Haber Işletmelere Hijyen Eğitimi Çağrısı - Erzincan

Konu, 'Eğitim Haberleri' kısmında Serçin YAPRAK tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Serçin YAPRAK

    Serçin YAPRAK TÜİSAG Üyesi



    İşletmelere Hijyen Eğitimi Çağrısı

    1.jpg

    Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında 5 Temmuz'dan itibaren hijyen eğitimi almayan her personele ceza kesileceğini bildirerek, kayıt çağrısında bulundu. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, “Sağlık, İçişleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, 5 Temmuz'a kadar, güzellik, saç bakımı, pazarlama, perakende, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu alanında ve gıda sektöründe kurs almayan personel çalıştıran işletmelere büyük meblağlarda para cezası kesilecek” dedi.İl Müdürü Sırrı Yılmaz, işletmelere kayıt çağrısında bulunarak, iş verenlerin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini bildirdi. İşverenlerin bu eğitimi aldırmadığı halde her çalışana ayrı ayrı 250 ile bin lira arasında cezai işlemin uygulanacağını hatırlatan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, "İş verenler de eğitim almak zorunda onlar da eğitim almadıkları takdirde aynı ceza ile karşı karşıya kalacak. Hijyen eğitimi almak isteyenlerin 5 Temmuz'a kadar Halk Eğitim Merkezi'ne başvurmaları gerekiyor.

    Yönetmelik gereği 5 Temmuz 2014 tarihine kadar ilgili kişilerin, kurum ve kuruluşların tamamı hijyen eğitimi almadıkları takdirde işletmede çalışan her kişi başına bin TL'ye kadar cezai işlem uygulanacaktır. İlgililerin en kısa süre içerisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor" dedi.

    İl Müdürü Sırrı Yılmaz söz konusu yönetmeliğin, gıda üretim yerlerini, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerlerini, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi yerler, ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti veren yerler, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dahil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri işletmeleri kapsadığını söyledi.

    Kaynak: IHA



     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica