Yemekhanede Risk Değerlendirmesi Nasil Olmali ?

gap2004

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Ara 2011
Mesajlar
38
Tepki puanı
16
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar şantiyemizdeki yemekhanenin risk değerlendirmesini yapacağız. Bununla ilğili bir format var mı?
 

melihd

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
30
Tepki puanı
22
Meslek
Uzman Adayı (C)
arama yaparken bulduğum bir kaynak. belki işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

  • RAT.64 Mutfak-Yemekhane Çalışan Risk Analizi ve Çalışan Güvenliği Programı (version 1).xls
    117 KB · Görüntüleme: 1,377

Aslı AKBABA

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Kas 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
35
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Aklıma ilk gelen gıda sektörüre özgü, birkaç şeyi ifade edeyim;
  • Çalışan personelin portör(sağlık) taramaları
  • Benmarilerin elektrik-gaz aksamları(kablolar kanaldamı?)
  • Kıyma makinası(koruyuculu ve plastik tokmaklı olmalı)
  • Sebze doğrama robotları
  • Bulaşıkhanede kullanılan deeterjan-dezenfektan gibi kimyasallar
  • Gıdaların muhafaza sıcaklıkları(mikrobiyal gelişim)
  • Pest kontrol uygulamaları
  • Üretim hattı içinde cam(kırılıp gıdaya bulaşma riskine karşı) ve ahşap malzeme kullanılıp kullanılmadığı(ahşap haşere ve mikroorganizma üremesine uygundur)
  • Pencere camları ve ışıklar kırılmaya karşı korumaya alınmış mı(çift taraflı film,pvc..vb)
  • Kişisel koruyucu donanım var mı(maske,bone,galoş,çelik eldiven,çelik önlük,yanmaz fırın eldiveni,çizme..vb)
  • Gıda numuneleri-kayıtları
  • Bulaşıkhane ve üretimde ıslak zemini önlemek için mazgallar eğim
.......vb..
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.