Haber Gıda Firmalarına Hijyen Uyarısı - Bolu

Konu, 'Eğitim Haberleri' kısmında Serçin YAPRAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Serçin YAPRAK

    Serçin YAPRAK TÜİSAG Üyesi



    Gıda Firmalarına Hijyen Uyarısı

    1.jpg

    Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği uyarınca gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde çalışan personelin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen ve sanitasyon eğitimi alma zorunluluğunu hatırlatarak konuyla ilgili bilgiler verdi.

    Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, yaptığı açıklamada işyerlerinde hijyen ve sanitasyon eğitimi aldığına dair belgeli personel çalıştırılması zorunluluğunu hatırlatarak söz konusu yönetmelik kapsamına gıda üretimi, ana dağıtım merkezi, hazır yemek hizmeti, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar, toptan satış yerleri, son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetler, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretim yerleri, kaplıca, hamam, otel, pansiyon gibi işyerlerinin girdiğini bildirdi.

    Çalışanların yanı sıra bizzat çalışıyor olmaları halinde işyeri sahiplerinin ve yöneticilerinin de bu eğitimi almak durumunda olduğunu kaydeden Ateş, söz konusu kişilerin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar belgelerini almaları gerektiğini hatırlatarak belgesiz personel çalıştıranlara para cezası öngörüldüğünü söyledi. 2–6 Haziran haftasında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda söz konusu eğitimin birer gün süreyle her gün tekrarlı olarak gerçekleştirileceği bilgisini veren TSO Başkanı Türker Ateş, oda üyesi olan ve yönetmelikte sayılan iş kollarında faaliyet gösteren üyelerinin Oda Genel Sekreterliği ile iletişime geçerek kayıt yaptırmak suretiyle ücretsiz eğitime katılabileceklerini sözlerine ekledi.



    Kaynak: CHA




     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica