Bilgilendirme Kanser Hücresi

Konu, 'İşyeri Hekimliği Hakkında Bilgiler ve Duyurular' kısmında Hüseyin KORKMAZ tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Hüseyin KORKMAZ

    Hüseyin KORKMAZ TÜİSAG Üyesi



    Kanser Hücresi


    1) Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. Bu kanser hücreleri
    birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler.
    Doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser
    hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser
    hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.
    2) Bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri
    oluşabilir.
    3) Kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok
    edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
    4) Bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği
    olduğuna işaret eder. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam
    tarzı faktörlerine bağlı olabilir.
    5) Çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek
    takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.
    6) Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik
    iliğinde, sindirim sisteminde v.s.’deki hızlı büyüyen sağlıklı
    hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.’de
    organ tahribatına yol açar.
    7) Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve
    organları da yakar, yaralar ve zarar verir.
    8) Kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar.
    Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok
    olmasına yol açmaz.
    9) Kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin
    yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya
    da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve
    komplikasyonlara yenik düşer.
    10) Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden
    olabilir ve dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir.
    Cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden
    olabilir.
    11) Kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları
    çoğalmak için ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.
    KANSER HÜCRELERİ AŞAĞIDAKİLERLE BESLENİRLER:
    a- Şeker kanser besleyicidir. Şekeri kesilerek kanser hücrelerinin
    önemli bir gıdası kesilmiş olur. NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi
    tatlandırıcılar zararlı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir
    tatlandırıcı Manuka balı veya molastır, ama az miktarda
    alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar
    bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg’in aminosu veya deniz
    tuzudur.
    b- Süt vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden
    olur. Kanser mukusla beslenir. Süt yerine tatlandırılmamış soya sütü
    tüketilerek kanser hücreleri aç bırakılabilir.
    c- Kanser hücreleri asit ortamda gelişirler. Et temelli diyet asittir
    ve sığır eti veya domuz eti yerine bol balık ve az tavuk eti yemek en
    iyisidir. Ette, özellikle kanserli kişilere zararı olan, canlı hayvan
    antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.
    d- %80 taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar,
    nohutgiller ve biraz meyveden oluşan bir diyet vücudu bazik (alkali)
    ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş gıdalardan oluşabilir.
    Taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine
    ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını hızlandıran
    canlı enzimler içerirler. Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan
    canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu
    ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze
    yiyin. Enzimler 40o C’de yok olurlar.
    e- Yüksek kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan uzak durun. Yeşil
    çay daha iyi bir seçenektir ve kanserle savaşan özellikleri vardır.
    Bilinen toksinler ve ağır metaller içeren musluk suyu yerine arıtılmış
    veya filtrelenmiş su içiniz. Damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.
    12) Et proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim enzimi ister.
    Bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür ve daha çok toksin
    birikimine neden olur.
    13) Kanser hücrelerinin duvarları sert protein ile kaplıdır. Et
    yemekten kaçınarak veya azaltarak, kanser hücrelerinin protein
    duvarlarına saldıran enzimler daha çok açığa çıkar ve vücudun öldürücü
    hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmelerini sağlar.
    14) Bazı destek maddeleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar,
    vitaminler, mineraller, EFA’lar v.s..) bağışıklık sistemini
    güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini
    yok etmesine yardımcı olur. E vitamini gibi diğer destek maddelerinin
    de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyaç olmayan hücrelerin
    atılmasının normal yolu olan, apoptoziz veya programlanmış hücre
    ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.
    15) Kanser zihinsel, bedeni ve ruhsal bir hastalıktır. Öngörülü ve
    olumlu bir ruh kanser savaşçısını muzaffer yapar. Öfke, affetmezlik ve
    acı bedeni stresli ve asitli bir ortama sokar. Seven ve affeden bir
    ruha sahip olmayı öğrenin. Sakin olmayı ve hayatın tadını çıkarmayı
    öğrenin.
    16) Kanser hücreleri oksijenli ortamda gelişemezler. Günlük
    egzersizler ve derin nefes alma hücre düzeyine kadar daha fazla
    oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen terapisi kanser hücrelerini
    yok etmek için diğer bir yöntemdir.
    JOHN HOPKINS HASTANESİ’NDEN KANSER GÜNCELLEMESİ
    1) Mikrodalga fırına plastik kap koymayınız.
    2) Dondurucuya su şişesi koymayınız.
    3) Mikro dalga fırınına plastik ambalaj koymayınız.
    4) John Hopkins Hastanesi bunu yakın bir zamanda bülteninde
    yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp Merkezi tarafından da
    yayınlanmaktadı r. Dioksin kimyasalları kansere, özellikle de göğüs
    kanserine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun hücreleri için son
    derece zehirlidir. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu
    plastiğin içindeki dioksinin salınmasına neden olur.
    Castle Hastanesi Sağlıklılık Programı Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto
    bu sağlık tehdidini anlatmak için yakınlarda bir televizyon programına
    çıktı. Dioksinleri ve bizim için ne kadar kötü olduklarını anlattı.
    Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fırınlarda
    ısıtmamamız gerektiğini söyledi. Bu özellikle de yağlı yiyecekler için
    geçerli. (İngilizce metndek i fat sözcüğünün gerçek anlamı hayvansal
    yağdır.) Söylediğine göre yağ, yüksek sıcaklık ve plastik kombinasyonu
    dioksinin gıdaya geçmesine ve sonunda vücudumuzun hücrelerine
    ulaşmasına neden olmaktadır.
    Bunun yerine kendisi yemekleri ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi
    cam kaplar veya seramik kaplar kullanılmasını tavsiye etmektedir. Yani
    hazır yemek ve çorbalar ısıtılmadan önce ambalajından çıkarılıp uygun
    kaplara konulmalıdır.
    Kağıt uygundur, ama kağıdın içinde de ne olduğu bilinmemektedir.
    Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakın
    bir zamanda fast food restoranlarını n plastik köpük kaplardan kağıt
    kaplara döndüğünü de hatırlattı. Nedenlerden bir dioksin sorunuydu.
    Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüş yiyeceklerin mikrodalga
    fırında pişirilmesinin aynı derecede sakıncalı olduğunu da söyledi.
    Yiyecekler radyasyona maruz kalıp ısınıca, yüksek sıcaklıkta plastiğin
    içindeki zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlama ktadır.
    Yiyecekler plastik yerine kağıt havlu ile örtülebilir.

    Arif ÇINAR

    Kaykak: http://isguvenligiuzmani.org



     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica