Acil Durum Eylem Planları

isgisg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Mar 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
21
Meslek
Uzman (C)
Acil durum Planı ifadesi "BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK" yönetmeliğinde geçiyor. Fakat çevre danışman firmaların izin belgeleri alamk için hzırlamış oldukları birde acil durum eylem planı var. Burdaki kavramlarla bianların yangından korunması hakkındaki yönetmelikteki kavramlar aynı değil. Biz ISG için ve firma için ACİL DURUM PLANLARINI neye göre hazırlayacağız.

normalde istenen kriter sadece

MADDE 126- (1) Yapı yüksekliği 30.50 m .'den fazla olan konut binaları ile içinde 50 kişiden fazla insan bulunan konut dışı her türlü yapıda, binada, tesiste, işletmede ve içinde 200'den fazla kişinin barındığı sitelerde aşağıdaki acil durum ekipleri oluşturulur.
a) Söndürme ekibi,
b) Kurtarma ekibi,
c) Koruma ekibi,
ç) İlk yardım ekibi.

bunun dışındaki ekiplerde ne oluyor. Bunlar çoğaltılabilirmi ? Çevre ile ilgili arkadaşlardan destek bekliyorum.

saygılarımla,
 

Okan67

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
175
Tepki puanı
77
Acil Durum Planı OHSAS'da Yangın, Sel, Deprem, Terör Saldırısı, Biyolojik Zararlılar, Salgınlar vbg. risklere karşı alınacak önlemleri söyleyen dokümandır ama mevzuatta bunu nerede söylüyorlar o açık değil. Sanırım yeni çıkacak yönetmeliklerde bunu açıkça yazacaklar.
 

ekinkıran

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
32
Tepki puanı
34
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

İş güvenliği uzmanlarının görevleri

Madde 7 - İşyerlerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için mevzuata uygun çalışmalar yapmak ve uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamak, periyodik olark eğitimleri ve tatbikatları yaptırmak, acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini sağlamak.

Görüldüğü üzere acil durum planlarının hazırlanması iş güvenliği uzmanlarının görevleri arasındadır. Ancak bu hazırlanacak acil durum planlarının içeriği konusunda ayrıntılı bilgiler verilmemiştir. Yani konunun ucu açık.

Ben bu saydığınız ekiplerin yanında 2 ekip daha oluşturdum: Teknik ekip ve koordinasyon ekibi

Teknik ekip firmadaki elektrikçi ve bakımcılardan oluşmakta ve olası bir acil durumda firma geneli elektrik, doğalgaz gibi hayati öneme sahip tesisatların kapatılması, kontrol altında tutulmasını sağlamakla görevlidir.

Koordinasyon ekibi ise üst yönetim grubunda yer alan personelden oluşmakta ve görevi diğer ekiplerin koordinasyonunu, iç-dış haberleşmeyi ve planların uygulanmasını sağlamak.





 

isgisg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Mar 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
21
Meslek
Uzman (C)
Bu Şekilde Uygun Görüyorum ama çok iyi olmasını isteiğim için bir türlü karar veremedim. Daha iyi nasıl olabilir.?

Söndürme Ekibi
Kurtarma Ekibi
Koruma Ekibi
İlk Yardım Ekibi
Haberleşme Ekibi
Koordinasyon Ekibi
Toplanma Noktası Denetçisi
Toplanma Noktası Sorumlusu
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.