Soru Şubat 2014 ( Ya Da Mayıs ) Yükselme Sınavına Hazırlık

Konu, 'Soru Bankaları' kısmında Hakan ERDOĞAN tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. essential

    essential TÜİSAG Üyesi



    Teşekkürler oldu yaptım :)
    Şimdi bir sorunun unutulduğunu farkettim ki önemli bir soru çıkabilir diye düşünüyorum
    Erdoğan Bey iki tane 114 nolu soru vermiş.
    ppt dosyasını kontrol edebilir misiniz
    114)tehlikeli bir kimyasalın dahil olduğu kaza sonucu büyük endüstriyel kaza bildirimi yapılacak durumlar sorusu (insana ve mala zarar ile ilgili olan) mevcut değil

    Teşekkürler



     
  2. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi



    merhaba,

    bahsettiğiniz soruyu 172 nci slaytta bulabilirsiniz.



     
  3. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    örnek çıkmış sorular

    1260)(ARALIK 2013 A SINIFI)

    I- Arızayı bildiren kontrol sistemi tesis edilmelidir.
    II- Çalışanların fiziksel ve psikolojik durumlarını olumsuz etkilememelidir.
    III- Ani ve yüksek sıcaklık farkı oluşturmamalıdır.
    IV- Çalışanları rahatsız etmemelidir.


    İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik’e göre pasif (suni) havalandırma sistemlerinde hava akımı yukarıdaki özelliklerden hangisi/hangilerine sahip olmalıdır?


    A) Yalnız II B ) I ve IV C) II, III ve IV D) I, II, III ve IV

    CEVAP C

    1261) (ARALIK 2013 A SINIFI)

    I- Lokal havalandırma sistemi kullanılabilir.
    II- Genel havalandırma sistemi kullanılabilir.
    III- Mekanik ve kimyasal ajanlarla dışarıya atılabilir.


    Kanserojen veya Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik’e göre kanserojen veya mutajen maddelerin, halk sağlığı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde çalışılan ortamdan, kaynağından alınarak, dışarı atılması ile ilgili yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?


    A) Yalnız III B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III

    CEVAP B

    1262)(ARALIK 2013 BSINIFI)İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik’e göre kapalı işyerlerinin mekanik havalandırma sisteminin çalışmaması, iş sağlığı ve güvenliği yönünden tehlikeli ise aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

    A)Mekanik havalandırma sistemi iptal edilerek genel havalandırma sistemi devreye alınır.
    B)Mekanik havalandırma sisteminin bakım ve onarımları için yetkili bir kişiye gerek yoktur.
    C)Yalnızca doğal havalandırma sistemi tercih edilmelidir.
    D)Arızayı bildiren kontrol sistemi tesis edilmelidir

    CEVAP D


    1263)(ARALIK 2013 BSINIFI)İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik’e göre mekanik ve genel havalandırma sistemlerinin bakım ve onarımları ile uygun filtre kullanım ve değişimleri yetkili kişilere ne sıklıkta yaptırılır?



    A) Aylık olarak B) Yıllık olarak C) 5 yıllık olarak D) 10 yıllık olarak

    CEVAP B

    1264)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI)İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik`e göre yeraltı işletmesinin havalandırması ile ilgili Seyfi Bey’in vereceği aşağıdaki önerilerden hangisi yanlış olacaktır?

    A) Tahkimatın yüksekliği yeterli havalandırmayı sağlayacak şekilde arttırılması
    B) Yeterli hava hacminin tespitinde, çalışma yöntemi, çalışan sayısı ve çalışanların yaptıkları işin dikkate alınması
    C) Doğal havalandırma ile boğucu, zehirli veya tahriş edici gaz ile toz, buğu, duman ve fena kokular ortam dışına atılması
    D) Mekanik havalandırma sisteminin bakım ve onarımlarının yıllık olarak yetkili kişilere yaptırılması

    CEVAP C

    1265)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI) Aşağıdakilerden hangisi, İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik’e göre kapalı işyerlerinin havalandırılması açısından dikkat edilmesi gereken koşullardan birisi değildir?


    A)Her zaman mekanik havalandırma yerine doğal havalandırma tercih edilerek ani ve yüksek sıcaklık farkı oluşturulmaz.
    B)Yeterli hava hacminin tespitinde, çalışma yöntemi, çalışan sayısı ve çalışanların yaptıkları iş dikkate alınır.
    C)Kapalı işyerlerinde çalışanların ihtiyaç duyacakları yeterli temiz havanın bulunmasısağlanır.
    D)Mekanik ve genel havalandırma sistemlerinin bakım ve onarımları ile uygun filtre kullanım ve değişimleri yıllık olarak yetkili kişilere yaptırılır

    CEVAP A


    BU KONUYU ÖZETLEYELİM HER SENE GELMİŞ NEREDEYSE

    Yönetmelikten alıntı

    Kapalı işyerlerinin havalandırılması

    ** Kapalı işyerlerinde çalışanların ihtiyaç duyacakları yeterli temiz havanın bulunması sağlanır. Yeterli hava hacminin tespitinde, çalışma yöntemi, çalışan sayısı ve çalışanlarınyaptıkları iş dikkate alınır.
    ** Çalışma ortamı havasını kirleterek çalışanların sağlığına zarar verebilecek atıkların ve artıkların derhal dışarı atılması sağlanır. Boğucu, zehirli veya tahriş edici gaz ile toz, buğu,duman ve fena kokuları ortam dışına atacak şekil ve nitelikte, genel havalandırma sisteminden ayrı olarak mekanik (cebri) havalandırma sistemi kurulur.
    ** Mekanik havalandırma sistemi kullanıldığında sistemin her zaman çalışır durumda olması sağlanır. Havalandırma sisteminin çalışmaması, iş sağlığı ve güvenliği yönünden tehlikeli ise arızayı bildiren kontrol sistemi tesis edilir. Mekanik ve genel havalandırma sistemlerinin bakım ve onarımları ile uygun filtre kullanım ve değişimleri yıllık olarak yetkili kişilere yaptırılır.
    ** Pasif (suni) havalandırma sistemlerinde hava akımının, çalışanları rahatsız etmeyecek, çalışanların fiziksel ve psikolojik durumlarını olumsuz etkilemeyecek, ani ve yüksek sıcaklık farkı oluşturmayacak şekilde olması sağlanır.

     
  4. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    1266)(MAYIS 2013 B SINIFI)Yeraltı maden ocakları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Grizu ölçmelerinde eser miktarda bile olsa metan saptanan ocaklar, grizulu ocak kabul edilir.
    B) Havalandırma esas itibarıyla yukarıdan aşağıya doğru yapılır.
    C) Eğimi hiç bir kısımda % 10’u geçmeyen, kesitinin herhangi bir noktasında grizu toplanmasına olanak bulunmayan ve grizu birikimini önleyecek hava akımı sağlanan galeriler, havalandırma bakımından düz sayılır.
    D) Aynı hava akımından yararlanan ayaklarda ve damar içindeki düz ve eğimli yollarda, metan oranı % 1,5’i, bunların bağlandığı hava dönüş yollarında % 1’i geçemez.

    CEVAP B.aşağıdan yukarı.

    Bakın diğer şıklar doğru .dolaysıyla madenle ilgili hap bilgiler..adamların bilmemizi istediği şeyler.sadece yanlış cevaba odaklanmayın..diğer şıkları ezberleyin.

    ÖNEMLİ BİLGİLER

    **Kanserojen veya mutajen maddelerin kaynağından lokal veya genel havalandırma sistemi veya diğer yöntemlerle, halk sağlığı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde çalışılan ortamdan dışarı atılmasını sağlar.

    **maden yönetmeliğinden

    Kapalı işyerlerinin havalandırılması
    - Kapalı işyerlerinde çalışma şekline ve çalışanların yaptıkları işe göre, ihtiyaç duyacakları yeterli temiz hava bulunması sağlanır. Cebri havalandırma sistemi kullanıldığında sistemin her zaman çalışır durumda olması sağlanır. Havalandırma sisteminin çalışmaması durumunda arızayı bildiren uyarı sistemi bulunur.
    - Suni havalandırma sistemlerinde hava akımı, çalışanları rahatsız etmeyecek şekilde olur. Çalışma ortamı havasını kirleterek çalışanların sağlığına zarar verebilecek artık ve pislikler derhal dışarı atılır.


    BU KONUDA BİTMİŞTİR.%95 BİTTİ..(GENEL SORULAR HARİÇ.)GERİ KALAN BUGÜN BİTER..YARIN EZBERE BAŞLANABİLİR.

    UZAMASININ SEBEBİ GERÇEKTEN VAKİT ALAN İŞ OLMASI VE BENİM GÜNDELİK HAYATLA İLGİLİ YAPMAM GEREKENLER.BUNDAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM...BUGÜN TAMAMIYLA BİTER.BİR ŞEY KALMADI..



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, incisu ve 9 kişi daha buna teşekkür etti.
  5. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    Hastane işim çıktı.dernek toplantısınada gidemeyeceğim.bu işte akşama kaldı...:(
    sabır ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.bu arada aşağıdakini yapanın bu sınavdan kalması imkansız

    çalışma planı

    1.benim hazırladığım soru bankası ( en az 3 kez anlayarak çözülecek)
    2.benim hazırladığım denemeler-hedefim 7 deneme hazırlamak.şimdilik 3 tane var. (en az 2 kez çözülecek)
    3.çıkmış sorular ( en az 2 kez çözülecek)

    sonra dua edilecek...


     
    Zeynep EFE70, incisu, deniz bayram ve 8 kişi daha buna teşekkür etti.
  6. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi

    merhaba,

    bahsettiğiniz soruyu 172 nci slaytta bulabilirsiniz.
    Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Hakan ERDOĞAN ve murcelikel bu yazıya teşekkür etti.
  7. FilizHaksal

    FilizHaksal TÜİSAG Üyesi

    Erdoğan Bey 290. sorunun cevabı D Temiz hava beslemeli maske olması gerekiyor sanırım

     
  8. murcelikel

    murcelikel TÜİSAG Üyesi

    Gecmis olsun erdogan bey

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  9. halil selçuk alan

    halil selçuk alan TÜİSAG Üyesi

    geçmiş olsun Erdoğan Bey,
    Allah acil şifalar versin...

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  10. FilizHaksal

    FilizHaksal TÜİSAG Üyesi

    Az Tehlikeli sınıfta 6 yıl Tehlikeli sınıfta 4 yıl Çok tehlikeli sınıfta 2 yılda bir yenilenmeli

     
  11. Ali Erkan 73

    Ali Erkan 73 TÜİSAG Üyesi

    Allah şifalar versin kardeşim. Dualarımız seninle

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  12. hürriyet ülkü

    hürriyet ülkü TÜİSAG Üyesi

    Teşekkürler oldu yaptım :)
    Şimdi bir sorunun unutulduğunu farkettim ki önemli bir soru çıkabilir diye düşünüyorum
    Erdoğan Bey iki tane 114 nolu soru vermiş.
    ppt dosyasını kontrol edebilir misiniz
    114)tehlikeli bir kimyasalın dahil olduğu kaza sonucu büyük endüstriyel kaza bildirimi yapılacak durumlar sorusu (insana ve mala zarar ile ilgili olan) mevcut değil
    Ben renk değişikliğini yapamadım. Rica etsem zeminin açık renkli halini bana da gönderebilir misiniz ?
    Teşekkürler

     
    Last edited by a moderator: 2 Şubat 2014
  13. neslihan kaya

    neslihan kaya TÜİSAG Üyesi

    öncelikle geçmiş olsun
    çalışma planının dua kısmı sadece olsaydı ne hoş olurdu

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  14. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    herkese çok teşekkürler..evdeyim nihayet.arkadaşım hastaydı.bu aralar salgın var galiba..Allah'a şükür ben kendimi bildim bileli grip dahi olmadım.-50 derecede çalıştım herkes kat kat giyinirdi ben resimdeki gibi sadece bir kazakla gezerdim..amma velakin yaş ilerliyor dikkat etmemiz lazım..

    kalan kısımlara birazdan başlayacağım...temennileriniz için tekrar teşekkür ederim.


     
    Mustafa Okyay, Önder81, Hakan ÖZTÜRK ve 1 kişi daha buna teşekkür etti.
  15. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    evet soruda yanlışlık olmuş.doğrusu sizinde belirttiğiniz gibi olacak
    Acil durum planının yenilenmesi ile ilgili hangisi yanlıştır?


    A)Çok tehlikeli sınıflarda 2yılda bir yenilenir.
    B)tehlikeli sınıflarda 3 yılda bir yenilenir.
    C)az tehlikeli sınıflarda 6 yılda bir yenilenir.
    D) İş yerinde, belirlenmiş olan acil durumları etkileyebilecek veya yeni acil durumların ortaya çıkmasına neden olacak değişikliklerin meydana gelmesi halinde etkinin büyüklüğüne göre acil durum planı tamamen veya kısmen yenilenir.


    CEVAP B 4 yılda bir yenilenir

     
    Zeynep EFE70 bu yazıya teşekkür etti.
  16. FilizHaksal

    FilizHaksal TÜİSAG Üyesi

    Maşallah diyelim de kendinize nazar değdirceksiniz sonra bizi kim ders çalıştırıcak :)

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  17. FilizHaksal

    FilizHaksal TÜİSAG Üyesi

    357. soru cevap D

     
  18. h.hasan

    h.hasan TÜİSAG Üyesi

    geçmiş olsun erdogan bey ..Valla hepimizi korkuttun ..sen hasta olursan hepimizin sınavı yatar..:) şaka tabi ..kendine dikkat et..

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  19. ibrahim halil önder

    ibrahim halil önder TÜİSAG Üyesi

    hocam büyük geçmiş olsun arkadaşınıza.

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  20. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği

    eklemeler yapılacaktır

    1267) Yüksekte yapılan çalışmalarda dikkat edilecek hususlara ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Emniyet kemerlerinin kullanılamayacağı veya korkuluklu çalışma platformu yahut iskele bulunmayan ve 3 metreden yüksek olan yerlerde güvenlikağı yerleştirilmeden işçi çalıştırılmamalıdır
    B) çatılarda ve eğik yüzeylerde yapılan işlerde kullanılan yapı iskelelerine 80 cm yüksekliğinde korkuluk yapılmalıdır.
    C) Çatı eğimlerinin 45 dereceyi aştığı durumlarda, kaymayı önleyici çatı el merdiveni ya da iskele platformu gibi bir destek sistemi olmaksızın çalışmamalıdır.
    D) Yük taşıyan iskelelerde alet ve mal zemenin düşerek kazaya sebep ol masını önlemek için döşeme dış kısmına 15santimetre yüksekliğinde bir etek tahtası konulmalıdır, iskele üzerinde yapılan çalışma anında, iskelelerde köprü görevi görecek geçitler, 60 santimetreden dar ve korkuiuksuz yapılmamalıdır.

    CEVAP B

    çatılarda ve eğik yüzeylerde yapılan işlerde kullanılan yapı iskelelerine 1 metre yüksekliğinde korkuluk yapılmalıdır.

    1268)İskeleler ile ilgili hangisi yanlıştır?

    A) İskele çalışanlarının emniyetli çalışma sistemleri olmalıdır. Böyle bir sistem yoksa iskele çalışanları koşumlar ve çıma halatları içeren koruma cihazları kullanmalıdır
    B) iskele üzerinde emniyet kemeri kullanan işçiler yalnız başlarına çalışmamalıdır
    C) Boru veya madeni iskeleler statik elektriğe karşı uygun şekilde topraklanmaiıdır. Bu koşullar sağlanmadan iskele üzerine kesinlikle çıkılmamalıdır
    D) Hızı saatte 80-100 km olan rüzgârlı havalarda, zeminin kaygan ve buzlu olması halinde, yüksekte yapılan her türlü montaj,bakım ve onarım çalışmaları durdurulmalıdır.

    CEVAP D.40 - 50 km rüzgarlı havada çalışma yapılmaz



    1268)hangisi platformlarda alınması gereken güvenlik önlemlerinden değildir?

    A)Platformsuz çalışmalardan mümkün olduğunca kaçınılacaktır.
    B)Platform kenarlarında düşmeyi önleyici korkuluklar ile malzeme düşmelerini önleyici eteklikler olacaktır.
    C)Platformlar düşmeyi önlemek için mümkün olduğunca dar olacaktır.
    D)Platformun altı ve çevresi korunmuş olacaktır.

    CEVAP C


    Platformlarda alınması gereken güvenlik önlemleri :
    *üzerinde bulunabilecek azami yüke dayanacak şekilde yapılacaktır,
    * çalışmalar için yeterli genişlikte olacaktır.
    * çıkış ve inişler güvenli şekildeyapılacaktır.
    * altı ve çevresi korunmuş olacaktır.
    * kenarlarında düşmeyi önleyici korkuluklar ile malzeme düşmelerini önleyici eteklikler olacaktır.
    * Sabit platform yapılamayan durumlarda geçici iskele yada iş ekipmanı kullanılabilecektir.
    *Çalışanlar bu konuda özel olarak eğitilecektir.

     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, ayse acar ve 7 kişi daha buna teşekkür etti.
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica