50 kişi ve fazlası işçi çalıştıran Otellerle ilgili risk analizi nasıl olmalıdır.

Konu, 'Güncel Tartışma Konuları' kısmında Levent KAVLAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi



    Cem hocam bu arada 10 ağustos iftar yemeğine bekliyorum senide.



     
  2. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi

  3. Cem AKBULAK

    Cem AKBULAK TÜİSAG Üyesi

    imkansız levent...gece çalışıyorum ben...

     
  4. replican

    replican TÜİSAG Üyesi

    otellerde risk açısından öncelikli bakılacak yerler mutfak ve mutfakdaki olağan tehlikeler, 2 tarafa açılan kapıların saydam karşıdan baktığında kapıya yaklaşacak kişiyi görebilecek şekilde olmalı ,elektirik tesisatları ,kablolar ,yerlerin ıslak veya kaygan olmaması, bir bölgede temizlik yapılırken uyarı levhalarının konulması, yangın merdivenleri otellerde ilk bakışda bu yerlere bakarsak daha sonrası yavaş yavaş gelir zaten



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. Nurdan DAHİ

    Nurdan DAHİ Banned

  6. Nurdan DAHİ

    Nurdan DAHİ Banned

    bu konuda büyük eksiklik ve büyükte bir talep var... bu çalışmayı tamamlamanız çok faydalı olacak... tüm bilgileri burda paylaşalım



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. cemcim

    cemcim TÜİSAG Üyesi

  8. Cem AKBULAK

    Cem AKBULAK TÜİSAG Üyesi

    Arkadaşlar,o zaman tehlikeleri belirlemeye başlayalım....mesajları iyi takip edelim ki aynı şeyleri tekrar yazmayalım...
    1-yangın(birçok nedeni olabilir)
    2-temizlik yapılırken yüksekte çalışmalar
    3-ısıtma kazanları
    4-gıda zehirlenmeleri
    5-lpg tüpleri
    6-suda boğulma
    7-ıslak elle dokunulması halinde elektrik tehlikesi
    8-ısı çarpması
    9-düşme, kayma
    10-mutfaktaki doğrayıcı makinalar
    şimdilik aklıma gelenler...

     
  9. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi

    1-yangın(birçok nedeni olabilir)
    2-temizlik yapılırken yüksekte çalışmalar
    3-ısıtma kazanları
    4-gıda zehirlenmeleri
    5-lpg tüpleri
    6-suda boğulma
    7-ıslak elle dokunulması halinde elektrik tehlikesi
    8-ısı çarpması
    9-düşme, kayma
    10-mutfaktaki doğrayıcı makinalar
    11-sürekli ayakta çalışma(kas ve iskelet hastalıklarına yol açmaktadır)
    12-bilgisayarla uzun süre çalışma(göz bozukluklarına ve duruş bozukluklarına ,kas-iskelet sistemi hastalıklarına sebep olmaktadır)
    13-ağır yük taşıma (kas-iskelet sistemi hastalıklarına)
    14-kapalı ve açık ortam çalışmaları(termal konfor şartları değişimiyle birlikte ortaya çıkan rahatsızlıklar)
    15-kat görevlilerinin temizlik esnasında kimyasal maruziyetleri
    16-mutfakta hijyen
    17-çalışanların sağlık problemlerinin tesbiti ve takibi

     
    sibel aydoğdu, bernafzk, zseyhan ve 2 kişi daha buna teşekkür etti.
  10. yurdanur84

    yurdanur84 TÜİSAG Üyesi

    bahsettiğiniz check-listler faydalı dökümanlar sanırım sakıncası yoksa buradan varsa email yoluyla ulaştırmanız mümkünmüdür ?

     
  11. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi

    reaxi, yurdanur84 ve Mustafa ESEN bu yazıya teşekkür etti.
  12. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi

    reaxi, yurdanur84 ve Mustafa ESEN bu yazıya teşekkür etti.
  13. Cem AKBULAK

    Cem AKBULAK TÜİSAG Üyesi

  14. Levent KAVLAK

    Levent KAVLAK TÜİSAG - BAŞKAN TÜİSAG Çalışma Birimi

    1-yangın(birçok nedeni olabilir)
    2-temizlik yapılırken yüksekte çalışmalar
    3-ısıtma kazanları
    4-gıda zehirlenmeleri
    5-lpg tüpleri
    6-suda boğulma
    7-ıslak elle dokunulması halinde elektrik tehlikesi
    8-ısı çarpması
    9-düşme, kayma
    10-mutfaktaki doğrayıcı makinalar
    11-sürekli ayakta çalışma(kas ve iskelet hastalıklarına yol açmaktadır)
    12-bilgisayarla uzun süre çalışma(göz bozukluklarına ve duruş bozukluklarına ,kas-iskelet sistemi hastalıklarına sebep olmaktadır)
    13-ağır yük taşıma (kas-iskelet sistemi hastalıklarına)
    14-kapalı ve açık ortam çalışmaları(termal konfor şartları değişimiyle birlikte ortaya çıkan rahatsızlıklar)
    15-kat görevlilerinin temizlik esnasında kimyasal maruziyetleri
    16-mutfakta hijyen
    17-çalışanların sağlık problemlerinin tesbiti ve takibi
    18-kuru temizleme ünitelerinde termal problemler
    19-ısı ünitelerindeki tanklar veya kazanlar
    20-otoparklarda havalandırma ve yer ile tavan arasındaki yükseklik standartlara uygunmu

     
    irem2344 ve KATMANDU bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica