İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARINA NEREDEN BAŞLAMAK LAZIM???

AhmetBBozbay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
38
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Merhaba Arkadaşlar, 13 mayıs sınavını kazanarak çalıştığım firmada ayrıca iş güvenliği uzmanı olarak çalışacağım...

şimdi tecrübeli arkadaşlara sorum nereden başlamalıyım.. biraz araştırdığımda ilk önce yapmam gerekenin kurul oluşturmak olduğu daha sonra ise iç yönetmelik oluşturmak olduğu... bir de peki talimat falan oluştururken talimat numaraları tam olarak nerede geçmeli yani iç yönetmelikte talimat numaraları geçmeli mi ?
 

MehmetZengin

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Ocak 2012
Mesajlar
115
Tepki puanı
351
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Çok kısaca klasör isimleri vererek başla işe. Ana klasör veya dosya Sağlık ve Güvenlik Planı olsun. Bu sağlık ve güvenlik planının ekleri 1. prosedürler, 2. Talimatlar, 3. İkaz ve Uyarı levhalar, 4. İSG El Kitabı, 5. İSG İç Yönetmeliği, 6. Kurul Toplantı Çağrı Formu, 7. İSG Koordinatörleri Atama Yazısı, 8. Yıllık Değerlendirme veya Teftiş Rap., 9. Eğitim Katılım Formları, 10. Sertifika Örneği, 11. Acil Durum Planı, 12. İş Kazası Rap Örneği, 13. Kaza Bildirim Formları (SGK ve Çalışma Bak için ayrı ayrı), 14. Aylık, Haftalık ve Günlük Rapor Örnekleri, 15. Atık Beyanları (Her ne tür atık var ise), 16. Tatbikat örnek formu. Bu ekleri çoğaltabilirsin.

Sonuç olarak bir Sağlık Güv. Planı Kitapçığın olacak ve bu kitapçığın ekleri mahiyetinde yukarıda yazdığım eklerden bazıları da ayrıca kendileri kitapçık. Mesela İSG El kitabı, Talimatlar, Prosedürler kendileri de ek olmaktan ziyade birer kitapçık. Bu şekilde bir çalışma oldukça uzun sürer ama tamamalanması halinde bir kalite belgesi almaya aday bile olabilirsiniz, ama elbette yazıda kalmamak kaydı ile. Umarım bi fikir verebilmişimdir?
 

AhmetBBozbay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
38
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
bayağı bir iş var ben iç yönetmeliği ohsas a göre düzenlemeyi düşünüyorum daha sonra ohsas a geçişin kolay olması için
 

yetginsercan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Nis 2012
Mesajlar
30
Tepki puanı
31
Merhaba arkadaşlar, kafamda bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
Alt işverenin yapacağı çalışmanın İSG uzmanlığını üstlendim. Çalışma yaklaşık 8 ay sürecek. 1,5 ay geçmiş olmasına rağmen daha önce hiç bir güvenlik çalışması yapılmamış.
Planım önce İSG klasörü hazırlamak böylece işçilerin dosyalarının tamamlanması, eğitimler, periyodik kontroller, Acil eylem planı, ekiplerin oluşturulması, uyarıcı işaret ve levhalar vs gibi kağıt kürek işlerini görece kısa sürede(1-1,5 hafta planlıyorum) halletmek istiyorum.
Sorum şu:
Kapsamlı bir Risk değerlendirmesi yapmadan önce Düzenleyici Önleyici faaliyetlerle mi öncelikli tehlikeleri ortadan kaldırmalıyım?
DÖF ler için resmi bir tutanak tutulması, deftere işlenip onaylatılması gerekiyor mu?
Öyle ise İSG tespit-öneri defterine mi işlemeliyim?
DÖF ile bertaraf ettiğimiz tehlikeleri tekrar risk analizine işlemeli miyiz?
Risk analizini ne kadar sürede tamamlamalıyım?
Peki daha sonra ki adımım ne olmalı? Bir sıralama var mı? Her şeyden önce şunu yapmalısın diyebileceğiniz bir şey var mı?
cevaplar için şimdiden teşekkür.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.