Duyuru : Casgem B Sınıfı Yükseltme Eğitimi 11 Temmuz'da Başlıyor!

Günkut

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
113
Tepki puanı
96
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar CASGEM ile görüşmelerimiz doğrultusunda net tarihi belirledik.
11 Temmuz 'da uzaktan eğitime başlıyoruz.
Farklı kurumlardan eğitim alan arkadaşların evraklarını Bakanlığın eksik evrak vb. gibi gerekçelerle kabul etmediğini gördüğümüz için CASGEM'den eğitim alıyoruz. En azından bütün evraklarımızı CASGEM denetliyor. Eğitimi alıp, eksik evrak vb. yüzünden sınava girememekte var bu işin ucunda.
Eğitim için benimle de irtibata geçebilirsiniz, yardımcı olurum.

Bu eğitime katılmak için yapmanız gereken;

İŞ GÜVENLIĞI UZMANLIĞI B SINIFI TEMEL EĞITIM BAŞVURU
İş Güvenliği Uzmanlığı B Sınıfı Temel Eğitim Başvuru Şartları:


B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitimi, uzaktan eğitim + yüz yüze eğitim + uygulama eğitiminden oluşmaktadır.

Uzaktan eğitim (90 saat), kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla size gönderilecek olan kullanıcı adı ve şifre vasıtasıyla internet üzerinden gerçekleşecektir. Katılımcıların ses, görüntü ve ders içeriklerini açabilecek yeterince hızlı internet bağlantısı, yeterli donanımda bilgisayara ve bilgisayar kullanım bilgisine sahip olmaları gerekir. Uzaktan eğitim içeriklerinin tamamının yapılması zorunludur. Uzaktan eğitime süre olarak %90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğini tamamlama zorunludur. Uzaktan eğitimin %90’lık kısmı eşzamansız olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir, %10’luk kısmı eşzamanlı (senkron) olarak, bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze eğitim (90 saat) ÇASGEM’de gerçekleştirilecektir (Adres: Yunus Emre Mah. Kübra Sok. No:1 Pursaklar/ANKARA). Yüz yüze eğitimde en fazla 6 saat devamsızlık hakkınız bulunmaktadır. Yüz yüze eğitim ders programı kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla tarafınıza bildirilecektir. Eğitimler boyunca yine aynı adreste bulunan sosyal tesislerimizde konaklamak isteyenler http://www.casgem.gov.tr/sayfalar/s...11/toplanti-salonlari-ve-sosyal-tesisler.html i ziyaret edilebilir, 0 (312) 527 51 27/5000’i arayıp rezervasyon yaptırabilirler.

Dikkat! Sınıflar ancak kesin kayıt sayıları 15 ve üzerinde olduğu zaman açılabilecektir. Konaklama ve yolculuk planlamalarınızı bu hususa dikkat ederek gerçekleştirmeniz önerilir.

Uygulama Eğitimi (staj) (40 saat), yüz yüze eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama eğitimine %100 devam zorunludur.

Mayıs-Haziran-Temmuz 2016 da yapılması planlanan İş Güvenliği Uzmanlığı B Sınıfı Temel Eğitimleri için ön kayıt ile talep toplanacaktır. Yeterli talep olması halinde eğitim programı oluşturulacaktır.

Ön kayıt işleminizi aşağıda bulunan “İş Güvenliği Uzmanlığı B Sınıfı Temel Eğitimi Bilgileri ve Başvuru Şartları’” başlığında belirtilen ön başvuru şartlarına uygun olarak eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriniz. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.



  • Birden fazla BAŞVURU göndermeyiniz. Başvurularınız geçersiz sayılabilir.
  • Başvuru sırasına göre asil ve yedek ön kayıt alınacaktır.
  • Kayıtlar sınıf kontenjanları ile sınırlıdır.
  • Daha önceki dönemlerde gönderilen başvurular geçersizdir.
  • Yeterli başvuru olmayan sınıflar iptal edilecektir.
  • Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeleri tam ve zamanında Eğitim Kurumuza ibraz edemeyen kişilerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
  • Ön Başvuru sahiplerine gerekli açıklamalar e-posta yolu ile yapılacaktır.


Ön Başvuru:

Başvuru Dilekçesi, Geçerli (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve Lisans Diploma/Geçici Mezuniyet Belgesi ni dosya olarak toplamda 3 ek olacak şekilde e-posta’ya ekleyerek, konu kısmına adınızı soyadınızı yazıp casgembasvuru@gmail.com adresine gönderiniz. (Bu e-posta adresi yalnızca başvuru için kullanılmaktadır. Başvuru haricindeki e-postalar dikkate alınmayacaktır.)



Başvurularınız değerlendirilerek en yakın sürede cevaplandırılacaktır.

Lütfen sorularınızı telefon yerine e posta ile iletiniz. (casgemisg@gmail.com)



Eğitim programı açıklandıktan sonra “Kesin Kayıt için gerekli belgeler” in asılları ve birer fotokopileri eğitim kurumuna sunulacak, incelenecek ve sorumlu müdür tarafından “Aslı Gibidir” onayı yapılması halinde; onaylı suretler, asıl suret olarak değerlendirilecektir. Eksik ya da şartları sağlamayan belgeler ile Kesin Kayıt yapılamaz.



Başvurularınız değerlendirilerek en yakın sürede cevaplandırılacaktır.

Lütfen sorularınızı telefon yerine e-posta ile iletiniz (casgemisg@gmail.com).



ÇASGEM Döner Sermaye İşletmesi banka hesap bilgileri:


Halkbank Pursaklar Şubesindeki TR58 0001 2001 5700 0005 1000 01

İban numaralı hesabımız 900,00.- TL ve KDV 162,00.-TL

TOPLAM 1.062,00.-TL(kdv dahil)

ÇASGEM Döner Sermaye İşletmesi Saymanlığı

Vergi Dairesi: Dışkapı v.d.

Vergi no: 227 005 49 87

Telefon: 0312 594 15 05 -06

Faks : 0312 527 51 23

Mail: casgemisg@gmail.com
 
H

halıd savas yılmaz

Guest
Merhaba

Konuyu biraz daha açar mısınız ? C sertifikası için görülen eğitim , B sertifikası içinde mi geçerli olacak ? C olmadan bahsettiğiniz kursa gidip direk B sınavına mı girilecek ?
 

Günkut

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
113
Tepki puanı
96
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba

Konuyu biraz daha açar mısınız ? C sertifikası için görülen eğitim , B sertifikası içinde mi geçerli olacak ? C olmadan bahsettiğiniz kursa gidip direk B sınavına mı girilecek ?
C sınıfı olarak 3 yıl çalıştıktan sonra istenilen evrakları tamamlayarak B sınıfı olabilmek için bu eğitime katılabilirsiniz.
 
H

halıd savas yılmaz

Guest
eksik okumuşum , pardon.
 

nurcan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
29
Tepki puanı
7
Meslek
Uzman (C)
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ ve EĞİTİM KURUMLARININ DİKKATİNE



Bilindiği üzere (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olup, (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacaklar ile (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olup, (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacakların nasıl ve ne şekilde eğitim kurumlarına başvuracakları hususu 29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı resmi gazete' de yayımlanan “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik" in 24 ncü maddesi ile hüküm altına alınmıştır.


Söz konusu maddede geçen diğer hükümlerle birlikte (c ) ve (ç) bentlerinde;


Eğitim programlarına başvuru


MADDE 24 – (1) Eğitim programlarına katılmak isteyen adaylar eğitim kurumlarına aşağıdaki belgeler ile başvururlar:


c) (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacaklar için (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az dört yıl fiilen görev yaptığını gösteren belgeler.

ç) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacaklar için (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını gösteren belgeler.” ifadeleri yer almaktadır.


Bu itibarla eğitim kurumlarına (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi için başvuracak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip adaylardanen az dört yıl fiilen görev yaptıklarını belgelemeleri, eğitim kurumlarına (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi için başvuracak (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip adaylardan en az üç yıl fiilen görev yaptıklarını belgelemeleri için;


Fiili görev süresini kapsayacak şekilde ;


• İSG-KATİP üzerinden sözleşme bildirimi yapılmaya başlandığı tarihten (15.02.2013) sonraki dönem için adayın görevlendirme sürelerini gösteren sözleşmelerin İSG-KATİP çıktıları,


• İSG-KATİP üzerinden sözleşme yapılmaya başlanmadan önceki dönem (15.02.2013 öncesi) için ise adayın iş güvenliği uzmanı olarak görev yaptığına dair, firmalar tarafından onaylanmış (27.11.2010 tarihli 27768 sayılı RG'de yayımlanan İSG Hizmetleri Yönetmeliği Ek-4 ve Ek-5'e uygun şekilde düzenlenmiş) sözleşme örneği ve/veya bu sözleşmelerin Genel Müdürlükçe onaylandığına dair belgeler,


• Adayın başvuracağı belge sınıfına göre, (C) veya (B) sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak çalıştığı dönemlere ait, görev yaptığı firma tarafından adına Sosyal Güvenlik Kurumu’na yatırılmış prim ödemelerini gösterir belgeler,


istenilecektir.


Not-1: OSGB bünyesinde fiili çalışan iş güvenliği uzmanlarının yalnız dışa görevlendirme yapılarak firmalara hizmet verdiği dönem çalışma süresinden sayılacaktır. Bu durumdaki kişilerin SGK primlerinin OSGB’den yatırılması gerekmektedir.


Not-2: İşverenin çalışanları arasından görevlendirme yapması şeklinde yükümlülüğünü yerine getirdiği durumlarda iş güvenliği uzmanının SGK prim ödemelerinin yapılması ve ilgili kişinin işyerinin çalışanı olarak bildirilmesi gerekmektedir.


Not-3: (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ile çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde (A) veya (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlarının yanında görevlendirilen kişiler, fiili çalışmalarını gösteren evraklara ek olarak üst belge sınıfına sahip kişinin sözleşmesi ile SGK prim dökümünü de sunmakla yükümlüdür.
 

Günkut

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
113
Tepki puanı
96
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Güncel
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.