Soru Şubat 2014 ( Ya Da Mayıs ) Yükselme Sınavına Hazırlık

Konu, 'Soru Bankaları' kısmında Hakan ERDOĞAN tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bünyamin yararoğlu

    bünyamin yararoğlu TÜİSAG Üyesi



    Organik Kimyasallar 2'ye ayrılır ; Alifatik ve Aromatik.
    • Nitrobenzen alifatik halojendir.
    • Sülfirik asit inorganiktir.
    • Kimyasalların sınıflandırılmasında fiziksel ve sağlık zararları ve taşıma esasları 170 İLO sözleşmesi.
    • Kimyasalların özellikleri göz önünde bulundurularak sınıflandırma 177 İLO tavsiye kararı.
    • BM tarafından hazırlanan tehlikeli maddelerin taşınması ( UNRTDG ) 9 sınıfa ayrılmıştır.
    • Tehlikeli maddelerin karayolunda taşınması ADR.
    • Deride renk değişimine sebep olan kimyasallar ağır metallerdir.
    • Karbondioksit = boğucu ve yanmaz.
    • Metan = Boğucu ve patlayıcı
    • Karbonmonoksit = Zehirleyici ve patlayıcı



     
    Zeynep EFE70, rifat1, Erdem Öçal ve 4 kişi daha buna teşekkür etti.
  2. semra kozoglu

    semra kozoglu TÜİSAG Üyesi



    Şıkların hepsi doğru görünüyor!!!



     
  3. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    Acil çıkış kapılarının, acil durumlarda çalışanların hemen ve kolayca açabilecekleri şekilde olması sağlanır. Bu kapılar dışarıya doğru açılır. Acil çıkış kapısı olarak raylı veya döner kapılar kullanılabilir.

    YANLIŞ

    **************************
    Her iki yöne açılabilen kapılar sağlam metal malzemeden yapılır veya bu kapılarda karşı tarafın görünmesini sağlayan pencereli kısımlar bulunur.

    YANLIŞ

     
    Zeynep EFE70 ve Hakan ÖZTÜRK bu yazıya teşekkür etti.
  4. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    Acil çıkş kapıları raylı ve döner kapılı olarak kesinlikle kullanılamaz.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Zeynep EFE70 ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  5. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    242. soruda d şıkkında metal malzemeden yapılır diyor bu yanlıştır.Her iki yöne açılabilen kapılar saydam malzemeden yapılır.

     
    Zeynep EFE70 ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  6. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    Kaynak işlerinde iSG

    YENİ KONU.BANKO 1 SORU VAR.

    soru çıkarmya ve konuyu açıklamaya başladım ..

    1128) Hangisi elektrik kullanılarak yapılan kaynak çeşidi değildir?


    A) Ark Kaynağı B)punta kaynağı

    C)ultrasonik kaynağı D) Gazaltı kaynağı



    CEVAP C

    ELEKTRİK KULLANILARAK YAPILAN KAYNAKLAR
    * Elektrik Ark Kaynağı
    * Punta kaynağı
    * Gazaltı kaynağı(MIG-Metal Inert Gas, MAG-Metal Active Gas)
    * Sualtı kaynağı
    * Lazer Kaynağı
    * TİG kaynağı
    * Tozaltı kaynağı

    1129) Elektrik Ark Kaynağı ile ilgili hangisi yanlıştır?

    A) Güçlü bir elektrik akımı devresinde kısa bir boşluk oluştuğunda, bu aralıkta elektrik arkı oluşur. Bu arkınsıcaklığı 3500 derece– 4000dereceye ulaşır.
    B) Metal veya karbon çubuklara “kaynak elektrotu” denir.
    C) Elektrik ark kaynağını sadece doğru akımla (Kaynak redresörü) yapmak mümkündür.
    D) ark, iki karbon çubuk arasında ya da kaynak yapılacak metal ile bir karbon veya metal çubuk arasında oluşturulur


    CEVAP C

    Elektrik ark kaynağını hem doğru akımla (Kaynak redresörü) hem de alternatif akımla (Kaynak
    transformatörü)yapmak mümkündür.

    1130)Gazaltı kaynağı (MIG-Metal Inert Gas, MAG-Metal Active Gas) ile ilgili hangisi yanlıştır?

    A) Tozaltı kaynağının aksine dikey, yatay, diyagonal her türlü pozisyonda kaynaklama mümkün olabilir.
    B) Koruyucu gaz olarak helyum ve argon gibi soy gazlar ile karbondioksit ve argon gazıda karışım olarak kullanılabilir.
    C) %10'i aşmamak koşuluyla karışımda oksijen bulunmasıda olası olabilir.
    D) Kaynak üflecinden kaynak bölgesine asal gaz püskürtülür. Bu gaz bölgenin hava ile temasını keser ve kaynak bölgesinin oksitlenmesini önler



    CEVAP C.
    %5'i aşmamak koşuluyla karışımda oksijen bulunmasıda olası olabilir.
    MİG: Metal İnert Gaz altı kaynağı (Metal soygaz), MAG: Metal aktif gaz altı kaynağı, (Argon, Karbondioksit)


    DEVAM EDECEK...ÖĞLEDEN SONRA KALANI YÜKLERİM.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, incisu ve 5 kişi daha buna teşekkür etti.
  7. Brc34

    Brc34 TÜİSAG Üyesi

    aynen şimdi bende fark ettim

     
  8. h.hasan

    h.hasan TÜİSAG Üyesi

    hocam öncelikle binlerce teşekkürler ...şahsım adıma sayende bir yere geldimi düşünüyorum..meyve veren ağaç taşlanırmış..klasik oldu ama ..bence burda ne yaptın biliyormusun.. sen bence bir FENOMEN oldun ..ben çok kez arkadaşlarıma sizi tafsiye ettim banada bir başka arkadaş söylemişti..eminim bir çok kişide sizin adınızı tekrar etti..yani herkes ankarada yaşayan bir ardoganeng diye birinden haberdar artık..kim ne düşünür bilmem ama iyiki bu çalışmayı yaptın..TEŞEKKÜRLER...ayriyetten hakan666 yada sizin nezlinizde çok teşekkür ederim..

     
    fnsola, Hakan ERDOĞAN ve Hakan ÖZTÜRK bu yazıya teşekkür etti.
  9. h.hasan

    h.hasan TÜİSAG Üyesi

    hocam öncelikle binlerce teşekkürler ...şahsım adıma sayende bir yere geldimi düşünüyorum..meyve veren ağaç taşlanırmış..klasik oldu ama ..bence burda ne yaptın biliyormusun.. sen bence bir FENOMEN oldun ..ben çok kez arkadaşlarıma sizi tafsiye ettim banada bir başka arkadaş söylemişti..eminim bir çok kişide sizin adınızı tekrar etti..yani herkes ankarada yaşayan bir ardoganeng diye birinden haberdar artık..kim ne düşünür bilmem ama iyiki bu çalışmayı yaptın..TEŞEKKÜRLER...ayriyetten hakan666 yada sizin nezlinizde çok teşekkür ederim..

     
    Hakan ERDOĞAN ve Hakan ÖZTÜRK bu yazıya teşekkür etti.
  10. Brc34

    Brc34 TÜİSAG Üyesi

    108 e de bakabilirmisiniz

     
  11. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    242. soruda d şıkkında metal malzemeden yapılır diyor bu yanlıştır.Her iki yöne açılabilen kapılar saydam malzemeden yapılır.
    Büyük bir kaza sonrasında işletmeci tarafından sağlanması gereken bilgiler
    MADDE 18 –
    (1) İşletmeci, kuruluşta büyük bir kaza meydana geldiği takdirde, mümkün olan en kısa sürede en uygun araçları kullanarak aşağıdakileri yerine getirir:
    a) Valilik ve ilgili belediye başta olmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını bu kazadan derhal haberdar eder.

    Bu yönetmelikte sağlık bakanlığından bahsetmemiş dolayısı ile C cevabı doğru, Açıklamalarda Sağlık bakanlığının kalkması gerekiyor.

     
    Zeynep EFE70, salgozen ve h.hasan bu yazıya teşekkür etti.
  12. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    Arkadaşlar 1130 soru cevaplı power point sunumunu ektedir. Ayrıca 108 nci soruyuda sunuma ekledim.

     

    Ekli Dosyalar:

  13. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar bakın önemli olan soru sayısı değil önemli olan bence tek soruda konuyu kavrayabilmemiz.şu ana kadarki sorulardan ve açıklamalardan ben 20 bin soru üretirim.ama gerek yok...

    örnek:


    Gazaltı kaynağı (MIG-Metal Inert Gas, MAG-Metal Active Gas) ile ilgili hangisi yanlıştır?


    A) Tozaltı kaynağının aksine dikey, yatay, diyagonal her türlü pozisyonda kaynaklama mümkün olabilir.

    B) Koruyucu gaz olarak helyum ve argon gibi soy gazlar ile karbondioksit ve argon gazıda karışım olarak kullanılabilir.

    C) %10'i aşmamak koşuluyla karışımda oksijen bulunmasıda olası olabilir.

    D) Kaynak üflecinden kaynak bölgesine asal gaz püskürtülür. Bu gaz bölgenin hava ile temasını keser ve kaynak bölgesinin oksitlenmesini önler cevabın açıklaması:


    %5'i aşmamak koşuluyla karışımda oksijen bulunmasıda olası olabilir.


    MİG: Metal İnert Gaz altı kaynağı (Metal soygaz), MAG: Metal aktif gaz altı kaynağı, (Argon, Karbondioksit)



    Sorunun amacı: gazaltı kaynağını öğretmek
    sınava yönelik özellikle bilmemiz gereken: koruyucu gazlar,O2 kullanılırsa oranı.

    şimdi bu bir soru bakın eğer amaç soru üretmekse piaysada satılan kurslarda verileler gibi

    s1)MIG kaynağında koruyucu gaz hangisi olabilir? soygazlardan örnek konulur şıkka
    s2)MAG kaybağında koruyucu gaz hangisi olabilir?argon,karbon dioksit olabilir
    s3)gazlaltı kaynağında karışım kullanılması halinde o2 oranı nedir?
    s4)gazaltı kaynağının toz altı kaynağından farkı hangisidir?
    s5)gazaltı kaynağı çeşitleri nelerdir? mig-mag
    s6)gazaltı kaynağı kaynak üflecinden püskürtülen gaz hangisi olamaz? asal gaz harici
    s7)gaz altı kaynağında koruyucu gaz kullanmanın amacı nedir?

    bakın bir sorudan 7 soru çıktı.benim bin soru olur size 10 bin soru.


    amaç öğrenmek....fazla yer kaplamadan fazla konuyu dağıtmdan öğrenmek..
    birde çıkmış soruları tarayıp ekliyorum ki konudan nerelerden gelmiş göresiniz diye.


    BU AÇIKLAMA YERSİZ ELEŞTİRİDE BULUNAN KİŞİLER İÇİNDİR..


    neyse ben kaynak konusunu taramaya devam edeyim.diğer tüm kıymet bilen ve destekleyen arkadaşlarım inşallah başarılı olursunuz.size binlerce kez teşekkürler

     
    Zeynep EFE70, rifat1, incisu ve 23 kişi daha buna teşekkür etti.
  14. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    1131) Aşağıdaki ifadelerlerden hangisi yanlıştır?

    A)Kaynak ışınlarının % 60'ı kızılötesi ışınlardır.
    B)Kaynak ışınları iyonlaştırıcı radyasyon yaymaz.
    C)Görünen ışınların; ışık stresi, yorgunluk ve mide bulantısı gibi etkileri vardır.
    D)Kaynak ışınlarının % 10'u görünen ışınlardır.

    CEVAP D

    Infrared Işınlar (IR): kızılötesi % 60'ı
    Görünen Işınlar: % 30
    Ultraviyole Işınlar (UV)Morötesi % 10 en tehlikelisi.kansere yol açabilir

    1132) Oksijen tüpleri yanıcı gaz tüplerinden ayrı olarak en az kaç metre uzakta depolanmalıdır?

    A)5 B)6 C)10 D)15


    CEVAP B

    **Oksi-asetilen kaynağında yakıcı gaz olarak kullanılan oksijen tüpleri, yanıcı gaz tüplerinden ve kolay yanabilen malzemelerden en az 6 metre uzaklıkta depolanmalıdır. Eğer oksijen tüpleri ile yakıcı tüplerin arasına yangına en az 60 dakika dirençli malzemeden yapılmış bir bariyer konulursa, bu mesafe en az 1,5 metre olabilir.


    1133) Asetilen ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Asetilen tüplerinde bakır, % 70 bakır alaşımlı malzeme, gümüş ve cıva asla kullanılmamalıdır
    B)Asetilen tüplerinde poroz madde, çözücü madde ve asetilen gazı olmak üzere üç ayrı madde bulunur.
    C)2,5 bar basınçta patlama özelliği olan bir gazdır.
    D)Oksijenle birleşip yandığı zaman oluşturduğu alev yaklaşık olarak 2500 °C sıcaklık vermektedir.

    CEVAP D

    İlave olarak Asetilenin özellikleri:
    * Renksiz, havadan hatif ve zehirli olmayan birgazdır.
    *Doğal asetilen kokusuzdur, ticari asetilen ise sarımsak kokusuna benzer bir kokudadır,
    *Çözülmüş bir gazdır. İlk olarak poroz maddeye çözücü madde(aseton) yedirilir, ardından asetilen gazı çözücü madde içerisinde çözündürülür.
    *Oldukça parlayıcı ve yanıcı bir gazdır. Hava ile parlama sınırı % 2,2 ile 85 arasındadır.
    * Oksijenle birleşip yandığı zaman oluşturduğu alev yaklaşık olarak 3500 °C sıcaklık vermektedir.
    *2,5 bar basınçta patlama özelliği olan birgazdır. Bu nedenle, asetilenin güvenli kullanılması için basınç en çok 1,5 bar olmalıdır.


    1134) Aşağıdaki gaz tüplerinden hangisinin valf ağızları sağ vida dişlidir?

    A) Asetilen B) Bütan C) Hidrojen D)oksijen

    CEVAP D


    yakıcı gazlar sol vida dişli,yanıcı gazlar sağ vida dişli olur.

    SOL VİDA DİŞLİLER (ve Ayırt Etme Rengi)
    Asetilen -sarı
    Bütan -kırmızı
    Klor metil -kırmızı
    Propan -kırmızı
    Hidrojen -kırmızı


    SAĞ VİDA DİŞLİLER:
    Amonyak -gri
    Asit karbonik -gri
    Basınçlı hava -gri
    Oksijen -Mavi
    Azot -Yeşil

    Diğerlerinin renkleri
    helyum:kahverengi
    argon: açık mavi


    1135) Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması ve ısı kaynaklarından uzak tutulması gereken basınçlı gaz tüplerinin sıcaklığı en tazla ne kadar olabilir?ÖNEMLİ

    A)20°C B)40°C C)50° C D) 70° C


    CEVAP C

    Basınçlı gaz tüplerinin depolanması:

    *Tüplerin depolandığı yerler daima havalandırmalıdır.
    * Tüp depolan doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
    *Gaz tüpleri açık aleve ve yüksek sıcaklıklara 50 °C maruz bırakılmamalıdır.
    *Yanıcı gaz içeren tüpler oksijen ve azot oksit tüpleri ile aynı ortamda depolanmamalıdır.
    *Su veya çözgen buharlarının yoğun olduğu ve korozif maddelerin bulunduğu yerlerde depolanmamalıdır.
    *Boş gaz tüpleri işaretlenmelidir
    *Dolu ve boş tüplerin karışmalarını önlemek için ayrı bölümlerde depolanmaları sağlanmalıdır.
    * Özel olarak tasarlanmış taşıyıcılar ile taşınmalıdırlar
    *Taşıma esnasında veya kullanılmadıklarında kapakları kapalı tutulmalıdır

     
  15. Ali Erkan 73

    Ali Erkan 73 TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan bey biz teşekkür ederiz. İnanın sayenizde konular çok daha anlaşılır oldu. Çalışmalarınız çok güzel vede faydalı. Allah yolunuzu açık etsin. Emeğinize sağlık.

     
    fnsola ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  16. essential

    essential TÜİSAG Üyesi

    çok teşekkürler emeğinize sağlık
    çalışmaya başladım ama 2. soru cevap şıkkı yanlış
    toksik toz demişsiniz cevap inert toz olmalı
    diğer sorularda umarım hata yoktur

     
    Hakan ÖZTÜRK bu yazıya teşekkür etti.
  17. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    Evet haklısınız. 2 nci soruyu düzelttim. En son haliyle ekten alabilirsiniz.

     
    Zeynep EFE70 bu yazıya teşekkür etti.
  18. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    Evet haklısınız. 2 nci soruyu düzelttim. En son haliyle ekten alabilirsiniz.
    Diğer sorularla ilgili olarakta hata olduğunu düşünmüyorum. Ancak hepimiz insanız....Bu yüzden yüzde yüz hatasızdır diyemiyorum.

     

    Ekli Dosyalar:

  19. Güler Yıldırım

    Güler Yıldırım TÜİSAG Üyesi

    Çalışmaya sizden sonra başladım, dolayısıyla henüz konu tekrarı yapıyorum. Bitirmeden de denemeleri yapmak istemedim. Denemelerden sonra sonuçları tabii ki sizlerle paylaşırım diğer arkadaşlar gibi. Sizin hızınıza yetişemiyoruz, ayrıca az çalıştığım gün kendimi suçlu hissediyorum :)

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  20. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    HATALARI DÜZELTMENİZ BENİ SEVİNDİRİR.TEŞEKKÜRLER.

    1136) Kaynak işleminde oluşan ve sağlığa zararlı olan gazlardan hangisi yoktur?

    A) Ksenon B) Karbondioksit C) Fosgen D) Azot oksitler

    CEVAP A

    Gazlar:

    Azot oksitler ( NO, NO2) Asetilen( C2H2)
    Karbondioksit ( CO2) Karbonmonoksit (CO )
    Fosgen ( COCl2) Fosfin ( PH3)
    Hidrojen ( H2) Propan ( C3H8)
    Argon ( Ar) Helyum ( He )


    Metal Dumanları
    Baryum Berilyum Kadmiyum Bakır
    Krom Flour Demir Kurşun
    Magnezyum Nikel bileşikleri Çinko oksit

    Tozlar:Kaynaklı imalatta tozlar, çapı 1 mikrondan büyük olan taneciklerden oluşmaktadır. Metal oksit dumanları ise çapı 1 mikrondan küçük olan taneciklerden oluşmaktadır


    1137) Otojen kaynak aparatları ile yapılan çalışmalarda alınacak tedbirlerden hangisi yanlıştır?


    A) Oksijen tüpleri, yağlı elle tutulmayacak, tüplerin valfları, manometre ve diğer teçhizatı yağlanmayacaktır.
    B) Gaz tüplerinin taşınması için tekerlekli özel araçlar kullanılacak ve bu tüpler kullanılmadıkları zaman, valfları kapanacak ve bu valfları koruyan başlıkları takılacaktır
    C) Gaz tüpleri, çalışma anında yatay duracak ve devrilmemeleri için gerekli tedbirler alınacak ve tehlike anında kolayca sökülecek şekilde bağlanmış olacaktır.
    D)Şalumolar, çalışır durumda gaz tüpü üzerine veya başka bir teçhizata asılmayacak ve gazlar tamamen kesilmedikçe şalumo bırakılmayacaktır.

    CEVAP C. Gaz tüpleri, çalışma anında dik duracaktır

    1138) Aşağıdaki bilgilerden hangisinin basınçlı gaz tüplerinin üzerine silinmeyecek şekilde ve oyuk olmamak şartıyla yazılması gerekmez?


    a) imalatçı firmanın adı
    b) imal tarihi
    c) Kullanma sıcaklığı
    d) En çok doldurma basıncı

    CEVAP C
    YAZILMASI GEREKENLER:

    **İmalatçı firmanın adı
    ** Seri numarası
    **Doldurulacak gazın cinsi
    **Boş ve dolu ağırlığı ve hacmi
    ** En çok doldurma basıncı
    **imal tarihi

    1139) Basınçlı gaz tüplerinde alınacak aşağıdaki güvenlik önlemlerinden hangisi yanlıştır?


    A)Asetilenin temas ettiği kısımlar bakırdan ve%70'den fazla bakirli alaşımdan yapılmış olmalıdır.
    B)Doldurulan asetilen tüpleri en az 12 saat dik olarak bekletildikten sonra kullanılmalıdır.
    C)Asetilen tüplerinin içinde absorbsiyon malzemesi bulunur.
    D)Asetonda çözül müş asetilen tüplerini n doldurulmasında basınç hiç bir zaman 15 kg/cm'yigeçmeyecektir.

    CEVAP A

    ..Asetilenin temas ettiği bakırdan ve % 70 den fazla bakirli alaşımdan yapılmış olmayacaktır.ÇOK ÖNEMLİ.eğer farklı oranda olursa tepkime gerçekleşir

    1140) Kaynak işlerinde çalışanlar, günde en fazla kaç saat çalıştırılabilirler?

    A) 5 B)6 C) 7,5 D) 8


    Bunu daha evvel yönetmelikte anlatmıştım.CEVAP C


    1141) TS EN 559 Standardına göre; hortum renkleri ile ilgili hangisi yanlıştır?

    A) Asetilen.........Kırmızı
    B) Oksijen.........mavi
    C) LPG, doğal gaz, metan.......yeşil
    D) Basınçlı hava, azot, argon, karbondioksit......siyah


    CEVAP C

    LPG, doğal gaz, metan....Portakal rengi
    Asetilen tüpü sarı iken hortumu kırmızıdır.
    Oksijen tüpü hortumuda mavidir.
    Azot tüpü yeşilken hortumu siyahtır. gibi


    1142)Tüp boğazının bir yanal yüzünde; tüpü üreten firmanın ticari ünvanı ve ilk test tarihi ile diğer yanal yüzünde tüpü dolduran ve testini yapan firmanın ticari ünvanı ve son test tarihinin ........mm derinliğinde kalıcı olarak yazılmış olup olmadığını kontrol edilmeli ve yazılmamış ise tüpü teslim alınmaması gerekir. (bakanlığın broşüründen)

    A) 0,5 B)5 C)10 D)25

    CEVAP A

    1143)Basınçlı gaz tüplerinin taşınması ile ilgili hangisi yanlıştır? (bakanlığın broşüründen)

    A) Propan gaz tüplerini dik taşıyın ve yanıcı gaz tüpleriyle zehirli gaz tüplerini beraber taşınmamalıdır
    B) Hortum ve regülatör bağlantılarını tüplerden ayrılmamalıdır.
    C) Tüpler için uygun koruyucu vana başlıkları ve kapları kullanılmalıdır
    D) Taşımadan önce tüplerin valf koruyucu başlıklarının tam olarak takıldığından emin olunması gerekir.

    CEVAP B
    Hortum ve regülatör bağlantılarını tüplerden ayırın

    1144.Basınçlı gaz tüplerinin taşınması esnasında yapılmaması gereknelerden hangisi yanlış verilmiştir? (bakanlığın broşüründen)

    A) Taşıma yapılan araçta sigara içilmez
    B) Tüplerin içeriğini ve muhtemel tehlikelerini gösterenetiketlerinin bulunmasına dikkat edilmelidir
    C)yükleme bölümünü ile sürücünün arası açık olması ve sürücünün gaz tüplerini görebilmesi gerekir.
    D)Tüpleri hiç bir zaman manyetik tutucular ile kaldırılmaması gerekir kaldırmayın

    CEVAP C

    Yükleme bölümünü sürücünün bulunduğu yerden izole etmeden zehirli gaz tüplerini (etiketlerde belirtilir)taşımayın

    1145)
    (ARALIK 2013 A SINIFI) Aşağıdakilerden hangisi bir kaynak çeşidi değildir?

    A)Lazer kaynağı B)Plazma ark kaynağı
    C)Gamma ışın kaynağı D)Elektrik direnç kaynağı

    CEVAP C


    1146(ARALIK 2013 A SINIFI) Aşağıdakilerden hangisi kapalı alanlarda çalışmalarda, kapalı alandaki oksijen düzeyinidüşüren durumlardan değildir?

    A)Gemi ambarlarındaki, paketlenmemiş, dökme mallar
    B)Su püskürtme işlemleri
    C)Kaynak işlemleri
    D)Egzoz gazlar

    CEVAP B


    1147(ARALIK 2013 B SINIFI) I- Kaynak dumanına maruziyet astım ve pnömoniye (zatürreye) yol açabilmektedir.
    II- Kaynak işlerinde kullanılan yanıcı gaz tüpü hortumu ile oksijen tüpü hortumu aynı renkte olmalıdır.
    III- Her çeşit koruyucu gaz altında yapılankaynak işleri günde azami yedi buçuk saat çalışılabilecek işler kapsamında yer almaktadır.


    Yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?


    A) I ve III B) I ve II C) Yalnız I D) I, II ve II


    CEVAP A


    1148)(ARALIK 2013 B SINIFI) Aşağıdakilerden hangisi kaynak işlerinde ortaya çıkabilen risk etmenlerinden değildir?

    A)Ozon (O3) B)Azot dioksit (NO2)
    C)Alfa (α) parçacıkları D)Mor ötesi (Ultraviyole) ışınım
    CEVAP C


    1149)(ARALIK 2013 B SINIFI) Bileşenlerden biri sabit kalırken, diğer bir bileşenin onun üzerinde basınç altında döndüğü tamamen mekanik olan kaynak çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?


    A)Gaz altı kaynağı B)Sürtünme kaynağı
    C)Oksi-asetilen kaynağı D)Elektrik direnç kaynağı


    CEVAP B


    1150)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI)DIN 8541’e göre oksijen ve asetilen hortumlarının işaretlendirmelerinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


    A)Oksijen gaz hortumu mavi işaretlenir.
    B)Diğer yanmayan gazlar için hortuma yeşil renk işaretlenir.
    C)Yanıcı gazlar (sıvılaştırılmış gazlar hariç) için hortuma kırmızı işaret verilir
    D)Tüm yanıcı gazlar (sıvılaştırılmış gazlar dâhil) için hortumun dış kısmına yarısı kırmızı yarısı turuncu renk işaretlenir.

    CEVAP B


    1151)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)Asetilen tüplerinde basınç ve sıcaklık için kabul edilen sınırlar 2,5 atmosfer ve 65ºC’dir.
    B)Havaya % 1,5 ile % 85 oranında asetilen karıştırılırsa patlama meydana gelir.
    C)Oksijene % 2,3 ile % 93 oranında asetilen karıştırılırsa patlama meydana gelir.
    D)Asetilen tüp içinde karbon ve hidrojene ayrıldıktan sonra, tutuşma ve yanma olmadan,11 misli bir basınç artışıyla infilak eder


    CEVAP A


    1152)(AĞUSTOS 2013 B SINIFI)Aşağıdakilerden hangisi otojen kaynak aparatları ile yapılan çalışmalarda, alınacak olan tedbirlerden değildir?


    A)Kaynak yapılan yerlerde, kullanılmakta olan gaz tüplerinden başka gaz tüpleri bulundurulmayacaktır.
    B)Oksijen tüpleri, yağlı elle tutulmayacak,tüplerin valfları, manometre ve diğer teçhizatı
    yağlanmayacaktır.
    C)Gaz tüpleri, çalışma anında mutlaka yatay bir şekilde olacak ve sıkıca herhangi bir yere bağlanmış olacaktır.
    D)Şalumolar, çalışır durumda gaz tüpü üzerine veya başka bir teçhizata asılmayacak ve gazlar tamamen kesilmedikçe şalumo bırakılmayacaktır.


    CEVAP B


    1153)(AĞUSTOS 2013 B SINIFI)Asetilen üretim cihazlarında bulunan ve cihazın güvenliğini sağlayan sulu geri tepme güvenlik tertibatının su seviyesi ne kadar sıklıkla kontrol edilmelidir?


    A)Her kaynak işleminden önce B)On beş günde bir kere

    C)İki ayda bir kere D)Ayda bir kere


    CEVAP A

    1154)(MAYIS 2013 A SINIFI) Bir elektrik kaynak makinesinin boşta çalıştırılması esnasında oluşan voltaj aralığı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?



    A) 20-30 V B) 45-75 V C) 55-120 V D) 65-100 V


    CEVAP D.bu sayı farklı farklı geçiyor nette


    1155)(MAYIS 2013 B SINIFI) Korozif, parlayıcı, patlayıcı veya zehirli maddelerin taşındığı boru veya kanalların onarımişleriyle ilgili yapılması gerekenlerden hangisi yanlıştır?


    A)Vanalar kapatılıp kilitlenmelidir.
    B)Boru ve kanallar en az % 50 oranında boşaltılmalıdır.
    C)Çıkan gaz veya buharın dağılıp kaybolması beklenmelidir.
    D)Oksijenli kaynak veya kesme işleri yapıldığı hâllerde borular yıkanmalı ve gerektiğinde kaynar su veya buhar geçirilmelidir.

    CEVAP B


    1156(MAYIS 2013 B SINIFI)

    I- Kap temizlenmeli
    II- İçi soygaz veya su ile doldurulmalıdır.
    III- Patlama riskine karşı uygun göz koruyucu su kullanılmalıdır.
    Yukarıdakilerden hangisi kapalı kapların kaynakla birleştirilmesinden önce dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

    A) Yalnız II B) Yalnız III C) II ve III D) I, II ve III


    CEVAP D


    1157)(MAYIS 2013 B SINIFI) Oksijenle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A)Oksijen, yanıcı gazlardan en az 2 m uzakta depolanmalıdır.
    B)Depo ve kullanım yerlerinde iyi bir havalandırma sağlanmalıdır.
    C)Yağ, gres ve ziftli malzemeler ile temas ettikleri zaman infilak ve yangına neden olurlar.
    D)Oksijenle kaynak veya kesme işleri yapıldığı hâllerde, borular yıkanmalı ve gerektiğinde kaynar su veya buhar geçirilmelidir.

    CEVAP A


    KAYNAK KONUSUDA BU KADAR.BENCE BU BİLGİLER YETERLİ..DİĞER ÇIKMIŞ SORULARI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYINIZ


    KONULAR DEVAM EDİYOR.....


     
    Last edited by a moderator: 31 Ocak 2014
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, incisu ve 10 kişi daha buna teşekkür etti.
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica