peki bir konu daha var ama size zahmet olmazsa süt sığırcılığı ve besi çiftliği var analiz etmem gerek ama bulamıyorumm 30 - 40 büyük baş hayvan var uşak civarında bu konuda bi analiziniz var mı tesekkürler
estağfirullah ne demek. ama bilmemiz gereken br nokta var.inekler ne ineği;
siyah beyaz benekli montofol süt ineğimi,
damızlık kaba inek mi,
yerli cins mi,
angus mu,
kısırlık durumları nedir,
ahırların bulunduğu yere yakın noktalarda açığa kanalizasyon verimi mevcut mu,
mera da otluyorlar mı,
deli dana vb. sağlık kontrolleri yapılıyormu,
hazır yemmi yiyorlar,
süt inekleri ise sağımda tam otomatik makinalarmı kullanılıyor,
ahırın büyüklüğü nedir,
suyu nereden içiyorlar(yalak mı yoksa otomatik sistem mi var)
firmada hayvan doktoru varmı,
bakın bu iş böyle olmaz.başta açıkcası öylesine bir cevap yazacaktım bu tip mesajlara karşı takındığım tavır nedeniyle ancak sonradan belki ufkunuz açılabilir diye düzgün bir şekilde devam etmeye karar verdim ve hayatında kurban bayramı dışında hayvan görmrmiş biri olarak aklıma gelen sadece hayvanlar la alakalı bu kadar tehlikeye neden olabilecek nokta tespit ettim.orada olsam eminim çok daha fazla durum tespiti yapılabilir.orada olan, bu işle ilgiliolan biri olarak bu yazdıklarımı düşünemiyormusunuz.! nasıl uzmanlık yapacaksınız bunları düşünemiyorsanız.! yapmayın lütfen.! bakın bunlarda hayvanla alakalı değil ama genel olarak o işle alakalı olarak aklıma şuan gelen risk faktörleri;
kene tehlikesi varmı (çobanların güvenliği için)
bulaşıcı hastalıkları varmı (eti yiyebilecek insanlar için)
ahırın fiziki şartları nasıl,aydınlatma ısıtma havalandırma,
...
..
.