İşyerinizde aşağıdaki iş sağlığı parametrelerinden hangilerini yaptırıyorsunuz acaba?

Konu, 'Güncel Tartışma Konuları' kısmında Okan67 tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Okan67

    Okan67 TÜİSAG Üyesi



    1. Koruyucu Aşılar
    2. Kan Tahlili (Laboratuar Hizmetleri)
    3. Portör Muayenesi
    4. Odyometrk Muayene
    5. Solunum Fonksiyon Testi
    6. Böbrek Fonskiyon Testleri
    7. Göğüs Radyografisi
    8. EKG Ölçümü
    9. ...



     
  2. Bayram ÇELİK

    Bayram ÇELİK TÜİSAG Üyesi



    Akciğer filmi (herkese)
    Kulak odyosu (Gürültülü işlerde çalışanlara)
    Solunum Fonksiyon testi ( Tozlu işlerde Çalışanlara)
    Portor Muayenesi ( Mutfak çalışanları ve çaycı)

    Yukarıdaki sağlık tetkiklerini yaptırıyorum.



     
  3. safetypro

    safetypro TÜİSAG Üyesi

    Portör muayenesi artık zorunlu değil zaten Hıfzısıhha Kanununa göre istiyorlardı, kanundaki ilgili madde bundan birkaç ay önce kalkınca artık aranmıyor bilginize.

     
  4. Ersin

    Ersin TÜİSAG Üyesi

    bu durumda mutfak çalışanları , çaycılar hangi muayenelerden geçmeli ?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. Okan67

    Okan67 TÜİSAG Üyesi

    Portör muayenesi kalktıysa büyük risk var o zaman. Yemek firmaları örneğin nasıl hijyen yönünden denetlenecek. Bunları, ancak müşteri isterse mi yaptıracaklar? Bence bir şeyler eksik kalmış.

     
    deryayran bu yazıya teşekkür etti.
  6. cemcim

    cemcim TÜİSAG Üyesi

    portör muayeneleri işyeri hekiminin insiyatifine bırakılmış durumda
    eğer İY hekimi isterse yapılacak
    ancak işyerlerinde özellikle gıda işinde çalışanlarda burun boğaz kültüründen çok gayta analizi yaptırmakta yarar var
    hoş gayta'nın da 20 dakika içinde analizinin yapılması lazım, yoksa portör olmasına rağmen hatalı sonuç çıkabiliyor. (parazitolojik açıdan), malum bizdeki en büyük bulaşma faktörü eller, baş sebeplerinden biri ise taharet alışkanlıkları.
    Unutmayınız ki sabunun anti mikrobik etkisi yoktur, yağ çözücüdür. Taharetten sonra elinizi yıkamış olmanız mikrop veya mikroskopik parazit miktarını seyreltir ancak yok etmez, tüm bunlar da dokunulan yerler, para, vs gibi aracılarla bulaşmanın yayılmasını sağlar.
    ben şahsen eldivensiz servis yapan fırından ekmek almamayı tercih ediyorum, ha tabi birde eldivenli eliyle para alıp veren de var ....



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    SuİSG bu yazıya teşekkür etti.
  7. hasan se

    hasan se TÜİSAG Üyesi

    Hıfzısıhha Kanununda yapılan değişiklikte gıda işleri ile uğraşanlara rutin portör tetkiklerinin yapılmasının zorunlu olmadığı anlaşılıyor. bir tabip olarak ta bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum. portör tetkikleri normal olan bir kişinin bir hafta sonra hastalanmayacağını kim garanti edebilir? burada asıl olan hijyen kurallarına uymak ve uyulmasını sağlamaktır. burada dikkat edilmesi gereken şey şudur , gıda işi ile uğraşan personel hastalandığında hemen bildirim yapmak zorundadır. yasa bu konuda kişiyi sorumlu kılmaktadır. yasadaki değişiklik bunu özellikle vurguluyor. hastalıklı dönemde şahsın tetkikleri yapılır ve geçici olarak gıda işinden uzaklaştırılır. ayrıca işe girişite portör tetkiklerinin yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. kulak odyosu

Yandex.Metrica