Yemekhanelerde Gıda Mühendisi Veya Diyetisyen Çalıştırma...

Konu, 'Yasalar, Tüzükler, Yönetmelikler Hakkında' kısmında bünyamin yavuz tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi



    Arkadaşlar merhabalar

    yemekhanelerde gıda mühendisi veya diyetisyen çalıştırma mecburiyeti varmı? varsa hangi şartlardaki yemekhanelerde çalıştırma mecburiyeti var?



     
  2. GökayAydogan

    GökayAydogan TÜİSAG Üyesi



    Gıda Mühendisiyim, iş güvenliği ile ilgili bir bağlantı kuramadım.. Tam olarak soru ne idi..



     
  3. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi

    Eğer yemekhanelerde bu şekilde gıda mühendisi yada diyetisyen çalıştırma mecburiyeti varsa İş güveliği uzmanı olarak bu konuda işvereni bilgilendirmemiz gerekmektedir.
    Gıda mühendisi olarak bu konuda bilginiz vardır sanırım. paylaşırsanız sevinirim

     
  4. GökayAydogan

    GökayAydogan TÜİSAG Üyesi

    İstihdamı sorunlu personel diye bir konu var onu inceleyin, önceden sorumlu yöneticilik vardı. Yasa ile kaldırıldı..

    Diyetisyen çalıştırma zorunluluğu yok ancak firmanın sektörde rekabeti için çalıştırılmasında fayda var..
    Gıda işletmeleri kapasite ve kullandıkları motor güçlerine göre aşağıda belirtilen nitelikte personel istihdam etmekle yükümlüdür.

    • Alkollü içkiler üreten iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Alkolsüz içecek üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Baharat, kuruyemiş, cips, çerez üreten işyerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Bal, polen, arı sütü, temel petek üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri,Gıda mühendisi, veteriner hekim, ziraat mühendisi (gıda ve zootekni)
    • Ekmek ve unlu mamuller üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Et ve et ürünleri işleyen iş yerleri(kasaplar hariç),Veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda bölümü)
    • Fonksiyonel gıdalar üreten iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager, veteriner hekim
    • Gıda amaçlı aromatik yağlar, bitki ekstraktları üreten iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Gıda ışınlama yapan iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda), kimya mühendisi, kimyager, veteriner hekim, su ürünleri mühendisi
    • Gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda), kimya mühendisi, kimyager
    • Hazır yemek, tabldot yemek ve meze üreten işyerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager, diyetisten, ev ekonomisi yüksek okulu beslenme bölümü, veteriner hekim
    • Kombinalar, kesimhaneler, parçalama ve bağırsak işleme tesisleri,Veteriner hekim
    • Margarin, bitkisel yağ ve zeytinyağı üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Maya, fermente ve salamura ürünler üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, biyolog, kimya mühendisi, kimyager
    • Meyve ve sebze işleyen iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran işyerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Özel beslenme amaçlı gıda üreten iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Siyah çay, bitki ve meyve çayları üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Siyah çay, bitki ve meyve çayları üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Su ürünleri işleyen iş yerleri ile balık hâlleri ve toptan balık satışı yapan yerler,Su ürünleri mühendisi, su ürünleri ve balıkçılık teknolojisi mühendisi, gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve su ürünleri), veteriner hekim
    • Süt ve süt ürünleri işleyen iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan iş yerleri veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü)
    • Şeker ve şekerleme ürünleri üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Takviye edici gıda üreten iş yerleri,Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Toz karışımlı gıda üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi (gıda ve süt bölümü), kimya mühendisi, kimyager
    • Un, irmik, bulgur, pirinç, makarna, bisküvi üreten iş yerleri(30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, kimyager
    • Yumurta işleyen, depolayan veya ambalajlayan işyerleri (30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran iş yerleri),Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, veteriner hekim, kimyager, kimya mühendisi
    • Yukarıda sayılan gıda iş kollarının dışında, 30 beygir üzeri motor gücü bulunan veya toplam 10 kişiden fazla personel çalıştıran gıda iş yerleri,İşin nevine göre gıda mühendisi, veteriner hekim, su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi, kimyager, kimya mühendisi




    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  5. aligokce20

    aligokce20 TÜİSAG Üyesi

    VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU



    Kanun No. 5996

    Kabul Tarihi: 11/6/2010

    BEŞİNCİ KISIM

    Gıda ve Yem



    BİRİNCİ BÖLÜM

    Gıda ve Yem Güvenilirliği, Sorumluluklar, Gıda Kodeksi,

    Etiketleme ve Ġzlenebilirlik, Sunum ve Reklâm,

    Tüketici Haklarının Korunması
    Sorumluluklar

    MADDE 22
    ...

    (7) Ek-1’de belirlenen gıda ve yem işletmeleri, işin nevine göre, konu ile ilgili lisans eğitimi almış en az bir personel

    çalıştırmak zorundadır. Bilimsel gelişmeler ve günün koşullarına göre,
    Ek-1’de Bakanlıkça değişiklik yapılabilir. Bu
    değişiklikler Bakanlıkça çıkarılacak bir tebliğ ile ilan edilir.


     
  6. bünyamin yavuz

    bünyamin yavuz TÜİSAG Üyesi


    öncelikle paylaşım için teşekkür edrim, yanlız yukarıdaki liste hangi yönetmelik yada kanun içerisinde yer almaktadır. Birde yukarıda renkli şekilde işaretlediğim hazır yemek, tablot yemek yapan yerlerde gıda mühendisi çalıştırılması gerekmektedir diyor. bu şu anlamına geliyor yanılıyorsam düzeltin, işyerlerinde yemekhaneleri bulunan iş yerlerinde bir gıda mühendisinin, kimyager vs çalıştırılması gerekmektedir.



    TÜİSAG Youtube Kanalına abone olarak bizi desteklemeyi unutmayın !



     
  7. GökayAydogan

    GökayAydogan TÜİSAG Üyesi

    Merkezde muhendis çalışması yeterli olacaktır, personelin eğitimli olması ve kontrol ediliyor olması gerekli ama..

     
  8. fırat aydoğan

    fırat aydoğan TÜİSAG Üyesi

    Sorunun cevabı hala net değil sanki, İstihdamı zorunlu personel konusunu bulamadım ben net kaynak gösterilebilir mi ?

     
    OGÜN. bu yazıya teşekkür etti.
  9. OGÜN.

    OGÜN. TÜİSAG Üyesi

    Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik i incelemenizi öneririm.
    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Çalıştırılması Zorunlu Personel



     
    fırat aydoğan bu yazıya teşekkür etti.
  10. OGÜN.

    OGÜN. TÜİSAG Üyesi

    fırat aydoğan : www.gidamo.org.tr gıda mühendisleri odası web sitesini de inceleye bilirsiniz.

     
    fırat aydoğan bu yazıya teşekkür etti.
  11. fırat aydoğan

    fırat aydoğan TÜİSAG Üyesi

    teşekkür ederim link için lakin ilgili yönetmelikte diyetisyen olmalı yönünde ibare göremedim birşey mi kaçırıyorum mesai sonu kafası ile :)

     
  12. Döndü Ekici

    Döndü Ekici TÜİSAG Üyesi

    fırat aydoğan ve bünyamin yavuz bu yazıya teşekkür etti.
  13. meltem ertan

    meltem ertan TÜİSAG Üyesi

    peki istihdamı zorunlu personelde sorumlu yönetici gibi sözleşme yapıp odaya bildirmek ile yükümlü müdür

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Üyelerimiz bu sayfayı aşağıdaki aramalarla bulmuştur :

  1. yemekhanelerde gıda mühendisi

    ,
  2. kamu kurumları yemekhane gıda mühendisi

    ,
  3. bakanlığa göre gıda mühendisi bulundurmak zorunda olan yerler

Yandex.Metrica