Soru Süt Fabrikaları ( Yoğurt - Ayran - Tereyağı - Peynir Vb. ) Risk Analizi Ve Değerlendirmesi

Konu, 'Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında akg6161 tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. akg6161

    akg6161 TÜİSAG Üyesi



    Süt Fabrikaları ( yoğurt+ayran+tereyağı+peynir vb.) risk analiz raporu örneği olan arkadaşlar paylaşa bilir mi ? Nelere dikkat etmeliyiz ?



     
  2. OGÜN.

    OGÜN. TÜİSAG Üyesi



    Tehlikeler; buhar, kimyasal temizlik maddeleri(asit,kostik, klor),soğuk hava depoları depo içinde kilitli kalma mesela), Yoğurt inkübasyon odası ( odada kilitli kalma olabilir), sıcak yüzeyler, sıcak borular, kaygan zemin( süthaneler de su devamlı kullanıldığı için her zaman ıslaktır ortam), seperatör ( süt yağını ayarlamaya yarayan makine patlayabilir.), biyolojik tehlike olarak burcellosis (çiğ sütten insana mikroorga. bulaması sonucu oluşan halk dilinde hayvan hastalığı. ve bana göre süt sanayisi için meslek hastalığıdır.),Peynir kapama makinesi...



     
  3. mhnds12

    mhnds12 TÜİSAG Üyesi

    Merhabalar süt fabrıkası ile ilgili örnek risk analızi yokmu acaba?

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica