Haber Gıda Sektöründe Hijyen Eğitimi - Gaziantep

Konu, 'Eğitim Haberleri' kısmında Serçin YAPRAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Serçin YAPRAK

    Serçin YAPRAK TÜİSAG Üyesi



    Gıda Sektöründe Hijyen Eğitimi

    upload_2014-7-23_13-55-51.jpeg

    Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Şehitkamil Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen hijyen eğitimleri devam ediyor.

    GSO'dan yapılan açıklamaya göre, gıda üretim ve perakende işyerleri, hazır yemek hizmeti, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerlerin çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri düzenleniyor. Aşçı, servis görevlisi, pastacı, şef, yönetici ve hububat üretimi çalışanları olmak üzere yaklaşık 750 kişinin katıldığı eğitimin ilki tamamlandı.

    Toplam 8 saat süren hijyen eğitimini başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verildi.

    Katılımcılara hijyen konusunda bilgiler veren Biyolog Aykut Çevikbaş, besin kaynaklı salgınların yüzde 20'sine enfekte bireylerin neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Çalışanların insan sağlığı yönünden sorumluluklarının farkına vararak üretimin tüm aşamalarında kişisel sağlık ve temizlik kurallarını uygulaması son derce önemlidir. Güvenli gıda zararlı mikroorganizma bulundurmayan temiz gıdadır. Gıda güvenliği ise kamu sağlığı açısından gıdaların tüketicilerin sağlığına zarar verebilecek her şeyden uzak tutulması ve korunmasıdır."


    Kaynak: AA



     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica