Elemanları Farklı Yerlerde Çalışan Firmalar Hk.

Konu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında' kısmında Gökmen TAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Gökmen TAK

    Gökmen TAK TÜİSAG Üyesi



    Arkadaşlar merhaba,

    Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 45 kişi çalıştıran taşeron bir firma düşünün, elemanlarının 3 tanesi ofiste çalışıyor. Diğer 42 kişi ise İstanbul'daki farklı firmalarda çaycı olarak görevlendirilmiş. Firma merkezi Kağıthane'de, çalışanlar ise İstanbul'un farklı semtlerinde (Tuzla'dan Büyükçekmece'ye kadar) farklı işletmelerde çaycı olarak çalışıyor. Çalışanlar öyle dağınık ki böylesi bir durumda risk analizi ve eğitim çalışmaları nasıl yürütülmesi gereklidir bu büyük bir soru işareti. Bilgi sahibi arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse sevinirim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

    Gökmen TAK
    İSG Uzmanı



     
  2. Günkut

    Günkut TÜİSAG Üyesi



    Eğitim için organizasyon yapıp iki grup halinde vermek uygundur fakat risk analizi için herkesin çalıştığı ortamı tek tek görmek ve ayrı ayrı risk analizi hazırlamak lazım.



     
  3. Ersan

    Ersan TÜİSAG Üyesi

    Merhabalar, Benim fikrim hepsi çaycı olarak çalışıyorlarsa, hemen hemen hepsinin riskleri aynıdır bu yüzden sen bir kaç yeri pilot bölge olarak seçip bir çeklist hazırlayabilirsin ve bu çeklist çalışan arkadaşlara verip kendi çalıştıkları yer için risk analizlerini yaptırabilirsin tabiki bütün herkeze temel iş güvenliği eğitimi ve risk değerlendirme eğitimini vermen gerekiyor öncelikle....
    İyi Çalışmalar.

     
  4. Günkut

    Günkut TÜİSAG Üyesi

    Her çay ocağı aynı değildir. Aslında ana şablon hazırlanıp diğerlerine göre risk eklenebilir. Mesela şu an benim bulunduğum binanın çay ocağında kombi var, buzdolabı var, semaver var. Kimisi demlikle demliyor kimisi semaverle.. Git gör kardeşim, ezberi kopyala yapıştırı bırakalım artık.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    mühendis1985 bu yazıya teşekkür etti.
  5. CHARLO

    CHARLO TÜİSAG Üyesi

    Merhaba,

    Mümkünse, Çaycı olarak çalışanlarınızın olduğu yerlerden risk analizlerini isteyin. Eğer bu risk analizleri varsa analizinizde bunları kullanabilirsiniz. Normal olarak her yerde ayrı risk analizi yapılmalıdır. Ancak bence genel bir şablon yapın, Ve form şeklinde çaycılara verin. (tüp var mı, kombi var mı, kesici alet kullanıyor mu gibi). Buradan gelen yanıtlara göre farklılıkları belirleyebilirsiniz.

     
  6. senel

    senel TÜİSAG Üyesi

    Benim bulunduğum firmanın da farklı şehirlerde marketlerde duran personelleri var ve benim buralara gitmem zor, bu kişiler firmaya da gelmedikleri için eğitimleri nasıl olacak bilmiyorum, iş güvenliği bu konularda sadece prosedür olarak kalacak sanırım....



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica