Elemanları Farklı Yerlerde Çalışan Firmalar Hk.

Gökmen TAK

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar merhaba,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 45 kişi çalıştıran taşeron bir firma düşünün, elemanlarının 3 tanesi ofiste çalışıyor. Diğer 42 kişi ise İstanbul'daki farklı firmalarda çaycı olarak görevlendirilmiş. Firma merkezi Kağıthane'de, çalışanlar ise İstanbul'un farklı semtlerinde (Tuzla'dan Büyükçekmece'ye kadar) farklı işletmelerde çaycı olarak çalışıyor. Çalışanlar öyle dağınık ki böylesi bir durumda risk analizi ve eğitim çalışmaları nasıl yürütülmesi gereklidir bu büyük bir soru işareti. Bilgi sahibi arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse sevinirim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Gökmen TAK
İSG Uzmanı
 

Günkut

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
113
Tepki puanı
96
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Eğitim için organizasyon yapıp iki grup halinde vermek uygundur fakat risk analizi için herkesin çalıştığı ortamı tek tek görmek ve ayrı ayrı risk analizi hazırlamak lazım.
 

Ersan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 May 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhabalar, Benim fikrim hepsi çaycı olarak çalışıyorlarsa, hemen hemen hepsinin riskleri aynıdır bu yüzden sen bir kaç yeri pilot bölge olarak seçip bir çeklist hazırlayabilirsin ve bu çeklist çalışan arkadaşlara verip kendi çalıştıkları yer için risk analizlerini yaptırabilirsin tabiki bütün herkeze temel iş güvenliği eğitimi ve risk değerlendirme eğitimini vermen gerekiyor öncelikle....
İyi Çalışmalar.
 

Günkut

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
113
Tepki puanı
96
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Her çay ocağı aynı değildir. Aslında ana şablon hazırlanıp diğerlerine göre risk eklenebilir. Mesela şu an benim bulunduğum binanın çay ocağında kombi var, buzdolabı var, semaver var. Kimisi demlikle demliyor kimisi semaverle.. Git gör kardeşim, ezberi kopyala yapıştırı bırakalım artık.
 

CHARLO

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Mar 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
8
Meslek
Uzman (C)
Merhaba,

Mümkünse, Çaycı olarak çalışanlarınızın olduğu yerlerden risk analizlerini isteyin. Eğer bu risk analizleri varsa analizinizde bunları kullanabilirsiniz. Normal olarak her yerde ayrı risk analizi yapılmalıdır. Ancak bence genel bir şablon yapın, Ve form şeklinde çaycılara verin. (tüp var mı, kombi var mı, kesici alet kullanıyor mu gibi). Buradan gelen yanıtlara göre farklılıkları belirleyebilirsiniz.
 

senel

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
97
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Benim bulunduğum firmanın da farklı şehirlerde marketlerde duran personelleri var ve benim buralara gitmem zor, bu kişiler firmaya da gelmedikleri için eğitimleri nasıl olacak bilmiyorum, iş güvenliği bu konularda sadece prosedür olarak kalacak sanırım....
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.