Soru Catering Firmaları

Konu, 'Biyolojik Tehlikeler ve Kontrolü' kısmında adipik tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. adipik

    adipik TÜİSAG Üyesi



    Fabrikalara dışardan yemek getiren firmaları iş yeri hekiminin mi iş sağlığı güvenliği uzmanının mı ilgilenmesi gerekiyor?Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği açısından bu firmaların neleri kontrol edilmeli?



     
  2. ali yıldırım

    ali yıldırım TÜİSAG Üyesi



    arkadaşlar iş yerine giren herkes uzmanın sorumlulugundadır.



     
  3. ekinkıran

    ekinkıran TÜİSAG Üyesi

    En önemli husus bu catering firması çalışanlarının yemek ile temasta olanlarının (özellikle fabrika mutfağına girip yemek dağıtımı yapıyorlarsa) portör muayenelerinin yapılmış olması ve raporlarının arşivlenmesidir.

     
    taylantalu bu yazıya teşekkür etti.
  4. sukru_ozgur

    sukru_ozgur TÜİSAG Üyesi

    Arkadaşlar catering firması işyerinde kendi personeli ile yemek sunumu yapıyorsa alt işverendir.iş güvenliği uzmanı ve ana işveren sorumluluğundadır.Eğer kendi personeli çalışmıyorsa sadece yemeği bırakıp dönüyorsa sorumluluğu yoktur.Bu taktirde yemeğin sunumunda çalışanların iş güvenliği ile satın alınan,ısıtılan yemeğin işyeri çalışanlarına etkisinden( eksik kalori,hijyen,gıda zehirlenmesi,yangın ,patlama riski vs) iş güvenliği uzmanı sorumludur.Burada yemekhane hijyeni ,portör,swap analizlari,sözkonusu olduğundan işyeri hekimiyle ortak risk analizi yapılması doğru olacaktır.Risk analizine göre alınacacak önlemler ile yıllık sağlık planı ve yıllık değerlendirme raporuda gene işbirliğine ihtiyaç duyulacak çalışmalardır.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    OGÜN. bu yazıya teşekkür etti.
  5. kazım akkaya

    kazım akkaya TÜİSAG Üyesi

    İçeride çalışan personeller için bir fikrim yok fakat dışarı yemek taşıma işini yapan personellerin yemek kaplarını doluyken taşıma şartları kontrol edilebilir. Araçları kulalnan personellerin güvenli/defansif sürüş eğitimi aldırılması gerekir.

     
  6. Okan67

    Okan67 TÜİSAG Üyesi

    Bu alt işverenleri fabrikada biz periyodik olarak denetliyorduk, işyeri doktoru ile birlikte de günlük hijyen kontrolü yapıyorduk.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. gencerist

    gencerist TÜİSAG Üyesi

    Yemek hizmeti tamamen alt işverenden alınsa bile; işyeri hekimi alt işverenin portör muayenelerini,portör tetkik sonuçlarını takip etmelidir.Bu konuda bir eksiklik varsa, üst işvereni bilgilendirilmelidir.Ayrıca yemekhane,mutfak vb. alt işverenin kullandığı ve hizmet verdiği ortamların işyeri hekimince hijyen açısından denetlenmesi, takibi yapılmalıdır.

     
  8. uzmknn

    uzmknn TÜİSAG Üyesi

    Altişverenlik olduğunda bölge müdürlüğüne bildirim yapılması gerekiyor sanırım , ayrıca alt işverenlik sözleşmeside yapılması gerekyor bu sözleşmede sorumlulukların kimlerde olduğuda belirtiliyor zaten amaç ta o

     
  9. OGÜN.

    OGÜN. TÜİSAG Üyesi

    gıda zehirlenmelerini önlemek üzere alınacak aksiyonlar hakkında (yardımcı olabilir misiniz) bilgi verebilir misiniz? Yemek tedarik ettiğimiz firmaya ne gibi yaptırımlarda bulunalım. Hangi belgeleri isteyelim vb......

     
  10. aykut aybirdi

    aykut aybirdi TÜİSAG Üyesi

    şahit numune alım formlarını günlük hijyen kontrol ve temizlik formlarını talep edebilirsiniz,bunun yanı sıra gıda mühendisi veya gıda teknikeri istihdamı var mı, kalite yönetim sistemi var mı aylık rutin numune analizleri akredite bir gıda kontrol lab. ında yapılıyor mu ? Bu bilgiler siz yeterli olacaktır.

     
    OGÜN. bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica