portör muayeneleri işyeri hekiminin insiyatifine bırakılmış durumda
eğer İY hekimi isterse yapılacak
ancak işyerlerinde özellikle gıda işinde çalışanlarda burun boğaz kültüründen çok gayta analizi yaptırmakta yarar var
hoş gayta'nın da 20 dakika içinde analizinin yapılması lazım, yoksa portör olmasına rağmen hatalı sonuç çıkabiliyor. (parazitolojik açıdan), malum bizdeki en büyük bulaşma faktörü eller, baş sebeplerinden biri ise taharet alışkanlıkları.
Unutmayınız ki sabunun anti mikrobik etkisi yoktur, yağ çözücüdür. Taharetten sonra elinizi yıkamış olmanız mikrop veya mikroskopik parazit miktarını seyreltir ancak yok etmez, tüm bunlar da dokunulan yerler, para, vs gibi aracılarla bulaşmanın yayılmasını sağlar.
ben şahsen eldivensiz servis yapan fırından ekmek almamayı tercih ediyorum, ha tabi birde eldivenli eliyle para alıp veren de var ....