sayısı hangisidir
    a) 100-300
    b) 300-600
    c) 500-1200
    d) 5000-6000 ben bunu yaptım kesin cevabı bilen söylesin

    57-- kurşun, çinko, .. madenlerinde renal patoloji yapan, d vitamini, kronik böbrek yetmezliği ve
    böbrek taşı yapan hangisidir
    a)
    b)kurşun
    c)kadmiyum doğru cevap
    d)berilyum

    58-- iş yeri kapatılmasında işverenin itiraz süresi kaç gündür?
    a)6 gün doğru cevap b)
    c)
    d)30 gün

    59-- İşyeri hekiminin görevi olmayan hangisidir
    a)
    b)
    c) işçi ailelerinin sağlık kontrolü doğru cevap

    60-- PAZARTESİ İŞE GİTTİĞİNDE SOLUNUM SIKINTISI VE BENZERİ ŞİKAYETLERİ olan hangi çalışandır?
    a)
    b)
    c)
    d)PAMUK İŞLEME FABRİKASINDA ÇALIŞAN doğru cevap

    61--VİTİLİGO BENZERİ TABLO OLUŞTURAN, ellerde depigmentasyon olan meslek hastalığı hangisidir?
    a)
    b)
    c)KİMYASAL DEPİGMENTASYON doğru cevap
    d)MESLEKSEL LÖKODERMA

    62-- KAS İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI hangi hastalık grubundadır
    a)FİZİKSEL MESLEKİ HASTALIKLAR doğru cevap kolay soruydu
    b)
    c)
    d)

    63-- cıva ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a)lenste sarı leke
    b)
    c)
    d)civa MSS etkileri yapmaz doğru cevap bu çünkü mss etkileride yapar parkinson benzeri tablo yapar


    64--KVH ile ilgili hangisi doğrudur?
    a)
    b)
    c)
    d) karbon sülfür bu içinde aterom felan diye geçen sorumuydu hatırlamuıyorum cevabınıda bilmiyorum
    65--hangisi yanlıştır?
    a)
    b)
    c)gece çalışan kadın işçiye işveren servis sağlar
    d)gece postasında çalışan kadına aile hekimi işe giriş raporu verebilir doğru cevap bu işyeri hekimi verir

    66—kadınla erkeklerin çalışma şartlarının farkları aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a)
    b)solunum kapasitesi daha azdır
    c)kadınlarda su oranı daha fazladır doğru cevap kadınlarda su oranı daha azdır
    d)kadınlarda yağ oranı fazladır

    67-- gürültüde iki tane 90 dB kaynak ne yapar?
    a) 93 dB doğru cevap
    b)
    c)
    d)

    68—FİLEDELFİYA BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ SORU

    a)

    b)

    c)

    d)yoksulluk diger yerlerdeki refahı etkiler şaşırtmacalı soru gibi geldi kesin cevabı bilmiyorum
    69—işçi işveren eşit haklara sahiptir doğru cevap

    70-- epidemiyoloji hastalıkların tanımı için doğru cevap bu çünkü tanısı için kullanılmaz istatistiki değerlendirmeler için kullanılır
    71-- meslek hastalıkları tahminden 2 kat fazladır gibi bi soru vardı doğru cevap bence bu çünkü gerçekte meslek hastalğı bildirilenden daha çoktur

    72 – İŞÇİ TAZMİNATI NEYE GÖRE HESAPLANIR
    A) GSMH kesin bilen söylesin
    B) ENFLASYON
    C) DEFLASYON
    D)

    73-- kronik gürültüde hangisi yanlıştır?
    a)
    b) sensorinöral kayıp
    c) simetrik işitme kaybı
    d) aralıklı gürültü daha fazla zararlıdır. doğru cevap


    74-- MESLEK HASTALIKLARIYLA İLGİLİ YANLIŞ ÖNERME HANGİSİDİR?
    A) MESLEK HASTALIKLARI ÖNLENEMEZ doğru cevap
    B)
    C)
    D)BEKLENEN DEĞER BİNDE 4-12




    75-- 2 gün içinde bildirilir gibi bi soru vardu doğru cevap bu 3 gün içinde olacak
    76-- eğiticinin ve eğitenin kasitsiz ogrenmesi hangisidir?
    a) Örgun
    b) bireysel
    c) Rastgele doğru cevap
    d)

    77-- iş müfettişleri ile ilgili soru doğru cevap iş müfettişleri ve işvereb berbaer teftiş yapar olacak çünkü sadece 3 müfettiş yapar
    78-- isgüm çalışama bakanlığına bağlıdır demiş doğru cevap
    79-- saç tırnakla ilgili soru doğru cevap bu
    80-- baraj tünel çalışanlarında en sık görülen etken silikoz yaptım kesin cevabı bilmiyorum

     
  11. tülay kayaöz

    tülay kayaöz TÜİSAG Üyesi

    ergonomi için olanı soruyordu

     
  12. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi

    30--hangisi temel ilk yardım eğitimi veremez?
    a)özel hastane
    b)TTB doğru cevap ben bunu yaptım kesin bilen söylesin
    c) kızılay
    d)üniversite hastanesi
    -- özel hast ve kızılay arasında kalmıştım ama herhalde özle hast işaretledim.

     
  13. serpil baser

    serpil baser TÜİSAG Üyesi

    kadmıyum

     
  14. hakan dede

    hakan dede TÜİSAG Üyesi

    -- ergonomiyi ilgilendireni soruyordu. kimya dışındakiler doğru diye yazptım. zaten ilgilendiremeyeni sorsaydı basitti zaten sadece kimya yada kimyalı bir şık olacaktı.

     
  15. serdar izzet göknur

    serdar izzet göknur TÜİSAG Üyesi

    0/140 db çıkmış soru

     
  16. asafak

    asafak TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar bende bi topladım yardım edin az soru kaldı:)
    1-işgüm sağlık bakanlığına bağlı cevabı çalışma bakanlığı olacakKESİN DOĞRU
    2-baraj işçisinde silisyumKESİN
    3-155 kabul edilmedi yazan ama ilonun bütün temel sözleşmelerini imzalamamış aslında kaldım arada
    4-iş teftiş kurulu isggm ye bağlıdır cevabı..KESİN
    5-ergonomide kullanılmayanı soruyormuş kimya (salak gibi kullanılanılanı yazdım)anatomi fizik fizyoloji KESİN
    6-meslek hastalığı önlenemez şıkkı doğruKESİN
    7-meslek hastalığı %4-12 görülür şıkkıKESİN
    8-ilk yardımı özel hastane vermez
    9-lateks eldiven pudralı olan şık,KESİN
    10-civa mss yapmazKESİN
    11-risk analizi yapmayan hapise girer şıkkıKESİN
    12-rastgele eğitim kasıtsız eğitimdirKESİN
    13-2 gün içinde bildirilir 3 gün olacakKESİN
    14-işçi tazminatı gmsf-enflasyon deflasyon..googleye bile soruyom çıkmıyo.allah belanı versin hazırlayan
    15-intermitant gürültü daha zararlıdır şıkkıKESİN
    16-epidemiyoloji sanayi devriminden sonra hızlanmıştırKESİN
    17-işçi işveren eşit haklara sahiptirKESİN
    18-epidemiyoloji hastalıkların erken tanısını saptamazKESİN
    19-90-90 makina 93 yaparKESİN
    20-kadında su oranı fazladır.KESİN
    21-gece postasında kadına aile hekimi rapor verirKESİN
    22-kvs karbonsülfür karbon disülfür
    23-kas iskelet sistemi fiziksel risk etmenidirKESİN
    24-mesleksel lökoderma KESİN
    25-pamuk işleme işçisi pazatesi olanKESİN
    26-işçi ailelerinin sağlık kontrolünü aile hekimi yapmazKESİN
    27-işveren itiraz süresi 6 günKESİN
    28-proteinüri uzun soru kadmiyumKESİN
    29-meslek hastalığı 500-1200(bu soruda 2007 yılında 1208 olmuş nolcak şimdi)KESİN
    30-meslek hastalığında kesin kararı sağlık yüksek kuruluKESİN
    31-İLO toplu sözleşme olan hangisini imzalamadı diye bi soru
    32-kesitsel araştırmaKESİN
    33-0-140KESİN
    34-işitme kaybı geri döner diyen şıkKESİN
    35-işyeri hekimi 5 yılda bir kontrol ederKESİN
    36-yapılan çalışmalar işverene bildirilmesi gerekmez diyenj şıkKESİN
    37-lyme hastalığı keneden bulaşanKESİN
    38-maruziyet 85 demiş 87 olacak
    39-AT.beyanı üretici olcakmış(allah belanı versin cümlemi iletiyorum hazırlayan)KESİN
    40-karoshiKESİN
    41-hasta binada sigara olan şık
    42-CO kimyasal boğucu diğerleri basit b oğucuymuş(bunları okuyosan hazırlayan anladın sen onu)KESİN
    43-sarı renk tehlike,KESİN BİLGİ ÇOK ARAŞTIRDIM .MESELA BİYOLOJİK TEHLİKE İŞARETİ NE REKN ARKADAŞLAR
    44-ısı yoğunluğu yazım yanlışımı yoksa doğrumu bilmiyorum kramp değil yanlız(hazırlayan?)
    45-çalışanşların evli olması özel durum değil.KESİN
    46-biyolojik risk tanımı
    47-sözleşmeye etik madde koydurulmasıKESİN
    48-tehlike tanımı
    49- risk tanımı
    50-kabaveri kantitatif değildirKESİN
    51-kkd hepsi
    52-benzen mide kanseri yapmıyorKESİN
    53-meslek hastalıklarında teknik çalışmalar ön plandaKESİN
    54-İCOH KESİN
    55-toksikolojiKESİN
    56-ilk yardım kötüleşmeyi önler şıkkıKESİN
    57-az tehlikelide eğitimsiz işe başlatırKESİN
    58-13-17 yaş olan genç çalışanKESİN
    59-kayıtlar 10 yıl saklanmalı şıkkıKESİN
    60-meslek hastalığı işten ayrıldıktan sonrada devam eder etmez demişKESİN
    61-işyeri hekimi kayıtları işyerinde tutar şıkkıKESİN
    62-enfeksiyon sorusu bulaşma konak olan şıkKESİN
    63-20000 hertzden infrasound olan şıkKESİN
    64-harcamalar çalışandan alınırKESİN
    65-işe başlamadan muayene yaparKESİN
    66-ekranlı daktilo(o daktilo ..)KESİN
    67-en fibrojenik silisKESİN
    68-filedelfia yoksulluk olan değil... işe ücretmi ne KESİN
    69-etik savunmacılık
    70-titreşim beslenmeKESİN
    71-insektisitler midriyazis yapmaz myozis yapar yanlı o şıkKESİN
    72-iş yeri hekimi tedavi yapma zorunluğu yokKESİN
    73-sendika temsilcisi kurulda yokKESİN
    74-ilo hepsini imzalamıştırla 155 i imzalamamıştır sorusu yanlış soru(daha soru hazırlayamıyon amk)
    75-kanserojeni üretenin adı adresi bakanlığa bildirime gerek yokKESİN
    76-sorumlı müdür teknik elema
    77 sorumlu müdür teknik eleman soruları 2 adetti
    78-işyeri hekimi işçilerin yıllık izin takibini yapmazKESİN
    79-biyolojik izlemde saç tırnak(tırnak post mortemdir)KESİN
    80-asbest apikalde değil bazalde birikirKESİN
    81-kanserojen mutajen şelasyon gibi bi soru vardı bilmiyorum onun cevabını
    82-iş sağlığı ve güvenliğinde devlet işveren vb sorusu işveren
    83-tozla ilgili soruda maske kullanılması ile ilgili soruKESİN
    84-ayakkabı da benzen(kutusunda para)KESİN DOĞRU
    85-......

    o sorular kolaydı diyen arkadaşlar o kadar kolaydı ki 15 soruyu hatırlayamıyoruz bile:)) kolay gelsin arkadaşlar..


    2

     
  17. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    ilgilendirmeyen diye hatırlıyorum acaba soru kitabına yanlış basılmış olabilirmi . ilk okudugum soruydu belkide dikkatsizlikten yanlış okudum

     
  18. emre çelik

    emre çelik TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar bende bi topladım yardım edin az soru kaldı:)
    süpersin hoca :)

     
  19. serdar izzet göknur

    serdar izzet göknur TÜİSAG Üyesi

    90-90=0 doğru cevap 90

     
  20. halil ibrahim er

    halil ibrahim er TÜİSAG Üyesi

    bu soru karışıktı.gebe şıkkı yoktu sanırım.göçmen ve azınlık vardı.göçmen yeni eklenmiş var yani.evli şıkkında ne kasıt var anlamadım.gebeyimi kast ediyor.azınlık ne alaka.

     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica