Haber Fırıncılar Odası Başkanı Buhurcu'dan, Hijyen Eğitimi Ile Ilgili Uyarı - Antalya

Konu, 'Eğitim Haberleri' kısmında Serçin YAPRAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Serçin YAPRAK

    Serçin YAPRAK TÜİSAG Üyesi



    Fırıncılar Odası Başkanı Buhurcu'dan, Hijyen Eğitimi ile İlgili Uyarı

    1.jpg

    Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, hijyen eğitimi belgesi alınması konusunda üyeleri uyardı.

    Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “05 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Hijyen Eğitim Yönetmeliği’ çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanlara hijyen eğitimi verilerek bilgili ve bilinçli bir toplum oluşturulması ve bu şekilde halk sağlığının geliştirilmesi amacına yönelik uygulamaya konulmuştur. Söz konusu yönetmelik gereği gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiği ve yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenlerin 05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlüdürler” ifadelerine yer verdi.

    Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin geçici 1 inci maddesinde belirtilen ve ‘İşyeri sahipleri ve işletenleri yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki 1 yıl içerisinde çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlar’ hükmüne göre yönetmelikte belirtilen sürenin 5 Temmuz’da dolacağını belirten Buhurcu açıklamasında şunları kaydetti:

    ”Aynı yönetmeliğinin 11 inci maddesi çerçevesinde yapılan denetimler sırasında ‘Hijyen Eğitim Belgesi’ sorulacağından ve bu belgeyi almamış olanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'inci maddesine göre işlem yapılacağından, mezkur eğitimlerin belirtilen sürede alınması gerekmektedir. Bu bakımdan, çalışanların ve işyerlerinin hukuki ve idari yaptırım ile karşılaşmaması için konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesinde fayda görülmektedir.”

    Buhurcu, hijyen eğitimi ile ilgili iş ve işlemlerin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü, ekmek ve ekmek çeşitleri, sade pide, simit ve unlu mamul üretimi ve satışını yapan iş yeri sahipleri ve yanlarında çalışan personeline Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) arasında 29.01.2013 tarihinde imzalanan İş Birliği Protokolü çerçevesinde Antalya Fırıncılar Odası MEKSA Vakfı ile yapılan anlaşma ile oda öncülüğünde hijyen eğitimi düzenleneceğini bildirdi.

    Hijyen eğitimine katılacak olan iş yeri sahipleri ile çalışanlarının 2 adet diploma fotokopisi, 2 adet kimlik fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile odaya başvurabileceklerini kaydeden Buhurcu, kantin işletmecilerinden ise bu belgelere ek olarak kantin işletme belgesinin de istendiğini ifade etti.

    Kaynak: IHA



     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica