Tartışma : Kamuda Çalışan İş Güvenliği Uzmanları

cihan cobek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Selam Tuncay Bey,sanırım belediyede çalışıyorsunuz.Benim çalıştığım belediye de İş Güvenliği Uzmanlığı belgemden yararlanmak istiyor ancak benim daha yeni aldığım C sınıfı Uzmanlık belgem,belediyenin tehlike sınıfına uygun mudur?Yada şöyle sorayım;fen işleri yada makine ikmal gibi müdürlüklerde yapılan işler genelde tehlikeli sınıftır ve B sınıfı iş güvenliği uzmanına ihtiyaç duyar.Ancak zabıta müdürlüğü yada yazı işleri müdürlüğü daha çok ofis içi çalışmalardan dolayı ergonomiye dayalıdır ve az tehlikeli sınıftadır.Ama genel olarak baktığımızda belediye B sınıfıdır diyoruz.Sizin bir yazınızda tüm belediyelerin çok tehlikeli sınıfta olduğu ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı çalıştırmasının doğru olduğunu yazmışsınız.Şimdi ben mevcut belgemle belediyede çalışamazmıyım,yada belgemi işletemezmiyim? Yada eğer olmuyorsa sadece zabıta ve yazı işleri müdürlüğünde çalışarak az tehlikeli kısımlarında çalışamazmıyım?
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama bu konularda bilginiz olduğunu düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar da yanıtlarlarsa çok sevinirim,başlıkda netlik kazanması gereken bir durum bu okuduğum kadarıyla...
Teşekkürler.
 

syesilmen

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
kamu calisani olan biri nasıl staj yapacak ?
 

adanascuba

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2011
Mesajlar
95
Tepki puanı
57
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar ne yazdığınızı farkındamısnız bilmiyorum ama , yasa acıkca soyliyor istediginiz kadar belgeniz olsun hepiniz 8-5 calısmıyormusnuz yasda aslı işleri dısında yapar diyor aslı iş 8-5 arası oldugu icin tek bu işi yapabilecekler teknik öğretmenler kalacaktır goreceksiniz onlarda teknik lisede mudurleri ikna edecek olursa ki hicbir mudur ek para kazanmamızı istemez . onun icin bu iş yaş diyoru 6331 okursanız nedemek istedigimi anlarsınız . kurum mudurunuze sunummu diceksiniz aslı işimi yaptım simdi iş guvenliğini yapacam dedignizde mdurnuz demicekmi 8-5 mesai saatı asli işin degilmiydi demez mi mevzuat izim vermicek ki onu yapasınız. bence bu iş icin kurumlar umutsuz
 

uzman07

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Eyl 2012
Mesajlar
19
Tepki puanı
8
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bir işyeri ya da belediye'nin asıl işi neyse o olur, yani az tehlikeli, tehlikei ya da çok tehlikeli. Bence belediyeler çok tehlikelidir. Çok tehlikeli bir iş yerinde A sınıfı uzman çalışabilir, çalışan sayısı 500 den fazla ise uygun c sınıfı uzman da ilave görev alabilir, kamu için 50 den fazla çalışanı varsa uzman çalıştırma yükümlülüğü 30 haziranda başladı, bakınız 29 aralık 2012 iş sağlığı ve güvenlği hizmetleri yönetmeliği geçici madde 2, kamu devam 4857 ye göre yürütmeye devam diyor. Hukuksal açıdan ben de soruyorum, kanundan sonra çıkan yönetmelikle 6331 sayılı kanunun 6,7 ve 8. maddelerinin yürürlük tarihleri oynak davranmıyor mu? kanuna mı uyalım yoksa yönetmeliğe mi?
 

cihan cobek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
İyide tüm kamuda çalışanlar 8-5 mi çalışıyor? Ben şimdilik gece çalışıyorum,yeri geliyor değişiyor gündüz 12-8 çalışıyorum.Belediye de mühendis sıfayıtla zabıta müdürlüğüne bağlıyım,dolayısıyla gündüz zamanım var.
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
Sayın arkadaşlar,

Belediyelerin tehlike sınıfı belirlenirken sahip olduğu sgk sicil numaraları dikkate alınıyor. SGK sicil numaralarının ilk 5 rakamı içinde nace kodu bulunmakta (soldan 2 den 5i rakam nace kodudur). Tehlike sınıfı bu kod numaralarına göre belirleniyor. Yeni çıkan tebliğe bakarak belediyenizin tehlike sınıfını belirleyebilirsiniz. Birde belediyelerde genelde birden fazla SGK sicil numarası bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle hangi sicil numaralarından tescil alınmış ona bakılmalı ve tehlike sınıfı bu sicil numarasından çıkarılmalıdır.
 

cihan cobek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Sayın Adanascuba arkadaşım kesinlikle doğru bir noktaya parmak basmışsın hem de parmak basmak değil yumruk atmışsın.İlk görevlendirme yazım yazıldığında ve beni imza için çağırdıklarında Personel Müdürüne dedim ki valla ben bu işi yaparım ama tek şartım var ben bu işi ayda 40 saate falan sığdıramam.Benim aylık mesai sürem galiba toplam 160 saat falan ve ben bu işe normalde gecemi ve gündüzümü katmazsam altından çıkamam.Ben akşam evimde bile bu işe kafa yorarken,aylık mesaimin neredeyse tamamını bu işte harcarken kağıt üstünde bana diyorlar ki sen 40 saat çalışıyorsun.Ben tabi ki bunu kabul etmedim.Biraz inatlaşmadan sonra aylık 100 saat olarak görevlendirme belgesini imzaladım.Sonuçta para ödense zaten 80 saat saat üzerinden ödenecekti.Ben olur da başka kurumun da talebi olursa başka bir yerin daha sorumluluğunu kaldıramayacağım için kağıt üstünde de olsa 100 saat yazdırdım.Para ödeyecek olsalar inanın minimum süreden yapmak için daha fazla uğraşırlardı,daha sert tartışma yaşayabilirdik,çünkü adam sadece kasadan çıkacak paranın en düşük miktarda olmasını kendine görev biliyor,önemli olan o görevlendirme belgesinin imzalanması ve bunun için en az ücretin ödenmesi.Onun için benim işimi doğru yapıp yapmadığım veya bu iş için harcayacağım emeğin ne olacağı ,bir işçinin başına gelen bir kazada yitirilen bir hayat için acaba neleri eksik yaptık sorusunun cevapları önemli değil.
Şimdi bizde şöyle bir yaklaşım var.Mesela Çevre Mevzuatında diyor ki Çevre Görevlisi sorumlu olduğu işyerinde ayda en az birkez İç Tetkik Raporu hazırlar.Şuna eminim o rapordan bir yılda iki tane yapan yoktur,herkes maksimum 1 tane hazırlamıştır,varsa da bir elin parmaklarını geçmez.Bizde o minimum olarak konan,hangi alanda olursa olsun insanların asgari uygulamakla görevli oldukları birçok konu bir süre sonra maksimum o kadar uygulanıyor hale geliyor.
Mesela ben desem ki kurumdaki işveren vekillerine biz bir İş güvenliği Yönetim Sistemi kurmak için çalışma yapalım çünkü sadece yönetmelikleri uygulayarak iş kazalarının tamamını önleyemeyiz.Bana cevapları şu olacak,''Mevzuata göre öğle bir yükümlülüğümüz var mı?Ben diycem ki hayır tabi yok .Diycekleri cevap mecbur değilsek gerek yok.Onlar mevzuat mecbur tutarsa yapıyor,vicdanların mecbur tutması hiç önemli değil.
Zaten bu işi kabul ettiğimden bu yana kavga etmediğim yönetici,kavga etmediğim memur kalmadı.Şimdi Genel Müdürlüktekileri rahatsız etmeğe başlamışım,öyle söylüyorlar.Valla ne deseler boş,vız gelir tırıs gider diyip işimi yapmağa çalışıyorum.Zaten böyle yapamazsam ilk iş kazasında (Allah Korusun) ilk hesap verecek kişi benim.
Yazılarınızı tekrar tekrar okuyorum,paylaşımlarınız bize yol gösteriyor.Ancak kafama bir konu takıldı.Siz kamuda iş güvenliği hizmetinin özel sektöre göre daha zor,daha yavaş yaptırıldığını,amirler,müdürler ve diğer memurlarla yeri geldiğinde kavga ettiğinizi,eskiden aranızın iyi olduğu kişilerle isig yüzünden açıldığını yazmışsınız.Sanırım kadrolusunuz:) Çünkü sözleşmeli olsanız sanırım sözleşme bitiminde yenilemezlerdi.Bende sözleşmeliyim ve 1 senelik yeni imzaladım.Maazallah bende terslensem,işimi iyi yapmaya fazlaca dirensem sanıyorum önümüzdeki sene sözleşmemi yenilemezler,ama en azından işimi yaptığım için kendimi geliştiririm ve belgemi işletmeye başlarım.Bakalım Allah sonumuz hayır etsin.
 

can61

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman Adayı (C)
bende aynı durumdayım. gerek sınıf arkadaşlarım gerek Ankara'da bu işle meşgul olan bazı arkadaşların tavsiyesi ile Risk Med'i tercih ettim.

Amasya Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde Çevre Mühendisi kadrosuyla çalışmaktayım. sertifika eğitimine girip sertifikayı aldığım takdirde İş Güvenliği Uzmanı olarak yeni kurulacak Çalışan Sağlığı Biriminde görevlendirileceğim. asıl kadrom mühendislik, ek görev olarak İş Güvenliği Uzmanlığı yapacağım. kurum içerisindeki birimler arasında hastanaler yok. idari birimler, toplum sağlığı merkezleri ve aile hekimlikleri var. C sınıfı sertifika yeterli olur mu? ayrıca ek görevlendirme olarak ek ödemeyi alabilirmiyim?
bende benzer durumdayım halk sağlığı müdürlüğü ücretini karşılaması kaydıyla kursa gönderecek sertifika aldığı taktirde halk sağlığı OSGB biriminde görev alacam şuan kimse net bişiy bilmiyor. yalnız dışarıyada hizmet verecez sanırım
 

fizikcipols

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Öncelikle herkese selamlarımı sunarım... ben fizik bölümü mezunu polis memuruyum.Geçenlerde meslekten çıkarsam , sıkılırsam , atılırsam ihraç olursam vs kaygılardan dolayı elimde iş fırsatı olsun maksadıyla, isg kursuna yazıldım. Kursum bitti nasipse mayıstaki sınavı geçersem isg uzamnı olacağım. Benim sorum , herkse sorduğum ama kimseden cevap alamadığım bir konu üzerine olacak. Polis memuru bildiğim kadarıyla kendi kurumu için bu belgeyi 2014 de kamuda mecburilik yasasından yararlanamayacak. Fakat diğer memurlar gibi biz de en azından başka bir kurum da isg uzmanı oalrak istihdam edilebilir miyiz ? kurumlar arası geçiş imkanımız olabilir mi ? başka kurumda kendi mesleğimizi sekteye uğratmadan çalışabilir miyiz ? özel kurumlarda çalışabilir miyiz ? bunun gibi bir çok soru var. Normal memurluk hakkında bir çok bilgi aldım ancak Polislik hakkında ne olacak polis isg uzmanları ne yapabilir ? Şahsıma faydalı olabilecek meslek içi yada meslek dışı önerileriniz , bilginiz var mı ? nika_fzk@***** adrese atabilirseniz sevinirim.Saygılarımla...
 

cihan cobek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Yukarıda yazılmış,kanunda da belirtlimiş,kamuda çalışanlar,amirlerinin yazılı izinleri olması durumdan yine kamuda asıl işlerini sekteye uğratmadan çalışabilirler.Kamuda çalışan memurlar sözleşmeli memur ise özel sektörde çalışamaz,ancak işçi statüsünde yardımcı personelse özel sektörde tabiki amirinin yazılı izni ve rızasıyla çalışabilirler.80 saatten fazla İş güvenliği hizmetinde çalışamazlar.İş güvenliği hizmetinden gelecek ek ücreti yasal olarak 1 Temmuz 2014'ten itibaren alabilirler.Öncesinde para alıp alamama hakkı saklıdır (bana göre).Çünkü karşılıksız çalışma durumu var.
 

experience

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 May 2012
Mesajlar
146
Tepki puanı
216
Cihan Bey, ben bir kit kuruluşunda çalışıyorum.yani 399'a bağlı sözleşmeli olarak çalışıyoruz ama dediğin doğru,sonuçta kadroluyuz.Bu işin özelde kolay ya da kamuda zor gibi bir yaklaşımım hiç olmadı.Anlatmak istediğim bu işin kolay olmadığı.Kamuda da,özelde de çalışanların sağlığını ve güvenliğini temin etmeğe çalışmak için yapılacak iş ve işlemler hemen hemen aynı.Önemli olan o işyerindeki tehlike ve risk faktörlerinin az veya çok oluşu.Mesela bir kreşte çalışan öğretmenin güvenliğini sağlamak mı kolay,yoksa bir hastanede çalışan hemşirenin güvenliğini sağlamak mı?
Karayollarında çalışan işçi veya mühendisin güvenliğini sağlamak mı kolay yoksa işçi bulma kurumunda çalışan memurların güvenliğini sağlamak mı?
İşinizi yapmağa çalışırken yaşanan sıkıntılar aslında çok trajikomik.Canım Türkiyem böyle olmamalı.Sıkıntı çıkaranları sayayım tek tek.
1-İşyerindeki Sağlığını ve Güvenliğini maksimuma çıkarmağa çalıştığınız çalışanlar.Alınan tedbirler,oluşturulan formlar ve işyerinde sağlık ve güvenlikle alakalı kurulmaya çalışılan takip sistemleri.Burada her çalışana belli başlı görevler düştüğü için veya işyerinde alıştığı bazı düzenlemelerin değişmesi gerektiği için en başta çalışanlar direnç gösteriyor size.
2-İşçinin güvenliği ve sağlığı için gece gündüz kafa patlatmağa çalışrken size en fazla destek olması gereken kritik faktörlerden en önemlisi sendika ve işçi temsilcileri olması gerekirken bu kişiler karşınıza ilk dikilen kişiler oluyorlar.Onlar için önemli olan kendilerine oy veren çalışanların ne istediği veya istemediği.İş hayatında,çalışanın,alın teri dökenin hakkını,hukukunu her türlü suistimale ve sömürüye karşı savunma görevi olan bu kişiler genelde işten kaçanın,işyerine hiçbir katkısı olmayan veya işyerine eksi yönde katkı sağlayan ve genelde de böyle kişilere karşı yaptırım uygulamağa çalışan iyi niyetli idarecilerin karşısına çıkarak bu tarz insanları savunan ve aslında çalışan kesimin büyük kısmının artık güven duymadığı sendikacılar.Küçük bir anımı anlatayım.Bizim işyeri tehlikeli sınıf bir işyeri,ve 700-800 çalışanı var.Her çalışanın dolabında baret vardır ama ben 6-7 senedir mühendisim burda ve hiç baretle çalışan bir işçi bugüne kadar görmedim.KKD en son tercih edilen bir korunma yöntemidir ancak bizim işyerinde her türlü tedbiri alsan bile yine de Baret kullanma mecburiyetini ortadan kaldırman teknik olarak mümkün değil.İSG kurul toplantısında ağzımdan baret kelimesi çıkar çıkmaz daha ilk ayağa sendika başkanı kalktı ve dedi ki ''abi siz işçiye baret tak derseniz kimseye iş yaptıramazsınız ha!'' Halbu ki ben baret takmak gerektiren tüm tehlikeleri ve riskleri acaba ortadan kaldırmak bu işyeri için mümkün müdür sorusunun cevabını aramağa çalışıyordum ve bunun için yapılacak risk değerlendirmelerinin çok hassas bir konu olduğunu kurulda anlatmağa çalışıyordum.Yani ben bareti taktırmak yerine dolaplardan bile temizlemek isterken adam benim harkese baret taktırmağa çalıştığımı düşündü.
3-Eğitimi,iş tecrübesi ve kültür seviyesi ile çalışanların bir adım önünde yer alan yönetici ve idareci kadrosu.Tabi bizim ülkemizde yönetici ve idareci olmanın şartları farklı olduğu için özellikle de kamuda.Gerçi özelde de çoğu yerde durum aynı.Etrafımız basit bir güvenlik kültüründen yoksun yönetici,idareci ve işverenle çevrilmiş durumda.Siz işyerindeki yönetici bir iş kazası sonucu mahkemelerde sürünmesin diye bişey yapmağa çalışırsanız ve bu çok basit ve masrafsız olsa bile o yöneticinin basiretsizliği veya mental yönden eksiklikleri veya kültür seviyesinin yetersizliği veya egoları sebebiyle alın size devasa bir engel daha.
Tabi aslında anlatılacak çok şey var ama anlatmak yetmez yaşamak gerek.Yaşayınca anlaşılacak şeyler bunlar.Siz değerli meslektaşlarımdan çok şey öğreniyorum şu forum sayfalarından ve benim de bu foruma küçücük bir katkım varsa ne mutlu bana.
 

cihan cobek

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Tabi aslında anlatılacak çok şey var ama anlatmak yetmez yaşamak gerek.Yaşayınca anlaşılacak şeyler bunlar.Siz değerli meslektaşlarımdan çok şey öğreniyorum şu forum sayfalarından ve benim de bu foruma küçücük bir katkım varsa ne mutlu bana.
Sizin tecrübeleriniz,daha mesleğinin başında olan ve devlet taradından bile henüz kesinliğe kavuşmamış bir alanda bizlere muhakkak yol gösterecektir.En az yaşamış kadar oluyoruz yazılarınızı okuyarak.Tecrübelerinizi bizimle paylaşmaya devam ediniz,hatta bu başlık kamuda çalışan veya çalışacak iş güvenliği uzmanları olarak sabit başlık olsa,tüm paylaşımlar bu sayfadan devam etse keşke.
 

misbah17

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar yazışmalarımıza nereden (hangi il-ilçe) yazdığımızı, hangi bölüm mezunu olduğumuzu da eklersek bir takım bilgileri paylaşmamız daha anlamlı olur
 

misbah17

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Tehlike sınıfları tebliğine baktığım için bulamadım dedim zaten. Tebliğde fen işleri veya park işleri olarak bir ifadeye rastlayamadım. Eğer siz yönlendirirseniz çok sevinirim.
arkadaşlar tehlike sınıfları olarak belediyedeki birim isimlerine baktığınızda elbette tehlike sınıfları tebliğinde bulamazsınız belediyenin o birimlerinin ne iş yaptığını belirleyip yapılan faaliyetin adını aramanız lazım tehlike sınıfı olarak mesela jsb iş makineleriyle yapılan işler, grayderler ile yapılan işler, darbeli silindirlerle yapılan işler, gazaltı kaynak işleri spiral taşlarla yapılan işler v.s. bunları ararsanız. fen işlerinde yapılan işlerin tehlikeli sınıfa rahatlıkla gireceği görülecektir.
 

misbah17

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar birde bu platformda birbirimize faydalı olabilmemiz için birbirimizi azarlar tarzda yazmamaya özen gösterelim, neticede birbirimizin kader ortağıyız, düşmanı değil.
Bu meyanda birbirimize bir bilgi paylaşacağımız zaman varsa alakalı bir linki paylaşabiliriz. 6331 sayılı kanunu hepimiz iyi kötü inceliyoruz. Sıkıntı incelememekte değil, kanunların tevile açık olmasında.
Maalesef bizim kanunlarımız hep açık seçiklikten uzak olmuştur. Sürekli bir tevile ihtiyaç oluyor. Bir açıklamaya ve yoruma ihtiyaç bitmiyor. Bu sıkıntıdan dolayı zaten bu foruma katılmadık mı...?
 

misbah17

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Belediyede çalışan arkadaşlardan ricam birbirimize yardımcı olmak adına öğrendiğimiz meseleleri paylaşalım bil hassa kanuni kaynaklarınıda biribirimize iletelim. malum belediyelerde her işin ayrıntılı olarak yasal dayanağı olması lazım.
Mesela şu fen işlerinden dolayı belediyelerin 2014 haziranını beklemeden iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu meselesinin yasal kaynağı varsa benimle paylaşırsanız bende kurumumun yazı işlerine bu kaynakla kafa tutabilirim.
 

ahubircan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Eyl 2012
Mesajlar
20
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
Kanunlar daha doğru dürüst uygulanmaya koyulmadan birbirinize düşmek yersizdir.Şu an tek kaygım bu yeni kanunlara türkiye cumhuriyetinin uzunca bir süre uyum sağlanamaması yaptırımlar dudak ucuklatacak cinsten ayrıca kimse is güvenliği uzmanının akıbetinden bahsetmek istemiyor kazanılacak paraya bakıyor.arkadaslar hali hazırda 44 İSG uzmanı hapis yatıyor yaptığınız işlerin ciddiyetini kavrayın bir gece ansızın evinizde pijemalarinizla otururken jandarma sizide almaya gelebilir . Birbirinize sen kamuda çalışıyorsun bu isleri bize bırakın gibi cocukca laflar diyeceğinize ciddiyetle isinizi yapın parayı 2. Plana alın gözünüzü sırf para bürümesin
 

alioguz

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Eyl 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar bu kamu kurumlarında isg uzmanı olarak nasıl çalışabiliriz bilgisi olarak nasıl çalışabilirim bilgisi olan var mı?ben memur değilim yanlış anlaşılmasın.
 

Elcince.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
İGU olmak konusunda araştırma yaparken bu forumu buldum. Genel bir bilgi sahibi oldum emeği geçen herkes sayesinde ama kafamdaki bir kaç soruya cevap bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:

1. Ben kimya mühendisliği bölümü mezunuyum ancak kpss'den 91,5 almış olmama rağmen devlete ancak vhki olarak atanabildim. Sağlık bakanlığı'na bağlı bir devlet hastahanesinde çalışıyorum. İGU olmayı başarırsam staj işini nasıl halledeceğim? SGK girişleri sorun olabilir gibi bir şey okudum bir yerde.

2. Kimya mühendisliği mezunuyum ancak görevim GİH sınıfında VHKİ. Yani İGU olsam ve kurumum da onaylasa bile İGU olarak çalışma hakkına sahip olur muyum? Teknik Hizmetlerde olmamam bir sorun yaratır mı?

3. Yani muhtemelen anlatılanlar çok açıktı ama ben şurayı da anlayamadım. Halihazırda bir memurun, İGU olarak ek ücret alabilmesi için fazla mesaiye mi kalması gerekiyor? Yani 8-5 çalışma saatleri dahilinde İGU ile ilgili işleri yaptığımızda bu mu sayılacak? Kafam inanılmaz karıştı bu konuda da.

İlginize çok ama çok teşekkür ederim.
 

gülsekaya1980

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Eyl 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman Adayı (C)
kamuya alim varmi varsa ne zaman olur.birduyumuz varsa lutfen cvp verirmisiniz.cok tesekkur ederim.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.