Haber Baklavali Sac: Ne Kadar Emniyetli?

Konu, 'Diğer İş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri' kısmında ZaferEraslan/ASLANER tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. ZaferEraslan/ASLANER

    ZaferEraslan/ASLANER TÜİSAG Üyesi



    [​IMG]
    Fotoğraf Almanya, bir BMW tesisinden.

    Tesislerde hem merdivenlerde, hem de çalışma alanı platformlarda çalışanların ayakkabıları kaymasın diye baklavalı sac kullanmak gibi bir alışkanlığımız var. Peki ne kadar doğru?

    Bu tür emniyet zemini olarak kullanılacak malzemelerin asgari 2 şartı yerine getirmesi gerek:
    1. Drenaj: Zemin üzerinde birikebilecek su veya başkaca sıvı malzemelerin akıp gidebilmesi,
    2. Tutunma: Ayakkabı tabanının tutunması, kaymaması.
    Baklavalı sac maalesef her iki şartı da yerine getirmiyor, hatta durumu daha da kötüleştiriyor: Kaygan sıvı, köpük veya tozlar kısa zamanda baklavalı sacın üstünde birikiyor, baklavalar arasında tutunuyor, bilhassa yağı uğraşsanız da temizleyemiyorsunuz. Sonuç, her adımda üstünde kızak gibi kayacağınız bir zemin.

    Öyleyse öncelikle tesislerde merdiven basamakları ve platformlarda baklavalı sac kullanmayalım. Peki alternatiflerimiz neler?
    1. Lama ızgaralar: Drenaj tamam, tutunma için dişli tipler.
    2. Delikli saclar: Drenaj için delikler aşağı doğru sıvanmış, tutunma için ilave yukarı tedbir alınmış.
    3. Daha önce de önemli yerlerde uygulamasını yaptığımız GRAEPEL profil sac ızgaralar




     
    Last edited by a moderator: 31 Mayıs 2014
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica