Toolbox Forklift Güvenliği Ve Güvenli Biçimde Personel Kaldirma Hakkında Iş Başı Konuşması

Xzenon

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Şub 2012
Mesajlar
802
Tepki puanı
5,498
Meslek
Uzman (B)
-87- FORKLIFT GÜVENLİĞİ – GÜVENLİ BİÇİMDE PERSONEL KALDIRMA
Forkliftler (ya da endüstriyel kamyonlar) asla personelin yüksekte çalışması için tasarlanmamıştır. Yıllar geçtikçe yaralanmaların sayısındaki artışında gösterdiği gibi, bu araçlar aydınlatma aksamlarına, depoların üst raflarına, yüksek motorlara ulaşmak için bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Bu gibi işleri halledebilmek için forklift kullanmak hızlı bir yol olarak görülmekteydi. Depoya gidip bir merdiven almak yerine, forklift ile işi yapmak tabii eğer düştüğünüzde iyileşmek için hastanede geçen zamanınızı hesaba katmıyorsanız, çok daha hızlıydı…
Bu maruziyeti gidermek için üreticiler ve ilgili taraflar personelin yukarda çalışmasını sağlayacak güvenli bir metot geliştirmenin en iyi eylem olacağına karar verdi.
Hâlihazırda forkliftler ancak aşağıdaki yönergeleri takip etmek şartıyla personel kaldırmada kullanılabilir:
  • Taşıma kafesine ya da çatallara sıkıca tespit edilmiş standart korkuluklar veya eşdeğer araçlarla donatılmış olması koşulu ile kullanılabilir.
  • Hidrolik asansör mekanizması, sistemin herhangi bir kısmındaki arıza durumunda 135feet/dak dan daha hızlı indirmeyecek şekilde dizayn edilmiş olmalıdır.
  • Platform üzerinde işçi varsa başka bir operatör gözcülük etmek zorundadır.
  • Operatör platformu yükseltirken ya da indirirken normal çalışma konumunda olmalıdır.
  • 4 feet ve daha fazla yüksekliklerde, platformun üzerinde işçiler olduğu halde, araç bir noktadan başka bir noktaya gitmemelidir. Eğer 4 feetten daha yüksekte seyahat gerekli ise, buna çok yavaş hızlarda izin verilebilir.
  • Zincirler ya da diğer kesme noktaları ile işçilerin direkt temasını engellemek için belirli bir alan sağlanmalıdır.
İşçilerin platforma giriş çıkışları için yeterli ve güvenli yönlerde alanları olmalıdır.

FORKLIFT SAFETY - ELEVATING PERSONNEL SAFELY
Forklifts (or powered industrial trucks) were never intended by manufacturers as a means of lifting personnel to perform job tasks at heights. Through the years, however, it became apparent, as evidenced by the number of injuries occurring, that this was, indeed, a method being employed for getting to light fixtures, top storage racks, elevated motors and other items too high to reach from the floor or from a ladder. It was viewed as a quicker way to accomplish tasks. Instead of going to the storage area and retrieving a ladder, riding the forks to the upper level would take less time--that is, if you didn't count the time you were off work or in the hospital recovering from injuries because you fell.
In an attempt to reduce this exposure, regulatory groups, manufacturers and other interested parties decided that developing a "safe method" of elevating personnel would be the best course of action.
Presently, forklifts may be used to lift personnel only if the following guidelines are followed:
  • A work platform equipped with standard guardrails or equivalent means, and firmly secured to the lifting carriage or forks, must be used.
  • The hydraulic system must be so designed that the lift mechanism will not drop faster than 135 feet per minute in the event of a failure in any part of the system.
  • An operator must attend the lift equipment while workers are on the platform.
  • The operator must be in the normal operating position while raising or lowering the platform.
  • The vehicle must not travel from point to point with the work platform elevated at a height greater than 4 feet while workers are on the platform. When necessary, at heights greater than 4 feet, inching is permitted provided it is done at a very slow speed.
  • The area between workers on the platform and the mast must be guarded to prevent contact with chains or other shear points.
A safe and adequate access/egress must be provided for workers entering and exiting the work platform.

KAYNAK:
http://www.toolboxtopics.com/Audio%20Topics/Vol%201%20disk%202/19%20What%20Safety%20Means.htm

Bu metin Risk Yönetimi Yahoo Grubu’nun İşbaşı Konuşmaları Topluma Hizmet Projesi çerçevesinde paylaşılmıştır. http://groups.yahoo.com/group/riskyonetimi/
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.