Mutfaklarda Risk Analizi

Konu, 'Örnek Risk Analizleri ve Değerlendirmeleri' kısmında sr.erhan tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. sr.erhan

    sr.erhan TÜİSAG Üyesi



    Merhabalar mutfakta bulunan tüpler ve kapalı yada açık alanda bulunan sobalar hakkında ne tür riskler yazabilirim ve neler önerebilirim en çok bu ikisine takılıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..



     
  2. Şahin Hamarat

    Şahin Hamarat TÜİSAG Üyesi



    Mutfak için alınabilecek önlemler;
    Mutfakta kullanılan yakıtın cinsine göre (lpg/doğalgaz vb.) gaz kaçağı tespiti yapan cihazların bulunması.
    Tüplerin mutfak dışına alınması ve düşmeye/devrilmeye karşı önlemlerin alınmış olması.
    Mutfakta davlumbaz varsa otomatik yangın algılama ve söndürme sisteminin kurulması.



     
    fatmasena, BURCU ÇELİKKAYA ve sr.erhan bu yazıya teşekkür etti.
  3. sr.erhan

    sr.erhan TÜİSAG Üyesi

    superi ve metin şahin bu yazıya teşekkür etti.
  4. Inamorato

    Inamorato TÜİSAG Üyesi

    Tüpler havalandırması olan bir yerde bulunmalı ve kolayca alev alabilen başka malzemelerle aynı yerde bulunmamalı
    Tüplerin gaz kaçırıp kaçırmadığı kontrol edilmeli
    Sobalar sabitlenmeli ,bacalar desteklenmeli.Bacaların genişliği yeterli mi bakılmalı,baca bağlantıları kontrol edilmeli,
    bacanın bağlandığı bina bacasının yeterliliği kontrol edilmeli,bina bacasının üstü kapalı olmalı ,lodoslu havalarda soba kullanılmamalı . İş yeri kapatılmadan önce soba söndürülmeli.Sobanın yakınlarında kolayca yanabilen malzeme bulundurulmamalı. Mümkünse sobanın bacası tek parça ve çelik borudan olmalı. Sobada kömür ,kağıt odun dışında malzeme yakılmamalı.Islak odun kömür vs atılmamalı. Kesinlikle plastik gibi malzemeler atılmamalı.
    Çalışanlara olası mutfak yangınında nasıl müdahale edileceğine yöçnelik eğitim verilmeli,tavanın ,aspiratörün yanması vs.Tava yangını nasıl söndürülür? su ile müdahale edilmemeli,ıslak geniş bezle havası kesilmeli gibi..) Tüpler alev alırsa nasıl söndürülmeli gibi. CO2 ölçüm cihazının bulundurulması da çok iyi olurdu ancak soba kullanılan bir yer için masrafı büyük olabilir.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    sevdaözel, fatmasena, HİDRO UZMAN ve 1 kişi daha buna teşekkür etti.
  5. Inamorato

    Inamorato TÜİSAG Üyesi

    Pardon CO dicektim CO2 yazmışım.CO2 fazlalığı da tehlikeli ancak soba kullanılan yerlerde CO2 den ölen duymadım.CO ya karşı tedbir çok önemli.

     
  6. sr.erhan

    sr.erhan TÜİSAG Üyesi

    Teşekkür ederim arkadaşlar.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Inamorato bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. mutfak çevre güvenliği riskleri

    ,
  2. sobalar borusu iş güvenliği

Yandex.Metrica