Talimat Yemekhanede Iş Hijyeni

Konu, 'İSG Talimatlar' kısmında arzu_91 tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. arzu_91

    arzu_91 TÜİSAG Üyesi



    :) yemekhane kuralları ve iş hijyeni talimatı



     

    Ekli Dosyalar:

    altdantire, uzakkk, elifnuran ve 20 kişi daha buna teşekkür etti.
  2. atalay.ayaz

    atalay.ayaz TÜİSAG Üyesi



    portör muayensi 3 ayda bir olmalı.



     
    arzu_91 bu yazıya teşekkür etti.
  3. arzu_91

    arzu_91 TÜİSAG Üyesi

    ewt haklısnız ama portör muayeneleri kalkmış galiba tam bi bilgim yok.

     
  4. atalay.ayaz

    atalay.ayaz TÜİSAG Üyesi

    ben yakın tarihte yaptırdım. kalkma ihtimali yok. neden derseniz bulaşıcı hastalık olasılığını nasıl bertaraf edersiz ?



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
    arzu_91 bu yazıya teşekkür etti.
  5. arzu_91

    arzu_91 TÜİSAG Üyesi

    BNDE EMİN DEĞİLİM EWET SADECE 1 KİŞİDEN DUYDUM YANLIŞ OLMASIN TABİ Kİ KOLAY GELSİN KAZASIZ GÜNLER :)

     
    atalay.ayaz bu yazıya teşekkür etti.
  6. ESRA ERGİN

    ESRA ERGİN TÜİSAG Üyesi

    portör muayeneleri kalkmış olsabile yaptırtmakta fayda var.sonuçta bulaşıcı bir hastalık olduğunda bizler sorumlu tutulacağız yine.ben en fazla 6 ayda bir istiyorum.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. arzu_91

    arzu_91 TÜİSAG Üyesi

    haklısınız :)

     
  8. malkoç

    malkoç TÜİSAG Üyesi

    Portör muayenesi işe girişlerde zorunlu fakat 3 ayda bir yaptırma zorunluluğu kalktı, yeni hijyen yönetmeliği çıktı bütün çalışanlara hilyen ve santitasyon eğitimi alma zorunluluğu getirildi

     
  9. Cevahirim

    Cevahirim TÜİSAG Üyesi

    İşe girişte portör zorunluluğunun olduğu hakkında yasal dayanağı paylaşabilirmisiniz.

     
  10. malkoç

    malkoç TÜİSAG Üyesi

    Bunula ilgili yasal dayanak yok ama işe girişlerde portör isteniyor daha sonraki evrelerde işveren gözetimine ve alacağı hijyen ve santitasyon eğitimlerine bırakılıyor.

     
  11. malkoç

    malkoç TÜİSAG Üyesi

    Gıda Üretim Ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmeliği madde 35:
    ”Çalışan personel istihdam edildiği birime ve görevin niteliğine uygun iş giysisi giymeli, kişisel temizliğine önem göstermelidir.

    Satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda ile temasta bulunan personelin resmi bir kurumdan alınmış sağlık raporu olmalıdır. Bu personelin periyodik sağlık kontrolleri 3 ayda bir yapılarak sağlık karnelerine işlenmelidir. Bu uygulamalardan işyeri sahibi/yönetici sorumludur. ”demektedir. Ayrıca;

    Portör muayenesi, 3 ayda bir yapılması zorunlu fiziki muayene olup, İşyeri hekimi olan işletmelerde çalışan personelin muayenesi işyeri hekimi tarafından, İşyeri hekimi olmayan işletmelerde çalışan personelin muayenesi Belediye tabiplerince veya hükümet tabiplerince ücretsiz olarak yapılacaktır. Bu muayeneyi yapan tabip, gerek gördüğü takdirde portör muayenesine esas laboratuar tetkiklerini daha sık talep edebilir.

    Gaita Kültürü ( Salmonella ve Shigella yönünden, en az yılda bir)
    Dışkının mikroskobik incelenmesi ( Entamoeba, histolytica kistleri, giardia lamblia kistleri ve helmint yumurtaları yönünden, en az altı ayda bir)
    Boğaz ve Burun Kültürü (Staphylococcus aureus yönünden,en az yılda bir)
    Akciğer Grafisi ( Tüberküloz yönünden, en az yılda bir)

    El kültürü(yılda bir)

    Hepatit B Taraması(3 ayda bir)

    Hepatit B aşısı(isteğe bağlı)

    Bu tetkiklerin yeni işe başlayanlarda, işe giriş muayenesi ile birlikte, çalışanlarda ise periyodik portör taraması şeklinde yapılması ve sonuçlarına göre etkili bir surveyans sistemi uygulayarak laboratuarlarda ve kliniklerde tanısı konulup, taşıyıcılık özelliği olan enteropatojenlerle ilgili kaynak ve bulaşma yolları çalışmaları yapılmalıdır.

    Portörlüğü tespit edilenlerin geçici işten uzaklaştırılması veya işyerinde yaptığı işin geçici olarak değiştirilmesi de dahil olmak üzere hastalık yayılımını engelleyecek tedbirler alınmalıdır.

     
    Ayşe Bekoğlu bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica