ISGfrm.com - İş Güvenlikçilerin Forumuna Hoş geldiniz... Sitemizi aktif kullanabilmeniz için üye olmanız ve siteye giriş yapmanız gerekmektedir.

Koü`de İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı Açıldı

Konu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Güncel Haberler' kısmında Kaan SAKA tarafından paylaşıldı.

1. Kaan SAKA Administrator

Yaşanılan İlçe, İl:
    İzmir
    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programı açıldı.
    Sanayide bu konuda var olan yetişmiş eleman açığını kapatmak amacıyla açılan program hakkında İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Hakan Pekey detaylı bilgiler verdi....

Kaynak : http://www.beyazgazete.com/haber/2011/11/21/kou-de-is-sagligi-ve-guvenligi-yuksek-lisans-programi-acildi.html
  2. yakamoz0059 New Member

Kocaeli üniversitesinde isg alanında yüksek lisans programının açılmasına sevinmiştim. Kpds ve üds sınavına girmediğim için başvuru yapamıyorum :(
  3. serkancaner Active Member

Yaşanılan İlçe, İl:
    Kocaeli
    şartlar belli mi ne isteiği?
  4. öfs54 New Member

İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı yüksek lisans programını Mühendislik Fakültesi mezunları, Tıp
    Fakültesi mezunları, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik ve Kimya Bölümleri mezunları, Çalışma
    Ekonomisi ve Endüstri Ġlişkileri Bölümü mezunları, Çalışma Ekonomisi Bölümü mezunları, Mimarlık
    Bölümü mezunları, Teknik Eğitim Fakültesi mezunları, Teknoloji Fakültesi mezunları, Ġş Sağlığı ve
    Güvenliği alanında ön lisans eğitimini alıp ayrıca herhangi bir alanda dört yıllık lisans düzeyinde
    eğitimini tamamlamış olanlar, Dört yıllık lisans düzeyinde eğitim almış olup iş sağlığı ve güvenliği
    yönetim sistemi uygulanan iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında en az 5 yıl görev alanlar, Dört
    yıllık lisans düzeyinde eğitim almış olup iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim veren kamu eğitim
    kurumlarında en az 5 yıl süreyle öğretim elemanı olarak çalışmış olanlar.

KOÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Başvuru Koşulları:
    1. Aslı ibraz edilmek şartıyla yüksek lisans adayları için lisans, doktora adayları için Yüksek lisans
    diploması veya çıkış belgesinin fotokopisi, (Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun
    olan adaylardan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınmış Denklik Belgesi fotokopisi )
    2. Aslı ibraz edilmek şartıyla mezun olduğu tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan
    dersleri ve notları gösterir belgelerin (transkript) fotokopisi,
    3. Aslı ibraz edilmek şartıyla ALES (Baraj Puanı: Sayısal 55 - Geçerlilik Süresi: Sınav tarihinden
    itibaren 3 yıl), GMAT (ALES eşdeğer taban puanı 450) veya GRE (ALES eşdeğer taban puanı
    610) sınav sonuç belgesinin fotokopisi,
    4. Aslı ibraz edilmek şartıyla Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar için, KPDS
    sınavından en az 50, ÜDS sınavından en az 50, TOEFL (Geçerlilik Süresi: Sınav tarihinden
    itibaren 2 yıl) veya IELTS (Geçerlilik Süresi: Sınav tarihinden itibaren 2 yıl) sınavlarından
    eşdeğer puan alan adayların belgelerinin fotokopisi,
    5. Aslı ibraz edilmek şartıyla Doktora programlarına başvuracak adaylar için, KPDS sınavından en
    az 55, ÜDS sınavından en az 55, TOEFL (Geçerlilik Süresi: Sınav tarihinden itibaren 2 yıl) veya
    IELTS (Geçerlilik Süresi: Sınav tarihinden itibaren 2 yıl) sınavlarından eşdeğer puan alan
    adayların belgelerinin fotokopisi,
    6. Doktora programına başvuracak adaylar için iki adet referans mektubu,
    7. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    8. 2 adet fotoğraf,
    9. 1 adet plastik dosya (sınav evrakları için),
    10. Kesin kayıtlar ve başvurular şahsen Enstitüye yapılacaktır.
    * Eksik belge ile başvuru kabul edilmeyecektir
  5. Diesel Member

İSG'de yüksek lisans vakit kaybıdır. Yüksek lisans tezlerine bakarsanız anlarsınız, hiç bir bilimsel değeri yok. ISG uzmanının çalışma sırasında zaten yaptığı risk değerlendirmesini baştan sağma yapıp tez diye sunuyorlar.
  6. adanascuba New Member

Kou de ki bu acılan yuksek lisansa itibar etmiyorum
  7. misg New Member

Yetkilendirilmiş eğitim kurumlarının verdiği eğitimlerden sonra açılan yüksek lisans düzeyindeki akademik eğitimleri vakit kaybı buluyorsunuz.

Diğer arkadaş da Kocaeli Üniversitesi gibi saygın bir kuruma itibar etmiyor.

Çok ilginç...
  8. ESEN New Member

bu konuda bilimsel bilgilerin artması adına bence önemlidir
  9. serkancaner Active Member

Yaşanılan İlçe, İl:
    Kocaeli
    bilimsel bilgi=kes kopyala yapıştır ciltle ver yüksek lisans belgeni al.
    ESEN bunu beğendi.
  10. ESEN New Member

arada iyileri çıkar, çürüklerinin içinde oda sıyrılır sen merak etme
  11. serkancaner Active Member

Yaşanılan İlçe, İl:
    Kocaeli
    ÇÜRÜKLERİN İÇİNDE O DA SIYRILIR???

SIYRILIRDA 24 ARALIK 2011 SINAVI GİBİDE SORU HAZIRLAR.OLAN BU KES KOPYALA YAPIŞTIR.
  12. dekatria Member

Arkadaşlar size bu konuyla ilgili bir sorum olacak. bilgisi dahilinde olan birisi cevaplarsa çok sevinirim.

Şimdi malumunuz büyük bir çoğunluğumuz ya mühendislik yada fizik, kimya mezunuyuz fakat bu yüksek lisans programı bu bölümlerin hiç birine dahil değil. Bu nedenden dolayı bu programa kabul edilirsek intibak mı sayılacağız ?

bir kaç kişi bilimsel bir katkısı yok demiş ama bu program tezsiz yüksek lisans programı. tez değil proje hazırlanıyor.

Sayfayı Paylaş

Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

1. kocaeli üniversitesi iş güvenliği yüksek lisans

,
  2. iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans

,
  3. iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans programı

,
  4. kocaeli üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans,
  5. İşsağlığı ve güvenliği doktara başvuruları,
  6. iş sağlığı ve güvenliği doktora programı,
  7. kou ıs,
  8. isg yüksek lisans,
  9. iş güvenliği doktora programı,
  10. iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans programları,
  11. iş güvenliği yüksek lisans programları kocaeli,
  12. iş saglıgı güvenliği yüksek lisans,
  13. kocaeli üniversitesi iş güvenliği yüksek lisans başvuru şartları,
  14. iş güvenliği tezsiz yüksek lisans programı,
  15. kocaeli üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans başvuru şartları,
  16. iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans programı olan üniversiteler,
  17. iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans yapanlar ,
  18. iş güvenliği yüksek lisans kocaeli üniversitesi,
  19. kocaeli iş sağlığı yüksek lisans,
  20. iş sağlığı iş güvenliği doktora

Yasal Uyarı : Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, kaansaka@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. Bunun için yapılan yorumun altında bulunan "Rapor Et" seçeneğini kullanabilirsiniz.