Soru Şubat 2014 ( Ya Da Mayıs ) Yükselme Sınavına Hazırlık

Konu, 'Soru Bankaları' kısmında Hakan ERDOĞAN tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi



    773)4857 sayılı iş Kanununa göre çocukları çalıştırma yasağı ile ilgili hangisi yanlıştır?ÇOK ÖNEMLİ

    A) Çocuk ve genç işçilerin işe yerleştirilmelerinde ve çalıştırılabilecekleri işlerde güvenlik, sağlık, bedensel, zihinsel ve psikolojik gelişmeleri, kişisel yatkınlık ve yetenekleri dikkate alınır
    B) Temel eğitimi tamamlamış ve okula gitmeyen çocukların çalışma saatleri günde yedi ve haftada otuzbeş saatten fazla olamaz.
    C) onbeş yaşını tamamlamış çocuklar için çalışma saatleri günde sekiz ve haftada kırk saate kadar artırılabilir.
    D) Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir.

    CEVAP D

    Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir.2x10

    774) onsekiz yaşını doldurmamış erkek ve her yaştaki kadınların çalıştırılması yasak olduğu işlerden hangisi yanlıştır?


    A) Maden ocakları B)Metal sektörü C) kanalizasyon ve tünel inşaatı D) kablo döşemesi

    CEVAP B


    Maden ocakları ile kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya su altında çalışılacak işlerde onsekiz yaşını doldurmamış erkek ve her yaştaki kadınların çalıştırılması yasaktır.


    Ek bilgi:
    **Sanayie ait işlerde onsekiz yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçilerin gece çalıştırılması yasaktır.



    775) 4857 sayılı iş Kanununa göre kadın çalışanları için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?ÖNEMLİ

    A) Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.
    B) Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
    C) İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
    D) Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretsiz izin verilir.


    CEVAP D

    Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
    Ek bilgi:
    kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

    ÖRNEK ÇIKMIŞ SORULAR

    776)(ARALIK 2013 B SINIFI) 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkını kullanabilmesi için işçinin izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın bir ay içinde en az ne kadar devamsızlığının olması gerekir?

    A) 1 gün B) 3 iş günü C) 15 iş günü D) 20 iş günü


    CEVAP B.

    İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi

    777)(ARALIK 2013 B SINIFI) 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde işverenlere uygulanacak idari para cezalarına itiraz nereye yapılır?


    A)İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne
    B)Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne
    C)Sulh Ceza Mahkemesine
    D)Anayasa Mahkemesine

    15 gün içinde sulh mahkemesine yapılır.CEVAP C


    778) (ARALIK 2013 B SINIFI) Aşağıdaki işyerlerinden hangisinin 20.12.2013 tarihi itibarıyla iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır?


    A)10 - 49 arası çalışanı bulunan ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri
    B)50’den az çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri
    C)4857 sayılı İş Kanunu’na tabi 50’den fazla çalışanı bulunan kamu kurumları
    D)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 50’den fazla çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan kamu kurumları

    CEVAP C


    779)(ARALIK 2013 B SINIFI) Aşağıdakilerin hangisinde sanayi, ticaret,tarım ve orman işleri ile ilgili düzenlemenin yasal dayanağı doğru olarak verilmiştir?


    A)5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık
    Sigortası Kanunu’nun 13. Maddesi
    B)6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun6. Maddesi
    C)1475 sayılı İş Kanunu’nun 20. Maddesi
    D)4857 sayılı İş Kanunu’nun 111. Maddesi

    CEVAP D


    780)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI) 4857 sayılı İş Kanunu’na göre hizmet süresi onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olan işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi hangisinden az olamaz?

    A) 14 gün B) 20 gün C) 26 gün D) 30 gün


    CEVAP C

    781)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI) 4857 sayılı İş Kanunu’na göre analık hâlinde çalışma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


    A)Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.
    B)Çoğul gebelik hâlinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
    C)Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
    D)Sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki son haftaya kadar işyerinde çalışabilir

    CEVAP D

    782)(AĞUSTOS 2013 B SINIFI) 4857 sayılı İş Kanunu’na göre ara dinlenmesiile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A)İş Kanunu’na göre ara dinlenmeleri çalışma süresinden sayılır.
    B)İş Kanunu’nda düzenlenen ara dinlenme süreleri iş sözleşmeleriyle artırılabilir.
    C)İş Kanunu’na göre ara dinlenme süreleri, işin niteliği göz önünde tutularak sözleşmeler ile aralıklı olarak kullandırılabilir.
    D)İş Kanunu’nda günlük çalışma süresine göre belirlenen ara dinlenmesi günlük 15 dakika ile 1 saat arasında düzenlenmiştir

    CEVAP A

    783)(AĞUSTOS 2013 B SINIFI) İş Kanunu’na göre işçilerin gece çalıştırılabileceği azami çalışma süresi aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 9 saat B) 8 saat C) 7,5 saat D) 6 saat

    CEVAP C.7.5 saat

    784)(AĞUSTOS 2013 B SINIFI) İş Kanunu’na göre aşağıdaki işlerden hangisinde engelli işçi çalıştırılamaz?

    A) Hizmet sektöründe
    B) Sanayiden sayılan işlerde
    C) Tarım ve orman işlerinde
    D) Yer altı ve su altı işlerinde

    CEVAP D

    DEVAM EDECEK.ACİL İŞİM ÇIKTIĞINDAN KALANINI VE YENİ KONULARI GÜN İÇİNDE YÜKLEYECEĞİM...




     
  2. İrem58

    İrem58 TÜİSAG Üyesi



    merhaba Erdoğan Bey,ben deneme sınavının cevaplarını nereye eklediğinizi göremedim,yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar ve teşekkürler...



     
  3. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar 784 soru -cevap şuana kadar hatalı olduğu tespit edilen cevaplarda düzeltilmiş hali ile istifadenize...

     

    Ekli Dosyalar:

  4. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan bey bu soruyuda uygun bulursanız sorularınıza ekler misiniz önemli olduğunu düşünüyorum?

    Bir işçi 20 günlük yıllık izin hakkını kaçıncı senesinde kullanabilir?

    A) 4

    B) 5

    C) 6

    D) 7



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. Güler Yıldırım

    Güler Yıldırım TÜİSAG Üyesi

    139. soruda bütün şıklar işverenin özel önem vermesi gereken durumlardır.

     
  6. Güler Yıldırım

    Güler Yıldırım TÜİSAG Üyesi

    cevap B arkadaşlar tekrar baktım da. Sabah sabah hala uyanamamışım demek ki :). Erdoğan Bey'in hızına yetişmeye çalışırken geç yatıp erken kalkınca...



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    Buarada cevap D) 7

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  8. İdil_e

    İdil_e TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan Bey merhaba,

    300. soru da düzeltilmesi gereken sorulardan biri...

    Acil durum planının yenilenmesi ile ilgili hangisi yanlıştır?


    A)Çok tehlikeli sınıflarda 6 yılda bir yenilenir.
    B)tehlikeli sınıflarda 3 yılda bir yenilenir.
    C)az tehlikeli sınıflarda 2 yılda bir yenilenir.
    D) İş yerinde, belirlenmiş olan acil durumları etkileyebilecek veya yeni acil durumların ortaya çıkmasına neden olacak değişikliklerin meydana gelmesi halinde etkinin büyüklüğüne göre acil durum planı tamamen veya kısmen yenilenir.


    CEVAP B 4 yılda bir yenilenir.

     
  9. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    düzeltilmesi gereken nedir acaba ben anlayamadım

     
  10. İdil_e

    İdil_e TÜİSAG Üyesi

    Murat Bey Merhaba,

    A şıkkında ''Çok tehlikeli sınıflarda 6 yılda bir yenilenir'' diyor 2 yılda bir olacak.

    C şıkkında '' az tehlikeli sınıflarda 2 yılda bir yenilenir.'' diyor 6 yılda bir olacak.

    Yani rakamların yeri değişmesi gerekiyor.

     
    AllisWell bu yazıya teşekkür etti.
  11. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    Tebrik ederim bende bakıyorum bakıyorum göremiyorum b şıkkındada rakam hepten yanlış olunca hemen ona yoğunlaşmısın pardon.

     
    Hakan ERDOĞAN ve İdil_e bu yazıya teşekkür etti.
  12. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    o zaman soruyu değiştirelim hangisi doğrudur diyelim ve şıkkıda d olarak yapalım

     
  13. uzmanaday

    uzmanaday TÜİSAG Üyesi

    şıklardaki: 2 yerine 6 yazalım
    6 yerine 2 yazalım yanıt değişmesin

     
  14. İdil_e

    İdil_e TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan Bey Merhaba,

    Biyolojik etkenlerle ilgili olan 317. sorunun cevabı nedir?

     
  15. murcelikel

    murcelikel TÜİSAG Üyesi

    erdoğan bey 139 ve 300.sorular hakkında yorumunuz nedir? ona göre düzeltelim çalışırken sizin verdiğiniz sorulardan çalışmayı düşünüyorum sadece ...

     
  16. Güler Yıldırım

    Güler Yıldırım TÜİSAG Üyesi

    317. sorunun cevabı B
    c) İnsanda hastalığa yol açabilecek fakat asıl amaçları kültür veya onların konsantre halinde bulunmaları gibi biyolojik etkenlerle çalışmak olmayan, biyolojik etkenleri içerip içermediği belirsiz olan maddelerle yapılan laboratuvar çalışmalarında koruma düzeyi en az 2 olan önlemler uygulanır.

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  17. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    benim dilekçe incelemiş .durumum düzeldi.

    GİREBİLECEĞİNİZ sınav GRUBU: A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI
    İTİRAZ DİLEKÇENİZ İNCELENMİŞTİR..


    darısı diğer tüm arkadaşlara


    yaşasın çok mutlu oldum


    eve yeni geldim bu 1-2 gün işlerim çıktı...birazdan soru eklemeye başlarım

     
  18. Güler Yıldırım

    Güler Yıldırım TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan Bey itiraz dilekçenizin incelenip düzeltilmesi kaç gün sürdü? Ben bugün kargoyla gönderdim, yarın ellerinde olur. Sizin adınıza sevindim darısı bizlerin başına.

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  19. burla

    burla TÜİSAG Üyesi

    pardon ne gun başvurdunuz. ben dun gönderdim. kaç günde düzeliyor

     
  20. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi


    300.soru hatalı olmuş soru aşağıdaki gibi olacak.yine yazım hatası yapmışız..uyarı için çok teşekkürler


    300)
    Acil durum planının yenilenmesi ile ilgili hangisi yanlıştır?



    A)Çok tehlikeli sınıflarda 2 yılda bir yenilenir.
    B)tehlikeli sınıflarda 3 yılda bir yenilenir.
    C)az tehlikeli sınıflarda 6 yılda bir yenilenir.
    D) İş yerinde, belirlenmiş olan acil durumları etkileyebilecek veya yeni acil durumların ortaya çıkmasına neden olacak değişikliklerin meydana gelmesi halinde etkinin büyüklüğüne göre acil durum planı tamamen veya kısmen yenilenir.


    CEVAP B 4 yılda bir yenilenir


    çok tehlikeli...............2 yıl
    tehlikeli....................4 yıl
    az tehlikeli................6 yıl

    ***************************************************

    139) işveren mekanik titreşimden kaynaklanabilecek riskleri değerlendirirken hangisine özel önem vermez?


    A) Düşük sıcaklık gibi özel çalışma koşullarına,
    B) İş ekipmanlarının mekanik titreşim düzeyi hakkında, ilgili mevzuat uyarınca kullanıcıdan sağlanan bilgilere
    C) Başta özel politika gerektiren gruplar(çocuk ve genç işçiler) ile sadece gebe kadın çalışanlar olmak üzere tüm çalışanların sağlık ve güvenliklerine olan etkilerine
    D) Maruziyet sınır değerleri ve maruziyet eylem değerlerine


    Cevap C

    şeklinde olmalı...

     
    İdil_e bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica