Soru Şubat 2014 ( Ya Da Mayıs ) Yükselme Sınavına Hazırlık

Konu, 'Soru Bankaları' kısmında Hakan ERDOĞAN tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi



    457 nci soruya kadar ekten alabilirsiniz.



     

    Ekli Dosyalar:

    Zeynep EFE70, omark, kimyageray ve 4 kişi daha buna teşekkür etti.
  2. Hakan ÖZTÜRK

    Hakan ÖZTÜRK TÜİSAG Üyesi



    Eğer isterseniz PDF te yapabilirim.



     
    Zeynep EFE70, murat içli ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  3. Zeynep Zengin

    Zeynep Zengin TÜİSAG Üyesi

    Slm ben bu sitenin yeni üylerindenim
    keşke daha önce olsaymışım :)
    bana soru ve cevapları güvenilir ( konu anlatımlı olursa daha mükemell olur) soru bankasına önerebilirseniz çok ama çok memnun olurum :)
    cevaplarınız bekliyorum :)

     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  4. memocan

    memocan TÜİSAG Üyesi

    Hakan bey sizin de emeğinize sağlık.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    nasibal35, Hakan ÖZTÜRK ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  5. neslihan kaya

    neslihan kaya TÜİSAG Üyesi

    HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK BİRDE BİR SORUM VAR TAHMİNEN NE ZAMAN BİTER YÖNETMELİKLER BENDE SİZİ TAKİP EDİYORUM..

     
    salih sarıgüzel, fnsola ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  6. isgilo

    isgilo TÜİSAG Üyesi

    Efendim sizden hap bilgilerin en son lini almıştım yemeğinizi sağlık.Bu soruların tek dosyada hap bilgiler gibi olması çok iyi olur.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  7. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    458)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri ile hangisi yanlıştır?ÖNEMLİ


    A) 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 30 dakika.
    B) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 8 dakika.
    C) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 6 dakika.
    D) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 12 dakika


    CEVAP A

    10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 60 dakika.


    459) Az tehlikeli sınıfta yer alan .................. ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her .................. çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.


    A)2000 B)1500 C)1000 D)750


    En son değişikliğe göre:

    Az tehlikeli 2000
    Tehlikeli 1500
    Çok tehlikeli 1000

    460)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre derslik ve diğer bölümlerde aranan şartlardan yanlış verilmiştir?



    A) Dersliklerde 25’ten fazla kursiyer bulunamaz
    B) Dersliklerde kursiyer başına en az 10 metreküp hava hacmi bulunur ve derslikler ile diğer bölümlerin tavan yükseklikleri 2,40 metreden az olamaz
    C) 3 metre üzerinde olan yükseklikler hacim hesabında dikkate alınmaz.
    D)Pencere alanının bulunduğu bölümün taban alanının %10’undan az olmaması ve yerden yüksekliğinin 90 cmden fazla olmaması gerekir.


    CEVAP C. 4 metre üzerinde olan yükseklikler hacim hesabında dikkate alınmaz.

     
  8. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    1 Şubata bitirmeyi planlıyorum aksilik olmazsa...o zaman yoğun bir şekilde soru ve açıklamalı cevaplı bu notları ezbere başlaycağım...

     
    Zeynep EFE70, salih sarıgüzel ve Önder81 bu yazıya teşekkür etti.
  9. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    bu başlığı takip etmeniz kafidir.zira hepsi güncel yönetmelikleri içermektedir.artı soru cevaplarında açıklamaları var...amacım öğretmek.bence en iyi çalışma yöntemi bu...bunun benzeri şelikde C ye hazırlandım 90 aldım.40 dk sınavdan çıktım.ikinci kez okumadım.okusam daha da yüksek olurdu 70 den emin olunca çıktım...bu paylaşımları iyice özümseyerek öğrenirseniz 70 i çok rahat geçersiniz....iddaa edeiyorum bu kadar yönetmelik yönetmelik açıklamalı ve konuyla ilgili çıkmış soruları başka yerde bulamazsınız.bakın birde ben soru olsun diye soru üretmiyorum.
    örneğin bu soru

    458)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri ile hangisi yanlıştır?ÖNEMLİ


    *10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 60 dakika.
    * Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 8 dakika.
    * Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 6 dakika.
    * Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 12 dakika

    şimdi ben herbirine ayrı ayrı soru yazarsam 4 soru eder.ama tek soruda mutlaka bilinmesi gerekli değerleri en güncel yönetmeliğe göre veriyorum..

    amaç hep beraber inşallah yükselme sınavında başarılı olmak

     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, OGÜN. ve 6 kişi daha buna teşekkür etti.
  10. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    461)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre eğitim kurumlarının eğitici kadrosu için hangisi yanlıştır?



    A) İş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli eğitimi için eğitici belgesine sahip olan en az üç eğiticiyle tam süreli iş sözleşmesi yapılır.
    B) İş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli eğitimi için eğiticilerden en az biri mühendis olmak zorunda olup en fazla ikisi aynı meslek dalından olabilir
    C) İşyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli eğitimi için eğitici belgesine sahip olan biri işyeri hekimi olmak üzere ikisi hekim, ikisi mühendis ve kalan ikisi farklı meslek dalından olmak üzere en az altı eğiticiyle tam süreli iş sözleşmesi yapılır.
    D) Bakanlık ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları; İş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli eğitimi için belirtilen eğitici belgesine sahip olan en az iki eğiticiyi tam süreli ve en az iki eğiticiyi de kısmi süreli görevlendirir.


    CEVAP A.

    İş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli eğitimi için eğitici belgesine sahip olan en az dört eğiticiyle tam süreli iş sözleşmesi yapılır.

    462)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre hangisi yanlıştır?



    A) Eğitim kurumları, herhangi bir sebeple faaliyetlerini bırakmaları halinde otuz gün içinde yetki belgelerinin asıllarını Genel Müdürlüğe iade ederler.
    B) Eğitim Kurumu yetki belgeleri en geç beş yılda bir defa Bakanlığa vize ettirilir.
    C) Belirtilen süreler içinde müracaat etmeyen ve vize süresi sona erdikten sonra vize işlemlerini tamamlamamış olanların yetki belgelerinin geçerliliği 1 yıl süreyle askıya alınır
    D) Yetkilendirilen kurumlar beş yılın tamamlanmasına en fazla altmış, en az kırk beş gün kala vize işlemleri için Genel Müdürlüğe müracaat eder.


    CEVAP C..6 ay askıya alınır.

    463)
    igu görev,yetki,sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmeliğe göre eğitim kurumlarının görev, yetki ve sorumluluklarından hangisi yanlış verilmiştir?


    A) Eğitim kurumları, eğitim hizmetlerinin bir kısmını veya tamamını başka bir kişi veya kuruma devredemezler.
    B) Eğitim kurumlarında görev yapan eğiticilerin işten ayrılması halinde on beş işgünü içinde durum İSG-KATİP üzerinden eğitim kurumu tarafından bildirilir
    C) Süresi dolan sözleşmelerin İSG-KATİP üzerinden yenilenmesi durumu yazılı bildirim olarak kabul edilir.
    D) 30 gün içerisinde tam süreli görevlendirilme zorunluluğu bulunan eğiticilerin yerine aranan niteliklere sahip personel görevlendirilmesi ve İSG-KATİP üzerinden Genel Müdürlüğe bildirilmesi zorunludur.


    CEVAP B

    Eğitim kurumlarında görev yapan eğiticilerin işten ayrılması halinde üç işgünü içinde durum İSG-KATİP üzerinden eğitim kurumu tarafından bildirilir

     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, OGÜN. ve 1 kişi daha buna teşekkür etti.
  11. yenibirdost

    yenibirdost TÜİSAG Üyesi

    Temmuzda da sınavmı olacak???

     
  12. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    evet temmuzda da yükselme sınavı var deniliyor...o güne kadar primi eksik olanlar da tamamlamış olur...

     
  13. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    ÖRNEK ÇIKMIŞ SORULAR
    464)
    (AĞUSTOS 2013 A SINIFI)İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’te yer alan “İşveren, görevlendirdiği kişi veya hizmet aldığı kurum ve kuruluşlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuata uygun olan ve .......... tedbirleri yerine getirir. İşveren, yerine getirilmeyen hususlar varsa .......... talepte bulunan kişiye yazılı olarak bildirir ve bu yazışmaların işyerinde düzenli olarak arşivlenmesini sağlar.” ifadesindeki boşluklara sırası ile aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


    A) yerine getirilmesi şart / bunlar da yerine getirilerek
    B) iş müfettişlerince açıklanan / mazeretsiz bir surette
    C) yazılı olarak bildirilen / gerekçesi ile birlikte
    D) cerh edilmeyen / tutanaklar ilave etmeden

    CEVAP C

    465) (AĞUSTOS 2013 A SINIFI) İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’teki iş güvenliği uzmanının yetkilerine göre iş güvenliği uzmanı, işyerinde belirlediği hayati tehlikenin ciddi ve önlenemez olması ve bu hususun acil müdahale gerektirmesi hâlinde işin durdurulması için aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A)İşverene başvurur.
    B)Durumu İş Teftiş Kurumuna iletir.
    C)Durumu İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun gündemine taşır.
    D)Sorumlu müdür ile birlikte işyeri hekimine yazılı olarak bildirimde bulunur.

    CEVAP A. İşverene başvurur.


    466)(AĞUSTOS 2013 A SINIFI)İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’te, iş güvenliği uzmanlarının yükümlülükleri arasında yer alan “Çalışanın ölümü veya maluliyetiyle sonuçlanacak şekilde vücut bütünlüğünün bozulmasına neden olan iş kazası veya meslek hastalığının meydana gelmesinde ihmali tespit edilen iş güvenliği uzmanının yetki belgesinin geçerliliği.......... süreyle askıya alınır. Bu
    konudaki ihmalin tespitinde kesinleşmiş yargı kararı, malullüğün belirlenmesinde ise 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 25 inci maddesindeki kriterler esas alınır” cümlesindeki boşluğa, aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


    A) iki gün B) altı hafta C) altı ay D) iki yıl

    CEVAP C. 6 ay

    467)
    (2012 B SINIFI)İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’e göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


    A) İşverence iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilecekler, bu Yönetmeliğe göre geçerli iş güvenliği uzmanı belgesine sahip olmak zorundadır.
    B) İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.
    C) Birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin gerektiği işyerlerinde, en az bir iş güvenliği uzmanının işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip olması yeterlidir.
    D) İş güvenliği uzmanı, bu yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirebilmesi için kendisine sağlanan
    çalışma süresi içinde başka bir işle de görevlendirilebilir

    CEVAP D


    BU YÖNETMELİKTENDE BU KADAR...ÖZÜR DİLEYEREK SÖYLÜYORUM LÜTFEN ARKADAŞLARIMIZ ALINMASINDA BURADA SORULARLA İLGİLİ KONUŞALIM..ARKADAŞLARIMA CEVAP VERİYORUM AMA KONU ÇOK DAĞILIYOR.

     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, OGÜN. ve 6 kişi daha buna teşekkür etti.
  14. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

    resmi gazete Tarihi: 29.12.2012


    467) işveren İşten ayrılma tarihinden itibaren en az kaç yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklamak zorundadır?


    A)10 B)15 C)20 D)40


    CEVAP B. 15 yıl


    468)iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre hangisi yanlıştır?


    A) İşveren, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda İSGB kurar
    B) Tam süreli işyeri hekimi görevlendirilen işyerlerinde, diğer sağlık personeli görevlendirilmesi zorunlu değildir.
    C) İşveren, işyerinde gerekli niteliklere sahip personel bulunmaması halinde yönetmelikteki yükümlülüklerinin tamamını veya bir kısmını, OSGB’lerden hizmet alarak
    yerine getirebilir.

    D) İşyerinden görevlendirilecek veya hizmet alınacak OSGB’de görevli işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personelinin görevlendirilmesi konusunda çalışan temsilcilerinin önceden görüşlerinin alınmasına gerek yoktur.

    CEVAP D. önceden görüşlerinin alınmasını sağlar

    469) iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre onaylı defter için verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Onaylı defter işyerinin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, Genel Müdürlük,İSGÜM veya noterce her sayfası mühürlenmek suretiyle onaylanır.

    B) Onaylı defterin asıl sureti işveren, diğer suretleri ise iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından saklanır

    C) Defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından işveren sorumludur.

    D) Onaylı defter yapılan tespitlere göre iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile işveren tarafından birlikte veya ayrı ayrı imzalanır. Onaylı deftere yazılan tespit ve öneriler işverene tebliğ edilmiş sayılır


    CEVAP A

    Onaylı defteri onaylayabilecek yerler:

    * Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri

    * Genel Müdürlük

    *noter


    470) OSGB kurulabilmesi ve hizmet sunabilmesi için tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan en az bir............... istihdamı zorunludur. Boşluğa hangisi gelemez?


    A) İşyeri hekimi B) İş güvenliği uzmanı

    C) Diğer sağlık personeli D)müfettiş


    CEVAP D


    471) iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre ISGB hakkında hangisi yanlıştır?


    A) en az bir işyeri hekimi ile işyerinin tehlike sınıfına uygunbelgeye sahip en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesi ile oluşturulur. Bu birimde işveren diğer sağlık personeli de görevlendirebilir.

    B)İSGB, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesine ve çalışan personel sayısına uygun büyüklükte bir yerde kurulur. Bu birimin asıl işin yürütüldüğü mekânda ve en üst katta kurulması esastır.
    C) Bu birimlerde 8’er metrekareden az olmamak üzere bir iş güvenliği uzmanı odası ile işyeri hekimi tarafından kullanılmak üzere bir muayene odası ve 12 metrekareden az olmamak üzere bir ilkyardım ve acil müdahale odası bulunur. Tam zamanlı görevlendirilecek her işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı için aynı şartlarda ayrı birer oda tahsis edilir.

    D) İSGB’nin bölümleri aynı alanda bulunur ve bu alan çalışanlar tarafından kolaylıkla görülebilecek şekilde işaretlenir.


    CEVAP B.. Bu birimin asıl işin yürütüldüğü mekânda ve

    giriş katta kurulması esastır.


    472) iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre OSGB hakkında hangisi yanlıştır?


    A) OSGB’ler; işyeri hekimi tarafından kullanılmak üzere en az 10 metrekarelik bir muayene odası, 15 metrekarelik ilkyardım ve acil müdahale, 10 metrekarelik iş güvenliği uzmanı odaları ile 12 metrekarelik bekleme yeri, uygun büyüklükte arşiv odası ve en az bir tuvalet ve lavabodan oluşur

    B) OSGB’lerde tam süreli görevlendirilenler, başka bir OSGB’de veya işyerinde aynı unvanla veya Bakanlıkça yetkilendirilen eğitim kurumlarında eğitici unvanıyla görev yapabilirler.

    C) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanları gibi yerlerde bulunan ve 50’den az çalışanı olan işverenlerin yürütecekleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri için; koordinasyon yönetim tarafından sağlanmak üzere ortaklaşa kullanılabilecek bir mekân oluşturulabilir

    D) OSGB’ler yetkilendirildikleri il sınırı içerisinde izinsiz şube açamayacağı gibi herhangi bir şekilde irtibat bürosu da açamazlar


    CEVAP B. Tam süreli çalışıyorsa başka yerde görev yapamaz.


    473) iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre İSGB ve OSGB’lerin görev, yetki ve sorumluluklarından hangisi yanlıştır?


    A) çalışma ortamı gözetimi konusunda rehberlik yapılması ve öneriler hazırlayarak uygulanmasının sağlanması
    B) Çalışanların yürüttüğü işler, işyerinde yapılan risk değerlendirmesi sonuçları ve maruziyet bilgileri ile işe giriş ve periyodik sağlık muayenesi sonuçları, iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtlarının, işyerindeki kişisel sağlık dosyalarında gizlilik ilkesine uyularak saklanması
    C) acil durum planının hazırlanması
    D) sağlık gözetiminin uygulanması


    CEVAP A. çalışma ortamı gözetimi konusunda işverene

    rehberlik yapılmasından ve öneriler hazırlayarak onayına sunulmasından

     
    Zeynep EFE70, Erdem Öçal, OGÜN. ve 3 kişi daha buna teşekkür etti.
  15. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    473)
    iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre OSGB’lerin Yetkilerin askıya alınması ve iptali ile ilgili hangisi yanlıştır?


    A) Belgesinin geçerliliğinin askıda olduğu süre içinde sözleşme yaptığının veya hizmet verdiğinin tespiti halinde doğrudan iptal edilir.
    B) Askıya alınma işlemini gerektiren durumların aynı vize dönemi içinde tekrarı halinde altı ay süreyle askıya alınır.
    C) Denetim veya kontrollerde tespit edilen noksanlıkların giderilmesi için verilen en fazla 30 günlük süre sonunda noksanlıkların devam etmesi halinde altı ay süreyle askıya alınır.
    D) İhtarlar puanlarının toplamının 200’e ulaşması halinde altı ay süreyle askıya alınır.

    CEVAP B..doğrudan iptal edilir.


    ÖRNEK ÇIKMIŞ SORULAR

    474)
    (ARALIK 2013 A SINIFI) İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) ve/veya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB) ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?



    A)İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunmak üzere OSGB’lerce görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından saklanması gereken onaylı defter suretleri, işyerinde değil, OSGB arşivinde tutulur.
    B)OSGB’ler; sözleşme yaptıkları işyerlerine sunulacak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini, işyerinin tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre belirlenen sürelerden az olmamak kaydı ile yürütür.
    C)İSGB; en az bir işyeri hekimi ile işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip en az bir iş güvenliği uzmanının işyerinde görevlendirilmesi ile oluşturulur.
    D)İSGB’ler kuruldukları il ve sınır komşusu illerde hizmet sunmaya yetkilidir

    CEVAP D...OSGB’ler kuruldukları il ve sınır komşusu illerde hizmet sunmaya yetkilidir

    475)
    (MAYIS 2013 B SINIFI) Aşağıda yer alanlardan hangisi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin (OSGB) sorumlu müdürü olabilir?


    A) Endüstri mühendisleri
    B) Eğitici belgesi olan hekimler
    C) İş sağlığı ve güvenliği teknikerleri
    D) İşyeri hekimliği belgesi olan hekimler


    CEVAP D.

    Ya iş yeri hekimi yada A sınıfı uzman olacak


    BU YÖNETMELİKTE BİTMİŞTİR

     
  16. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar hap, şurup kim ne isterse yapabilir erdoğan bey sağolsun bu işe gönül vermiş ve kendi sistemini oluşturmuş ve gayette başarılı buluyorum bunun dışında taleplerle meşgul olması sınava hazırlanan ve buradan istifade edecek olan arkadaşlar için zaman kaybı olacaktır. daha iyisini düşünen varsa buyursun yapsın.lütfen bu sistem ile sınavın kazanılamayacağı imkansız gibi görüyorum

     
    Zeynep EFE70 ve Hakan ERDOĞAN bu yazıya teşekkür etti.
  17. AllisWell

    AllisWell TÜİSAG Üyesi

    son hali ektedir arkadaşlar.

     
  18. Zeynep Zengin

    Zeynep Zengin TÜİSAG Üyesi

    Slm ben bu sitenin yeni üylerindenim
    keşke daha önce olsaymışım :)
    bana soru ve cevapları güvenilir ( konu anlatımlı olursa daha mükemell olur) soru bankasına önerebilirseniz çok ama çok memnun olurum :)
    cevaplarınız bekliyorum :)

     
  19. Hakan ERDOĞAN

    Hakan ERDOĞAN TÜİSAG Üyesi

    öncelikle Murat arkadaşımıza teşekkür ediyorum..

    bence bu sınavda 3 önemli kısım var.4857-say%C4%B1l%C4%B1-i%C5%9F-kanunu.816">4857 Sayılı İş Kanunu">iş kanunu,isg kanunu ve risk...sıra risk yönetmeliğine geldi..arkadaşlar riskle alakalı gelebilecek herşeyi paylaşacağım.yaklaşık sınavın %7-10luk kısmını oluşturan risk için sadece yönetmeliğe bağlı kalmaycağım.önce yönetmeliği sonra diğer hususları irdeleyeceğim....yani bazı kavramlar yönetmelikte yok demeyin sınavda sonuçta geliyor..herkese iyi çalışmalar...

    not : yönetmelikler bitince yönetmeliklerde olmayan ama sınavda soru gelen kısımlara geçeceğim.örneğin kimyasal maddler ve etkileri gibi....bu arada riske başladım bittikçe ekleyceğim.çünkü oldukça uzun olacak.


    öncelikle riskle ilgili aşağıdaki bilgileri ezberleyin.tamamen benim çıkardığım hap bilgi..riskin bir kısmı

    A)kontrol hiyerarşisi banko


    *eliminasyon ......mühendislik kontrolleri........yöntemsel önlemler.......prosedür,talimat ve eğitim........uyarı,ikaz................KKD

    B)sıklık/sonuç diyagramı kullanılr...... olası sakıncalı olaylar önceden tanımlanır daha sonra ayrı ayrı çözümlenir..................tesisin tasarımı aşamasında ya da detaylı çalışmalarda model olarak kullanılır...................ÖN TEHLİKE ANALİZİ –PHA

    C)fabrika ziyaretleri veya prosedürlerin gözden geçirilmesi.....................işlemlerin herhangi bir aşamasında uygulanabilir...........az tecrübeli risk analizlerince yürütülebildiğinden informal metottur.....................OLURSA NE OLUR

    D)iş görevleri üzerinde yoğunlaşır.................işler ve görevler iyi tanımlanmışsa uygulanır..........İŞ GÜVENLİĞİ ANALİZİ

    E)ABD MK-STD-882-D olarak askeri standarttır............2 veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi analiz için kullanılır.................5X5 matris diyagramı (L tipi) var............RİSK DEĞERLENDİRME KARAR MATRİKSİ

    F)Çok boyutlu düşünce....................5 yıllık geçmiş verilere gereksinim......................ÇOK DEĞİŞKENLİ X TİPİ MATRİKS

    G)olası hata türü,etkileri ve risklerin analizi................uzay,kimya ve otomobil endüstrilerinde yagın kullanılır........................risk=olasılıkXşiddetXfark edilebilirlik..........en büyük risk değeri 1000.........FMEA(Olası Hata Türleri ve Etkileri Analizi Metodolojisi)

    H)kimya endüstrisi için geliştirildi..............multidisipliner bir tim yapar..............tehlike ve işletilebilirlik analiz tekniğidir.................anahtar kelimeler,dizayn parametreleri ve tablolar kullanır...........HAZOP ( Tehlike ve işletilebilme çalışması metodolojisi)

    I)mantıksal diyagramlar........tümdengelim..........FTA(Hata Ağacı Analizi )

    İ)iki metodun kombinasyonu...............fabrika ziyaretleri ve çeklist kullanımı.................GÜVENLİK DENETİMİ

    J)grafiksel model..................nükleer enerji santralleri...............zincirleme olaylar arasındaki ilişkiler...........ETA(OLAY AĞACI ANALİZİ)

    K)Balık kılçığı.....................hata ağacı +olay ağacı birleşimi...............NEDEN SONUÇ ANALİZİ

    L)Risk=tehlikenin potansiyel etkisiXtehlikeye maruz kalma tekrarıXtehlikenin oluşma olasılığı........KINNEY METODU

    M)risk değerlendirmesinin yasal dayanağı..............4857 4857-say%C4%B1l%C4%B1-i%C5%9F-kanunu.816">4857 Sayılı İş Kanunu">iş kanunu

    N) FINE KINNEY METODU

    *çok yüksek riskli (tolerans gösterilemez) 400<R
    *esaslı risk 200<R<400
    *önemli risk 70<R<200
    *olası risk gözetimde olmalı 20<R<70
    *önemsiz risk R<20

     
    Zeynep EFE70 ve Erdem Öçal bu yazıya teşekkür etti.
  20. fimrek

    fimrek TÜİSAG Üyesi

    ağustosta da yükseltme var mı

     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica