Yemekhanede Risk Değerlendirmesi Nasil Olmali ?

Konu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında' kısmında gap2004 tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. gap2004

    gap2004 TÜİSAG Üyesi



    Arkadaşlar şantiyemizdeki yemekhanenin risk değerlendirmesini yapacağız. Bununla ilğili bir format var mı?



     
  2. melihd

    melihd TÜİSAG Üyesi



    arama yaparken bulduğum bir kaynak. belki işinize yarar.



     
    erkanersoy, sarph35, ecemus ve 11 kişi daha buna teşekkür etti.
  3. Aslı AKBABA

    Aslı AKBABA TÜİSAG Üyesi

    Aklıma ilk gelen gıda sektörüre özgü, birkaç şeyi ifade edeyim;
    • Çalışan personelin portör(sağlık) taramaları
    • Benmarilerin elektrik-gaz aksamları(kablolar kanaldamı?)
    • Kıyma makinası(koruyuculu ve plastik tokmaklı olmalı)
    • Sebze doğrama robotları
    • Bulaşıkhanede kullanılan deeterjan-dezenfektan gibi kimyasallar
    • Gıdaların muhafaza sıcaklıkları(mikrobiyal gelişim)
    • Pest kontrol uygulamaları
    • Üretim hattı içinde cam(kırılıp gıdaya bulaşma riskine karşı) ve ahşap malzeme kullanılıp kullanılmadığı(ahşap haşere ve mikroorganizma üremesine uygundur)
    • Pencere camları ve ışıklar kırılmaya karşı korumaya alınmış mı(çift taraflı film,pvc..vb)
    • Kişisel koruyucu donanım var mı(maske,bone,galoş,çelik eldiven,çelik önlük,yanmaz fırın eldiveni,çizme..vb)
    • Gıda numuneleri-kayıtları
    • Bulaşıkhane ve üretimde ıslak zemini önlemek için mazgallar eğim
    .......vb..

     
    erkanersoy, superi, malkoç ve 5 kişi daha buna teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica