Dergi TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR

Mustafa ESEN

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
238
Tepki puanı
425
Meslek
Uzman (C)
TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR

:: HAKKIMIZDA ::Teknolojik Araştırmalar Prof. Dr Süleyman TAŞGETİREN yönetiminde elektronik ortamda faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir oluşumdur. Meslektaşlarının bilgi birikimini artırma ve bu amaçla çeşitli kaynaklardan derlenen bilgileri, e-dergi, e-eğitim ve e-index gibi ortamlarda sunma amaçlanmıştır.

E-dergi başlığı altında yürütülen elektronik dergiler, yayın kurulunda belirtilen çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin ve yazıları inceleyerek değerli görüşlerini belirten bilim adamlarının gönüllü katkılarıyla hazırlanmaktadır.

Şu anda makine, yapı, gıda, tekstil, harita ve taşıt teknolojileri alanlarını kapsayan 6 adet elektronik dergi yayınlanmaktadır. Ayrıca Biyoteknoloji konulu bir derginin yayın çalışmaları da sürmektedir. Dergiler yayınlandığında e-posta yolu ile okuyucu kitlesine ulaşmaktadır. Her sayı kendi periyodu içinde 2000 civarında ziyaretçi almaktadır. Yayınlanan makalelere google ve google/scholar dan kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

E-index bölümü ülkemizde yayınlanan ve ilgi alanımıza giren yayınların ve atıfların taranmasını sağlamak amacıyla hazırlanmaktadır. Bu bölümden anahtar kelimelerle veri tabanımızı tarayarak ülkemizde yapılan yayınlara ulaşabilir, isminizi girerek çalışmalarınıza yapılan atıfları bulabilirsiniz.

E-eğitim bölümünde internet ortamının imkanlarını yardımcı ders materyalleri sunmak için kullanmak amaçlanmaktadır. Burada ders notları, web sayfaları, sunumlar ve animasyonlar kullanıma sunulmuştur. Kullanıcılardan gelecek ders araç ve malzemeleri de bu bölümde yayınlanabilmektedir.

Portalın teknik yönetimi Dr. Barış GÖKÇE tarafından yapılmaktadır.

kaynak:http://www.teknolojikarastirmalar.com/frmHakkimizda.aspx

Başta Prof. Dr Süleyman TAŞGETİREN , Dr. Barış GÖKÇE ve diğer katkıda bulunanlara teşekkürler.

Mustafa ESEN
Maden Mühendisi
 

Mustafa ESEN

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
238
Tepki puanı
425
Meslek
Uzman (C)
Endüstriyel Çalışmada Mekanik Tehlikeler

ÖZET
Çalışan için tehlike oluşturacak, yaralanmalarına hatta ölümlerine yol açabilecek herhangi bir mekanik tehlikeye karşı koruma önlemleri alınmalıdır. Eğer bir makinenin çalışması veya bu makineyle bir temasın olması o makinenin operatörü veya çevresindeki bir başka kişiyi yaralama ihtimali varsa, mevcut tehlikelerin tümü ya kontrol altına alınmalıdır veya ortadan kaldırılmalıdır. Mekanik tehlikeleri ezilme, sıkışma,​
doğrama, kesme ve ayırma, dolanma ve sarma, içine çekme ve kapma, itme, delme, sürtünme ve ovalama, parça fırlaması, denge kaybı, kayma, çarpma olarak gruplandırmak mümkündür. Ancak bu bildiride mekanik tehlikeleri kesme, kopma, ezilme, çarpma, sarma ve kapma, sürtünme ve aşınma adı altında altı grupta incelenecektir. Bu tehlikeleri öğrenmek ve tanımak çalışanların maruz kalabilecekleri tehlikelerden​
korunması için atılacak ilk adımdır.​
kaynak: http://www.teknolojikarastirmalar.com/pdf/tr/01_030106_5_sever_tr.pdf
 

büşraferide

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
35
Tepki puanı
11
Çok güzel bir yazı olmuş, yazarın ellerine sağlık, TEŞEKKÜRLER
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.