Risk D. Fırın Pastane Ve Restoranlar İçin Risk Analiz Örneği

Konu, 'Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında eren-ahmet tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. eren-ahmet

    eren-ahmet TÜİSAG Üyesi



    arkadaşlar elinde fırın pastane veya restoranlar için yapılmış olan risk analiz örneği olan varmıdır
    paylaşırmısınız lütfen



     
  2. Guzin

    Guzin TÜİSAG Üyesi



    ben yeni başladım bu konularla ilgili henüz hazır değil ama konu başlıklarını yazmam yol gösterir belki. fırın, hamur kesme makinesi, ocak, zemin yapısının kaygan olabilmesi, yüksek sıcaklığa maruz kalma, hijyen,tüp veya doğalgaz kaçağına karşı yangın dedektörü, soğuk hava depoları,, depolar (gıdaların bulunduğu)..vb.



     
    kum, MUSTAFA ERSÖZ, 123 ve 7 kişi daha buna teşekkür etti.
  3. eren-ahmet

    eren-ahmet TÜİSAG Üyesi

    teşekkürler
    hazır olunca paylaşırsanız sevinirim

     
    bernafzk bu yazıya teşekkür etti.
  4. bernafzk

    bernafzk TÜİSAG Üyesi

    bende daha bugün başlıyorum ;)



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. zerrin kocabatmaz

    zerrin kocabatmaz TÜİSAG Üyesi

    -Uygun olmayan termal konfor şartları
    -Aynı konumda uzun süre çalışmaya bağlı kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları
    -Ağır kaldırma

     
    kum, MUSTAFA ERSÖZ, ebruışıker ve 2 kişi daha buna teşekkür etti.
  6. gulnur1903

    gulnur1903 TÜİSAG Üyesi

    haşere kontrol belgelerini istemeyi unutmayın arkadaşlar



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    kum, Haluk DEMİRCİOĞLU ve ebruışıker bu yazıya teşekkür etti.
  7. kadir ay

    kadir ay TÜİSAG Üyesi

    yeni üye oldum. fakat bazı dosyalara ulaşmakta zorluklar yaşıyorum. ya dosya içeriğinden ya da güvenlik duvarından kaynaklanıyor..

     
  8. baycibin

    baycibin TÜİSAG Üyesi

    kullanılan ilaçların msds lerini içeren dosya değil mi?

     
  9. erol77

    erol77 TÜİSAG Üyesi

    fırınlar için örnek bir risk analizi var mı acaba bakanlıklığın yayınladığı mesela mutfak,pastane gibi risk değerlendirme rehberi var bir pastanenin risk analizini yaparken o bakanlığın formatını kullanabilir miyiz?

     
  10. erol77

    erol77 TÜİSAG Üyesi

    bakanlığın yayınladığı rehberleri kullanabiliyor muyuz?

     
  11. gulnur1903

    gulnur1903 TÜİSAG Üyesi

    Fırınlar her ay düzenli olarak böceklere karşı fırını haşere kontrol denen böcek ilaçlama şirketleriyle anlaşıp düzenli olarak ilaçlama yaptırır. bu şirketten aldığı makbuzun bir fotokobisinide uzman alır ve saklar.

     
    MUSTAFA ERSÖZ ve Haluk DEMİRCİOĞLU bu yazıya teşekkür etti.
  12. dilekaltinok

    dilekaltinok TÜİSAG Çalışma Birimi TÜİSAG Çalışma Birimi

    Özellikle hijyen kısmı, örneğin restaurantlar için yeşillik malzemelerin yıkanması ve saklanması, soğuk hava depolarının aylık soğuk ölçümlerinin alınması, kıyma makinası varsa bu tür makinelerin kullanım şartlarının asılması, tavuk ve etin aynı yerde ve aynı ızgarada pişirilmemesi, kesme tahtalarının ayrı renklerde olması, tabakların, çatalların yerleri ve hijeyeniklikleri, haşere kontrol dokümanları, yemek işini yapabilmeleri için gerekli olan belgeler..
    doğal gaz kaçakları, elektrik ve topraklama kontrolleri, tuvaletlerin mutfağa yakınlığı, personelin kkd kullanımı, özellikle bez gibi malzemelerin kullanımını iptal ettirin, kaç günde nasıl ve nerede yıkandığını göremediğiniz için, tek kullanımlık peçeteler olsun, sürahiler ve durdukları yerler, suyun analizleri.... Özellikle personelin elini kapabilecek doğrama ve kıyma makinelerinden gözünüzü ayırmayın derim.

    Hamur kısmı içinde, yine mayalanma beklemesi yapılıyor mu, şartlar ne? hamur yoğurma ve kesme makineleri, gıda üretim alanlarında bolca boş yoğurt kapları olur, onları ne için kullanıldıkları belli değildir, onları iptal ettirin, kapların kullanımıyla ilgili kılavuz hazırlayın, işte yıkama mavi renk beyaz doğranacaklar gibi, zemin ve genelde kolay yıkansın diye fayans döşelidir ama en ufak bir kırıkta haşerat hemen yuva yapar, bu kırıklıklar ve kopmaları kontrol edin, ayrıca temizlikle yada birşey dökülmesinde zemin çok kayganlaşır, kenar duvar korumalarından düşmemek için tutarlar ve metalik ise bunlar personelin eli yarılır, giderlere bakın, ızgaralı kısımların eksikliklerinde personelin ayağının kırılabilme tehlikesi bulunmaktadır, aldırabiliyorsanız personele gıda üretim ve teknikleriyle ilgili hijyenik eğitimler verdirin yada verin, personelin kaydırmaz tabanlı ayakkabı verin özellikle bulaşık iişyle uğraşanlara, kimyasalları (temizlik için) nerede depoluyorlar ona bakın, üretim alanında kesinlikle kimyasal bulundurmayın, gıda yıkama ve el yıkama alanları ayrı olsun, varsa iptal ettirin, bazı kullanılan araçların kalibre edilmesi gereklidir akredite bir kuruma bu arada, misal tartı, soğuk deponun ısı ölçeri gibi ...aklıma gelenler bunlar

     
    emine bağ, Ayla Kurşun, FEİ ve 21 kişi daha buna teşekkür etti.
  13. Ranar

    Ranar TÜİSAG Üyesi

    Çok teşekkür ederim. Bu bilgiler benim işime çok yaradı

     
  14. msmuhendis

    msmuhendis TÜİSAG Üyesi

    Ekte yapmış olduğum FIRIN risk analizi bulunmaktadır.

     

    Ekli Dosyalar:

    Mine BALCI, uzman ist, KATMANDU ve 32 kişi daha buna teşekkür etti.
  15. OzumToprak

    OzumToprak TÜİSAG Üyesi

    dilek hanım merhaba,
    bu yazınızda "tavuk ve etin aynı yerde aynı ızgarada pişirilmemesi " demişsiniz bunun dayanağı nedir? bir ocakbaşı restouranta risk analizi yapıcamda bilgilendirirseniz sevinirim. iyi çalışmalar

     
  16. Murat KOÇAK

    Murat KOÇAK TÜİSAG Üyesi

    Şöyle ki aynı formu doldurup işyerine veremezsiniz. Zira en altında ticari olarak kullanılması yasaktır yazar. Fikir alabilirsiniz. Ben apartmanları yaparken oradan feyz almıştım.

     
    uzman ist bu yazıya teşekkür etti.
  17. MUSTAFA ERSÖZ

    MUSTAFA ERSÖZ TÜİSAG Üyesi

    Karpal tunnel sendromundan bahsetmeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla?

     
  18. halil turkmen

    halil turkmen TÜİSAG Üyesi

    PASTANELER İÇİN HAZIRLADIĞI RİSK ANALİZİ

     

    Ekli Dosyalar:

  19. sefasezai

    sefasezai TÜİSAG Üyesi

    Şiddet puanlamalarına daha fazla dikkat etmelisiniz.

     
  20. rdeniro52

    rdeniro52 TÜİSAG Üyesi

    slm arkadaşlar ünüversite kantini risk analiz raporu yapıcam yardımcı olur musunuz kantin raporu yapan varmı veya pastane

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica