Yemekhane Denetimlerinde Kullanılan Check-list Ler

Konu, 'İSG Formları' kısmında bünyamin yavuz tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi



    Arkadaşlar yemekhane denetimleri sırasında kullandığınız check-listler varsa paylaşırsanız sevinirim.
    iyi çalışmalar



     
  2. ordu52

    ordu52 TÜİSAG Üyesi



    Genel bir checklist periyodik kontrollerle alakalı belki işinize yarar yada fikir verir...



     

    Ekli Dosyalar:

    ruveyday, alperozzorlu, L. TÜRKMEN ve 10 kişi daha buna teşekkür etti.
  3. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi

    Ordulu eline sağlık güzel bir çalışma, ama dediğin gibi genel bir çalışma olmuş

     
  4. Hakan TOSUN

    Hakan TOSUN TÜİSAG Üyesi

    Mutfak ve yemekhane talimatı ekledim, bunlarda işinizi görebilir.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     

    Ekli Dosyalar:

    GökhanOrdu, alperozzorlu, İsmail HAN ve 8 kişi daha buna teşekkür etti.
  5. mhatıp

    mhatıp TÜİSAG Üyesi

    ekte, hijyenide ihtive eden form gönderiyorum.

     

    Ekli Dosyalar:

  6. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar çok teşekkürler emeğinize sağlık...



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. Hüseyin KORKMAZ

    Hüseyin KORKMAZ TÜİSAG Üyesi

    ellerinize sağlık :)

     
  8. zbyd

    zbyd TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar 200 kişilik bir inşaat şantiyesinde ki yemekhanede kullan-at pet bardaklar zorunlumudur burda sert plastik bardakları yıkayıp yeniden kullanıyorlar yasaksa yasal dayanağı nedir uyarı ve ceza uygulanabilirmi

     
  9. ismail5834

    ismail5834 TÜİSAG Üyesi

    arkadaşlar hepinizin emeğine sağlık teşekkür ediyorum paylaşım yapan tüm arkadaşlara.

     
  10. Tolga_34

    Tolga_34 TÜİSAG Üyesi

    Elinize sağlık.
    Ancak, yemeği kendi yapan iş yerleri ile şantiye ortamında bulunan mutfak ve yemekhaneler için buralara has kısa ve öz İSG Talimatı ya da Mutfak Genel Kuralları diye bir iki sayfalık dokuman hazırlamakta ve bu dokumanı İdari İşler ile kıymetli Ahçıbaşı/Ahçı kardeşimize tebliğ etmekte fayda olacaktır.
    Ayrıca talimatlara bir kaç madde daha eklenmesinde fayda var diye düşünüyorum :

    1- Kıyma Makineleri ile çalışırken :
    + İçine atılan parçaların asla elle itilmemesi, bu işlem için tokmak kullanılması
    + Çalışma sırasında parçaların atıldığı bölüme yüz yaklaştırılmaması, yakından içine bakılmaması
    + Kullanım talimatlarına uygun olmayan ürünlerin asla kıyma makinelerinden geçirilmemesi
    + Temizleme işlemine başlanmadan mutlaka fişten çekilmesi veya bağlı olduğu şalterin kapalı konuma getirilmesi
    2- Mutfakta Kullanılan Bıçakların asla şaka aracı olarak kullanılmamaları, işi biten bıçakların muhafaza içinde bulundurulmaları ve temizlenip, dezenfektasyonlarının sağlanması,
    3- Sıcak fırın ve/veya ocaktan pişirme tavalarının alınması esnasında Fırın Eldiveni Kullanılması ve kapak açıldıktan sonra hemen içine bakmak için baş uzatılmaması
    4- Kesim, Temizleme ve Ayıklama tezgahlarının temizliği ve hijyeninin sağlanması
    5- Çöp kovalarının boşaltılması sonunda dezenfekte edilmesi
    6- Günlük yemek örneklerinin en az 24 saat saklanması (Gıda Zehirlenmesi durumunda kullanılmak üzere)
    7- Kızgın Yağ tedbirleri ve hijyeni (Yanık yağların tekrar tekrar kullanılmaması)
    8- Kaygan zemin emniyet ve temizlik tedbirleri

     
    ezgiece, murat selim turan, Mustafa ESEN ve 1 kişi daha buna teşekkür etti.
  11. ISG-isg

    ISG-isg ISGfrm Çalışma Birimi

    bende de bir örnek mevcuttur

     

    Ekli Dosyalar:

Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. yemekhane denetimi

    ,
  2. yemekhane checklist

    ,
  3. şantiye kontrol formu

    ,
  4. gıda güvenlik checklist,
  5. checklist kullanma kuralları
Yandex.Metrica