Tartışma : Prim Sayısına Göre C Sinifindan A Sinifina Geçiş Hakkinda Bir Duyum

fatih akbulut

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Eyl 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
24
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar; aşağıdaki yazıyı iyi okuyun, sorularınızın çoğuna cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.
............................................................................................................
İş Güvenliği'nde Gündem
Adnan Ağır
14 Ekim 2013
YÜKSELME SINAVI İÇİN BAŞVURULARINIZI YAPMAKTA GECİKMEYİNİZ


YÜKSELME SINAVI İÇİN BAŞVURULARINIZI YAPMAKTA GECİKMEYİNİZ


Dr. Adnan AĞIR Ph. D


Devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşımla 21 Aralık 2013 sınavına doğru yol alıyoruz. Önce sınav tarihi açıklanıyor, ardından öteleniyor, yarın ne olacağı belli değil. İşte bu nedenle adayların müracaatlarını son güne bırakmamalarını öneriyorum.


Neden mi? Bir de bakmışsınız ki yeterli müracaat yok o nedenle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun geçici maddesinden kaynaklanan yetkimi kullanmıyorum diyen birisi olur mu? olur. O nedenle, 12 Kasım 2013 tarihini beklemek yerine derhal, şimdi başvuru yapmakta yarar var. Türk insanı malum, elektrik, su ve doğalgaz parasını son güne bırakır, bankalarda kuyruk olur, sistem kilitlenir, bilgisayarlar arızalanır, derken vatandaş parasını yatıramaz, hem ceza yer hem de evinde elektrik kesilir değil mi?


Prim gün sayısında sorunu olmayanlar< hemen başvuruyu yapsın, sınav listesine adını yazdırsın. Prim borcu olanlar, askerlik ya da doğum borçlanmasını saydıracak olanlar elini çabuk tutsun. Bir de baktınız SGK’nın sistemi arızalanır, her şey sizi bulur. Sonra da Adnan hoca bizi uyarmıştı demeyesiniz.


Eğer, 12 Kasım 2013 tarihine kadar prim gün sayısında az bir farkla kaybeden olacaksa başvuru için o tarih beklenebilir, ancak 1500, 1800 ve 3000 gün primleri tamam olanlar sadece bir dilekçe ve ekindeki yazı ile başvuru yapabilirler.


Başvurunuzu elden, kargo, taahhütlü ya da iadeli taahhütlü posta yöntemlerinden birisi ile yapınız. Normal posta yolu ile sakın yapmayınız. Bu ülkede devletle iş yapıyorsanız işinizi sağlama almak zorundasınız. Adi posta kaybolsa derdimi kime anlatacağım? O nedenle işimizi resmi yöntemlerle yapalım.


Dilekçe örneğini de aşağıda veriyorum. Haydi kolay gelsin. 30.000 C sınıfından 15.000 kişinin şartları tutar ve bunların da sınav başarısı % 50 ve üzerinde olursa piyasa belki rahatlayacaktır, aksi halde bu şarkı birkaç sene daha böyle çalınır gider. O zaman da yeni bir kampanya yapar sınıf ayrımlarını ortadan kaldırırız.


Bir kez daha tekrarlıyorum: Yükselme sınavı bir yıl içinde iki sınav hakkını kullanma şeklinde olacaktır. Yani 21 Aralık 2013, Şubat 2014 ve Mayıs 2014 şeklinde önümüzde üç sınav var, bunlardan ikisine girme ve başarma zorunluluğu var. Aralık 2013’de C olabilecekler elbette ileriki sınavlarda A olabileceklerdir.


Başarmak sizin elinizde. 14.10.2013



İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

(Yetkilendirme Daire Başkanlığı)



Konu: İş güvenliği uzmanlığı sınavı


Bakanlığınızca verilen ….. sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahibim.


İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’in Geçici 2. maddesine göre ……. sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girmek istiyorum.


21 Aralık 2013 günü yapılacak sınava girebilmem için sınav listesine eklenmem konusunda gereğini arz ederim. …../……/2013


EKLER:

1-Prim dökümü

2-Kamu kurumu yazısı (hizmet süresi) Adı-Soyadı-İmza-T.C. Kimlik No


ADRES:
Kamu kurumu yazısı (hizmet süresi) Cümlesini anlayamadım.prim dökümü ile aynı şey değil mi
 

perfect

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
10 Mar 2013
Mesajlar
24
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
hocam aynen saçmalığın dansikası yahu 750 gün prim meselesi bile daha mantıklıydı hiç yoktan nace koduna göre belirlemişlerdi,sırf uzman olsun diye yapılıyor ben size söyliyeyim.
sonuna kadar katılıyorum bencede 750 prim gunu olmalıydı
 

perfect

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
10 Mar 2013
Mesajlar
24
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
hocam aynen saçmalığın dansikası yahu 750 gün prim meselesi bile daha mantıklıydı hiç yoktan nace koduna göre belirlemişlerdi,sırf uzman olsun diye yapılıyor ben size söyliyeyim.
sonuna kadar katılıyorum bencede 750 prim gunu olmalıydı
 

davut1976

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar b yi aldıktan sonra 3 yıllığına çok tehlikeli işlere bakabiliyormuyuz.
 

Halikarnassos

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Şub 2013
Mesajlar
55
Tepki puanı
39
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kamu kurumunda çalışıyor iseniz yada daha önce kamu kurumunda çalışmış iseniz 4c'li (Emekli Sandığı-eski adı ile) çalışmalarınızı SGK sitesi üzerinden dökemiyorsunuz,kastedilen işte bu çalışmalarınızı belgelemek için halen yada geçmişte çalıştığınız kurumdan alacağınız hizmet sürenizi gösterir belge...
 

N.SERTEL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Haz 2012
Mesajlar
18
Tepki puanı
25
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
yeni mezunların tehlikeli sınıflara bakabilmesi de iptal edilsin o zaman.23 yaşında ki c sınıfı Sibele tehlikeli sınıfta koca fabrika'nın can güvenliği emanet edilir mi.Kimse heveslenmesin ve sınava hazırlanan arkadaşların hevesi kırılmasın bakanlık bu yönetmeliği hiç bir şekilde danıştayda veya herhangi bir adli makamda iptal olamayacak şekilde çıkardı.Danıştayda yönetmelik ancak kanuna aykırı bir durum varsa durdurulur.zaten yönetmeliğimiz meclis kararı kanuna dayanarak çıkarıldı.bence 3000 günü olan belli bir yaşa gelmiş ayşe hanım iş güvenliği konusunda çok daha saygılı çok daha titiz çok daha başarılı olacaktır.Allah bu yönetmeliği çıkaranlardan razı olsun. ben iş güvenliğinin 25 yaşında bir yeni mezuna emanet edilmesinden ziyade 40 yaşında Ayşe hanıma emanet edilmesini isterim.kendi çocuklarını korur gibi işçileri korurlar. haydi tecrübeli arkadaşlar ders çalışalım ve bize verilen bu şansı iyi kullanalım.
size katılıyorum. Yeni mezun arkadaşlarında başarılı olacaklarından eminim ancak tecrübe ve deneyim şart.Şu an yönetmelikleri okuyorum. Primi yeterli arkadaşlara tek tavsiyem yönetmelikleri okumaları ve soru çözmeleri ... Tüm uzman arkadaşlarıma başarılar dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

talk

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Nis 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
9
Meslek
Uzman (C)
kimse işin güvenliğinde filan değil.. herkes işine nasıl geliyorsa öyle yorum yapıyor. bende işime geldiği gibi bir yorum yapayım dedim ; kimisi 25 yaşındaki kişi nasıl A sınıfı uzman olur. olsa da yapamaz edemez. emekli olanlara, aldığı diplomayı bir kenara koyup yıllardır başka iş koşturan ve bugün gelip ssk primiyle olmamasını umduğum kişiler A -B İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI olacaklar. benim gibi binlerce kendini geliştirmeye çalışan mühendislere taş koyacaklar. Ve hayatında görmediği fabrikaları, makineleri ,ekipmanları,tehlikeleri,riskleri hemen görecek. işi ve işçiyi koruyacak. bu kadar kolay mı bu iş.. hepimiz kendi çalıştığımız işte uzmanlık kazanırız. makinacı, madenden anlamaz. madenci elektronikten anlamaz... maden mühendisi arkadaşlar bilir. maden ocaklarındaki tüm yasal sorumluluklar üstlerine yüklenmiştir. ve olmadık çalışma koşullarıyla. 18 sinde üniversiteye girip 22 sinde mezun olduktan sonra işe başlayan maden mühendisleri zaten ezelden beri iş güvenliğinden sorumludur.
şimdi ise iş güvenliğinden sorumlu olduğumuz halde, asker borçlanmasını yatırırsam su kadar eksik, yok bu kadar daha lazım , doğum borçlanması yapabilsem tam 3000 olacak. eşim doğum yaparken bende 9 doğurdum benimde doğum borçlanması yapmam gerekir diye çeşitli şeyler düşünür olduM.
ZATEN SORUMLUSU OLDUĞUM İŞ GÜVENLİĞİNDEN NEDENse ŞİMDİ BU KADAR PARA, ZAMAN , EMEK HARCAMAM GEREKİYOR.
BİLİYOR MUSUNUZ. ÇÜNKÜ İŞVEREN 1 TAŞLA 2 KUŞ VURMAK İÇİN HEM MADEN MÜH. HEM İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI..
ÜNİVERSİTELERDEN ALDIĞIMIZ DİPLOMALARIN ÖNEMİ YOK..
KAÇ GÜN PRİMİN VARSA O KADAR KÖFTE VAR..
Ben bi daha hesaplayayım şu ssk.
belki AA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI OLURUM.
saygılarımla..
Ceyhanın c'sı iş güvenliği uzmanı
 

Ayal

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Tem 2013
Mesajlar
92
Tepki puanı
218
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar bu iş güvenliği işini bir istihdam fırsatı olarak görmeyin. Kendi ana mesleğiniz ne ise o konuda çalışmaya gayret edin. Çünkü bu uzmanlık meselesi yılbaşından sonra, üniversitede her hangi bir teknik bölümden mezun olan her kişide bulunması gereken standart bir yetenek haline gelecek. Tıpkı iyi bir firmada iş bulabilmek için çok iyi bir veya bir kaç yabancı dili bilmek gibi. Mesleğiniz; ne olursa olsun iyi derecede yabancı dil bilginiz yoksa iyi bir iş bulma şansın nasıl yoksa, bundan sonra iyi bir iş yerinde iş bulabilmek için yabancı dil, tecrübe ve bilgisayar bilgisi gibi kriterlere, İG belgesi sahibi olmakta eklenecek. Yani bu belge hiç bir ayrıcalık size kazandırmayacak. Zaten rekabet ortamının getirdiği sahip olmanız gereken temel bir kriter olacak. İş verenler bu işten karlı çıkacak. Adamı hem mühendis, hem de İG uzmanı olarak kullanacak ve kendi yasal yükümlülüğünü yerine getirecek. OSGB ' lerin adını bile anmıyorum. Çünkü onların bir kaç seneden fazla ömürleri yok. Bundan sonra işe adam alacak bir işverenin İG belgesi olmayan adayı işe alacağını sanmıyorum. Hal böyle olunca OSGB'lerin kapısını, 4 yıllık üniversite mezunu personel istihdam etmeyen çok, çok küçük işletmeler dışında kimse çalmayacak. Sadece İH ihtiyacını karşılamak için OSGB kurmak da pek mantıklı değil. Çünkü İH ücretleri 50 den az işletmelerin de devreye girmesiyle daha da artacak. Bir çok hekimin kendisi doğrudan iş yerleriyle anlaşma yoluna gideceklerdir. Üreticiden tüketiciye doğrudan satış. Aracıyı ortadan kaldır. Hem hizmeti sunan hem de hizmet alan daha karlı olsun.
 

perfect

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
10 Mar 2013
Mesajlar
24
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
güzel seylerden bahsetmıssın talk sen ceyhanın c sı bende adananın a'sı :)
 

okaliptus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Nis 2013
Mesajlar
20
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman Adayı (C)
Kamu kurumu yazısı (hizmet süresi) Cümlesini anlayamadım.prim dökümü ile aynı şey değil mi
E-devletten aldığımız hizmet dökümü aldıktan sonra çalıştığımız kurum yazısına gerek var mı? TC kimlik numarasını direk yazmak yeterli mi? Ne olur ne olmaz diye nüfus cüzdanı fotokopisini koyalım mı?
 

okaliptus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Nis 2013
Mesajlar
20
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman Adayı (C)
Kamu kurumu yazısı (hizmet süresi) Cümlesini anlayamadım.prim dökümü ile aynı şey değil mi


Bir de şu an C sınıfı uzmanlığı aldım 3000 küsur prim günüm olduğu için A sınıfı uzmanlık için 21 aralık sınavına hazırlanacağım. Nasıl çalışacağız, nerelere dikkat etmeli, kitap test kitabı öneriniz var mı? Çalışma konusunda neler önerirsiniz?
 

volkankim

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
143
Tepki puanı
179
Arkadaşlar bu iş güvenliği işini bir istihdam fırsatı olarak görmeyin. Kendi ana mesleğiniz ne ise o konuda çalışmaya gayret edin. Çünkü bu uzmanlık meselesi yılbaşından sonra, üniversitede her hangi bir teknik bölümden mezun olan her kişide bulunması gereken standart bir yetenek haline gelecek. Tıpkı iyi bir firmada iş bulabilmek için çok iyi bir veya bir kaç yabancı dili bilmek gibi. Mesleğiniz; ne olursa olsun iyi derecede yabancı dil bilginiz yoksa iyi bir iş bulma şansın nasıl yoksa, bundan sonra iyi bir iş yerinde iş bulabilmek için yabancı dil, tecrübe ve bilgisayar bilgisi gibi kriterlere, İG belgesi sahibi olmakta eklenecek. Yani bu belge hiç bir ayrıcalık size kazandırmayacak. Zaten rekabet ortamının getirdiği sahip olmanız gereken temel bir kriter olacak. İş verenler bu işten karlı çıkacak. Adamı hem mühendis, hem de İG uzmanı olarak kullanacak ve kendi yasal yükümlülüğünü yerine getirecek. OSGB ' lerin adını bile anmıyorum. Çünkü onların bir kaç seneden fazla ömürleri yok. Bundan sonra işe adam alacak bir işverenin İG belgesi olmayan adayı işe alacağını sanmıyorum. Hal böyle olunca OSGB'lerin kapısını, 4 yıllık üniversite mezunu personel istihdam etmeyen çok, çok küçük işletmeler dışında kimse çalmayacak. Sadece İH ihtiyacını karşılamak için OSGB kurmak da pek mantıklı değil. Çünkü İH ücretleri 50 den az işletmelerin de devreye girmesiyle daha da artacak. Bir çok hekimin kendisi doğrudan iş yerleriyle anlaşma yoluna gideceklerdir. Üreticiden tüketiciye doğrudan satış. Aracıyı ortadan kaldır. Hem hizmeti sunan hem de hizmet alan daha karlı olsun.
katılmıyorum.bu belgeden herkezte olabilir. ancak herkez o sorumluluğu almaz hem mühendis hem uzmanlık yapanlar ölümlü bi kazada 400 bin tazminat öderse ne olur.hadi sıkıyorsa girin sıkıyorsa hem uzmanlık hem mühendislik yapın geçiniz efendim.
 

mskosen

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Tem 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
1
Sınıf yükseltmeye dilekçe ile başvuruyoruz hangi adrese son baş vuru ne zaman teşekkürler
 

Yuri

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ara 2011
Mesajlar
9
Tepki puanı
1
Yönetmelik ve resmi duyurular 1 yıl içinde 2 sınav hakkınız var diyor. İlk sınavda B'yi alıp 2. sınavda A olmamıza engel olan bir ibare bulamadım.(Prim günüm 2600+Askerlik Ödemesi ve çoğul prim ödemesi yapacağım.)

Sn.Levent Kavlak Bey, önce B'yi sonra A'ya girmek mümkün değil demiş. Neye göre bu kadar kesin ve net konuştular bize dayanak bildirebilirlerse aydınlanmış oluruz.

Zira sabahtan beri İSGGM Yetkilendirme Daire Başkanlığı'nı arıyorum tabi ki açan yok:)

Ne yapacağız? Aralık'ta B'ye sonra A'ya mı? Yoksa Şubat sınavını bekleyip direk A'ya mı giricez?(Askerlik borçlanması ve bir ay içinde birkaç işyerinden prim ödemesi yaptırarak.)
 

First Safety

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
38
Tepki puanı
19
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Selamlar,

Facebook'da "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü" resmi sayfası mevcut. Gördüğüm kadarıyla da tüm sorulara geri dönüş yapılmış. Net olmayan konular için denemenizi öneririm.
https://www.facebook.com/isggmd

Benim için net olmayan konu hizmet süresi dökümü ile ilgiliydi. Sanırım e-devlet şifresi edinip buradan giriş yaparak döküm almak daha garanti olacak.
 

okhan

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Eyl 2012
Mesajlar
244
Tepki puanı
120
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Selamlar,

Facebook'da "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü" resmi sayfası mevcut. Gördüğüm kadarıyla da tüm sorulara geri dönüş yapılmış. Net olmayan konular için denemenizi öneririm.
https://www.facebook.com/isggmd

Benim için net olmayan konu hizmet süresi dökümü ile ilgiliydi. Sanırım e-devlet şifresi edinip buradan giriş yaparak döküm almak daha garanti olacak.

Bahar Hanım, başvuru şeklini biliyorsunuz o zaman. Bizimle paylaşır mısınız?
 

Yuri

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ara 2011
Mesajlar
9
Tepki puanı
1
Bahar Hn. bilgi için teşekkürler.

İlgili sayfaya çelişkili bu durumu yazdım cevap bekliyorum. Ama sanırım bu ve benzeri birçok konuyu henüz bakanlık da kendi içerisinde çözümleyebilmiş değil gibi görünüyor bugünkü temaslarımızdan.
 

degiray

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
175
Tepki puanı
96
Yönetmelik ve resmi duyurular 1 yıl içinde 2 sınav hakkınız var diyor. İlk sınavda B'yi alıp 2. sınavda A olmamıza engel olan bir ibare bulamadım.(Prim günüm 2600+Askerlik Ödemesi ve çoğul prim ödemesi yapacağım.)

Sn.Levent Kavlak Bey, önce B'yi sonra A'ya girmek mümkün değil demiş. Neye göre bu kadar kesin ve net konuştular bize dayanak bildirebilirlerse aydınlanmış oluruz.

Zira sabahtan beri İSGGM Yetkilendirme Daire Başkanlığı'nı arıyorum tabi ki açan yok:)

Ne yapacağız? Aralık'ta B'ye sonra A'ya mı? Yoksa Şubat sınavını bekleyip direk A'ya mı giricez?(Askerlik borçlanması ve bir ay içinde birkaç işyerinden prim ödemesi yaptırarak.)

Mevcut duyuru ve çıkan yönetmelik uyarınca Aralıkta B daha sonra da A olunması konusunda bir sıkıntı yok. Hatta aynı ayda 2 farklı 30 günü 60 gün saymakta mümkün , Bakanlığın derdi bol uzman olunca bunlarda otomatik olarak geliyor. Tmmob tabiki boş durmayıp durdurma davası açacak. Ancak bu sefer bakanlık sağlam oynuyor gibi
 

First Safety

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
38
Tepki puanı
19
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Bahar Hanım, başvuru şeklini biliyorsunuz o zaman. Bizimle paylaşır mısınız?

* Eğer (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip iseniz (Not 1.) ; 1500 gün prim (Not. 2) ödenmiş ise (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belge sınavına, 3000 gün prim (Not. 2) ödenenler, (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belge sınavına,
dilekçe ve hizmet dökümü (Not. 2) ile birlikte başvurabilirsiniz.
Başvuruların 12.11.2013 tarihine kadar yapılması gerekiyor. bu nedenle 11.11.2013'te yayınlanacak duyuruyu beklememenizi tavsiye ederim. Başvuru elden veya kargo, iadeli taahhütlü posta ile yapılabilir.

Eğer hali hazırda B sınıfı iseniz (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlardan; 1800 gün prim ödenenler (not 2.) (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belge sınavına başvurabilirsiniz.

Not 1: 18.08.2013 sınavında hak kazananlar dahil, şu an belgeniz ulaşmadıysa bile İSG-Katip programında sertifika no. dahil görüntüleyebiliyorsunuz.
Not 2. : İşe başlama tarihinden itibaren SGK veya Kamu'da (İSG Uzman olarak çalışma şartı aranmamaktadır) ödenmiş prim gün sayınızı internete girip TC kimlik no. ve e-devlet şifresi ile e-devletten sorgulayabilirsiniz. Buradan kurumlara vermek üzere barkodlu çıktı da alabiliyorsunuz.
 

hilal1040

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ara 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman Adayı (C)
http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=duyuru&id=21aralik_sinavi
milli eğitim bakanlığı internet sitesinde sınav ile ilgili açıklama yapılmış fakat üst sınıflara geçme ile ilgili herhangi bir bilgi yok. çalışma bakanlığın duyurusunda 11.10.2013 son başvuru diye belirtiliyordu bir çok madde için milli eğitim bakanlığındaki son başvuru tarihi ise 08.11.2013 diye belirtilmiş. bence düzenleme ile ilgili sınava yetiştirmek için son başvuru tarihini ötelemişler.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.