Gıda Sektörü Için Temel Iş Güvenliği Eğitimi Sunumu

Konu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında' kısmında karahell tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. karahell

    karahell TÜİSAG Üyesi



    merhaba arkadaşlar gıda sektöründe çalışanlara yönelik iş güvenliği sunumu arıyorum yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.



     
  2. yasin123

    yasin123 TÜİSAG Üyesi



    benimde gıda sektöründe iş güvenliği sunumuna çok ihtiyacım var.. Umarım bu konuda yardımcı olursunuz..



     
  3. A. Aytuğ KADIOĞLU

    A. Aytuğ KADIOĞLU TÜİSAG Üyesi

    Arkadaslar gida sektoru icin is guvenligi sunumu diye bir sunum yoktur. Calistiginiz firmada yapilan ise gore sunumu kendiniz hazirlamalisiniz. Bir sut firmasiyla ekmek firmasi, ikisi de gida sektorudur fakat uretim sekilleri cok farklidir. Ornek isg sunumlari sitemizde mevcut. Fakat gida sektoru sunumu seklinde sinirlamamak lazim.

     
    deryayran bu yazıya teşekkür etti.
  4. karahell

    karahell TÜİSAG Üyesi


    bunun bende farkındayım, anlatmak istediğim temel iş güvenliği eğitiminin içerisinde gıda sektörünü ilgilendiren konuları entegre etmek (bunlar nelerdir hijyen, biyolojik riskler vb.) gıda müh. olmadığım için gıda sektöründeki tüm riskleri kestiremiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı ? şu konulara da değinseniz iyi olur vs tarzında yönlendirme yapabilecek birisi.

    Sizede ilginiz için teşekkür ederim.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Aytuğ bu yazıya teşekkür etti.
  5. GökayAydogan

    GökayAydogan TÜİSAG Üyesi

    Arkadaşlar bir gıda müh. olarak size tavsiyem eğitimi vermeden önce işletmeyi gezin o işletmedeki riskleri belirleyin, personelle görüşün geçmişteki yaşanmış iş kazalarını dinleyin, iş kazası evraklarına bakın ve mevzuatta bulunan 17 maddelik eğitimi sunum şeklinde hazırlayıp verin.. Bir kere olur tam olur.. Her işletmenin eğitimi ve sunumu farklıdır..

     
    dilekaltinok ve Aytuğ bu yazıya teşekkür etti.
  6. ISG-isg

    ISG-isg ISGfrm Çalışma Birimi

  7. A. Aytuğ KADIOĞLU

    A. Aytuğ KADIOĞLU TÜİSAG Üyesi

    Sayın karahell, endişenizi anlıyorum. Fakat gıda firmalarında gıda güvenliği kapsamında da hijyen, temizlik, sanitasyon, gmp, haccp eğitimleri verilir. Bu eğitimleri incelemeniz de fayda var. Temel isg eğitim sunumunuzu hazırladıktan sonra femida nın söylediği gibi şirket içi tehlike kaynaklarını ve oluşabilecek riskleri eğitiminizde dile getirebilrsiniz.

     
  8. yasin123

    yasin123 TÜİSAG Üyesi

    bende bir gıda mühendisi olarak acizane tavsiye, gıda sektöründe olabilecek en büyük iş kazalrından biri gıda zehirlenmesidir. gıda zehirlenmesine sebeb olabalicek nedenler üzerinde durabilirsiniz. ekipman dezenfeksiyonu, personel hijyeni, pest kontrolü.. gibi noktalarada değinmelisiniz..

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. gıda sektörü isg egıtimi

    ,
  2. gıda sektörü sunumları

Yandex.Metrica