Soru Restaurantlarda Risk Analizi

Konu, 'Hizmet Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında kubilaygoc tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. kubilaygoc

    kubilaygoc TÜİSAG Üyesi



    Daha önce Restaurantlarda Risk Değerlendirmesi yapan arkadaşlar varsa ellerindekini paylaşırlarsa sevinirim.



     
  2. Burak Vahit Duman

    Burak Vahit Duman TÜİSAG Üyesi



    Risk değerlendirmesi yaparken laylaylom gitmek yerine değerlendirme yapılacak sektöre ait risk değerlendirme örneklerini inceleyerek gitmek yapılacak işi daha gerçekçi ve daha profesyonel yapar.



     
    yasin kaya bu yazıya teşekkür etti.
  3. merteryalvac

    merteryalvac TÜİSAG Üyesi


    Bir İş Güvenliği Uzmanı risk değerlendirmesini yapacağı işyeri ile ilgili tabiki araştırma yapacak ve böyle form sayfalarından faydalanacaktır. Ancak söz konusu sektörle ya da iş yeriyle ilgili tehlike ve riskleri sormak yerine direk risk değerlendirmesini alıp kopyala ve yapıştırma yapmak doğru bir davranış değildir. İşini ciddiye alarak yapan İş Güvenliği Uzmanları işin tehlike sınıfı ve sektörü veya oradan kazanacağı parayı önemsemeksizin hiç bir işine laylaylom şeklinde bakamaz. Ayrıca iyi bir uzman risk değerlendirmesi yapacağı işyerinde tehlike ve riskleri çok rahat belirleyebilmelidir. Çünkü her restoranın tehlike ve riskleri aynı olmayabilir.

     
    Esat ÜN ve barisbuyukterzi bu yazıya teşekkür etti.
  4. kubilaygoc

    kubilaygoc TÜİSAG Üyesi

    Sonuç olarak elinizde bir örnek var mı?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    hasan kalem bu yazıya teşekkür etti.
  5. Mert Fatih Kesgin

    Mert Fatih Kesgin TÜİSAG Üyesi

    risk analizi formatı ile hazır risk analizi sormak aynı şey değil.

    Sonuç olarak, ucuz etin yahnisi yavan olur.

     
    ONUR AHMET ÖZEERGENE ve Esat ÜN bu yazıya teşekkür etti.
  6. kubilaygoc

    kubilaygoc TÜİSAG Üyesi

    "Sigaranın üzerine nasıl sağlığa zararlıdır yazılıyorsa, çikolatanın üzerine de "sağlıklı insanlar içindir" yazsınlar o zaman. Sizin mantığınızla buraya geliyor iş."
    O zaman avukatımıza örnek davalara ve karalara bakmadan kendin oluştur diyelim savunmayı ya da sınavlara girerken soru bankalarını kullanmadan sadece mevzuata çalışsın arkadaşlar.Ne gerek var di mi?
    Mert bey sizin çalışanlarınız daha önce bu tarz şeyler yapmış olabilirler ama bizim amacımız yönü belirlemek,kimseye bizi gideceğimiz yere bırakın demiyoruz.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Burak Vahit Duman bu yazıya teşekkür etti.
  7. ceyhan27

    ceyhan27 TÜİSAG Üyesi

    iyi aksamlar arkadaslar ;
    LÜTFEN kısır tastısmalara gırmeyelım kımseye bırsey kazandırmıyor...
    gordugum kadarıyla rısk analızı ısteyen de rısk analızını hazır alma dıyen de kendıne gore haklı...
    soyle yapalım bence (seslı dusunuyorum) resturantlarda 5 sene calısmıs bırı olarak ben tehlıke konsuunda yardımcı olayım rısk analızı arkadaslara kalsın... tehlıkelerı soyledıkten sonra rıskı kendısı cıkarsın cunku olasılıgı bılmıyoruz....Sakın yanlıs anlasılmasın daha baska tehlıkeler olabılır rısk analızı hazırlayacak arakdaslar kendı ısletmesınde yazdıklarımızdan daha fazla tehlıke gorecektır gozden kacan birsey olmasın sonucta sorumlulugunuz var...
    Tehlıkelere Gelınce;
    1) Elektrık tesısatı topraklama perıyodık kontrol vs...
    2) aydınlatma ,ses olcumu, toz olcumu(nargıle vs..)
    3) kaygan zemınler garsonlar dusebılır ve ayrıca ayakta durmadan dolayı meslek hastalıgı varıs vs.. olusabılır.
    4) mutfaklara gaz dedektoru takılmalıdır yangın ıhtımalı...
    5) kullanılan yangın ekıpmanlarının perıyodık bakımı
    6) mutfakta kullanılan makınaların perıyodık bakımı ( pızza fırınları derın dondurucular vs...)
    7)perıyodık saglık muayenelerı portör vss..
    8)termal konfor sartları yıne mutfaktakı ustalar maruz kalıyor...
    9)çalışanların düzenli olarak bilgilendirme ve eğitimlerinin sağlanması
    10)çalışanların dinlenme sürelerinin yapılan işe uygun olarak düzenlenmesi.
    11)acil cıkıs kapısı belırlenmelı ve yonetmelıge uygun olması(dısa dogru acılması gıbı)
    12)guvenlı ıkaz ısaret ve levhalarına dıkkat edılmelı
    13)depo ile ilgili kısımlarda ıstıflemelere dıkkat edılmelı
    14)WC_lavaboların hıjyen kurallarına uyulmalı bulasıcı hastalık rısklerı var cunku gunde 1000 kısı gırıp cıkıyor...
    15)eger merdıvenler varsa kaydırmaz bantlara dıkkat edınn... cunku calıstıgım ısyerınde merdıvenden dusme olayı cok oluyor...
    Bu arada ben de eğitimimi tamamladım mayısda sınava gırıcem , 2 yıllık isg ıle ılgılı tecrubem var elımden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım şimdilik herkese iyi çalışmalar....

     
    EEK, nurhan turan, kayhankubat ve 5 kişi daha buna teşekkür etti.
  8. murat aytekin

    murat aytekin TÜİSAG Üyesi

    tebrik ediyorum arkadaşım çok güzel bir yazı olmuş..risk değerlendirmesi yapacak olan arkadaşlar..sizlere tavsiyem gittiğiniz firmalarda(otel,restaurant,hastane,gıda ençok bunların örnek risk analizi soruluyor :) ) çalışan arkadaşlara ,tecrubeli işçilere sorun onlara tehlikeyi ve riski anlatın sonra da dinleyin onları... o kadar detaylı bir risk değerlendirmesi ortaya çıkar ki şaşırır kalırsınız... zaten amaç ta tüm işi uzman yapsın değil, çalışan kendini değerlendirsin,güvenli çalışsın tehlikelerden kendini korusun işverenden talepte bulunsun... ben böyle düşünüyorum..

     
    Esat ÜN ve ceyhan27 bu yazıya teşekkür etti.
  9. Murat Elçi

    Murat Elçi TÜİSAG Üyesi

    genel riskleri herkes az çok biliyor zemindi basamaktı şuydu buydu. bu insanlar gıda üretiyor gıdaların depolanması saklanması pişirilmesi sırasındaki risklerden bahsedelim. portör diye tutturduk gidiyoruz. pişiren ve yiyen olarak ikiye ayıırsak nelerle karşılaşabilirler ???

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica